Показать сообщение отдельно
Старый 10.07.2008, 03:50   #2
Grom_84
Гость

По умолчанию 2 ЗАЗ-110217 Codename "Tavi"

Заміна всіх експлуатаційних рідин відкрила багато питань, які ще мають віднайти свої відповіді. ТОСОЛ був вже рудуваний, а більшість трубок і патрубків були вкриті зеленим нальотом драглистої консистенції. Після заміни лопнув патрубок трійника над термостатом - перетягнув паршиву термонавантажену пластмаску новим фірмовим (NОRМА) хомутом. Згодом лопнув патрубок підігріву дросельної заслонки, та сама редька, але про резину (чомусь ніяким чином не армовану...) все було замінено на фірмові чи близько того деталі. З цього приводу дуже радію. Залишився лише один пластиковий трійничок між підігрівом дросельної заслонки і пічкою. Буду вдячний за будь-які відомості на що його можна замінити.

Гальмівна рідина - була густою, темною з великою кількістю осаду і драглів... довго не хотіла горіти! (на етикетці написано вогненебезпечно - горить тільки якщо її добре розігріти, наприклад у бляшанці на багатті, сірниками чи запальничкою зась!) промили вже двічі, але є таке враження, що трубки забиті брудом досить серйозно. Заливав ДОТ-4 щоб компенсувати розбавлення замуляченою старою рідиною. Як результат гальмує значно краще.
В задніх гальмах замінив резинки, але стопорні кільця закіпіли в циліндрах, тому мабуть доведеться міняти циліндри в зборі (якщо пробувати їх зрушити, то все одно порвеш/посічеш/пошкрябаєш дзеркало циліндра). Тим більше на одному закипів штуцер продування... одним словом я зараз майже без задніх гальм. До всього ще й ручник гальмує лише праве колесо. Вже і трос передивлявся - усюди нормально і майже однаково прокладений і розподілювач змагав і перевернув, щоб у змазку менше піску насипалося і трос не зальмувався. Все одно!
На передніх дисках провів екзекуцію - нарізав косі канавки у протилежних напрямках кількістю 6 з кожної сторони. Вийшло дуже естетично. Проте чи краще гальмує сказати не візьмуся, бо в процесі демонтажу правої скоби вона була зломана - заіржавіли направляючі пальці на скобі і в поворотному кулаці... купив новий, змазав і тепер у мене гальмують обидва передніх колеса!
Висновок - ризинові ущілюнювачі гальмівної системи вирішують все!