Re: ЗАЗ-110217 Codename "Tavi"
Привіт всім!
Як ви вже прочитали я люблю експерименти!
у мотоциклетні двигуни (двотактні) лиють бензус розбавлений маслом у співвідношенні від 1/4 до 1/8. На прогресивних мотіках масло підмішується в суміш у залежності від навантаження = від розрідження на вспуску. Я лию А-76 змішаний із мастилом у співвідношенні 1/20 (1 літр на 20 л палива)... я думаю це досить гуманно. В чому ефект = бензин має велику кількість летких фракцій, у 80 їх багато у 98 ще більше, але є різниця у якісному складі цих фракцій. Так от якщо не лізти глибоко у хімію, то а-76 більш калорійний, але менш детонаційно стійкий. Таким чином додаючи оливу я не тільки очищаю свій гараж (забруднюючи атмосферу сполуками сірки та ін) але й збільшую змазуючу здатність бензинової суміші, зменшую випаровування летких та нестійких фракцій, ще збільшую калорійність палива. Маючи систему вприску води всі негативні ефекти (чи їх більшість) переходять у пар і обертальний момент. (хто не знає електростанції які працюють на мазуті використовують вприск води для збільшення робочого тиску та зменшення токсичності викидів, хоч це і не ДВЗ, але). Всі нештатні режими роботи зглажує АД5е за яку я дуже вдячний Олександру.
Забув написати. Перед тим як почати знову їздити на 76, я поставив під карб сіточку виготовлену із старої телемаски (та що перед амальгамою стоїть) вона допомагає мені гомогенізувати суміш (у мене суміш багатокомпонентна = бензин + масло + вода + повітря). Маючи отвори менше 1 мм, вона істотно перекриває переріз впускного колектора, це призводить до зменшення потужності на невеликих обертах (десь до 1500) де переважно працює система ХХ та перехідні системи. Але маючи розточені дифузори та систему динамічного надуву на більших обертах (особливо full throtle) та на великих швидкостях (динамічний надув) я маю досить динамічний та одночасно економічний автомобільчик.
Як відомо тюнінг це настройка. Я настроюю свій автомобіль під свої потреби. Я їх точно визначити ще не зміг, тому покищо настроюю під спортивний драйв переважно по трасі на швидкостях 90-120 км/год. Зараз шукаю резину на передню вісь. Бо відремонтовані гальма хапають і блокують... Тому хочу поставити Toyo 350 165/70 чи Michelin Energy 175/70. Але оскільки дуже вилика різниця цін на ці моделі та не завжди хочуть продавати 2 шини, то поки що не купив/переобув.
Засим бажаю всім удачі.
Grom
|