Показать сообщение отдельно
Старый 18.02.2020, 13:44   #2
Kant

Kant

Машина: C4 Grand Picasso
Длина: 19840мкм
Диаметр: 36мм
Отправить сообщение для Kant с помощью ICQ

Оскільки заселення у нас мало бути з 15-00, то ми вже так і їхали, підлаштовуючись під цей час. Домовилися з адміністратором що будемо о п’ятнадцятій, під будинком були о 14-58, чим неабияк його здивували). Да, рухались і автострадами, і містами (Прагою в тому числі) – виключно по гугл-мапс, жодних проблем не виникло. Перший день – заселення, складання маршруту, обговорення, відпочинок і вирішення питання з парковкою, но чаму варто зупинитися детальніше

Ітак, парковка. Кароч парковочні зони позначені різним кольором, відповідно з різними умовами паркування дна них. Є місця, позначені синіми полосами – це для резидентів, які оплачують абонент на якийсь довший період. У цій зоні вродь як ставати можна на 5-10 хв для посадки-висадки пасажирів/речей, тож для вигрузки я став там. Вигрузка шмоток, а також розмови з господарем, огляд квартири і тому подібне зайняло більш як півгодини, коли я вийшов забирати машину – поруч стояли поліцаї і я внутрішньо був готовий навіть до штрафу (але господар казав, що можна поприбіднятись, що тільки приїхали, занесли речі – тим більше що так і було, я навіть був готовий пред’явити з ним переписку, де було вказано час зустрічі) – но все обійшлося, навіть не підійшли.
Інша парковочна зона – оранжева, виділена переривчатою білою смугою – це для короткотривалого паркування (здається, до трьох годин, якщо не зазначено менше), оплата через паркомати. Оплата може бути як готівкою, так і картами. Сумма вар’юється в районі 30-40 крон за годину, в залежності від віддаленості від центру. А вот тут і є заковика, якою я і скористався. Прикол в тому, що у цій зоні оплати підлягає тільки стоянка в робочий час у будні дні. У вихідні, а також офіційні свята – халява!) А у нас із 5 днів перебування – святкові)
Тож на один робочий день (точніше, добу) я скористався платним підземним паркінгом в торговому центрі (шось в районі 17 євро вийшло за добу), на інші дні – тупо переставив машину поруч з будинком на оранжеву зону і мав чистий спокій
Ще є зелена зона – довготривала платна парковка, але мені такі не зустрічались.
Усі парковочні місця обладнані паркоматами, які приймають готівку (щоправда, решти не видають), і картки. Кидаєш лавешечку, вилазить чек, де зазначено, до якої години оплачено – якийсь такий принцип.
Окрім отаких парковочних зон ще є підземні паркінги у торгових центрах, а також сервіс www.mrparkit.com ,

Последний раз редактировалось Kant; 18.02.2020 в 17:34.
Kant вне форума   Ответить с цитированием