Цитата:
Сообщение от soladko
я невеликий приліпив, з естетичністю змирився за добу та й забив) він чорного коліру тому не дуже привертає увагу. Ваш звичайно краще, але я думав що може бути замала висота. Шум то шум, але для тесту закривав тряпками весь стик ляди - в сиру погоду заднє вікно погано розпотівалось. Я сзаду їздив у славуті з вентиляцією і без(не в своїй), без неї тиша і як в іномарці, а з нею там такий шум, що всидіти довго важко. Шум схожий на фен для волосся.
|
Я маю на увазі закрити щілину між порожниною даху з обшивкою, а вентиляція залишиться через задні стійки як в таврії.
Цитата:
Сообщение от кук
Володимир, некоректна(помилкова) процедура регулювання сходу/розвалу на всі 146%- автомобіль повинен стояти на колесах.
|
Якщо його поставити на колеса, то без ями я не доберусь до розвальних болтів, тому виміряв відстань від землі до центру колеса і підставив під фланці підставки щоби зберегти таку висоту. Сам фланець він майже по середині колеса, тому вектори нагрузки на підвіску майже збережені.
Цитата:
Сообщение от soladko
Если правильно понял машина стоит дисками на земле, на квадратной трубе, чтоб бетон не портить. Но как опуская домкрат было снято напряжение подаески - не пишет
|
Машина стоїть фланцями на підставках, висота яких підібрана таким чином щоби відстань між центром фланця була такою самою як і у випадку коли колесо на місці. Перед установкою машини на проставки, крейдою помітив положення коліс, відкотив машину і поставив проставки, підкоригував висоту щоби все було чітко по рівню.
Цитата:
Сообщение от кук
Маетесь в ерундой, господа. Есть две отработанные методики установки углов подвески- с установленной нагрузкой и без нее с соотв. таблицами/данными. Оба предполагают наличие штатной резины и давления в ней, это в любом случае.
Если бы у наших каруц была многорычажная подвеска, разговор был бы другой. Мы имеем дело с простейшей, где развал зависит и от давления, и от усталости пружин, и от состояния кузова, точнее- точек крепления верхних опор- стаканов.
Смотрите на картинку и докажите обратное.
|
Для мене правильний кут розвалу, це після розвалу плече обката рівне 5 мм.
Так було в мене на машині з конвеєру, якщо покрутити руля в сторони а потім відкотити машину, то центр кругів що відбився на протекторі був 5 мм надвір від середини шини. Коли я їхав зимою по трасі і правим колесом наїзджав на засніжену обочину, то на рулі відчувалось що його лененько тягне в ліву сторону, тобто машина сама тікає з обочини. А коли я одного разу з дуру попросив розвальщика поставити мені розвал 10 хвилин, в реалі вийшло 8 хвилин, то коли я зимою одним колесом наїхав на сніг, то було враження що спустило колесо, бо руля сильно тягнуло в сторону. Коли зійшов сніг то відповідно руль став крутитись відчутно тугіше, і на рулі відчувалась кожна ямка.
Цитата:
Сообщение от кук
К тому же, от развала в Таврии зависит и схождение, и все это- находясь на бренной, ровной и горизонтальной поверхности при проверке и регулировке углов.
|
Це я знаю, тому весь процес регулювання зайняв 4 години.
Цитата:
Сообщение от кук
Впервые вижу строительный уровень с возможностью "ловить" и видеть угловые секунды, а если речь о минутах, то при такой короткой базе вряд ли там лучше пары десятков угловых минут. Дорогущий, как десяток поездок на нормальное СТО, и точный уровень БОШ с длиной базы 1200 мм ловит 1мм/метр, несложно посчитать, что это 6'.
Уже как-то писал и не раз- для наших авт вполне достаточно ОТВЕСА, но такого, что опирается на полки диска, что и делают стошники.
|
Якщо до вертикальної стіни приставити рівень довжиною 1200 мм, то одній хвилині буде відповідати щілина між стіною і одним кінцем рівня 0,3491 мм, для 15 звилин 5,24 мм. Тому при куті 15 хвилин я робив маркером мітки на шкалі і потім по ни виставляв розвал.
Рідинний рівень досить точна штука, я одного разу коли в кімнаті робив підвісну стелю, то з домогою рідинного рівня 1200 мм малював по всьому периметру лінію, то на 20 з лишніх метрах периметру в мене лінія не зійшлась на 2-3 мм, тобто похибка склала небільше 0,5 хвилини.