Цитата:
Сообщение от McFly
Не вид новый, а
Условия новые, лимимты новые, и тарифы новые.
И притом что проверять будут новую страховку! а не старую.
|
не совсем так, мнения юристов сходятся к тому , что старая страховка ДЕЙСТВИТЕЛЬНА и ее никто не отменял.
кому интересно читаем тут
http://www.advocat-volodarsky.kiev.ua/index.php?id=10
а в случае чего печатаем дома такую вот штуку (взял с bmwua.saiphorum)сыровато, надо править
у меня полис Б старый, проверим
Додаток до Протоколу про адміністративне порушення.
Згідно до статті 268 КоАП прошу розглянути нижче приведені пояснення та ксерокопію документа як докази по адміністративному порушенню щодо П 2.1 ґ) ПДР.
__________________________________________________ ________________________ обвинувачує мене в тому, що я не маю при собі і не перед’явив, згідно з П 2.1 ґ) ПДР, “поліса (сертифіката) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.
Пояснення.
Я, ___________________ 2005р. мав при собі та пред’явив на вимогу
__________________________________________________ ______________________
діючий Поліс МТСБУ №______ обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів терміном дії – з _____-до _______. Страховик – ___________.
Згідно до ст.1194 ЦК України обов’язковому страхуванню підлягає “цивільна відповідальність”. Цим кодексом не передбачена “цивільно-правова відповідальність” і це не диво, бо у юридичному справочнику (М., Советская энциклопедия, 1984г., с.229) йдеться, що “цивільна”, та “цивільно-правова” відповідальності є один вид однієї і тієї же юридичної відповідальності. Тобто ніяких порушень я не вдіяв, бо на вимогу
__________________________________________________ ________________________________________
пред’явив діючий поліс обов'язкового страхування цивільної (цивільно-правової) відповідальності власників наземних транспортних засобів, як це передбачено діючими нормативними документами.
Прошу на підстави цього пояснення, та підтвердження у вигляді ксерокопії перед’явленного поліса, що міститься на обороті цього аркуша, скасувати обвинувачення у адміністративному порушенні по причині його відсутності.
Додатково інформую, що згідно до Постанову КМ України “Про порядок і умови проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів від 11 грудня 1996 року N1175” я страхував свою відповідальність з 1997р, страхових випадків не мав, що може підтвердити моя страхова компанія, позначена вище.