Показать сообщение отдельно
Старый 12.01.2009, 14:32   #16
vasylms

Длина: 1650мкм
Диаметр: 0мм
По умолчанию Re: Захист від перевищення швидкості

Цитата:
Сообщение от DjaRul
:twisted: Привіт всім. На форумі я новенький, так що якщо щось не так вибачайте. Не хтів створювати нову тему, та питання для мене важливе, сроки піджимають, тому прошу допомоги. Отже, ситуація наступна. Кілька днів тому(5.01.08 їхав з дружиною і малим до батьків на Різдво. Був зупинений інспекторами ДПС за перевищення швидкості. "Фара" показала 81км/год. Було це в т. з. населеному пункті "с.Литовеж" Волинської області. Т.званому, тому що там одні дачі, до села далеко, ясно, що зимою там ніхто не ходить. Але бог з ним, з тим с. Литовеж. Інспектор склав протокол. В протоколі я поставив "зетки" і в своїй частині написав, що їхав у щільному потоці машин зі швидкістю 58 км/год, а так як даний прилад не дозволяє встановити факт перевищення швидкості саме мною, то з протоколом не згідний. Вписав також в якості свідка свою дружину. Інспектор трохи возмущався, що мов де ти бачив щільний потік машин і т. д., і виніс постанову про стягнення штрафу такого-то. Як це діло можна оскаржити і чи реально це? Куди звертатись?Інспектор-волинський, я прописаний у Львові, т.з. зареєстрований у Львові. Дякую за відповіді.
Дуже часто там їзжу і дайці там завжди стоять у непримітному місці.
Дорога там дуже хороша(напевно найкраща на відрізку Львів - Ковель) і до того ж обгорожена з двох сторін парканом. Також відстань до будинків дуже велика 20-25м, тому узбіччя добре проглядається і виникає бажання їхати швидше.

А стосовно протоколу можна пробувати писати оскарження до суду(за місцем приписки, але у вас має бути копія протоколу і постанови) по двох причинах.
1.
Цитата:
їхав у щільному потоці машин зі швидкістю 58 км/год, а так як даний прилад не дозволяє встановити факт перевищення швидкості саме мною, то з протоколом не згідний
.
2. В протоколі повинен бути вказаний радар, його модель та серійний номер. Можна пошукати інструкцію до цього радара, там похибка буде щонайменше +-2км/год. тобто відповідно швидкість була 79-83км/год. Ну і відповідно це не є прямим доказом порушення.

В мене була подібна ситуація, але це було ще до нових штрафів. Зупинили за 300м до знака кінець міста. Ну і хотіли скласти протокол за перевищення. Але потім ми разом в інструкції до радара знайшли похибку +-2км/год. Інструкцію вони мені дали, ще й казали що самі ніколи не читали, хоча в законі про міліцію сказано, що перед тим як користуватися приладом то повинні ознайомитися.
Я сказав що в протоколі зазначу яка похибка приладу і що це не є доказом.
Даїшники трохи "подумали", ще запитали за страховку(я її мав) та й відпустили.
vasylms вне форума   Ответить с цитированием