Сьогодні вирішив зробити собі короткохідну кулісу.
почитав пару варіантів в неті від
4el DRX Anton Vegas, але в результаті всьоравно доробляв по своєму бо в варіанті
DRX він робив вставку тільки 7 мм, а я в 3 рази більшу,
Anton Vegas взагалі зняв нижню захисну коробочку..
купив ремкомплект куліси на всякий випадок і взявся за роботу
основне завдання підняти шарік вище від його рідного положення
для роботи потрібно: ключі: 10,13,17
знімаємо кулісу, процес:
відкрутити ручку КПП,зняти чехол шкіряний в салоні з ручки КПП, відкрутити кріплення куліси до кузова, відкрутити додаткове кріплення/тягу куліси від КПП, відкрутити тягу(в кого куліса добре відрегльована, і він не хоче її знов регулювати, можна відкручувати не хомут, а 2-ге з"єднання там де втулка/бочечка)
розібрашви кулісу, я здивувався бо на ричагу не було в низу штиря, який я бачив на фото в неті, можливо це якраз і є різниця між старою і новою кулісою.
збив шарік з його посадочного місця, поміряв штангельом ричаг, він 15 мм, і найшов підходящого діаметру кусок армованого шлангу.
спочатку відрізав 3 см, але потім цього оказалося трохи забагато, і потім відрізав десь 2.2-2.5 см, це якраз гуд
насадив на місце шаріка шланг, а зверху сам шарік, ніяк його не фіксував бо він десь на половину сів на своє місце з шліцами і міцно тримався
з коробочки яка знаходиться в низу куліси з середини вирізав 3 перегородки, які заважали пересуванню куліси.
поміняв ремкомплект, змастив всі поверхні які труться Літолом... і тут мене покликали і я відлучився трохи.....
коли прийшов, зібрав, поставив на машину....
виліз з ями, сів всалон, пробую, а 1-3-R передачі включають десь під панелькою.
думаю вот ФАК, я ж регуліровку куліси збити не міг, шо за нах....
глянув на ричаг в салоні і поняв свою помилку, я зібрав його не тим боком, перевернувши тягу відносно ричага в іншу сторону
ричаг в салоні має такий вигляд
\
|
а в мене він получився вот такий
/
|
знов заліз в яму, зняв кулісу, розібрав, перевернув, зібрав , поставив на місце
сідаю в салон, клацаю передачі, 1-2-3-4- а 5 не включається.......
думаю шо за фігня, я ж сточив перегородки в коробочці....
знов заліз в яму, зняв кулісу, розібрав, і поняв причину, там є металева планка, на ричагу є штирьок який ходить по цій планці, коли ричаг відхилено вправо, на задню і 5 передачу
в нас задня включаєтьс тільки якшо натиснути ричаг в низ... тоді штирьок по Z подібный металевый планці переходить вниз і дозволяє включити задню.
але так як ми підняли шарік вверх, значить ричаг опустився в низ, і постійно рухався по нижньому ходу планки, і давав змогу включити тільки задню передачу....
кароче зняв ту пластину, викинув, зібрав знов, знов в яму, поставив кулісу....
і нарешті, сів в салон, чік чік, передачі щолкаються як на іномарці, зразу пішов сів в дядін Мондео, різниці майже нема, а аніше була...
і задня включається без вдавлювання ричага вниз....
поїхав додому, по дорозі привикав до десь в 2 рази коротшого ходу ручки КПП.
фоток не робив
але дозволю собі вкрасти фотку з нету

зліва сток ричаг
зправа короткохідний
видно шо на правому шарік піднятий, і сточений штирьок внизу(але в мене його не було взагалі)
хто осилить таку кількість писанини і повторить на своїй машині, буде дуже задоволений.