♂
Машина: танкопикап 1,3і
Длина: 12270мкм
|
Можеш скористатись цією позовною, складав сам, виграв.
Відкорегуєш згідно своїх обставин та за навединими нижче порадами Andy76. Дійде до детальних розборок, можеш викликати "свідків" з протоколу, якщо настане армагедон і вони раптом прийдуть (фікція), -пробрешуться на раз. Шанс виграшу дуже залежить від настроїв місцевого суду. Удачі!
-------------------- районний суд
--------------------------------
Позивач: ----------------------------------
============== область
--------------------- р-н
засіб зв’язку - поштовий
тел.: =========
Відповідач: Управління ДАІ УМВС України
в ----------------------області
----------------------------------
засіб зв’язку - поштовий
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про скасування Постанови -------------від ------------.2010р.
по справі про адміністративне правопорушення
(в порядку адміністративного судочинства)
Я, ---------------------------, паспорт ======== виданий ---------РВ УМВС м.---------, ідентифікаційний номер -----------, -------------р. керуючи автомобілем ЗАЗ-110558, державний номер ----------- рухався по вул.Незалежності що у м------------. При під’їзді до перехрестя вул.--------------- на світлофорі увімкнувся зелений миготливий сигнал на який я продовжив рух згідно п.8.7.3(в) ПДР, після пересічення лінії світлофору на ньому увімкнувся жовтий сигнал (який було видно на світлофорі-повторювачі на вул.------------) і я продовжив рухатись далі керуючись п.8.11ПДР «Водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу … не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі…» та п.16.8 «Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді…». Також слід врахувати, що згідно п.12.9 ПДР «Водієві забороняється: г) різко гальмувати (крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді), а так як на момент проїзду перехрестя воно було вкрито шаром льоду без ознак підсипки, то спроба різкого гальмування могла б призвести до неконтрольованого руху автомобіля з непередбачуваними наслідками.
Однак після проїзду перехрестя я був зупинений ІДПС сержантом ----------- і був повідомлений про те, що я порушив правило 8.7.3 (проїзд на заборонений сигнал світлофору) на що я не погодився і вказав йому на вищезгадані обставини, незважаючи на що Інспектор ------------- склав Протокол серії --------- від -------.2010 року про адміністративне порушення (надалі – Протокол) та Постанову серії ----------- від -------.2010 року (надалі – Постанову).
Під час ознайомлення з наданим мені Протоколом я звернув увагу на відсутність біля прізвища свідка -------------будь-яких записів про адресу та підпис особи, зауваживши, що я звернув на це увагу, ІДПС негайно вирвав Протокол у мене з рук та повернувся до свого а/м. Через деякий час мені знову було запропоновано підписати Протокол, але тільки в машині ІДПС, що я змушений був зробити, оскільки у вчиненні адміністративного правопорушення винним себе не вважав, та не володів достатніми знаннями у галузі законодавства про адміністративні правопорушення, мені була необхідна кваліфікована правова допомога при розгляді даної справи, зокрема, для складання й написання ґрунтовних заперечень та пояснень, надання додаткових документів, встановлення необхідних фактів. У зв’язку з цим, я в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: (особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання) планував написати клопотання про можливість вчинення вищезгаданих дій до винесення Постанови. Але подати відповідне клопотання я не зміг, оскільки на момент передачі Протоколу мені на ознайомлення Постанова вже була оформлена, що вже позбавляло подачу клопотання будь-якого сенсу. ІДПС при складанні Протоколу зроблено у ньому відповідний запис «До протоколу додаються постанова ---------------», хоча Постанова не може бути складена раніше Протоколу, а тим більше додана до нього, що вказує на грубі процесуальні порушення, які позбавили мене можливостей наданих ч.2 ст.33, ч.1 ст.268, ст.280 КУпАП та обмежили мої конституційні права.
Я зміг скористатись тільки можливістю написати свої коментарі до Протоколу, однак при написанні яких я зауважив на дописані дані свідка -----------, а також запис про ще одного свідка, появу якого пояснити неможливо, оскільки після моєї зупинки Відповідач нікого не зупиняв.
Також ІДПС не ознайомив мене з моїм правами та обов’язкам відповідно до ст.63 Конституції України та ст. 268 КУпАП (навіть після окремого нагадування) про що зазначено у поясненні до Протоколу.
Відповідно до ст..ст.245, 280 КпУП України завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
Інспектор ДПС взводу ДПС УДАІ м.--------------. при розгляді даної справи не взяв до уваги моїх пояснень та зауважень, не врахував положень п..п.8.11,16.8,12.9 Правил дорожнього руху
Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. ст. 2, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 18, 19, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, прошу Вас:
1. Прийняти вказану позовну заяву до розгляду.
2. Визнати неправомірними дії інспектора ДПС взводу ДПС УДАІ м. ------------------сержанта ----------------------при винесенні постанови серії №----------------.2010 року по справі про адміністративне правопорушення.
3. Скасувати постанову серії № ---------.2010 року по справі про адміністративне правопорушення, винесену інспектором ДПС взводу ДПС УДАІ м.------------------- стосовно мене, --------------------, як таку, що винесена з грубим порушенням вимог чинного законодавства України у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
4. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.
До заяви додаються:
1. Копія паспорта позивача (1 аркуш, 2 примірники)
2. Копія ідентифікаційного коду позивача (1 аркуш, 2 примірники)
3. Копія позовної заяви (2 аркуша, 2 примірники)
4. Копія Постанови -------------- по справі про адміністративне правопорушення
від--------.2010 р. (1 аркуш, 2 примірники)
5. Копія Протоколу --------------------------------р. (1 аркуш, 2 примірники)
6. Схема руху а/м на перехресті (1 аркуш, 2 примірники)
8. Фото з місця подій (1 аркуш, 2 примірники)
.Квитанція про сплату судового збору
-------------------2010 року
Підпис ___________________/