Показать сообщение отдельно
Старый 14.06.2006, 16:25   #97
ramsh
Гость

По умолчанию Re: 1111

Цитата:
Сообщение от Леонід
Цитата:
Сообщение от George
Цитата:
Сообщение от Леонід
Я купив Luxoil 80-w90 GL-3 (по нашому ТаП-15в) і не дуже з цього приводу сумую, оскільки даний тип масла рекомендовиний виробником.
Читайте мануал. GL-3 не катит ни в коем разе. Слишком мало проитвозадирных присадок, быстрее придет пипец шестерням. Надо GL-4.
Стосовно мануала, то я його читав і не раз і присутній там ТаП-15в. А питання по ТаП-15в ГЛ-3 і ГЛ-4 потрібно ставити виробнику. Тут, взагалі, така головоломка: ГЛ-5 не можна лити в передньоприводні коробки, тоді як ТАД-17и і відповідає ГЛ-5, а його заливають із самого завода.
По ГЛ-4 спорити не буду, його рекомендує також ВАЗ для передньоприводних машин.
Інше питання, а коли розробляли коробку, чи було масло, яке відповідає по класифікації експлуатації категорії ГЛ-4?
В "зубіли" лили десяток років "гівно" і їздило воно десяток років. На мою думку, ситуація занадто задраматизована. Навіть якщо лити в наші коробки масло преміум класу, вона від цього не стане автоматом.
когда проектировали то ЖЛ-4 небыло, потому лили ЖЛ-5, это было не правильно и заводчане это сами понимали. Лили аж до 96 года пока с тнк не заключили договор