Цитата:
Сообщение от Storag
Якщо в системі повітря то педаль ватна а не дубова. Дубова якщо вакуум не працює...
|
Так само "дубова", коли і "вакуум" не працює, і коли в системі повітря (збільшується зусилля на педаль). Сам в цьому переконався. Якби не було досвіду, то й не писав би. Це я так не досить вдало замінив "тормозуху". Коли викачали останні бульбашки повітря, що я залишив, то "з'явилася" і робота "вакууму". А через деякий час помітив, що збільшився вільний хід педалі. Але ж ВУ я взагалі не чіпав. На зупиненій машині й при неробочому двигуні, коли натискаю на педаль, то вона подається від невеликого зусилля. А потім чути металевий стук - якась деталь дійшла до іншої, після чого відчувається опір гальмівної системи. І в якійсь точці педаль зупиняється (не до "поліка"). Шланг, що йде до ВУ, в порядку. Клапан справний. Коли працює двигун, при перекошуванні клапана чути шипіння повітря.
Цитата:
Сообщение от Storag
Хід педалі збільшується коли задні колодки зношуються, потрібно вчасно підтягувати трос ручника. Ручник затягуєш на 1 зуб, потім піддомкрачуєш і підтягуєш трос поки колодки не почнуть шкрябать при прокручуванні колеса.
|
Так до заміни "тормозухи" не було збільшеного ходу педалі. Маю підозру, що не в задніх колодках справа...
Цитата:
Сообщение от martun
думав може в когось таке вже було. ато я затратив півтора тижня на перебір ходової, заміну всякої там херні і три дні на пропавші тормоза. руки всі покоцані, і всі так тупо відповідали: прокачай систему нормально. або 40 гривень і я тобі прокачаю. так ніби з дауном розмовляють. я вже був і головний поміняв. тепер я довольний слон. але всеодно, задрав мене вже цей конструктор для дорослих. скільки раз я планував скинути її з моста в річку, ви собі навіть не уявляєте, і два раза підпалити.
як говорив врач з нашого тавромагазину: цілий інститут пахав, щоб все в таврії вирахувати, тож ти дурак якщо перейшов на 8му ходову і допомагати я тобі не буду. ще щось там про тормозні зусилля і таке інше.(я ж просто хотів щоб він хід педалі мені правильно виставив). в анал його той інститут потрібно ,,,,, . Всеодно зробили все через той самий отвір. курва, таврія дешевша за любу інакшу машину, та запчастини, їх якість та обслуговування цего терка в рази дорожча навіть за той самий ВАЗ. я в шоці просто. в мене слів бракне.
вибачте, накипіло
|
Я Вам дивуюсь. Ви "схрестили вужа та їжака" і хотіли, щоб інші, без досвіду в цьому, назвали Вам точні "симптоми". Є чудовий сайт по ВАЗах, там все в картинках і дохідливо написано, просто чудово. Сайт російський. Жаль, про ЗАЗи там нічого. Так я там читав про гальмівну систему "Самар". Є різниця з ЗАЗівською. І "симптоми" несправностей різні...