ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Технические вопросы > Ремонт и обслуживание > Двигатель

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 22.01.2018, 21:04   #1
ozon

ozon

Машина: ЗАЗ 110307 "Славута" 2000 р., 1.2L
Длина: 1060мкм
Диаметр: 31мм
Отправить сообщение для ozon с помощью ICQ Отправить сообщение для ozon с помощью Skype™
Лампочка Не вдається запустити двигун.

Вітаю Вас. Сталася у мене одна проблемка зі своєю Славутою. Я вважаю себе досвідченим тавроводом, багато чого у мене траплялось, втім, цього разу машина зуміла загнати мене в ступор.

Історія ця почалася наступним чином.
Десь на протязі тижня двірник почав себе дуже дивно поводити. Швидкість його роботи зменшилася десь до сантиметра на хвилину. Я подумав, що то моторчик на морозі помирає.
Одного вечора я сів в авто, завів, почав прогрівати, увімкнув пічку, фари, задні протитуманки і за звичкою вирішив протерти скло двірником. Після цього уся електрика увімкнена електрика вимкнулась.
Ну ок, доїхав так. Стопи і повороти працювали нормально. Під час руху фари то вмикались, то вимикались. Ну для будь якого тавровода є очевидним, що десь зникає маса. Очевидно це було й мені. Приїхавши у кінцеву точкусвого маршруту, я відкрив капот і посмикав за провід маси від акумулятора. Усі електроприлади увімкнулись.
Ну й добре. Наступного ранку попідтягував масу на кузов, а також додатково проклав два проводи: один з мінусової клеми на шпильку лівої фари, інший — з кронштейна генератора на шпильку кріплення комутатора.

І все. Пробую заводити машину і нічого. Навіть не схоплює. Просто крутить стартер. Вже чотири дні не можу запустити двигун. Не знаю, що я такого зробив.

Мною було зроблено:
Перевірив діагностикою катушку, датчик Холла, реле запалювання (всі вони нові, встановлені у серпні перед поїздкою на море). Поміняв бігунок на новий.
Свічки викрутив, почистив. Провода поміряв тестером. Робочі.
Іскра на свічках є! Все ок!

Значить проблема не в системі запалювання. Перейшов до системи живлення.

Бензонасос бензин качає. Ок.
Карбюратор почистив, продув. Голка не запала. Бензин в ньому є. Поплавок у нормі.

Ну якщо є чим підпалювати та є що підпалювати, двигун повинен запуститись, чи хоча б подавати ознаки життя. А тут нічого.
Вирішив перевірити ГРМ. Може запалення відбувається невчасно. Мітки ГРМ на місці. Все ок.

Налив бензин примусово в горлянку карбюратора. Нічого. Навіть не схоплює.

Усе. Фініш.

Що я поламав?)

Із моїх роздумів:

- на морозі міг луснути шланг підсилювача гальм, втім я нічого подібного не відчував і до того, як запаркував автомобіль, двигун працював рівно, гальма були в нормі;
- заправляюсь на БРСМ 95-й преміум (з вмістом спирту). Як варіант, він на морозі може себе погано проявляти, втім у п'ятницю температура була +1. На цьому бензині катаюсь вже кілька років. Все було ок.

Якщо у Вас є ідеї, то підкажіть. Буду вдячний.
ozon вне форума   Ответить с цитированием