У нас усіх бажаючих у школі колють Пфайзером. Навіть, техпрацівників. У березні на Пфайзер ніхто не сподівався, тому перші 30 добровольців кололися Ковішилдом. У минулу п'ятницю уже отримали другу дозу, але вже корейською Астра Зенека. На даний момент, думаю, відсотків 70-80 працівників школи уже вакцинувалися. Друга доза Астра Зенека практично у всіх, крім мене, пройшла легше, ніж перша - чи тому, що друга, чи, може, що не індійська? Здається, всі індійські вакцини переносяться важкувато. Хоча, у мене перша доза пройшла майже непомітно - була легка втома і все. А після другої була температура 38. Але, скоріше за все, через те, що увечері перед вакцинацією поліз допомогти сусіду зловити роя і одержав дозу свіжого "меду" у лоб і мав від того підвищення температури. То після вакцинації, напевно, було продовження

. По відгуках, першу дозу Пфайзера практично всі перенесли без побічних. Але кажуть, у Пфайзера друга доза переноситься гірше. А от знайомих, щеплених Коронаваком ще немає. До речі, друзі у Німеччині все ще не вакцинувалися - не дійшла черга по віку.