![]() |
|
![]() |
#1 |
![]()
пару днів назад почалося!
розказую Поенідлок: взяв тачку на стоянці завів, з пів тика, включив ксенон і печку, грію, чищу машину від снігу, всьо зашебісь виїжжаю, їду собі, доїжжаю до світофора , включаю поворот, тут внезапно!!! шось жужжить під панелькою, приборка на половину потухла і горить лампочка акумулятора, і ппц виключаю повороти всьо тихо але приборка і лампочка дальше така як і була заїжжаю в двір, ставлю машину, глушу, думаю пройде, включаю зажигання, при цьому всьо в машині виключено, дальше жужжить під панелькою йду додому беру VAG релюшки,думаю поміняю, вони не підходять, витягаю ту релюшку яка жужить, друга справа, така велика, там вроді 3 однакові менші і 1 велика, йду в магазин кажу дайте таку, він запхав стару в спец. присопособу, провірив її вона клацає чотко і всьо гуд каже вона робоча, шукай шось інше... фак... звоню до бахуса, він каже шо то релюшка від поворотів, але чого жужжить і коли всьо виключено а просто зажигання, хз... витягнув релюшку, нічо не жужить, і тачко заводиться, але повороти не блимають, ну гуд, маю їхати в інший кінець міста в магазин де брав фотік на розіграш призів перед новим роком , збираюся їхати, тут внезапно включаю хренон, а права фара не світить... думаю ну всьо епік фейл і попадалово на 200 грн.... поклацав вкл/викл не світить і ппц, блок не гудить, лампа не світить, витягаю сток лампу запасну, втикаю вона тоже не світить, ну це чуть обрадувало значить ксенон не згорів, хотя від цього не краще... кароче з 1 фарою і без поворотів я рішив нікуда не їхати заіпало всьо, загнав на стоянку, прийшов додому, змерз, злий, депресняк.... зі енд! ах да а главне шас витягнутий запобіжник поворотів а коли ставлю машину на сигналку вони блимають!!!!!!!! і ше коли їхав на стоянку нічо не включав, але дав чуть більше 2500 оборотів і загорілася лампочка акумулятора сьогодні: кароче, взяв машину, поїхав до Вадіма в гараж по дорозі не працювали датчики температури і рівня в баку.... дав газу десь до 3500, запрацювали, але разом з ними включилася і лампочка АКБ.... поміряли АКБ 12,2 чи 12.4 вроді... не пам"ятаю... поміряли зарядку - на холодну шось 11.4 вроді було через пару хв стало 13.8 це норм? відкрутив блок запобіжників, оглянув, всьо ціле, витягнув/візуально оглянув/прозвонив тестером/вставив ВСІ запобіжники, оказався згоріший на праву ближню фару, ту яка і перестала світити... і до речі, чому на праву передню ближню 7.5А а на ліву 10А? почали розбиратися, зняли приборку, шоб було легше добратися до блоку релюшок, і маси над ними, блок цілий, релюшки цілі, маса на місці тут я вдруг надумав попробувати включити зажигання без приборки, тишина, релюшка не тріщить, влючаю повороти - тишина, нічо не тріщить... підключаю приборку, верхній червоний роз"єм, появляється тріск... подумали шо шось або з релюшкою або з приборкою, зняли релюшку і приборку з машини Вадіма, поставили мені, то саме, з приборкою тріщить, без приборки всьо гуд.... жесть..... провірив/відкрутив/закрутив/ всі маси які знайшов, на всіх фарах,над релюшками , біля кік панелі... дальше тріщить..... кароче розчаровані, їдемо додому..... тут внезапно гасне ксенон, і починає працювати як стробоскопи , при цьому перед нами їдуть ДАІ на Пассаті Б5.... добре шо не подумали шо в мене дійсно строби і шо я їх зганяю .... оце була б жесть.... кароче так вони поблимали пару сек... і виключилися взагалі.... приборка майже потухла... тахометр показує десь 400об/хв, при тому шо двигун реально працює на нормальних ХХ оборотах, ЕБН дивно і напряжно гудить.... так доповзли на стоянку..... взяв тестер, міряємо АКБ, і о ппц!!!!! 8.8 ЯК! 2 години назад було 12.2 і зарядка 13.8!!! заглушив машину, почекали пару хвилин, з 8.8 піднялося до 10.2 вроді, плюнули і порулили по домам.... кароче це ппц повне... шо з нею твориться.... куда дивитися? шо шукати? я в шоці.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Машина: Молодой Кошак
Длина: 9070мкм
Диаметр: 32мм
|
![]()
гену проверь, диодный мост
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]()
при чому гена до тріщання релюшки? і перегорання запобіжника правої ближньої фари? при включені зажигання коли ше мотор навіть не заведений? і тим більше я міряв зарядку , було 13.8 значить він робочий....
чи не так? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Тавровод - 2011
Машина: Славута седан 1,6
Длина: 27430мкм
Диаметр: 31мм
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
ну самые первые симптомы похоже на гену. или РН или мост. а остальное уже может быть следствием. я бы внвчале стопудово убедился что гена исправен и дает зарядку, чтобы экспериментами не высадить АКБ.
тем более в мосту бывает такая неисправность как отпаивание силового диода. там происходит искрение в месте пайки - то есть контакт то нету. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Машина: ZAZ-DAEWOO 1105
Длина: 3500мкм
Диаметр: 28мм
|
![]()
Точно не генератор!
У меня точь в точь такие же симптомы, но поскольку у меня 2 машины и на своей дане я езжу редко, то я выдерныл разъемы из приборки (снять не могу прикипела гайка спидометра) и выдернул реле поворотов, и предохранители на ближний свет сгорели ОБА. Так и езжу без поворотников и днем!, но генератор аккум заряжает стопудняк.... Так что тут только 2 варианто, гдето что-то пробило на массу через приборку или где-то через реле пробило на землю. Я хоть и электроник, но причину почти за год, так и не нашел еще из-за новой квартиры некогда. Ах да и еще у меня через месяца 2 после того как это началось и габариты пропали. Горят стопоки и щетка работает с печкой. Я для этого и схему перечертил даже чтоб искать легче было (лежит в ЧаВо, на стандарт, у меня стандарт)...И ближайшее время искать причину у меня появиться месяца через 2. Отец мой говорит что на советских машинах на работе у него такая же хрень бывало, как вариант он мне посоветовал приборку глянуть (но я еще не глядел), а именно лампочки бывает перегорают так, что коротят на землю, но на мой взгляд это маловероятно. Только непонятно почему при отключении приборки вроде как и все ОК. И еще я заметил что проблемма всеравно возвращается. У меня стоит магнитола на ней время, когда отключаешь аккум или коротит проводку время на ней сбрасывается. Так вот когда едешь оно может сброситься в произвольный момент, но может и не сброситься за всю поездку. Но моя проблема возможно не очень связана с твоей, т.к. у тебя с проводкой все нормально было, а я когда машину взял у меня почти все провода поплавленные были, на изоленте все замотано перемотано, я сам еще пару проводов перезаматывал когда блок предохранителей менял, вобсчем у меня все ужесно было, но год нормально было, а потом началось как у тебя и релюшка гудела!
![]() |
#7 |
Таки модератор
Машина: Темно-сіра
Длина: 239000мкм
Диаметр: 59мм
|
![]()
Как так однозначно рискуете утверждать-...точно не генератор!...?
Тем более-заочно,не видя,не зная ситуации. Как может пробить на массу через приборку,или реле? и что-без дыма,вони,горения??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Критик наверно всю утро с машиной ипёца. Пожелаем ему удачи.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Таки модератор
|
![]()
И как он "напрямую" связан с приборкой,туда идет толстый провод от генератора? Написал же ТС- ...горить лампочка...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]()
Саме перше - трыщить реле поворота ы горить слабим накалом лампа поворотыв? - шукай перегорывший пред №10 (чи №1не помню. но той шо "прикриваэ" контур зарядки). Обов"язково провір діодний мост!
З.І. Все описане взяте з реальних подій. Всі деталі реальні. Будь-який з данними подіями в інших людей цілком імовірний)))) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]()
Дочитав про твої муки - поміняй міст)))
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Таки модератор
|
![]()
За чей счет диагноз по телефону и замена?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Длина: 17480мкм
Диаметр: 36мм
|
![]() Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Длина: 17480мкм
Диаметр: 36мм
|
![]() Цитата:
ПС. Критик - а я был прав однако. В генераторе не контачил ригулятар. Я писал это?
Freelancer Chronicles my diy-diary Последний раз редактировалось softm; 31.12.2010 в 20:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]()
кароче, взяв машину, поїхав до Вадіма в гараж
по дорозі не працювали датчики температури і рівня в баку.... дав газу десь до 3500, запрацювали, але разом з ними включилася і лампочка АКБ....////// Приборка не работает когда нет массы подключаемой к креплению печки.
![]() |
![]() |
#19 |
Таки модератор
|
![]()
Совет года номер один!!! Делайте это на своей,но не советуйте другим-возьмут и попробуют.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Тавровод - 2011
Машина: Славута седан 1,6
Длина: 27430мкм
Диаметр: 31мм
|
![]()
Можно попробовать проверить по такой схеме:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Цитата:
2.Крім того перевірити генератор (схоже, не видає потрібного струму). 3.Перевірити пускове правої ксенонки. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Машина: ZAZ-DAEWOO 1105
Длина: 3500мкм
Диаметр: 28мм
|
![]()
Я вот вам написал, что у меня схожая хрень один в один, реле трещало, преды ближнего света перегорели и если отрубаешь приборку то все ОК.
И я же написал, что с геной все ОК. Почему потому что после того как это началось, А. я менял АКБ, еще в самом начале этого глюка ничего не изменилось. Б. я проехал с этим глюком более 300 км машина не умерла из-за разряда АКБ, т.е. зарядка шла и самое главноевсе остальные электроприборы работают. Вля система зажигания, вентилятор отопителя, вентилятор охлаждения, стопоки, щетка. Неработают поворотники, свет и разъемы с приборки вытянуты. И это значит, что гена как минимум заряжает АКБ на всем пути. В. Это похоже на коротыш в проводке, потому что когда все подключить как должно быть и повернуть ключв старт, все почти гаснет, а по магнитоле видно что все вообсче отрубает, т.к. время на ней сбрасывается. Только вот где и что коротит непонятно, я думал это у меня из-за оплавившейся проводки, но оказалось у человека такая же хрень с исправной проводкой. Ради интереса после нового года сниму гену, разберу на винтики и все перепроверю и если не зарабоатет (хоть щетки поменяю и почищу внутренности), так как должно работать, буду ломать тросик спидометра и снимать приборку, потому что есть запасная будет на чем проверить, сравнить. А вы тут обсуждайте, может действительно что дельное подкинете....
![]() |
#24 |
![]()
кароче
з машиною поіпатися не получилося, до обіду був на роботі, йшов з роботи зайшов на стоянку, відкрив машину, перевірив всі запобіжники, всі цілі, ну крім одного на передню праву фару... до речі він якраз 1-й але в нижньому ряді... це часом ше раз обдивився гену, всі провода на місці, всьо вроді гуд. 1. ксенон працює добре, ставлю новий запобіжник, світить, але не довго.... перегорає... чому? значить десь замикає.... напевно... 2. АКБ сів хватило його на пів оборота дуже повільних... а цього виявилося мало... в таку погоду... 3. так як сів акум то дальше нічо робити не став.... забив, прийшов знов розчарований додому... може дійсно гена.... бо чому коли я їду спокійно, датчик топлива і температури не працює, даю газу до 3000+ вони включаються але разом з лампочкою АКБ... але тоді чому горить запобіжник передньої і іменно правої фари.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Таки модератор
|
![]()
Если генератор от АКБ-терпимо,а вот ежели при работаещем генераторе АКБ оторвать,многому может не понравиться.
Но чего вы добьетесь отключением генератора? Разве и так не видно-тянет он или нет? |
![]() |
![]() |
![]() |
Опции темы | Поиск в этой теме |
Опции просмотра | |
|
|