ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Тавроклуб > Регионы > Запорожье

Ответ

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 24.08.2012, 13:49   #2526
derzha
Гость

Цитата:
Сообщение от Denzp Посмотреть сообщение
До Жовтневого районного суду м.Запоріжжя
69063,вул. Дзержинського 6

Відповідач : Руденко Володимир Борисович, інспектор ДПС сержант міліції
Управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області.
69035 м.Запорiжжя, вул.40р.Радянськiй Українi,57а

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
(уточнений)
Про визнання неправомірними дій робітників ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області та Про скасування Постанови № 223520 від 25.06.2012

25 червня 2012 року я, Держак Сергій Миколайович, рухаючись на автомобілі ЗАЗ 110247 реєстраційний номер АР 8450 СА , по пр.Леніна в м.Запоріжжі зі швидкістю біля 50-55 км/год наближався до перехрестя ПАО ЗАЗ. Світлофор який встановлений в напрямку ЖД Вокзалу Запоріжжя 1 не видно,тому що він «схован» за деревами. У машині знаходився свідок, який може підтвердити факт, що світлофор дійсно не видно, протягом всього руху. Але на світлофорі горіло зелене світло,бо рух не припинявся, тому я майже не гальмував. У момент перемикання сигналу світлофора з зеленого на жовтий я знаходився приблизно в 15 м від межі перехрестя і рухався зі швидкість 55 км / год, дозволеної для населеного пункту. Навіть при екстреному гальмуванні гальмівний шлях склав би більше вказаної відстані і міг би привести до зіткнення з йдущім ззаду автомобілем. Згідно П.8.11 ПДР, в даній ситуації я мав право продовжувати рух. Тому вважаю свої дії правомірними і єдино відповідними вимогам ПДР в даній дорожньо-транспортної ситуації. Хочу зауважити, що законодавець не вказує причини, чому водій не може спинити транспортний засіб, однак говорить, про те, що така ситуація можлива. Одразу ж за перехрестям мене зупинив інспектор ДПС Руденко Володимир Борисович, та пред’явив мені відео на відеокамері. На прохання показати документи на пристрій -інспектор відмовився. Відеозйомка велася під таким кутом,що, співробітник ДАІ розташований за перехрестям, взагалі не може точно визначити, чи перетнув автомобіль уявну лінію кордону перехрестя або знаходиться там в момент зміни сигналу світлофора.Далі я пояснив інспектору що сигнал світлофора на протязі руху, не видно взагалі,тому виникла така ситуація. Незважаючи на мої пояснення, що я рухався вище зазначеним перехрестям у мить коли зелений сигнал світлофора змінювався на червоний, та не мав змоги зупинити транспортний засіб без застосування засобів екстренного гальмування, інспектор склав відносно мене протокол № 347864 про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП), пояснивши це тим, що я порушив пункт 8.7 ПДР, а саме рухався перехрестям на заборонений сигнал світлофора та не зупинився перед дорожнім знаком 5.62 «Місце зупинки». В протоколі я пояснив, що не згоден з порушенням. На підставі протоколу на місці інспектором Руденко В.Б. було винесено постанову № 223520 по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень.
Вважаю свої дії єдино допустимими в даній дорожній ситуації, а дії інспектора ДПС Руденко В.Б. щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення на мене адміністративного стягнення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень, некомпетентними та незаконними з наступних причин:
1) ПДД прямо передбачає, що «водій, який при включенні жовтого сигналу світлофора або піднятті руки регулювальника не може зупинити в належному місці транспортний засіб без застосування екстреного гальмування, має право рухатися далі за умови забезпечення безпеки руху». Те що було забезпечено безпеку дорожнього руху , може підтвердити свідок
2) Навіть за ситуації, коли я знав про те, що забороняючий (жовтий сигнал) світлофора буде ввімкнений найближчим часом, я не мав змоги зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 ПДР, не застосовуючи засобів екстреного гальмування та продовжив рух, забезпечивши безпеку дорожнього руху, що передбачено пунктом 8.11 ПДР. Застосування екстренного гальмування в подібній ситуації небезпечно та, крім того, порушує вимоги п. 12.9.г ПДР, що забороняє застосовувати різке гальмування.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 280, 287, 288, 289, 293 КУпАП, статтями 2, 6, 17, 18, 19, 71, 104, 105, Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПРОШУ:
1. Відкрити провадження по справі.
2. Допитати в якості свідка *****
3. Скасувати постанову № 223520 про накладення на мене, Держака С.М., адміністративного стягнення передбаченого ПДР п.16.8 за ч.2 ст.122 КУпАП та закрити провадження по справі.
4. Про день розгляду справи прошу суд повідомити сторони.

Додатки:
1. Копія протоколу №347864
2. Копія постанови № 223520
3. Копія свідоцтва про реєстрація транспортного засобу
4. Копія посвідчення водія
5. Копія паспорта позивача
6. Копія паспорта свідка

18.07.2012 року Держак С.М.

Не пришел товарищ Руденко на суд По этому дело было выиграно,постановление отменено))

8 (8)
Старый 24.08.2012, 16:40   #2527
ATV
Забанен

Длина: 128280мкм
Диаметр: 0мм

Только одна ошибка в заявлении. Желтый знак светофора не является запрещающим.
ATV вне форума  
0 (0)
Старый 24.08.2012, 16:43   #2528
magistr

magistr

Длина: 409050мкм
Диаметр: 56мм

Интересна какова гаер постанову про розгляд писал при несогласии с протоколом? Ведь в таком случае он не уполномочен выносить решения!
magistr вне форума  
0 (0)
Старый 24.08.2012, 17:32   #2529
$KOT$

Машина: Славута 1.2S 2002 г.в.
Длина: 1170мкм

Цитата:
Сообщение от ATV Посмотреть сообщение
Только одна ошибка в заявлении. Желтый знак светофора не является запрещающим.
На сколько я помню в ПДД желтый, не мигающий, как раз запрещет движение всех.
Во нашел:
"8.7.2
гг) желтый запрещает движение и предупреждает о следующем изменении сигналов;
д) желтый мигающий сигнал или два желтых мигающих сигнала разрешают движение и информируют о наличии опасного нерегулированного перекрестка или пешеходного перехода;"

Последний раз редактировалось $KOT$; 24.08.2012 в 17:38.
$KOT$ вне форума  
0 (0)
Старый 24.08.2012, 17:35   #2530
Dima.
нудный

Длина: 247750мкм
Диаметр: 46мм

Цитата:
Сообщение от $KOT$ Посмотреть сообщение
На сколько я помню в ПДД желтый, не мигающий, как раз запрещет движение всех.
Та АТВ права за сало купил, потому и не знает этого
Dima. вне форума  
0 (0)
Старый 24.08.2012, 18:44   #2531
ATV
Забанен

Цитата:
Сообщение от Dима Посмотреть сообщение
Та АТВ права за сало купил, потому и не знает этого
Паходу Дима по совецким правилам ездит. Желтый предупреждающий но не запрещающий. Меня уже сколкьо раз останавливали за желтый. Спрашиваю с каких пор это желтый запрещающий и отстают сразу. В том числе и этот Руденко был Так шо дуй Дима на перездачу
ATV вне форума  
1 (1)
Старый 24.08.2012, 18:58   #2532
alexdevolio

Машина: Porsche Panamera LPG, PRIDE XC-29 HD
Длина: 164300мкм
Диаметр: 36мм
Отправить сообщение для alexdevolio с помощью Skype™

Цитата:
Паходу Дима по совецким правилам ездит. Желтый предупреждающий но не запрещающий. Меня уже сколкьо раз останавливали за желтый. Спрашиваю с каких пор это желтый запрещающий и отстают сразу. В том числе и этот Руденко был Так шо дуй Дима на перездачу
так он тоже за сало купил
alexdevolio вне форума  
1 (1)
Старый 24.08.2012, 19:06   #2533
Dima.
нудный

Цитата:
Нет, все же желтый - запрещающий, но я не говорю что на желтый низзя ехать - сам езжю когда не успеваю затормозить.
Dima. вне форума  
0 (0)
Старый 25.08.2012, 20:06   #2534
Винни

Машина: космическая звезда
Длина: 84830мкм
Диаметр: 39мм

Цитата:
наоборот - по советским правилам желтый был предупреждающим, а сейчас запрещающим - тебе ж выдержку из правил привели... Это скорее всего этот Руденко тоже не читал новые правила - но если отмазка работает - то почему бы и не попробовать...
зы: я сам когда-то на этом светофоре попал - но я явно на желтый пропхнул - с женой затрынделся... 100 грн отдал - это как раз тот момент был, когда я за месяц 3 раза попал...
Винни вне форума  
2 (2)
Старый 25.08.2012, 21:30   #2535
Dima.
нудный

Цитата:
Сообщение от Винни Посмотреть сообщение
наоборот - по советским правилам желтый был предупреждающим, а сейчас запрещающим - тебе ж выдержку из правил привели... Это скорее всего этот Руденко тоже не читал новые правила - но если отмазка работает - то почему бы и не попробовать...
зы: я сам когда-то на этом светофоре попал - но я явно на желтый пропхнул - с женой затрынделся... 100 грн отдал - это как раз тот момент был, когда я за месяц 3 раза попал...
ну хоть кто-то правила знает
Dima. вне форума  
0 (0)
Старый 26.08.2012, 08:55   #2536
ATV
Забанен

Цитата:
ну хоть кто-то правила знает
Та ты сам в них не уверен
Цитата:
Нет, все же желтый - запрещающий, но я не говорю что на желтый низзя ехать - сам езжю когда не успеваю затормозить.
Желтый запрещающий но ехать можно-твои ж слова Филолог ты вакуумный
ATV вне форума  
1 (1)
Старый 26.08.2012, 09:10   #2537
Бука
Бу!

Бука

Диаметр: 53мм

Цитата:
Сообщение от derzha Посмотреть сообщение
Внутри -  Позов:
До Жовтневого районного суду м.Запоріжжя
69063,вул. Дзержинського 6

Відповідач : Руденко Володимир Борисович, інспектор ДПС сержант міліції
Управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області.
69035 м.Запорiжжя, вул.40р.Радянськiй Українi,57а

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
(уточнений)
Про визнання неправомірними дій робітників ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області та Про скасування Постанови № 223520 від 25.06.2012

25 червня 2012 року я, Держак Сергій Миколайович, рухаючись на автомобілі ЗАЗ 110247 реєстраційний номер АР 8450 СА , по пр.Леніна в м.Запоріжжі зі швидкістю біля 50-55 км/год наближався до перехрестя ПАО ЗАЗ. Світлофор який встановлений в напрямку ЖД Вокзалу Запоріжжя 1 не видно,тому що він «схован» за деревами. У машині знаходився свідок, який може підтвердити факт, що світлофор дійсно не видно, протягом всього руху. Але на світлофорі горіло зелене світло,бо рух не припинявся, тому я майже не гальмував. У момент перемикання сигналу світлофора з зеленого на жовтий я знаходився приблизно в 15 м від межі перехрестя і рухався зі швидкість 55 км / год, дозволеної для населеного пункту. Навіть при екстреному гальмуванні гальмівний шлях склав би більше вказаної відстані і міг би привести до зіткнення з йдущім ззаду автомобілем. Згідно П.8.11 ПДР, в даній ситуації я мав право продовжувати рух. Тому вважаю свої дії правомірними і єдино відповідними вимогам ПДР в даній дорожньо-транспортної ситуації. Хочу зауважити, що законодавець не вказує причини, чому водій не може спинити транспортний засіб, однак говорить, про те, що така ситуація можлива. Одразу ж за перехрестям мене зупинив інспектор ДПС Руденко Володимир Борисович, та пред’явив мені відео на відеокамері. На прохання показати документи на пристрій -інспектор відмовився. Відеозйомка велася під таким кутом,що, співробітник ДАІ розташований за перехрестям, взагалі не може точно визначити, чи перетнув автомобіль уявну лінію кордону перехрестя або знаходиться там в момент зміни сигналу світлофора.Далі я пояснив інспектору що сигнал світлофора на протязі руху, не видно взагалі,тому виникла така ситуація. Незважаючи на мої пояснення, що я рухався вище зазначеним перехрестям у мить коли зелений сигнал світлофора змінювався на червоний, та не мав змоги зупинити транспортний засіб без застосування засобів екстренного гальмування, інспектор склав відносно мене протокол № 347864 про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП), пояснивши це тим, що я порушив пункт 8.7 ПДР, а саме рухався перехрестям на заборонений сигнал світлофора та не зупинився перед дорожнім знаком 5.62 «Місце зупинки». В протоколі я пояснив, що не згоден з порушенням. На підставі протоколу на місці інспектором Руденко В.Б. було винесено постанову № 223520 по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень.
Вважаю свої дії єдино допустимими в даній дорожній ситуації, а дії інспектора ДПС Руденко В.Б. щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення на мене адміністративного стягнення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень, некомпетентними та незаконними з наступних причин:
1) ПДД прямо передбачає, що «водій, який при включенні жовтого сигналу світлофора або піднятті руки регулювальника не може зупинити в належному місці транспортний засіб без застосування екстреного гальмування, має право рухатися далі за умови забезпечення безпеки руху». Те що було забезпечено безпеку дорожнього руху , може підтвердити свідок
2) Навіть за ситуації, коли я знав про те, що забороняючий (жовтий сигнал) світлофора буде ввімкнений найближчим часом, я не мав змоги зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 ПДР, не застосовуючи засобів екстреного гальмування та продовжив рух, забезпечивши безпеку дорожнього руху, що передбачено пунктом 8.11 ПДР. Застосування екстренного гальмування в подібній ситуації небезпечно та, крім того, порушує вимоги п. 12.9.г ПДР, що забороняє застосовувати різке гальмування.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 280, 287, 288, 289, 293 КУпАП, статтями 2, 6, 17, 18, 19, 71, 104, 105, Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПРОШУ:
1. Відкрити провадження по справі.
2. Допитати в якості свідка *****
3. Скасувати постанову № 223520 про накладення на мене, Держака С.М., адміністративного стягнення передбаченого ПДР п.16.8 за ч.2 ст.122 КУпАП та закрити провадження по справі.
4. Про день розгляду справи прошу суд повідомити сторони.

Додатки:
1. Копія протоколу №347864
2. Копія постанови № 223520
3. Копія свідоцтва про реєстрація транспортного засобу
4. Копія посвідчення водія
5. Копія паспорта позивача
6. Копія паспорта свідка

18.07.2012 року Держак С.М.

Не пришел товарищ Руденко на суд По этому дело было выиграно,постановление отменено))
была ТУТ одна темка специально по этим делам!
Бука вне форума  
0 (0)
Старый 26.08.2012, 16:39   #2538
Hacker

Hacker

Машина: Джаконда и Джеймис
Длина: 151020мкм
Диаметр: 44мм
Отправить сообщение для Hacker с помощью ICQ Отправить сообщение для Hacker с помощью Skype™

Цитата:
на желтый сигнал светофора проезд разрешается только в тех случаях, когда для полной остановки водителю потребуется прибегнуть к резкому торможению.
так что тут палка с 2х концов...с одной стороны запрещается, а с другой разрешается
Старый 26.08.2012, 21:46   #2539
Dima.
нудный

Цитата:
Та ты сам в них не уверен

Желтый запрещающий но ехать можно-твои ж слова Филолог ты вакуумный
Ехать можно если не успеваешь затормозить НЕ СОЗДАВАЯ АВАРИЙНОЙ СИТУАЦИИ!

Это ж я права покупал, фигле я рассказываю это?

Ты в правилах точно не силен раз считаешь желтый не запрезающим, так что не надо умничать!
Dima. вне форума  
1 (1)
Старый 27.08.2012, 14:42   #2540
Out_law
Флудер года - 2011

Out_law

Машина: Таврия Дана, Author Basic, Meizu P780 edge, рюкзак на 100 литров
Длина: 493100мкм
Диаметр: 69мм

а кто в курсе как штраф оплачивать, где, и куда нести квитанцию и шо потом делать?

Тут сотрудень на трукам чи визир попался на 82 км/ч, спросил мну шо к чему, а я как лонара ничего сказать не смог.
Старый 27.08.2012, 14:43   #2541
Dima.
нудный

Цитата:
Сообщение от Out_law Посмотреть сообщение
а кто в курсе как штраф оплачивать, где, и куда нести квитанцию и шо потом делать?

Тут сотрудень на трукам чи визир попался на 82 км/ч, спросил мну шо к чему, а я как лонара ничего сказать не смог.
выделил главное
Dima. вне форума  
3 (3)
Старый 27.08.2012, 14:44   #2542
Out_law
Флудер года - 2011

Out_law

Машина: Таврия Дана, Author Basic, Meizu P780 edge, рюкзак на 100 литров
Длина: 493100мкм
Диаметр: 69мм

Старый 27.08.2012, 14:46   #2543
ArsenZP
Хер Таврический

ArsenZP

Длина: 466060мкм

Цитата:

Оплачивать в любом банке.
Копию квитанции себе сделать,на всякий случай.
А квитанцию в гор.гаи в админпрактику нести чтоб из базы нарушений убрали.Это как бэ необязательно, но желательно.
ArsenZP вне форума  
0 (0)
Старый 27.08.2012, 14:47   #2544
Dima.
нудный

на тебе гифку без вотермарка, а то и правда как ланара

Dima. вне форума  
0 (0)
Старый 27.08.2012, 14:48   #2545
Hacker

Hacker

Отправить сообщение для Hacker с помощью ICQ Отправить сообщение для Hacker с помощью Skype™

Цитата:
Сообщение от ArsenZP Посмотреть сообщение
Оплачивать в любом банке.
Копию квитанции себе сделать,на всякий случай.
А квитанцию в гор.гаи в админпрактику нести чтоб из базы нарушений убрали.Это как бэ необязательно, но желательно.
можно же там и оплатить возле гор гаи, есть банк называется вроде как ЧБРР что то такое
а квитанцию лучше отнести, потому как банк же не фиксирует оплату штрафа, он только принимает деньги
как бы чтобы потом штраф в течении 2х недель не удвоился
Старый 27.08.2012, 14:48   #2546
magistr

magistr

Длина: 409050мкм
Диаметр: 56мм

Шыто штрафа никада ниплатил?
magistr вне форума  
0 (0)
Старый 27.08.2012, 14:49   #2547
ArsenZP
Хер Таврический

ArsenZP

Длина: 466060мкм

Цитата:
Сообщение от Hacker Посмотреть сообщение
можно же там и оплатить возле гор гаи, есть банк называется вроде как ЧБРР что то такое
Та там два банка прикормленные рядом с гор.гаи, но у них комиссии обычно недетские.
Кормятся, фуле.
ArsenZP вне форума  
0 (0)
Старый 27.08.2012, 14:50   #2548
Hacker

Hacker

Цитата:
Сообщение от ArsenZP Посмотреть сообщение
Та там два банка прикормленные рядом с гор.гаи, но у них комиссии обычно недетские.
Кормятся, фуле.
это да....комиссия там жирная...но удобно типа зделали
Старый 27.08.2012, 14:51   #2549
Hacker

Hacker

Цитата:
Сообщение от magistr Посмотреть сообщение
Шыто штрафа никада ниплатил?
наверна никада не нарушал
Старый 27.08.2012, 14:53   #2550
alexdevolio

Машина: Porsche Panamera LPG, PRIDE XC-29 HD
Длина: 164300мкм
Диаметр: 36мм
Отправить сообщение для alexdevolio с помощью Skype™

Цитата:

в банк потом в окно админ практики на победе..или где там штаф выписан.. показать квитанцию...а вообше надо было гаера пытать куда бабпке нести
alexdevolio вне форума  
0 (0)
Ответ

Метки
рас и два, Магистр на драгстере, отжал меточке, не слишком много рычите, перепись терпил, терпилы!1111111111111, терпилы-грызуны, Ден не терпило!рас