ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Технические вопросы > Автозвук

Автозвук Как сделать так, чтоб Ваш автомобиль "зазвучал"

Ответ

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 31.08.2007, 17:32   #26
SNAKE

SNAKE

Машина: Hyundai Getz 1,6
Длина: 15690мкм
Диаметр: 39мм
Отправить сообщение для SNAKE с помощью ICQ
По умолчанию Re: Re: Усь для Р10

Цитата:
Сообщение от Andrey84 (scvosniak)
ну к примеру kap 10M//////helix db 1000.1
А от kap 10М не погорит к чертям...
Старый 31.08.2007, 17:39   #27
SNAKE

SNAKE

По умолчанию Re: Усь для Р10

Цитата:
Сообщение от Olddad
Цитата:
Сообщение от Jedy
...ЗЫ: Щас прийдет ДяДя и скажет "10-ка ? Да у меня миды такие"
ДяДя всерьез думает о фронтальном стереосабе на двух 10". Правда, в несколько другом бюджете, но.......
КУДЫ :shock: ?
Старый 31.08.2007, 17:53   #28
Jedy

Длина: 1010мкм
Диаметр: 40мм
Отправить сообщение для Jedy с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от SNAKE
Цитата:
Сообщение от Olddad
Цитата:
Сообщение от Jedy
ДяДя всерьез думает о фронтальном стереосабе на двух 10". Правда, в несколько другом бюджете, но.......
Если купить чего то с двигателем сзади (запорожец, например). То все вполне реально
Старый 31.08.2007, 17:56   #29
SNAKE

SNAKE

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от SNAKE
Цитата:
Сообщение от Olddad
Цитата:
Сообщение от Jedy
Если купить чего то с двигателем сзади (запорожец, например). То все вполне реально
или как минимум сделать торпедо заново, но зачем два саба?????? :shock: :shock:
Старый 31.08.2007, 18:00   #30
(scvosniak)
Очень давно не заходил

Машина: Micra K12 Music Edition
Длина: 1000мкм
Диаметр: 0мм

наверное это будут фронтальные саббасы...
(scvosniak) вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.08.2007, 18:04   #31
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
И главное, мне почему то кажется, что 10-ка будет локализоватся сильнее, чем 12-ка. У нее все ж таки резонансная частота повыше и горб на АЧХ будет выше.
Так ми говоримо про конкретну 10-ку, Helix W10 Competition, якій тепер на заміну прийшла P10. Детальний зовнішній огляд показав, що змінились лише клеми, усі інші матеріали такі самі. Як і Т/С-параметри. Так от, характеристики даної головки такі, що результуюча ачх має спад саме там, де є підйом за рахунок салону. При правильній побудові і налаштуванні системи ніякої локалізації нема. Ну, звісно, тут ще від фронту залежить, як і від підсилювачів.
Далі. Надмірно низька резонансна частота автомобільного динаміка означатиме його більш низьку чутливість. Коротше, він полюбе буде гальмувати. От і локалізація. Тому головки більше 10", а також з резонансною менше 30Гц вважаю не дуже підходящими для автомобільних музичних систем рівня Hi-Fi та Hi-End, де вимоги саме до їх музичності на першому місці.
Цитата:
Сообщение от Jedy
ЗЫ: Щас прийдет ДяДя и скажет "10-ка ? Да у меня миды такие"
Як бачиш, ні, він теж не стоїть на місці у своєму розвитку
Старый 31.08.2007, 18:11   #32
SNAKE

SNAKE

Просьба к соревнующимся: можно ли написать критерий вибора своего
саба и впечатления от него и других прослушаных?
Старый 31.08.2007, 18:14   #33
Olddad
Злой модератор

Olddad

Длина: 3190мкм
Отправить сообщение для Olddad с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от SNAKE
Цитата:
Сообщение от Olddad
Цитата:
Сообщение от Jedy
Ну, уж не в Тяпку, естественно.
Старый 31.08.2007, 18:15   #34
Olddad
Злой модератор

Olddad

Цитата:
Сообщение от SNAKE
...но зачем два саба?????? :shock: :shock:
Повторяю для невнимательных - СТЕРЕОсаб...
Старый 31.08.2007, 18:29   #35
Jedy

Цитата:
Сообщение от SNAKE
Гы Гы - так они и сказали. Они ж соревнующиеся
Старый 31.08.2007, 18:37   #36
SNAKE

SNAKE

а вдруг и скажут
Старый 31.08.2007, 18:46   #37
Sevlad

Длина: 1220мкм
Отправить сообщение для Sevlad с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от SNAKE
А что не понятно в том что написал Рост? Вот этим и руководствовались.
Старый 31.08.2007, 18:52   #38
SV53
Гость

Цитата:
Ну, уж не в Тяпку, естественно.
А куда(интересен и автомобиль и конкретные места в нем)? если не секрет конечно.
Старый 31.08.2007, 18:57   #39
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от SNAKE
а вдруг и скажут
А що тут секретного? Helix W10 Competition + B2 Precision.
Чому W10 - написав вище, а 360Вт А/В-класу В2 в мості цілком вистарчає для даного саба, при чому з конкретним запасом.
Але прошу не забувати, що бас починається в голові, а не в сабі.
Старый 31.08.2007, 19:31   #40
Jedy

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Так ми говоримо про конкретну 10-ку, Helix W10 Competition, якій тепер на заміну прийшла P10.
Я вот могу руководствоватся только личными впечатлениями.
Но не слышал ни одной 10-ки у который бас был бы глубокий, чтоб чувствовалось, как по салону прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой.
Все десятки, что слышал - они так интеллигентно бумкают, тихо так, ненавязчиво, бархатисто. Даже и не поймешь. то ли фронт басовитый, толи саб есть. Если бумкает 12-шка сразу понятно, что саб есть и от фронта такой атаки не добится нивжисть.
Может оно и правильно - "ненавязчивый бас", но явно "не мой вариант". Так что тут ИМХО надо слушать и выбираь под себя. :wink:
Старый 31.08.2007, 20:33   #41
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Так ми говоримо про конкретну 10-ку, Helix W10 Competition, якій тепер на заміну прийшла P10.
Я вот могу руководствоватся только личными впечатлениями.
Но не слышал ни одной 10-ки у который бас был бы глубокий, чтоб чувствовалось, как по салону прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой.
Все десятки, что слышал - они так интеллигентно бумкают, тихо так, ненавязчиво, бархатисто. Даже и не поймешь. то ли фронт басовитый, толи саб есть. Если бумкает 12-шка сразу понятно, что саб есть и от фронта такой атаки не добится нивжисть.
Может оно и правильно - "ненавязчивый бас", но явно "не мой вариант". Так что тут ИМХО надо слушать и выбираь под себя. :wink:
А ти на концерті живого оркестру був? Невже там "прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой."? Чи в органному залі? Невже там теж від найнижчих нот тебе цілого сотрясає, а стіни і стільці ходять ходуном? Прокиньтесь, люди! Автомобільні саби, від яких машина підскакує не мають ніякого відношення до музичних компонентів. Бас повинен бути, але він повинен відповідати реальному, з життя! А не придуманому власниками пацаномобілів.
Тепер я розумію, чому ти говориш постійно про локалізацію. В тебе її не може не бути при такому підході.
І глибина басу визначається усім попереднім трактом, починаючи з ресівера. Колись давно, коли в мене стояв ще Кларіон 546, я якось замінив його (для послухати) на Накамічі ЦД 700. І був вражений відкриттям, що бас живе не в сабі, а в голові! Бо він несподівано появився, абсолютно чіткий, з повним контролем аж до самих 20Гц.
Так. Я це вже раз сотий говорю, відчуваю, що починає набридати. Скоро завершу, напевно

ПС. До речі, атака - це, якщо по простому, швидкість відклику динаміка на електричний імпульс підсилювача. І в легшої 10-ки атака апріорі краща, ніж в 12-ки. За інших рівних умов, звичайно.
Старый 31.08.2007, 21:38   #42
Jedy

Цитата:
Сообщение от Рост ®
А ти на концерті живого оркестру був? Невже там "прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой."?
Нет, не был я на живых концертах того, что обычно слушаю -денег стока нету Но подозреваю, что децибелей там хватает Например, все здаие НСК "Олимпийский", если стоять снаружи во время концерта - кажется что подтанцовывает в такт басу, а временами что вот-вот взорвется
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Чи в органному залі?
Такое даже не слушаю

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Невже там теж від найнижчих нот тебе цілого сотрясає, а стіни і стільці ходять ходуном?
Был в кинотеатре на фильме про EMINEM-а, такой "автобиографичный" фильм с кучей его музыки. Так стулья ходили ходуном еще как :shock:
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Прокиньтесь, люди! Автомобільні саби, від яких машина підскакує не мають ніякого відношення до музичних компонентів. Бас повинен бути, але він повинен відповідати реальному, з життя! А не придуманому власниками пацаномобілів.
Вроде ж установщик, а простую истину о том, что главное в автомузыке это то, - чтоб нравилось хозяину машины. Еще не усвоил

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Тепер я розумію, чому ти говориш постійно про локалізацію. В тебе її не може не бути при такому підході.
Тут соглашусь - действительно, ну очень трудно устроить , чтобы ГРОМОВОЙ БАС не локализовался, но я работаю над этим

Цитата:
Сообщение от Рост ®
ПС. До речі, атака - це, якщо по простому, швидкість відклику динаміка на електричний імпульс підсилювача. І в легшої 10-ки атака апріорі краща, ніж в 12-ки. За інших рівних умов, звичайно.
Тебя так послушать, так и панча у 13 см должно быть куда больше, чем у 16
Старый 31.08.2007, 22:23   #43
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
А ти на концерті живого оркестру був? Невже там "прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой."?
Нет, не был я на живых концертах того, что обычно слушаю -денег стока нету Но подозреваю, что децибелей там хватает Например, все здаие НСК "Олимпийский", если стоять снаружи во время концерта - кажется что подтанцовывает в такт басу, а временами что вот-вот взорвется
Я не про озвучку стадіонів, а про звучання живих інструментів, того ж барабана. Ну, невже в Києві на вулицях музиканти вживу ніколи не грають?
А те, що на стадіонах ковбасить - хто б сумнівався, їм же здоровенну площу озвучити треба...

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Чи в органному залі?
Такое даже не слушаю
Чому я і не сумнівався?

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Невже там теж від найнижчих нот тебе цілого сотрясає, а стіни і стільці ходять ходуном?
Был в кинотеатре на фильме про EMINEM-а, такой "автобиографичный" фильм с кучей его музыки. Так стулья ходили ходуном еще как :shock:
А при чому тут крива кінотеатрова озвучка?

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Прокиньтесь, люди! Автомобільні саби, від яких машина підскакує не мають ніякого відношення до музичних компонентів. Бас повинен бути, але він повинен відповідати реальному, з життя! А не придуманому власниками пацаномобілів.
Вроде ж установщик, а простую истину о том, что главное в автомузыке это то, - чтоб нравилось хозяину машины. Еще не усвоил
Ти знаєш, я не ширпотребщик. І за життя ще жодного пацаномобілю не зробив. Ні, ну було колись, пару раз бліни в поличку врізав, а потім стало стидно за своє ім`я Якось не вмію робити те, що вважаю неправильним. І досі мені вистарчало солідних клієнтів, які хочуть слухати музику, а не "ум-ца-ум-ца", соло сабвуфера з пищалками.
Просто я є фахівець, я маю показувати людям, як звучить правильна система, розвивати смак, а не йти на поводу неправильних стереотипів.
Уяви, вирішить "клієнт", що в автомобілі мають бути овальні колеса, прийде до виробника і почне втирати, мовляв, ти не шариш, головне, щоб клієнт був задоволений! Став овальні колеса! Що робити з таким клієнтом? Правильно! Посилати... до установщиків овальних коліс, їх. на жаль, на разі, куди більше, ніж треба.
Так що не варто тут розказувати про правоту клієнта. Він правий лише для себе. А я деградувати з цієї причини не намірений.

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Тут соглашусь - действительно, ну очень трудно устроить , чтобы ГРОМОВОЙ БАС не локализовался, но я работаю над этим
Ню-ню, працюй Тільки не забувай, що бас грають сабвуфери тільки в негритянських, перепрошую, афроамериканських машинах. А в нормальних бас грають мідбаси

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Тебя так послушать, так и панча у 13 см должно быть куда больше, чем у 16
По-перше, панч залежить не лише від розміру. А, по-друге, при чому панч до сабвуфера?
Старый 01.09.2007, 20:07   #44
Jedy

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Просто я є фахівець, я маю показувати людям, як звучить правильна система, розвивати смак, а не йти на поводу неправильних стереотипів.
Рост, для тебя существует два типа мнений:
1 - свое
2 - неправильное

Систма в авто должна отигрывать хорошо все и классический концерт и ниггерское R&B и Рэп. И ты меня не убедишь, что это не так
В принципе аргументы исчерпаны, все одно каждый останется при своем менеинии. А для читающих весь этот флуд по крайней мере есть выбор к какой стороне примкнуть

PS: Если заказчик говорит мне сделать овальные колеса - я их ему делаю, используя все свое умение и старание, чтобы клиент в итоге остался доволен - и он остается доволен. Это и есть проффесионализм.
Старый 01.09.2007, 21:23   #45
softm123
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Это и есть проффесионализм.
профессионализм
Старый 01.09.2007, 21:31   #46
Olddad
Злой модератор

Olddad

Цитата:
Сообщение от Jedy
...Систма в авто должна отигрывать хорошо все и классический концерт и ниггерское R&B и Рэп. И ты меня не убедишь, что это не так
PS: Если заказчик говорит мне сделать овальные колеса - я их ему делаю, используя все свое умение и старание, чтобы клиент в итоге остался доволен - и он остается доволен. Это и есть проффесионализм.
Скорее всего, дело все в том, что Ростик просто не будет делать машины в угоду клиенту. Ему это неинтересно. Ему интересно делать правильный Звук.
Насчет заказчиков - я тоже пошлю заказчика, если он начнет требовать сделать ему фигню. И посылаю, очень часто.
А машины для "ниггерского R&B и Рэп" - это отдельный разговор, практически не имеющий отношения к Звуку.
Старый 01.09.2007, 21:49   #47
Пасечник

Пасечник

Машина: T31 & AR 940
Длина: 4340мкм
Диаметр: 36мм
Отправить сообщение для Пасечник с помощью ICQ

Тоже самое. Когда просят врезать блины в полку, либо просто отказываемся либо лупим цену как за инсталяцию хорошего фронта
бывает что соглашаются
Пасечник вне форума   Ответить с цитированием
Старый 01.09.2007, 21:58   #48
Jedy

Цитата:
Сообщение от Olddad
Насчет заказчиков - я тоже пошлю заказчика, если он начнет требовать сделать ему фигню. И посылаю, очень часто.
Жируем ребята. В IT видимо гораздо большая конкуренция. Я вот просто так не могу "послать" заказчика, потому, что "мне не интересно".
Старый 02.09.2007, 01:03   #49
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Olddad
Жируем ребята. В IT видимо гораздо большая конкуренция. Я вот просто так не могу "послать" заказчика, потому, что "мне не интересно".
Чому жируємо? В будь-якій сфері є фахівці, які займаються ексклюзивними речами, а є ті, хто працює на широкий загал. Перші не будуть робити аби-що, тому що їм потрібен вільний час для вдосконалення. Якщо вони почнуть врізати бліни, підключати саби-бочки, їм просто не буде коли читати мудрі книжки, експериментувати. А другі не зможуть просто зробити ексклюзив, бо вони погрязли в потоці, їм голови нема коли підняти. Тут все просто. І кожен заробляє на своїх клієнтах - ексклюзивних чи масових.
То при чому тут жируємо?
Ответ