![]() |
|
Бортовой журнал Бортовой журнал |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#26 |
Машина: ЗАЗ 1102 green
Длина: 3260мкм
Диаметр: 25мм
|
![]() ![]() вроде как-то не правильно стоит резиночка? ![]() в те дырочки надо было пихать глушитель и к кузову |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]()
Вже давно треба було відремонтувати колектора, адже дві шпильки, на яких тримається прийомна труба, однозначно замало. Поки було не сильного голосно їздити, так і використовував авто. Але останнім часом звук став дуже гучним й запах вихлопних газів почав сильно проникати до салону авто. Стало зрозуміло, що тягнути далі не можна. Купувати новий колектор не має жодного сенсу, адже у планах встановлення зовсім іншої вихлопної системи, тому вирішено нормально відремонтувати старий колектор із заміною усіх шпильок на нові. У зв'язку з цим було придбано наступні запчастини:
![]() Прокладка блоку (змія), нові шпильки та гайки із латуні, звичайні гайки м8 + шайби, набір екстракторів."> Будемо ремонтувати. Далі буде... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Забанен
Машина: Заз 110307 2005 1.2Li + ГБО-4
Длина: 10940мкм
Диаметр: 0мм
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
![]()
Роботи по демонтажу колектора. Скажу зразу, що із-за своєї дурості хотів обійтися "малою кров'ю" й зняти випускний колектор без зняття впускного. Не вийшло)
![]() Стартуємо) ![]() Перше з чого почав — це із розкручування з'єднання колектор - штани, адже, якщо там не розкрутиться, то продовжувати далі немає жодного сенсу (робота проводиться на вулиці). ![]() Далі демонтуємо паливну систему авто. ![]() Після того, як карб зняли, можна переходити безпосередньо до демонтажу колектора. ![]() Проблеми виникли лише з однією гайкою. Я їй і нового трубчастого ключа купив, мазав усілякими змазками, але нічого... Довелося застосувати старий дідівський спосіб)) ![]() Крові попила) ![]() Випускний колектор піддався, але витягти через низ мені не вдалося, хоча тут казали, що це можливо... Напевно у мене криві руки... ![]() Через верх простіше. Ще й прокладку заміню, все одно вже купив. ![]() Ось і наш красень. Дві шпильки відкрутив. Думав, що доламаю, але повезло. Далі буде... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Длина: 66230мкм
Диаметр: 34мм
|
![]()
так когда что нибудь про турбо будет ? название много обещающие, а в реале..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Машина: 1102-тротил 93г.в
Длина: 89640мкм
|
![]()
![]() |
#35 |
Машина: 1102-тротил 93г.в
Длина: 89640мкм
|
![]()
Шото в этом есть!!!
![]() |
#36 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]()
Нагадаю, що знятий колектор знаходився у такому стані:
![]() Дві шпильки викрутив, а дві вже давно обламані Викрутити їх мені не вдалося, а тому було прийнято рішення звернутись до товариша, який працює на СТО. Поки колектор був на СТО, я прикупив ось такий засіб: ![]() Фіксатор різьбового з'єднання ![]() ще фото ![]() Колектор готовий. Приміряємо нові шпильки ![]() Мажемо цією жижою шпильки, вкручуємо їх та залишаємо на 24 години ![]() Закручуємо з використанням мідних гайок ![]() Ну якщо вже довелося "скидати" обидва колектори, то ставимо нову прокладку, хоча й стара була в ідеальному стані ![]() Збираємо усе в зворотній послідовності Вуаля. Так тихо вона, напевно, й із заводу не працювала) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]()
Шановні читачі мого БЖ, вітаю Вас!
Місяць назад мені дуже закортіло зробити так, аби машина працювала у відповідності до задумки її авторів. Оскільки вона (машина) дісталася мені, скажімо, у не дуже хорошому стані, то не дивно, що я постійно зустрічаю сліди криворукого ремонту від людей, які ремонтували це авто ще до того, як я ним заволодів. Так, наприклад, шланг вакуумного випередження запалювання був підключений не до карбюратора, а до колектора. Довго я морочився із ХХ, поки цього не помітив. Ну добре, то вже інше питання. Сьогодні говоритимемо про провали. Почнемо. Проблема така. При натисканні 1/3 педалі, я відчуваю такий собі "тупняк", який може тривати навіть 5-8 секунд, а потім машина починає різко шліфувати. При натисканні педалі у підлогу, "тупняк" також є, але він триває близько 1-2 секунд. Дано: "Слон" поміняний на новий і дивиться в обидві камери (привіт Наілю Порошину). Звісно, що я його налаштував так, аби він лив одразу в колектор, а не на стінки карбюратора. До цього стояв загнутий у першу камеру. Також налаштований. Було краще, але також смикалася. Вакуумне випередження запалювання у нормі. Клацає і до язика прилипає. Вакуум є. ВВ провода нові і реагують на мультиметр (привіт Наілю Порошину). Зняв я повітряний і фільтр і побачив таке: ![]() Судячи з усього, це Карбюратор Солекс 21081-1107010. Але книжка пише, що мій двигун (МЕМЗ 2457, 1.2 л.) має обладнюватись карбюратором Солекс 21081-1107010-10, а попередній карб встановлюється на двигуни МЕМЗ-245 (1.1 л.) та МЕМЗ-3011 (1.3 л.). Мда... Куди подівся оригінальний — не відомо. Ну добре. Йдемо далі. Сьогодні розібравши карб і все ретельно оглянувши, а також переконавшись, що "Слон" лиє туди, куди треба, я перейшов до ходових випробувань: Відео під капотом: https://www.youtube.com/watch?v=TP7xvVjtQIM Відео із салону: https://www.youtube.com/watch?v=owPgw1-snA4 Погано видно на відео, адже це треба відчувати. До Вас два запитання: 1. Чи може дана проблема бути пов'язаною з тим, що на двигуні не той карб? 2. Що я пропустив? Дякую! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]()