![]() |
|
Курилка Задушевные тупаки про жизнь и прочий офф :) - общение тавроводов на любые темы не о Таврии и дорогах |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#26 | |
![]() Цитата:
![]() |
||
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#27 |
Таки модератор
Машина: Темно-сіра
Длина: 238940мкм
Диаметр: 58мм
|
![]()
Красное пламя может быть и по другой причине, например- неправильной подачи воздуха- недостатка.
При избытке он не будет так гореть. И что, кроме воздуха, бесплатного и бесконечного можно дешево гнать в трубу?
![]() |
![]() |
#28 |
Машина: Ford Fusion 1,4 2010
Длина: 188430мкм
Диаметр: 43мм
|
![]() |
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#29 | |
Машина: Ford Fiesta MK5 2007
Длина: 3050мкм
Диаметр: 29мм
|
![]() Цитата:
![]() Если выходит при 80% воздуха может просто гореть, то там качать и качать ![]() ![]() |
|
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#30 |
Машина: Славута 1.2L, 2004-го року народження, Рено Сандеро 1,4, 2011
Длина: 117180мкм
Диаметр: 37мм
|
![]()
Васильович, а якщо червоне саме з'являється час від часу і саме пропадає? Мати пече в духовці здобу - як червоне полум' я, то у півтора рази довше. На всю катушку газ, а випекти не може. Що вони туди качають - ХЗ, але те, що лічильник крутить, а тепла нема - факт.
![]() |
![]() |
#31 |
Таки модератор
|
![]()
Не іпане! Азот ще треба добувати, річок та ставків з ним нема, тратити на це зайві гроші який дурень захоче?
![]() |
![]() |
#32 |
|
![]() |
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#33 | |
Машина: Skoda Spaceback
Длина: 5520мкм
Диаметр: 29мм
|
![]() Цитата:
0 (0)
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]()
Цілком імовірно. Вигода очевидна - не просто безкоштовно працює компресор, а ще й добавляє додатковий об'єм за рахунок спожитого атмосферного кисню. От тільки який там об' єм? Думаю, що закачують ще щось.
![]() |
![]() |
#35 |
Машина: Таврия Нова 110217 1,2L карб. 2005г.в. 95т.км
Длина: 58920мкм
Диаметр: 26мм
|
![]()
"...закачують ще щось...." (с)
Ну с нафтогазом понятно. Качать приходится холодный газ... А вот что закачивает , или перекачивает - приватбанк? Какие там турбины обслуживают, что там у них с температурой. Вот что интересно.......... за 200 кубов газа, за месяц должен заплатить - 1700гр. фирташевцы насчитали 1800, за мороз и труды накинули 100гр. ....тут понятно пришёл платить в приват коммунальные. за 2100 общей платёжки (газ + всё остальное) ---- приматы начислили 46 гр. комиссии....тут обидно. я же сам все кнопочки нажимал на терминале..... |
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#36 |
|
![]()
Я ХЗ, через Приват24 максимум гривня за платіж. А за холодний газ заплатили? Зря.
![]() |
![]() |
#37 |
Машина: Таврия Нова 110217 1,2L карб. 2005г.в. 95т.км
Длина: 58920мкм
Диаметр: 26мм
|
![]()
"Я ХЗ, через Приват24 максимум гривня за платіж" (с)
ну не знаю, как насчёт 1-й гривны. Тут явно я чего-то недопонимаю. За мобилку берут 2 гр, от 55гр. зачисленных. А вы говорите, что за всю комуналку 1 гр. комиссии......странно, что так дёшево ??? Ну не будем спорить. У меня нет интернета на телефоне....нет приват24 Факт в том, что платил комуналку с пенсионной карточки(не наличн.), сам нажимал кнопки(на терминале) и комисионка 46гр........ |
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#38 | |
|
![]() Цитата:
|
|
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#39 |
Машина: "Lanos", 1.5л, 2005 г.в.
Длина: 172940мкм
Диаметр: 46мм
|
![]()
Я не розумію, яка може бути мова про бодяження природного газу? Повітря не домішаєш, бо виникне вибухонебезпечна суміш. А чистий азот... А де його беруть, - хтось знає? Так, в повітрі його 78%. А які затрати на добування чистого азоту з повітря, - хтось знає? А які його треба об'єми для бодяжіння, уявляєте?
Інша справа. що газ буває "старий" і "молодий". Перший постачали з Середньої Азії і в ньому було більше етану, який більш енергомісткий. Після того, як рашка посварилася з Узбеками - вони почали поставлять більше газу з сибірських боліт, де більше метану. Він утворився пізніше узбецького і там ще не встигли пройти реакції по переходу метану в етан. Через що теплота його згоряння нижча. Відповідно, чайник нагрівається довше, ніж було раніше, коли "дерева були вищі, морозиво смачніше і дещо стояло довше". Ще в газі можуть бути домішки. Наприклад, вода. Яка замерзає взимку на кінцевих редукторах і через що в мережі падає тиск. Ну, або якісь інші гази (сірководень) які забарвлюють полум'я в червоний колір. Згадайте шкільну хімію, хто її вчив. Всі "бодяжіння" газу - на поверхні. В платіжках. Тільки от контора, що його поставляє, - монополіст і вважає себе царем і богом.
![]() |
![]() |
#40 | ||
|
![]() Цитата:
Цитата:
До речі, якщо загуглити, то можна дізнатись, що азоту добувається овердобуя і використовується він в дуже багатьох сферах людської діяльності. Последний раз редактировалось _basil_; 19.01.2019 в 09:12. |
||
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#41 |
Таки модератор
|
![]()
Осталось узнать цену этого азота и сравнить с воздухом и метаном. Да и накой он ткой чистоы в трубе? И что такое тысячи м.куб. при прокачка миллиардов?
Версия с закачкой дешевых выхлопных газов тоже зыбкая- температура на выходе турбины 1000 и больше, напрямую качать нельзя, надо охлаждать, это тоже бабульки, повышающие себестоимость того, что воздухом дешевле всего понизить. Да и не забывайте, на магистральных ГП давление до 75 кгс/см.кв, просто так трубочку от компрессора не засунешь.
![]() |
![]() |
#42 |
|
![]()
Сам не бачив, тому поширюю плітки, але колега казала, що її знайомий працює у газовому господарстві і натякав, що з початком опалювального сезону вони тягають за місто компресора. А ще казав, що за відключення кожного боржника їм платять премію 150грн.
![]() |
![]() |
#43 |
Длина: 125770мкм
Диаметр: 46мм
|
![]()
Пацаны, азот на мембране делать на нефиг делать. Стоит понты.
|
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#44 |
Таки модератор
|
![]()
Мені те ж саме сказав кум, старий буровик і на Полтавщині, і в Тюмені- повітря компресором.
![]() |
![]() |
#45 | |
![]() Цитата:
у меня за городом дом, газа нет. заправляю балон на заправке для плиті, вода закипает ровно в 2 раза бістрее чем в городе. горит синюшнім пламенем. хватает на долго.
1 (1)
![]() |
![]() |
#46 |
Таки модератор
|
![]()
За городом- пропан, в городе- метан.
![]() |
![]() |
#47 |
![]()
ну чуть некорректно, пропан легче задуть в баллон, пофиг какой населенный пункт).
А по существу, у меня год назад один и тот же котел выдавал 40 градусов теплоносителя при положении регулятора на единичку, щас на 2ку, и даже чуть ближе к тройке. Хрен его, мож в котле там как в карбюраторе шото засоряется, разрегулируется итд, я пока глубоко так не вникал, но по счетчику - тупо больше жрет кубов. Опять таки, там кроме состава и температуры есть еще давление в трубе, но даже и его особо никто не контролирует. |
|
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#48 | |
Машина: Renault Dokker Van Mazda CX-5 Tavria Picup 1.3
Длина: 75730мкм
Диаметр: 33мм
|
![]() Цитата:
- да Петрович, изменилась наша земля, совсем не такая стала. - да Иваныч, изменилась. Помню в молодости когда тут-же срал, так яйца земли касались, а теперь? - да-а, просела земля, что и говорить.
2 (2)
![]() |
![]() |
#49 | |
![]() Цитата:
Мої бортжурнали: Славута 1.2Li 2008 - http://www.tavria.org.ua/forum/showthread.php?t=15959, Ford Fusion EU 1.25 - https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=105563 Проект "Бортовий комп`ютер на інжектор своїми руками" http://www.bk-ukraine.narod.ru/ |
||
![]() |
0 (0)
![]() |
![]() |
#50 |
Таки модератор
|
![]()
Так то- газогони, у них свої, а у водогонів свої мухи в голові. Повірка водоміра на місці дорожче нового, який теж повинен бути тільки або наш Новатор, або з Словенії, все.
![]() |