Вход

Просмотр полной версии : Полетіли-2. Франківськ не відстає!

RaceFace
04.09.2007, 17:00
Була:
Таврія 2003-го року випуску, в оригіналі інвалідка з повністю ручним управлінням і коробкою-напівавтоматом.
Стала:
-двигун ВАЗ-21083, 1,5 куба, карбюратор НИВА Тайга 1.7, 5 ст. КПП
-ходова ВАЗ, вкладиші в передніх стійках Каяба (Гольф)
-передні сидіння Мазда MX-3 (я словами не опишу наскільки вони зручні)
-руль Міцубісі Лансер
-шумо-, віброізоляція, перетяжка дверних карт замінником.
-Музика в кік-панелях (фронт Helix + саб MacAudio)
-Тахометр ВАЗ-2107 (не глючить він, навіть якщо з початку 80-х років)

Тепер про мотор. Брав інжекторним (б\в) і переробляв під карбюратор. Ставив я його туди 1,5 місяця(!). По ширині залазить добре, лонжерони залишились нетронутими. Довго возився з правильним розміщенням мотора, щоб виставити його без перекосів. Пізніше помітив що при нагрузці правий краб б”є об піддон мотора – вилікував ударами по піддону в місці контакту. На фотках видно підсилювачі бруса (косі труби від стаканів вниз) і розтяжку на стаканах – таким чином вийшов квадрат навколо мотора, думаю кузов трохи поживе.
Подивіться на кріплення задньої подушки мотора – я не варив ніяких шпильок, все значно простіше, варто тільки приварити до кузова кутник. Передня і бокова подушки вкорочені. Передня подушка старого зразка – маленька – зараз в дефіциті і ціною від 160 до 210 грн. Новий зразок не поміщався.
Корпус повітряного фільтра – Гольф-2 стикований з черепахою і гофрою від „москаля”.
Вихлоп: штани – 8-ка, стиковані з резонатором від Ауді. Решта труби – рідна.
Трос підсоса від салона до половини довжини рідний і стикований з куском від 8-ки.
Трос газу – 8-ка, став впритик. Педаль газу підгинав вверх на пару сантиметрів бо ходу не вистачало для відкриття 2-ї камери карбюратора :)
Трос зчеплення – 8-ка, прийшлось переварювати його кріплення на КПП (для регулювання ходу), вийшло надійно.
Трос спідометра рідний але надійно не зафіксований – я просто його вставив в коробку.
Куліса – 8-ка, вирізав трошки дно щоб посадити її.
Полуосі – окрема історія. Ліва (шоферська): палка від Сенса, граната внутрішня ВАЗ, зовнішня – Таврія. Права – палка і зовнішня граната – Таврія, внутрішня – ВАЗ. Хотів повністю ВАЗовські але побоявся різати і зварювати.

Ну і само собою „веселий” період обкатки і пошуку глюків. За роботу сів 18-го червня а спокійно їздив тільки від 4-го серпня (знайшов собі менінгіт на голову якраз літом).
Ставав з місцевими сракерами на 402 метра. Інжекторна 1,5-кубова 9-ка (2-х річна) з нульовиком і прямотоком (це тільки те що я взнав, ці „гонщики” не признаються що насправді стоїть) відстала на фініші від мене на 2 корпуса. Асфальт шліфується навіть на 2-й передачі після 3000 оборотів. Як шліфується на першій уявити можете самі. Стиль їзди у мене спокійний тому більше таких експериментів проводити не буду.
Задовбали „ображені” на трасі. Варто обігнати шось пацанське або дорожче за Таврію як зразу сідають на хвіст і хочуть „наказати”. Майже всі підйоми проходяться на 5-й передачі, не скажу що з прискоренням але мотор не вмирає. Максималку розвивав в районі 168 км\год, пізніше знаючі підказали шо максималку треба міряти на 4-й передачі, при нагоді для самозаспокоєння спробую. На 2-й передачі елементарно набирається 110 км\год.

Тепер мене гризе питання про вакуумник на гальма. Його з заводу не було а зараз поставити буде проблематично через розташування термостату на даному моторі. Вихід бачу у вкороченні кронштейну до мінімального розміру.

Переробкою задоволений, хоча сподівався на меншу суму. Мотор з коробкою взяв за 410 умовних, а на фініші виднілась сума у 960 – це з заміною помпи, ремнів, прокладок, тросів, шлангів і масел. Ну і ще всяких дрібниць було.

Нижче фото. Мотор трохи в маслі бо жене з труби вентиляції картера, руки не доходять зайнятись.
Можете лошити, гнати в спину і тому подібне :D

OMAR
04.09.2007, 17:23
малоток
:wink:

OMAR
04.09.2007, 17:31
а до сотки скока?

Вовкулак
04.09.2007, 17:37
Вот это уже похоже на тюнинг!
А не так, как в соседних ветках - прикрутили саморезами базарный обвес и тащатся от собственной крутизны :-D
А тут - машина, кроме дисков, ничем не выделяется внешне, но под капотом, как говорится, "зачод".
Вот только нехорошо, что аффтар пренебрёг усовершенствованием тормозов - с этого надо было если не начинать, то делать параллельно остальным усовершенствованиям. Надеюсь, тормоза в этой тачке будут соответствовать остальным наворотам.

RaceFace
04.09.2007, 17:40
Гальма буду робити полюбому! я писав, мене затримує тільки вкорочення кронштейну під вакуумник. а ще я не можу знайти довгий шток. ВАЗовські тормозні диски теж вібрують якщо тормозити з великої швидкості, я подумую над задніми дисковими і розприділювачем гальмівних сил.
Розгін до 100-ки не заміряв. Як взнаю - напишу обов"язково

afa14
04.09.2007, 17:41
А не так, как в соседних ветках - прикрутили саморезами базарный обвес и тащатся от собственной крутизны :-D
А тут - машина, кроме дисков, ничем не выделяется внешне, но под капотом, как говорится, "зачод".

+1

Lexa
04.09.2007, 17:44
молодець :D Це вже тюнінг.
одне зауваження щодо інтер'єру: торпеда так і проситься щоб її обтягнули як і карти дверей :D

Модэрн
04.09.2007, 17:46

+1

+2

RaceFace
04.09.2007, 17:51
молодець :D Це вже тюнінг.
одне зауваження щодо інтер'єру: торпеда так і проситься щоб її обтягнули як і карти дверей :D

угу, я вже за неї майже сідав...але знаючі сказали що при сонячній погоді я буду бачити її відображення в лобовому. Я думаю мої руки ще дійдуть до неї, перед і низ під колір карт а верх темним зроблю.

частник
04.09.2007, 18:30
диски бомба

Alexx
04.09.2007, 18:41
фсем брать пример :!:
редкий случай когда мне нравится (вцелом, ессно - детали - тут уж у каждого свое... )

OMAR
04.09.2007, 18:55
Гальма буду робити полюбому! я писав, мене затримує тільки вкорочення кронштейну під вакуумник. а ще я не можу знайти довгий шток. ВАЗовські тормозні диски теж вібрують якщо тормозити з великої швидкості, я подумую над задніми дисковими і розприділювачем гальмівних сил.
Розгін до 100-ки не заміряв. Як взнаю - напишу обов"язково
напиши в лічку
я тебе про шток раскажу и про кронштейн

KISLOTA
04.09.2007, 18:59
Нормаль.. :wink:
Только нужно опустить на пару ветко....

softm123
04.09.2007, 19:07
Зачет - однозначный.

ПС. Тебе удалось получить "высновок заводу" ?

RaceFace
04.09.2007, 19:17
Зачет - однозначный.

Мене часто питають про оформлення цього всього. Я чув що 400 грн +100 щоб було швидше і я буду мати офіційний дозвіл. Але не спішу. Мєнти мене ловлять мінімум 2 рази на тиждень але просто провіряють документи і бажають щасливої дороги. Деякі питаються за ходову, як ставив (у мене на задніх вікнах наклейки з рекламою). Правда при під"їзді до мєнта який мене зупинив завжди глушу мотор :)

softm123
04.09.2007, 19:22
Зачет - однозначный.

Мене часто питають про оформлення цього всього. Я чув що 400 грн +100 щоб було швидше і я буду мати офіційний дозвіл. Але не спішу. Мєнти мене ловлять мінімум 2 рази на тиждень але просто провіряють документи і бажають щасливої дороги. Деякі питаються за ходову, як ставив (у мене на задніх вікнах наклейки з рекламою). Правда при під"їзді до мєнта який мене зупинив завжди глушу мотор :)

Все рiвно - залiк!

Даня
04.09.2007, 19:25
Автору огромный ПЛЮСИЩЕ :D :prayer: :supz:

RaceFace
04.09.2007, 19:38
Автору огромный ПЛЮСИЩЕ :D :prayer: :supz:

ДЯКУЮ!

А взагалі, іторія була така:
ріний мотор був 1.1 але не їхав взагалі хоча працював як годинник. Мені говорили що мотори для інвалідок збирають з чого попало, тому щоб він їхав треба було його розібрати і підігнати\дошліфувати\полі рувати все що бачитиму.
Остання крапля була 27 травня, коли я опівночі повертався додому і зупинився на світлофорі який працює цілодобово. Дорога на 4 полоси...поруч мене зупиняється білий запор і підгазовує - запрошує на старт. Я глянув ближче, а на запорі титани і дуже широка гума...по звуку мотор у запора рідний і в салоні я бачив шофера і 2-х пасажирів. Я не фанат гонок але тоді вирішив спробувати і газнув у відповідь - мотор як годинник, машина моя пуста...
...на зелене світло запор так рванув шо наблизитись до нього я зміг тільки після 80 км\год.
Це була остання крапля! ПАЦАНИ НА ЗАПОРІ, ЗНАЙТЕ, ВИ - ****, Я З-ЗА ВАС ЦІЛЕ ЛІТО КРУТИВ ГАЙКИ! :-D :-D :-D
Ну от результат перед вами.
Запора того досі бачу на вулицях але на світлофорі я його після того не зустрічав. Хотілось би... :)

viktorjl
04.09.2007, 21:38
Зачет, но тормоза лучше сделай, а не максималку испытывай и свою судьбу!

Fat
04.09.2007, 21:45
Плохо что не инжектор

Mustang
04.09.2007, 22:01
Это уже действительно весчь! =D>
А во сколько тебе все это обошлось (двиг и ходовая)?

viktorjl
04.09.2007, 22:15
Плохо что не инжектор
почему? Смотря какие цели :D

александр вишняков
05.09.2007, 11:03
Автору мегазачет... Ты смелый парень. Сам все ваял или помогал кто?
Если есть, выложи фоты крепленй двигателя и т.п. в виде отдельно от машины.

P.p.r.
05.09.2007, 12:09
хехе
знакомая машинго

RaceFace
05.09.2007, 12:15
Это уже действительно весчь! =D>
А во сколько тебе все это обошлось (двиг и ходовая)?

Мотор з коробкою з моменту купівлі до повної установки і спокійної їзди - 960 баксів (на шроті голий мотор з коробкою - 410)
Ходова: запчастини - 90, диски - 270, перехідники замовляв у Ікара за 65 баксів.

RaceFace
05.09.2007, 12:18
Автору мегазачет... Ты смелый парень. Сам все ваял или помогал кто?
Если есть, выложи фоты крепленй двигателя и т.п. в виде отдельно от машины.

Допомагав місцевий кулібін, самому там нереально, треба 8 рук.
Фото я викладу, треба тільки відзняти, а у нас зараз погода мерзенна... переглядайте час від часу тему, я поповню фотки.
Нижче фото передньої подушки, перепрошую за купу масла :cry:

AnRo
05.09.2007, 12:41
:shock: оце так "КРАЛЯ" вийшла! Молодець! Тепер будуть ображені ті хлопці на "запорі" при зустрічі з тобою :-D та будуть крутити гайки все наступне літо :-D .

RaceFace сорі якщо недочитав уважно, а дверні карті чим це обянуті?

RaceFace
05.09.2007, 12:46
RaceFace сорі якщо недочитав уважно, а дверні карті чим це обянуті?[/quote]

Це шкір. замінник. Знайти можна в магазинах із тканинами чи там де торгують аксесуарами для меблів. Вибір дууууже широкий в плані кольорової гамми. Ціна за квадрат від 25-30 грн і далі. Клеїв "Моментом", тримається уже майже 3 роки

DeeMON
06.09.2007, 10:56
Мля...Нет слов!Красава!

DvL
06.09.2007, 11:02
Ну что, доволен? Только диски поменяй - не солидно :-D

RaceFace
06.09.2007, 12:12
Ну что, доволен? Только диски поменяй - не солидно :-D

Угу, задоволений! Знаю, диски - лайно але наразі вистачає. Дякую за допомогу в процесі!

vetal316e30
11.09.2007, 09:58
а где взять такие сидушки

Lexa
11.09.2007, 12:19
а где взять такие сидушки
на разборках искать

L&M
11.09.2007, 12:53
КросавчеГ!!! У меня тоже была "ручная " инвалидка, переделал под стандарт. Но твой тюнинг СУПЕРЗАЧЁТНЫЙ!!! :wink:

viktorjl
12.09.2007, 11:19
2 RaceFace
подскажи пожалуйста, у тебя кулаки на тавре ваз или родные? Таврическая полуось не подошла?

GSX
12.09.2007, 12:21
окуратная таврия:) по правильному пути пошёл...над норм литьё и занизить на пару витков.
снимай черепаху нах,она сопротивление создаёт сильне чем стоковая кастрюля...

Саша_Симферополь
12.09.2007, 13:28
А фронт как мой! :)

RaceFace
12.09.2007, 15:29
2 RaceFace
подскажи пожалуйста, у тебя кулаки на тавре ваз или родные? Таврическая полуось не подошла?
Я описував на початку теми. Кулаки внутрішні (в коробці) - ВАЗ, зовнішні - Таврія. Полуось (палка) ліва (шоферська) - Сенс, права - Таврія.
Таврійські гранати не фіксуються в коробці, тому чіпляв від 8-ки.

RaceFace
12.09.2007, 15:34
окуратная таврия:) по правильному пути пошёл...над норм литьё и занизить на пару витков.
снимай черепаху нах,она сопротивление создаёт сильне чем стоковая кастрюля...

Я би ту черепаху не ставив але кастрюля в капот впиралась би, мотор і без того нижче сів від рідного. Тому це був єдиний вихід.

А про "занизити" - питання спірне. Воно, звичайно, пасувало би але ця машина не тільки по асфальту їздить. Задня подушка висить дуже низько, причеплена на дно. І штани від 8-ки трохи виступають знизу. Якщо опущу то всі гармошки на дорозі які буду під низ пускати будуть мої.

GSX
12.09.2007, 15:51
штаны да:))) тож такаяж проблема, кастрюля сделай вот такую:

viktorjl
12.09.2007, 16:59
2 RaceFace
Я описував на початку теми. Кулаки внутрішні (в коробці) - ВАЗ, зовнішні - Таврія. Полуось (палка) ліва (шоферська) - Сенс, права - Таврія.
какие поворотные кулаки у тебя установлены (цапфы)? Таврическая полуось(палка) не подошла?

OMAR
12.09.2007, 17:17
кулаки 2108
на фотках же видно

RaceFace
13.09.2007, 09:27
штаны да:))) тож такаяж проблема, кастрюля сделай вот такую:
Симпатично! Це шось типу нульовика? І ще ціна цікавить. У Франківську такого не бачив.

RaceFace
13.09.2007, 09:33
2 RaceFace
какие поворотные кулаки у тебя установлены (цапфы)? Таврическая полуось(палка) не подошла?

Цапфи стоять від 8-ки, пересверлені.
Таврійські полуосі (палки) теоретично підходять, залежно від того як ти виставиш мотор - вони якраз впритик. А Сенсовська палка вроді на 7 мм довша, мені якраз такої довжини і не вистачало. Ти не заморочуйся, зроби полуосі і по ним вже виставляй мотор.

viktorjl
14.09.2007, 10:08
2 RaceFace

Таврійські полуосі (палки) теоретично підходять, залежно від того як ти виставиш мотор - вони якраз впритик. А Сенсовська палка вроді на 7 мм довша, мені якраз такої довжини і не вистачало. Ти не заморочуйся, зроби полуосі і по ним вже виставляй мотор.
спасибо, просто у меня кулаки таврические(переделанные), а на кулаках ваз база немного больше :(

RaceFace
14.09.2007, 15:15
2 RaceFace

спасибо, просто у меня кулаки таврические(переделанные), а на кулаках ваз база немного больше :(

Так, база ширша але ходову від 8-ки я поставив ще рік тому і полуосі рідні були. Ніяких напрягів не відчував. Здається навіть шайби додаткові не підставляв між ступицею і гранатою.
Тобто рідні полуосі мають хороший запас по довжині - ні разу не випали і масло з коробки не витікало.

viktorjl
27.09.2007, 15:59
Как планируешь ставить кронштейн с ВУ? он туда “просто так” не влезет :(

OMAR
27.09.2007, 17:24
кронштейн влезет!
мы тут с автором уже пообщались и решили что он влезет :D

Так ты его поставил??

RaceFace
27.09.2007, 18:56
кронштейн влезет!
мы тут с автором уже пообщались и решили что он влезет :D

Так ты его поставил??

Він туди залізе, тільки треба термостат вище поставити методом подовження шлангу на якому він сидить. Інакше ГТЦ не залізе. Здається це єдиний спосіб.
Ще не поставив, возився з сальниками полуосей :)
То так завжди, якщо об"єм роботи невеликий то поки сядеш за ту роботу... заставити себе не можу :)
Омару ще раз дякую за консультацію :)