PDA

Просмотр полной версии : Шайтан-арба - ЗАЗ 1102 91р.в. Пробіг 106тис (або 306 (: )

Askold
01.10.2007, 12:53
Оце недавно придбав. На ходу. Білий. З приємного те, що прикрученно ГБО, кузов без дірок, аккумулятор досить живий. З неприємного.....ууу...

Спочатку підтікав тормозний...за два дні пів бачка в салон витекло, зняв. Поставив ремкомплект, почав прокачувати. Виявилося, що на передньому правому обломаний штуцер, спробував прокачати через трубку - отримав обломану трубку. Все-таки замінив супорт(тут виникло питання: старий руками легко переміщався, новий трішки заїдає, його потім попустить?), разом купив дві нових тормозних трубки і чудо-ключик. Щоправда ліву трубку міняти не став, не хочу купувати ще один супорт:) Замінив передні колодки. Продобався з ним увесь день, ввечері поїхав в В/Ч в сторону броварів...спалив стартер. Обідно, нормальний стартер був, нафіга я його палив? Потім запорожець на мене взагалі образився й одразу після того, як його смикнули тросом завівся і вирішив, що скло з боку водія нікому не потрібно. Скло дістали вдома, знявши карту і приклинили його в верхньому положенні.

Ось така казочка, сусіди вже мені кажуть, що завів нову коханку :)

Askold
01.10.2007, 18:48
1150, стан його задовільний, якщо користуватися правильно. Можеш на Троєщині подивитися. Блін..за стартер так соромно, він тупо новий був. Я оце його викрутив, так його ще навіть грязюкою не закидало. Хоча прикручували його люди далекі, як на мене. Що на кріплені стартера, що на ГТЦ я не знайшов ні шайб ні гроверів.

Askold
08.10.2007, 09:45
Ну що ж. Воно починає потрохи їсти час і денюжку:) Склопідіймач вирівняв без додаткових капіьаловкладень, за допомогою плоскогубців і якоїсь матері.

В четвер/пятницю кохався з ним на роботі. Поставив на стартер окрему кнопку, щоб замок знову не приклинив. Прибрав провали, замазавши герметиком ввід газових труб в кастрюлю фільтра. Думав почистити карб, ато холостих обертів немає, так не вийшло. Виявляється в мене взагалі відсутній гвинт регулювання холостого ходу. Цікаво, такий десь можна окремо купити? Придбав рулон акваізолу, думаю заюзати його замість віброізоляції...ото, напевне, фігня вийде:) Поки, що ржавчину, яка була на днищі, зачистив і замазав грунтовкою з антикором(принаймі так продавець говорив).

Придбав задні тормозні колодки, трос, аптечку, насос, деякі ключі і старий стартер, який в моїй присутності був скручений з авто. На вихідних їздив до батьків, 120 км пробігла без ускладнень, аж сподобалося. Там поміняли тормозні колодки задні, разом в процесі був замучений до смерті внутрішній підшипник заднього колеса, придбав новий, відрегулював ручник. Тепер в сторону дорогожичів вранці їздити не страшно.

За стартер знову обідно. Поробив три дні і знову не працює. Втягуюче клацає а та потвора не крутить. Два рази штовхав, благо заводиться добре:)

Askold
07.11.2007, 23:22
Продовжую писати далі.

Значить стартер в мене був справний, просто я прикрутив його погано, от там контакту не було.

Пару тижнів назад загнав до брата в гараж, замінили тосол, масло, вкрутив краник на злив рідини з блоку. Про краник саме цікаво. Десь на форумі знайшов, що там гвинт-заглушка з різьбою 10х1,5, довго шукав такий краник, знайти його так і не вдалося. На всякий випадок купив від газелі(12х1,5) і о диво.. він мені підійшов. Думаю, що хтось з попередніх власників перерізав різьбу.

Під час огляду на ямі помітив, що заднє ліве колесо мокре зсередини. Так проїздив тиждень, рівень гальмівної рідини не падав, а потім вся за ніч витекла... благо новий циліндр був вже закуплений, тож замінив десь за годину.

Ось такий фотозвіт:
http://tavria.org.ua/gallery/thumbnails.php?album=678

Зараз турбує сильна вібрація на холостих обертах, таке враження наче якийсь циліндр не робить. Хоча сьогодні викрутив свічки, всі чисті, навіть дві середні. Пошукаю на форумі, може що знайду.

Askold
04.12.2007, 22:22
На вихідних замінив привід спідометра, 20грн. Ще до того задумався над витратою газу. Їжджу небагато, маршрут переважно Троєщина - б-р Лепсе - П. Запорожця - Троєщина. 24.11.07 заправили 41 л. газу в пустий бак. Сьогодні він закінчився якраз при в'їзді в двір. Вистачило на 440км(спідометр не працював, тож кожного вечора по карті міряв). Виходить, що витрата по місту близько 9,3 л/100км. Впринципі результатом задоволений, але хочеться взагалі на шару:)))

Askold
10.02.2008, 00:47
Давно нічого не писав...

За цей час наїздив більше 8-ти тисяч. З запчастин замінив шестерню приводу спідометра, придбав нову резину на перед, БК-06, покохався з кумулятором два дні, замінив термостат й патрубки круг нього(останнє скоріш для профілактики). Уломав лівий склопіднімач, вже місяць збираюся у Susanina'а Б/У взяти, але все часу не знайду. Ще знімав повітродуйку, змащував вентилятор. Замінив тросик відкриття капоту.
Найбільше накохався з заміною правої подушки двигуна, добре що міняв в батька в гаражі а не під під'їздом.
Витрату палива підтверджую 9-10л.г. на сотню по місту.

Askold
07.03.2008, 21:45
прийшла весна... Останньої заправки вистачило на 508 км по місту. Виходить близько 7л/100 км, чи то від того, що потепліло, чи то від того, що холості закручені до 750 об/хв.

Одного дня від пана Susanin'а надійшла пропозиіця натикати в його сенс купу світлодіодів. Були закуплені прикольні зелені світлодіоди,1500-2000 мкд (20mA), 120°. Близько шостої години вечора моя натура не витримала, спустився вниз, зняв приборку і замість штатної підсвітки напихав туди вищезгадані детальки. Тепер воно замість тускло-жовтого світиться яскраво-зеленим.
Потім зробив такий нескладний девайс:
http://tavria.org.ua/gallery/albums/userpics/19203/P1010026.JPG

http://tavria.org.ua/gallery/albums/userpics/19203/P1010027.JPG

Живлення 12В, струм 12мА. Куди девайс ліпити, ще не вирішив:)

Позавчора виявив, що замок на ляді відкривається за допомогою двох копійок. Вчора залишився на роботі, замінив личинку замка. Прийшла ідея зробити на ляду центральний замок. Десь півгодини пішло на пиляння штатного замка, свердління направляючих для тяги та прикручування всього цього на машину. В результаті маю тягу яка в закритому стані фіксує кнопку відкриття ляди. Тепер залишилося прикупити привід ЦЗ, та протягнути туди дротик від сигналки.

Askold
30.03.2008, 20:23
На тижні закупив залізяку захисту картера. На роботі обробив її антикором, в суботу прикрутив на машину. Разом поміняв датчик фонарів ЗХ, итепер воно світиться коли взад їде:) Під час прикручування залізяки були виявленіневеликі іржаві місця на дні, в місця де обдерся старий антикор, тож буду влітку знову антикорити кузов.

Askold
30.03.2008, 20:26
Ага, ще придбав маселко ESSO ULTRA 15W40 і MAN'івський фільтр, якось на тижні буду міняти.

Askold
02.04.2008, 21:06
Вирішив кожного вечоар затримуватися на роботі на годину-дві і колупати свій запорожець. Вчора познімав усі пласмаски з багажнику і вимив його. Сьогодні зачистив пару чіржавих мість, залив їх перетворювачем іржі.

Досить дивний мені апарат попався, машині вже 17 років, я третій власник а кузов надиво негнилий. Пощастило, одним словом:)

Завтра планую закрасити все грунтовкою і почати рубероїд гріти. Так, крок за кроком, в мене буде віброізоляція, а там і шумку положу.

Askold
30.11.2009, 22:47
Давно нічого не писав, зайнятий постійно.

Влітку вирішив продовжити життя кузову.
Для цього всі лишні деталі було демонтовано, було поварено передню балку, деякі місця по кузову. Замінив петлі лівої двері.

Були замінені всі аммортизатори, пружини, перебрані деталі підвіски.

Також замінив диск щеплення, поставив valeo, в Sapsani говорять від сенса, замінив масло в коробці.

Вклався за два тижні відпустки, щоправда останню ніч не спав взагалі, десь о п"ятій ранку почепив на машину мінімально необхідні деталі для безпечного пересування й поїхав на Київ, на роботу :).