PDA

Просмотр полной версии : Тавровісімка

CCCM
26.11.2007, 14:46
21.08 забрав машину ДвЛа, за цей час поставив мотор 1,6 з пиляною головою під 98бенз(замість 1,3) та саабовські сидухи з підігрівом (ще не підключеним).
Планів купа, але найперше - заміню всю проводку в зборі, бо старій капут..

CCCM
29.11.2007, 15:28
Недомальовані плани на майбутнє..

Наразі електрик доробляє проводку.

СССМ
03.03.2008, 03:05
Проводка замінена вся перед НР.
В саабовських сидухах (в обох) гріє тільки спинку, п"ята точка мерзне(

Нарешті, в середині лютого карбюраторщик мені її завів і налаштував, та з часом виліз ще один гімор:
Коли надворі холодно - прогрівшись градусів до 50 мотор захлинається і глохне, на газ у підлогу реакції нуль.
Як потеплішало - гімор наче рукою зняло - проїхав бл 300 км і наступного дня декілька разів виїхав без проблем.
Наступного ж ранку в повітрі знов відчув легкий морозець - і знов те саме: на холодну працює нормально, а не дійшовши робочої температури глохне.

Після карбюраторщика в мене був ще один прикол: накрився термостат. Було це в неділю, довелося купувати якесь лайно в якомусь жопному магазині, бо всі решта зачинені, - і все одно кипіла!
Всі мені кричали: "це не термостат - в тебе десь охолодження забите". Одні казали, що забився радіатор, другі - обводна труба... Та я в чудеса не вірив - коротенький патрубок, що йде від мотора до термостата і сам термостат аж димлять, а решта патрубків холодні!
Я загнув клапан на старому термостаті в середину, а на найближчій шиномонтажці мені його ще й розсвердлили, - і чудо: нагрілися і патрубки, і радіатор. Та при темп близько 60град не допомагало ніяке підгазовування - глохнуло ледь завівшись.

Наступного дня, коли я хотів тягнути її назад до карбюраторщика, я вранці завів її без усіляких проблем!
В той день я встиг пробити колесо, з"їздити в трамваї по запаску і проїхати 300 з хвостиком км, спаливши 24-25л 98го.. (їхав90-130)

Із ситуації знайшов вихід: катаюся на холодну - не глохне, прогрівається швидше і працює норм.
Одне непокоїть:
чи скоро накриється мотор від такого поводження? І як краще прогрівати на ходу?, внатяг на високих передачах, чи на газуючи низьких?

До речі, за що я люблю об"ємні мотори на маленьких машинках, так це за те, що можна на третій їхати 30км/год, а на четвертій 40-50 не перемикаючись - після таких пригальмовувань на підгазовуванні витягує не гірше, ніж на моторі 1,3 з перемиканнями передач - а коли світлофори кожні 400м - смикати важіль набридає дуже!..

1,6 рулить!!!)

СССМ
07.03.2008, 10:39
Кронштейн рульових тяг затирає випускний "павук"(
Коли стояли стандартні восьмі штани - місця було валом, але паук під 51мм трубу набагато більший за сток..

До речі, кронштейн рульових тяг зроблений невиправдано розмашистим - при своїх робочих розмірах міг би бути компактнішим..
Підпилювати стрьомно - як лопне, то і вбитися можна, - доведеться виготовляти по індзамовленню деталь із вужчими ребрами.