PDA

Просмотр полной версии : Як ми вибирємо заправки

t@vrik
29.03.2010, 19:11
Цікаво, які в кого критерії вибору заправки. Особисто - керуюся зручністю розташування і довірою до бренду. Намагаюсь уникати невідомих брендів АЗС.

softm
29.03.2010, 21:02
расскажите а какие на вашей заправке бренды бензина продаются, и откуда вы про это узнали. Спасибо.

ПС. заправлясь 95% на окко, ибо ближе к дому.

Kropa
30.03.2010, 08:58
Як на мене бензин на заправках поділяється на 3 види:
Гавно унылое - на непонятного роду заправках без бренду в Богом забутих місцях.
Гавно повне - анп та укрнафта і їх клони.
Гавно більш-менш - на окко, вог і їм подібним.
Є також кілька одиноких заправок, яким всі поклоняються - це шел на кільцевій, формула на трасі біля Миколаєва та заправка в Солонці.

afa14
30.03.2010, 09:27
заправка в Солонці.
это которая?

Ram
30.03.2010, 10:11
шел на кільцевій, формула на трасі біля Миколаєва та заправка в Солонці.
тоже гавно

Kropa
30.03.2010, 17:50
заправка в Солонці.
это которая?

Лукойл.

afa14
30.03.2010, 23:38
заправка в Солонці.
это которая?

Лукойл.
что вней такого особенного?

softm
31.03.2010, 01:28
в пятницо тавровстреча.

afa14
31.03.2010, 07:17
в пятницо тавровстреча.
в Солонке на Лукойле?

Oлег
31.03.2010, 08:37
заправка в Солонці.
это которая?

Лукойл.

Регулярно там заправляюсь, так як "по дорозі". Нічого особливого.
Мало того, касири на Лукойлах ніколи не вітаються, просто туплять в твою сторону. І заправщики біжать в першу чергу до іномарок.

Kropa
31.03.2010, 08:39
заправка в Солонці.
это которая?

Лукойл.
что вней такого особенного?

Не знаю, але від багатьох чув що заправляються тільки там. Як на мене, то нічого звьоздного в них немає, це вже напевно в людей якогось роду релігійні переконання стосовно цих заправок.

afa14
31.03.2010, 09:40
напевно в людей якогось роду релігійні переконання стосовно цих заправок.
это все фанаты Алсу :-D

AndRyuhA
31.03.2010, 10:02
в пятницо тавровстреча.

бери йод и зеленку. яйца красить))))

softm
31.03.2010, 10:59
І заправщики біжать в першу чергу до іномарок.

гг, там им гривню иногда дают :)

Kritik
31.03.2010, 11:14
а я на Укрнафті заправляюся
і нічо там не говно
в мене на ОККОвскій гірше їде
а на ВОГовскій свічі сіро-буро-малинового кольору...

такшо всьо сугубо лічне ІМХО кожного воділи.

t@vrik
31.03.2010, 12:45
Заправляюсь на ОККО. Але оскільки чую багато негативної інформації, то буду пробувати GFC - про них поки тільки позитив. Ще цікавий момент помітив, що люди частіше заправляються на на автозаправних комплексах - там де є магазин і решта.

Kropa
31.03.2010, 14:56
а я на Укрнафті заправляюся
і нічо там не говно
в мене на ОККОвскій гірше їде
а на ВОГовскій свічі сіро-буро-малинового кольору...

такшо всьо сугубо лічне ІМХО кожного воділи.

Не знаю чим ти там заправляєшся, може закись азоту та укрнафті і краща :).

Kritik
31.03.2010, 15:32
t@vrik
а ви в курсі шо за то шо на заправці є магазин, ви платите +20 коп за кожну літру
є заправки ОККО по трасі Тернопіль-Львів, ОККО, але без магазину, і там ціна на 20 коп меньша, ніж на всіх інших ОККО

Kropa
може :-D

softm
31.03.2010, 17:38
а ви в курсі шо за то шо на заправці є магазин, ви платите +20 коп за кожну літру
почему именно 20-ть копеек?

Kritik
31.03.2010, 19:43
бо я осінню майже кожного тижня їздив в Львів, трасою Тернопіль - Львів
на ОККО шо в Тернополі шо в Львові, ціна була однакова, наприклад 7,75
а на початку Золочева, є заправка ОККО, але без так званої "фішки", тобто магазину і т.д.... і там ціна на той самий ОККО 95 була не 7.75 а 7.55

vadozz
31.03.2010, 19:49
Критег лонара

vadozz
31.03.2010, 19:49
Ой, случайно отправилось...
Че это за фигня с форумом

softm
31.03.2010, 21:01
а на початку Золочева, є заправка ОККО, але без так званої "фішки", тобто магазину і т.д.... і там ціна на той самий ОККО 95 була не 7.75 а 7.55

Ты шо не слышал про слово франчайзи?

afa14
31.03.2010, 21:46
Слово иностранное, не всем понятное

Kritik
31.03.2010, 21:49
Критег лонара
:shock:
кто здесь?

Слово иностранное, не всем понятное
+1

afa14
31.03.2010, 22:26
У бати поинтересуйся :)

softm
31.03.2010, 22:42
+1

озночает, что "окко" - это как "пицца челентано".
То, чтов ней отравилось несколько детей, не значит что пиццца везде паршивая, но наводит на размышление
про методы контроля за брендом.

Kritik
31.03.2010, 22:44
afa14
він не має часу на таку чепуху
він пріороводам пороги сверлить :-D

softm
:-)

Kropa
01.04.2010, 14:49
Я думаю ціна нижча не через магазин, Приклад в Біберці (по трасі Львів-Франківськ) є заправка око з цінами нижче інших також приблизно на 20 коп, але там все цивільно - магазин і заправщики в галстуках. Правда з іншого боку села є заправка АНП, я думаю тут питання в конкуренції.

Kritik
Батя так ненавидить російський автопром?

afa14
01.04.2010, 18:16
Kritik

Батя так ненавидить російський автопром?
виключно з питань національної безпеки
:-D

Kritik
01.04.2010, 20:24
Kropa
ти напевно не читав ПріороСрач? :-D

http://www.tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=70359&highlight=

:-D

afa14
ну да :D

t@vrik
03.04.2010, 17:53
t@vrik
є заправки ОККО по трасі Тернопіль-Львів, ОККО, але без магазину, і там ціна на 20 коп меньша, ніж на всіх інших ОККО

Kropa
може :-D

От такого не помічав, щоб через магазин бензин дорожчав. Нелогічно щоб так було. Навпаки - магазини приваблюють більше клієнтів. То саме GFC - вони магазини відкривають, щоб бути конкурентнішим - типу вже не заправка, а майже супермаркет. Ну чуть,чуть не дотягнули.

t@vrik
03.04.2010, 17:58

Ты шо не слышал про слово франчайзи?

Наскільки мені відомо ОККО і GFC - це не франчайзинг - їхні заправки - то їхні заправки. А от ВОГ - це франчайзинг - В принципі на франчайзингових мережах легше щось з бензином викручувати, ніж на звичайних, контроль там більший.

softm
03.04.2010, 19:44
Наскільки мені

ключевая фраза.

t@vrik
06.04.2010, 22:15
Ну щоб підтвердити ключову фразу - http://wog.ua - ось тут про франчайзинг можна знайти, а тут www.gfc-oil.com - про то, що це не франчайзинг.

softm
06.04.2010, 22:26
що це не

у меня на соседнем гараже тоже написано, но этого там нет, сколько не искали.
чесно....

t@vrik
07.04.2010, 20:49
Про компанію
2000 рік – перший автозаправний комплекс під торговельною маркою WOG.

2001 рік – під торговельною маркою WOG працюють 104 АЗС. Мережа активно розширюється за рахунок придбання та будівництва нових АЗС.

2002 рік – мережа налічує понад 200 АЗС. Розвиток мережі продовжується як за рахунок будівництва нових АЗС, так і через залучення до роботи під брендом WOG незалежних операторів на умовах програми франчайзингу. - Якщо про франчайзинг на ВОГУ - то ось, в розділі Про компанію

softm
07.04.2010, 20:56
гг :)

t@vrik
10.04.2010, 14:38
Так що краще заправлятися не на франчайзингових заправках. :lol:

softm
10.04.2010, 15:53
Краще iздити на воднi та не бути бiдними.

t@vrik
11.04.2010, 11:10
Або мати такий завод http://mnpz.by/index.php?lang=ru&kp=products в Україні і не задумуватися про якість бензину.

softm
11.04.2010, 12:52
Або мати такий завод http://mnpz.by/index.php?lang=ru&kp=products в Україні і не задумуватися про якість бензину.

Вы там работали?

t@vrik
14.04.2010, 21:37
Приходилось бувати. І перевірена якість білоруського бензину, не тільки мною, говорить сама за себе. До речі, на білоруських заправках 92 бензин більш популярний, ніж в нас. Був у відрядженні, на заправці здивувались нащо було в ВАЗ 95 лити. Я намагався пояснити, що так на Україні роблять. В них 92 не гірше нашого 95.

Dmytro
04.05.2010, 13:05
Я колись тут ще тему починав "В Окко" http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=56933&start=50&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Так от, досвіду збільшилось за рік, пробував багато чого. так от.
1. У всьому бензині у Львові є вода яка капає на ямах із глушника. Після повного баку вона не капає може, але якщо залишається літрів 10 то капає по любому. І не флудьте про зиму і конденсат.
2. Окко не є хорошим бензином. Жодне ОККО в місті.
3. GFC, що при виїзді із міста по Кульпарківській всі кажуть що ацтой. Кажуть, що в Києві GFC хороше. Але не в нас.
4. АНП і Укрнафта об'єктивно має інше октанове число. Після нього іноді машина не їде без жартів. Але якщо налаштувати запалення (кут випередження) то нормально їздить, але води теж багато.
5. Хвальоний тут, Локоіл теж має воду, але кількість води там дійсно стабільна, там я і заправляюсь.

Висновок: де б не заправлявся, бензин поганий. Якщо заправлятись на одній заправці весь час і налаштувати нормально запалення то можна їздити і не горювати.

Kropa
04.05.2010, 14:17
Я колись тут ще тему починав "В Окко" http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=56933&start=50&postdays=0&postorder=asc&highlight=
1. У всьому бензині у Львові є вода яка капає на ямах із глушника. Після повного баку вона не капає може, але якщо залишається літрів 10 то капає по любому. І не флудьте про зиму і конденсат.
3. GFC, що при виїзді із міста по Кульпарківській всі кажуть що ацтой. Кажуть, що в Києві GFC хороше. Але не в нас.
4. АНП і Укрнафта об'єктивно має інше октанове число. Після нього іноді машина не їде без жартів. Але якщо налаштувати запалення (кут випередження) то нормально їздить, але води теж багато.
5. Хвальоний тут, Локоіл теж має воду, але кількість води там дійсно стабільна, там я і заправляюсь.

Висновок: де б не заправлявся, бензин поганий. Якщо заправлятись на одній заправці весь час і налаштувати нормально запалення то можна їздити і не горювати.

1. Про воду в глушнику і конденсат вже порвали баян. Неодноразово доводили, що кількість води в бензі і кількість води в глушнику - не прямо пропорційні поняття.
2. Окко тут ніхто не хвалить, це просто трохи менше гімно, ніж інші заправки.
3. GFC немає своїх заправок в Києві і навряд чи скоро буде мати - це невелика західно-українська фірма.
4. Якість бензи залежить не тільки від октанового числа - можна невеликий ковпачок присадки налити в 76-й бензин і він стане 95-м. Але це не означає що машина буде їхати так як на правдивому 95-му. Також порваний баян про те, що більшість наших заправок 95-ту бензу отримують як 92й+присадки. Якраз цим найбільше грішать АНП та Укрнафта. Я до речі заливаю 92-й на Укрнафті - не скажу що задоволений, але на їзду по місті цілком вистачає, час від часу заправляю мустанг на вогу.
5. Знову ж таки тут ніхто лукойл не хвалить - просто згадали, що про нього ходять легенди по Львову як "найкращйи бензин", я навіть особисто знаю кількох фанатів які спеціально їздять заправлятись в Солонку, хоча як на мене це бред.

softm
04.05.2010, 14:41
интересно, из тех кто спорит, кто дольше всех не регулировал зазоры в клапанном механизме ГБЦ?

Dmytro
04.05.2010, 18:48

1. Про воду в глушнику і конденсат вже порвали баян. Неодноразово доводили, що кількість води в бензі і кількість води в глушнику - не прямо пропорційні поняття.
2. Окко тут ніхто не хвалить, це просто трохи менше гімно, ніж інші заправки.
3. GFC немає своїх заправок в Києві і навряд чи скоро буде мати - це невелика західно-українська фірма.
4. Якість бензи залежить не тільки від октанового числа - можна невеликий ковпачок присадки налити в 76-й бензин і він стане 95-м. Але це не означає що машина буде їхати так як на правдивому 95-му. Також порваний баян про те, що більшість наших заправок 95-ту бензу отримують як 92й+присадки. Якраз цим найбільше грішать АНП та Укрнафта. Я до речі заливаю 92-й на Укрнафті - не скажу що задоволений, але на їзду по місті цілком вистачає, час від часу заправляю мустанг на вогу.
5. Знову ж таки тут ніхто лукойл не хвалить - просто згадали, що про нього ходять легенди по Львову як "найкращйи бензин", я навіть особисто знаю кількох фанатів які спеціально їздять заправлятись в Солонку, хоча як на мене це бред.

1. Будь ласка, киньте лінк в пошуку не знайшов щодо води в глушнику. Цікаво почитати.
2. ...
3. Дезінформували мене, сорі, забираю слова назад.
4. Я про октан теж образно пишу. Мав на увазі, що після АНП і Укрнафти я їхав на підйоми "10%" у Львові на першій передачі, червоніючи. Лікувалось тільки настройкою запалення. Розхід бензу на 20-25% більший на кілометраж із цих заправок, тому 20 копійок економії на літрі невигідно. Сам користуюсь 95тим.
5. ...

t@vrik
07.05.2010, 20:13
Дуже перепрошую, але говорити про звязок бензину з водою в глушнику, зовсім не коректно. Це мяко кажучи.
Бензин на заправках все таки від одних виробників. В цьому можна переконатися на кожній заправці, яка себе поважає. Теж ГФЦ має виставлений цінник з інформацією про виробника. Звичайно ситуація з бензином, його якістю не ідеальна, але краща ніж декілька років назад. І конкуренція розставляє все по своїх місцях. Ми не сліпі і бачимо, що чого варте. І можемо самостійно приймати рішення і тиснути на них "гривною".

Dmytro
07.05.2010, 20:19
Дуже перепрошую, але говорити про звязок бензину з водою в глушнику, зовсім не коректно. Це мяко кажучи.
Бензин на заправках все таки від одних виробників. В цьому можна переконатися на кожній заправці, яка себе поважає. Теж ГФЦ має виставлений цінник з інформацією про виробника. Звичайно ситуація з бензином, його якістю не ідеальна, але краща ніж декілька років назад. І конкуренція розставляє все по своїх місцях. Ми не сліпі і бачимо, що чого варте. І можемо самостійно приймати рішення і тиснути на них "гривною".

Звідки там береться вода? Я її не заливаю в бак окремо.
Як тиснути? Якщо бенз від одних виробників, тоді, відповідно, це монополізація. Якщо конкуренція між заправками існує, значить заправки живуть за нормальний прибуток а не економічний => рішення про ціну приймає не водій а конгломерат бензопостачальників, користуючись нееластичним попитом на пальне.

softm
07.05.2010, 21:29

:) Заливаешь, только не акремо, а вместе с типобензином.
Смешивается сие с другим, кавитацией. Почитай ...

t@vrik
13.05.2010, 19:49

Як тиснути? Якщо бенз від одних виробників, тоді, відповідно, це монополізація. Якщо конкуренція між заправками існує, значить заправки живуть за нормальний прибуток а не економічний => рішення про ціну приймає не водій а конгломерат бензопостачальників, користуючись нееластичним попитом на пальне.

Вода в паливі береться не без втручання людини. Це однозначно. Тиснути, мається на увазі, на ті мережі, які продають неякісний бензин. Дієвих прикладів купа. Якщо памятаєте такі компанії як АВІАС вже канули в Лету, не за горами і АНП. Всьому причина неякісний бензин в їх мережах. Стосовно монополізації ринку - це не так. Швидше існує змова, час від часу. Але по великому рахунку - базова ціна формується по ринкових механізмам. Держава втручається в ціноутворення час від часу, демонструючи свою демократичність.