PDA

Просмотр полной версии : Просрочен тех. паспорт

ramzes
27.11.2006, 11:44
У меня как оказалось был временный тех. паспорт :oops:

Остановили меня в суботу вечером во Львове в центре города. как я отмазался думаю всем понятно (из моего бумажника убыло две бумажки)

вопрос. какие меры имеют право принимать правохранители в моем случае. т.е. какие санкции они могут предпринять в отношении меня?

Андрей Олегович
27.11.2006, 12:07
У меня как оказалось был временный тех. паспорт :oops:

Остановили меня в суботу вечером во Львове в центре города. как я отмазался думаю всем понятно (из моего бумажника убыло две бумажки)

вопрос. какие меры имеют право принимать правохранители в моем случае. т.е. какие санкции они могут предпринять в отношении меня?

Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають права керування або водіями, які не мають при собі чи не пред'явили для перевірки відповідних документів
Керування транспортними засобами особами, які не мають права керування цими засобами, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування, -

тягне за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі порушення, що спричинили пошкодження транспортних засобів, вантажів, шляхів, шляхових та інших споруд чи іншого майна, -

тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право на керування чи розпорядження транспортним засобом, дорожнього (маршрутного) листа та документів на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях), талона про проходження державного технічного огляду, а у випадках, передбачених законодавством, страхового поліса про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, -

тягне за собою накладення штрафу від 0,5 до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

А еще тут штрафплощадкой попахивает.

ramzes
27.11.2006, 12:12
А еще тут штрафплощадкой попахивает.
вот именно этот пункт меня и интересует

spalker
27.11.2006, 12:13
А где про штрафплощадку почитать?
Ну, в смысле, за что туда могут машуну забрать?
Какими документами регламентируется?

Андрей Олегович
27.11.2006, 12:24
Где почитать - не знаю. Я не нашел ни одного документа, где бы четко было прописано - в этих случаях ставим на штрафплощадку. Но ИМХО у сотрудников милиции есть право задержать транспортное средство с целью выснить, кому именно оно принадлежит, если у водитель ничем не может подтвердить законность его использования.

Андрей Олегович
27.11.2006, 12:49
Значица так. Я тут напряг весь свой моск и могу дать следующие сцылки.

ІНСТРУКЦІЯ про проведення державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі реєстраційних документів, номерних знаків на них та здійснення перевірок реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС України (http://law.autoua.net/nakaz335.htm)

3.18. Якщо при перевірці ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів ТЗ за наявною інформацією баз даних АІС буде встановлено факт розшуку ТЗ, а також при виявленні очевидних ознак несправжності або підроблення реєстраційних документів ТЗ (у тому числі виданих відповідними органами іноземних держав) або документів, які підтверджують правомірність придбання ТЗ, та при встановленні факту знищення, підроблення чи фальсифікації ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів працівники РЕП ДАІ у встановленому порядку вилучають документи, подані для реєстрації ТЗ, оформляють відповідні документи про цей факт та передають усі матеріали до територіального органу внутрішніх справ для проведення розслідування. ТЗ доставляється на спеціальний майданчик чи стоянку для тимчасового зберігання ТЗ, затриманих підрозділами Державтоінспекції відповідно до законодавства. Власнику ТЗ або уповноваженій ним особі видаються копія протоколу про вилучення документів та копія протоколу про огляд і затримання ТЗ.
Но она отменена (http://law.autoua.net/vysn2_60.htm) 30.01.2006 из-за того, что суперечить чинному законодавству України
Новую инструкцию МВД наверное разрабатывать лень.
Поэтому сейчас на этот счет осталось только постановление КМ
ПРАВИЛА державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок (http://law.autoua.net/post1388.htm)
в котором штрафплощадка встречается только так:
У разі виявлення транспортного засобу, зареєстрованого в підрозділі ДАІ, у тому числі тимчасово, за фіктивними чи підробленими документами або такого, що розшукується правоохоронними органами України в зв'язку з угоном чи крадіжкою, працівники підрозділу ДАІ в установленому порядку оформляють відповідні документи, знімають незаконно зареєстрований транспортний засіб з обліку з внесенням відмітки про це до свідоцтва про реєстрацію та вилученням номерних знаків і передають усі матеріали до відповідних органів внутрішніх справ для подальшого проведення розслідування. Такий транспортний засіб поміщається на майданчику для затриманого транспорту. Якщо виявлено підроблення митних документів, їх ксерокопії з відповідним поясненням надсилаються до митного органу, у зоні діяльності якого постійно або тимчасово проживає особа, за якою було зареєстровано транспортний засіб.

olbil
27.11.2006, 16:41
Я тут в Лиге нарыл такой документ:

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 30 червня 1998 року N 482
Про заходи щодо поліпшення нагляду за дорожнім рухом та взаємовідносин міліції із власниками транспортних засобів

И в нем есть такой пункт:

5. Підстави для заборони експлуатації транспортних засобів, встановлені законодавством України

Експлуатація транспортного засобу забороняється шляхом доставлення його на штрафний майданчик у разі, коли:

- транспортний засіб не зареєстровано в установленому порядку;

- номерні знаки транспортного засобу відсутні або підроблені, або умисно приховані, або не відповідають записові в реєстраційних документах;

- водій керує транспортним засобом у стані сп'яніння або ухиляється від проходження, відповідно до встановленого порядку, огляду для визначення стану алкогольного сп'яніння, або, будучи нетверезим, передав керування транспортним засобом особі, яка теж перебуває у стані сп'яніння;

- водій, який керує транспортним засобом, не має при собі, не пред'явив для перевірки посвідчення, реєстраційний та інший документ, що підтверджує право розпоряджатися цим транспортним засобом;

- водій перешкоджає проведенню працівником міліції огляду транспортного засобу в передбачених законом випадках;

- транспортний засіб, залишений водієм на порушення вимог правил зупинки і стоянки, реально загрожує безпеці руху, внаслідок чого виникає аварійна обстановка. Дозволяється затримувати цей транспортний засіб і за допомогою евакуаційних пристроїв у встановленому порядку доставляти для зберігання на відповідну стоянку. Про ці дії негайно повідомляється наряд відповідної чергової частини Державтоінспекції;

- порушуються правила перевезення небезпечних, надгабаритних та великовагових вантажів;

- водій, на порушення встановлених правил, залишив місце дорожньо-транспортної пригоди;

- водій не має або його позбавлено права керування транспортними засобами, або передав керування особі, яка не має або позбавлена права керування транспортними засобами.

Затримання транспортних засобів здійснюється працівниками міліції згідно з вимогами відповідних законодавчих і нормативних актів, про що робиться запис у протоколі про адміністративне правопорушення, а також у протоколі про огляд і затримання транспортного засобу з чітким зазначенням місця його знаходження.

Водіїв і транспортні засоби дозволяється також доставляти до чергової частини підрозділу Державтоінспекції або міськрайвідділу внутрішніх справ, якщо:

- водій керує транспортним засобом у стані сп'яніння, виявляє непокору, порушує громадський порядок і інші заходи впливу на нього вже вичерпані;

- транспортний засіб або його окремі номерні агрегати чи вузли знаходяться в розшуку;

- реєстраційні документи на транспортний засіб підроблені;

- номер кузова, шасі чи двигуна транспортного засобу знищений, підроблений або не відповідає записові в реєстраційних документах;

- керування транспортним засобом здійснюється без реєстраційних документів на нього, без документів на вантаж, що перевозиться, або без посвідчення водія, або коли достовірність цих документів викликає сумнів;

- є орієнтування про затримання транспортного засобу;

- відсутня можливість оформити на місці матеріали про дорожньо-транспортну пригоду і порушення правил дорожнього руху;

- водій підозрюється у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди або злочину.

Транспортний засіб і водія дозволяється також затримувати на місці зупинки, якщо:

- водій перебуває в хворобливому стані, у стані стомлення, а також під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу і створюють реальну загрозу безпеці дорожнього руху під час подальшого керування транспортним засобом;

- у водія, який вчинив адміністративні порушення, відсутнє посвідчення або талон до нього, а сам він ухиляється від сплати штрафу (у цьому разі транспортний засіб порушника може бути затримано до сплати штрафу).

Он пока не отменен, хотя не знаю на сколько он соответствует сегодняшнему законодательству

Админкодекс в статье 265 предусматривает изъятие ТС до принятия решения судом по сути только в случае перевозки нелегальных мигрантов...

Андрей Олегович
27.11.2006, 16:46
Он пока не отменен, хотя не знаю на сколько он соответствует сегодняшнему законодательству
Большинство из перечисленных пунктов вытекали из старой редакции КоАПП. С введением нового КоАПП они стали противоречить закону. А что у нас важнее?

olbil
27.11.2006, 16:53
Большинство из перечисленных пунктов вытекали из старой редакции КоАПП. С введением нового КоАПП они стали противоречить закону. А что у нас важнее?

Естественно....

Jerry
27.11.2006, 18:27
Мужики, тут такое дело. Перерегистрировал на себя машину, талон ТО 2007 год. Хотел чтобы номера остались те же, но мы их сняли а потом мне другие выдали. В МРЭО сказали что нет уже талонов 2007. В результате номер один, на талоне другой. Про то что лампой можно выпалить старый читал уже, туда посылать не надо.
Думаю в январе поехать сделать новый талон.
В законодавстве не могу найти что за такое может быть?

olbil
27.11.2006, 18:42

В принципе на моей памяти ни разу не заглядывали внутрь и на номер не смотрели... Если в январе бланки уж будут, сделаеш 2009 и все...

Андрей Олегович
27.11.2006, 18:52
В принципе на моей памяти ни разу не заглядывали внутрь
Лично у меня один упертый боец рассматривал талон пару минут снаружи и изнутри. Но я бы на месте моста тоже забил. Кстати на старой машине после замены техпаспорта именно так и cделал, пока не продал ее.

Jerry
27.11.2006, 18:55
всё бы ничего только у меня старый номер машины получается не внутри а на лобовом, чего гаишнегам рассказывать кроме как правду без понятия

27.11.2006, 18:56
В принципе на моей памяти ни разу не заглядывали внутрь
Лично у меня один упертый боец рассматривал талон пару минут снаружи и изнутри. Но я бы на месте моста тоже забил. Кстати на старой машине после замены техпаспорта именно так и cделал, пока не продал ее.
Гы, у меня вместо талона - вобще цветная ксерокопия, скока раз останавливали - никто внимания не обратил (оригинал - тоже при себе, на нычке - средство от пионэрофф.

SL1103
27.11.2006, 19:36
Мужики, тут такое дело. Перерегистрировал на себя машину, талон ТО 2007 год. Хотел чтобы номера остались те же, но мы их сняли а потом мне другие выдали. В МРЭО сказали что нет уже талонов 2007. В результате номер один, на талоне другой. Про то что лампой можно выпалить старый читал уже, туда посылать не надо.
Думаю в январе поехать сделать новый талон.

У меня то же самое. Катаюсь с талоном со вписаным другим номером (осталось от предыдущего владельца). Знакомый говорил, что в принципе решающей инфой в талоне ТО есть ВИН, который записан на обратной стороне талона. Я посмотрел у себя - сзади талон чистый .
:shock:
Вобщем, моя позиция - забить и ездить, правда где-то не мешало бы и двадцаточку в машине заначить, а то мало ли какие долбо~бы среди гайцов встречаются....