Просмотр полной версии : Моя полка під 6х9
Для того щоб вияснити правду про установку овалів в "жесткую" полку, ну і так як в мене не було полки взагалі, вирішено було її зробити самому. Проблем з фанерою не було взагалі :) ( Так як в мене дома в місті є цілий фанерний цех ). Взяв 1.5х1.5 м 12 мм фанери ( меншими не продавали). Заплатив всього 44 грн.
Так як полки в мене не було.. тому обвести контур на фанеру не виявлялось можливим - прийшлось вручну все міряти і прикидати загальну форму полки.
Поприкидав і почав вирізати... із за відсутності продвинутих інструментів все різав звичайною ручною пилкою, до того ж дуже тупою :)
Отвори під динаміки висверлював дреллю по контуру, потім рівняв інструментом типу напильника :)
Щоб полку можна було піднімати вверх - треба штирі на які вона б опиралась і крутилась. Знайшов 2 довгі шурупи вкрутив збоку і зрізав шапки, получилось ніби навіть акуратно так.
Ну і так як я раніше ставив ці динаміки в штатні місця, і позбільшував там отвори набагато, то треба було зараз поукріпляти боковинки щоб видержували вагу полки. Спочатку зробив маленький уголок і одну розпорку і на шурупи прикрутив до пласмасових боковинок. Стало краще але всеодно вся конструкції дуже "грала". Тоді зняв уголки і замість них вирізав куски подовше - які уже напряму упираються в задні стакани (на фотках контури перероблених уголків червоним нарисовані). Після цього дві боковинки стоять намертво :) Потім, з домопогою Тімікуса і СанСанича з Рівного, було куплено кусок карпету ( розмірів не знаю бо брали обрізки ) за 30 грн. і клеєм і маленькими "гвоздями" обшили полку ковроліном (фотки будуть потім).
Тепер про враження. Таки да ... небо і земля.... :shock: Спочатку думав зняти високочастоніки з динаміків... але послухав як воно все грає разом, - передумав. Передніх 4" взагалі не чути і високих тоді не буде звідки грати. Ну а баси :) ммм тут взагалі нема як рівняти з тим, коли динаміки стояли в штатних задніх місцях, тоді басів не було взагалі!
Ну от мабуть все.
Фоторепортаж: (хронологія знизу вверх... сорі забув що так добавляє файли)
Продовження фоторепортажу буде завтра
могу предположить что потом ты доработаешь фронт,
потом обрежешь высокие частоты
потом выкинешь нах эту полку и поставишь нормальный саб
ЗЫ дрель и пила - жостко :-)
могу предположить что потом ты доработаешь фронт,
потом обрежешь высокие частоты
потом выкинешь нах эту полку и поставишь нормальный саб
ЗЫ дрель и пила - жостко :-)
Все може бути... Але не на все грошей хватає... тому думаю полка проживе довго і таки відслужить потрачені на неї сили і час :)
Все може бути... Але не на все грошей хватає... тому думаю полка проживе довго і таки відслужить потрачені на неї сили і час :)
Вот чесно говоря не знаю... Я бы например делал не так.
Вот смотри:
1. Вместо классных блинов на все 60уё можно было бы подобрать те же Хеликс Блю, простенькие Уралы или ещё что-нить, да и в купипродайке иногда что-нить достойное встречается за эти деньги.
2. Судя по тому, что ты справился с полкой, я предполагаю, что хватило бы рук справиться с подсидельными ящичками или даже киками (хотя подсидельники легче в изготовлении, да и объёма там можно больше выкроить). Фанеры бы туда ушло столько же, ну плюс добавился бы клей и карпет, но я думаю это не намного подняло бы цену инсталяции.
И в итоге мы получаем вполне достойный как для начала фронт, а именно он всему голова!!! И я думаю, что играл бы он достойнее блинов в задней полке! Но это всё моё ИМХО, а так могу сказать - работа проделана, результат получен - автор результатом, судя по всему доволен, с чем его я и поздравляю. :)
2. Судя по тому, что ты справился с полкой, я предполагаю, что хватило бы рук справиться с подсидельными ящичками или даже киками (хотя подсидельники легче в изготовлении, да и объёма там можно больше выкроить).
Дуже часто приходиться двигати сидіння вперед назад і подсидельники мені в цьому плані не дуже подобаються. На рахунок кіків - може колись буде час і бажання, поки що часу на це нема (полка набагато швидше робиться :) ) Ну і поки що не хочеться красти в себе вільний простір на передніх сидіннях.
Дуже часто приходиться двигати сидіння вперед назад і подсидельники мені в цьому плані не дуже подобаються.
Для этого сиденья приподнимаются специальными проставками, или только их передняя часть, и сидеть кстати тоже становиться удобнее! Да и ящики по 4-5л не настолько большие, чтобы мешать двигать сиденья...
На рахунок кіків - може колись буде час і бажання, поки що часу на це нема (полка набагато швидше робиться :) ) Ну і поки що не хочеться красти в себе вільний простір на передніх сидіннях.
Я год катался с киками около 3-3,5 литров - никапли не мешали! Пассажиры спереди их вообще незамечали и до последнего думали что колонки стоят в дверях (у меня там дырки остались после дурацких эксперементов по молодости :-D )...
Ну короче как я и говорил - это всё ИМХО...
А так - полка ничё, но карпет так и проситься... :wink:
А так - полка ничё, но карпет так и проситься... :wink:
А карпет уже там :wink: Фотки з карпетом будуть завтра
Продовження:
Боковинки ще не обтянуті карпетом - не встиг :(
Ну і стикнувся з проблемкою, грилі із динаміків постійно вискакують, тобто я їх прижму до упору - а вони помаленьку самі вилазять вверх, не тримаються в нижньому прижатому положенні, чим їх зафіксувати можна ?
із за відсутності продвинутих інструментів все різав звичайною ручною пилкою, до того ж дуже тупою :)
Пацталом ! "Пан має сили та велике натхнення !" (С) :-D :-D :-D :-D
Маю :) Можу навіть поділитись трошки :) А що робити коли більше нема чим, а часу на пошуки більш продвинутого способу обробки фанери катастрофічно нехватало ?
Эту бы энергию, да в "мирных целях" ......... :shock:
Эту бы энергию, да в "мирных целях" ......... :shock:
Ну то вже договоріть куди ? :)
я з електоролобзіком намучився дуже :) , а як ти ручною пилкою пиляв-навіть не уявляю.
я з електоролобзіком намучився дуже :) , а як ти ручною пилкою пиляв-навіть не уявляю.
Дуже просто :lol: По прямій, розігнався і поїхали!
Може влаштувати майстер классссс ? :)
Люди - если не трудно подъедте кто-нить на ВОВ с полкой и блинами - просто ради интереса хоцца послушать и сравнить с моими старыми киками. Правда давно они уже не мои, но вцелом ещё помню их звучание! Чесно - никогда помоему не слышал как звучит "правильная полка" :D
А то все поголовно ставят полки с блинами (блин Масляница какая-то :-D ) - может и мне с этого стоило начинать?! Как-то даже грустно, что я через это не прошёл :(
Хотя не - карты двеные всё же порезал, хоть и не для блинов, но порезал!!!
Пы.Сы. По теме - так (в карпете) гораздо приятнее смотритца!!! Остались боковины - зря ты их испаганил, стандартные красивее были... :roll:
Люди - если не трудно подъедте кто-нить на ВОВ с полкой и блинами - просто ради интереса хоцца послушать и сравнить с моими старыми киками. Правда давно они уже не мои, но вцелом ещё помню их звучание! Чесно - никогда помоему не слышал как звучит "правильная полка" :D
А то все поголовно ставят полки с блинами (блин Масляница какая-то :-D ) - может и мне с этого стоило начинать?! Как-то даже грустно, что я через это не прошёл :(
Пы.Сы. По теме - так (в карпете) гораздо приятнее смотритца!!! Остались боковины - зря ты их испаганил, стандартные красивее были... :roll:
Якщо в мене получиться то під'їду в п'ятницю... Правда на званіє правильної полки моя мабуть не сильно претендує :)
епт...звучание такой полки можна сравнивать только с штатной "акустикой" :-D :-D :-D
ex_Dancer
17.02.2007, 20:47
не, пазвольте паспориць! штатная акустика просто непонятно цокает,а полка - еще и непонятно гупает :lol:
епт...звучание такой полки можна сравнивать только с штатной "акустикой" :-D :-D :-D
Сурйозно ? Та шо ви гаварітє ? Ладно здаюсь, завтра викину, нефіг возити 10 кг лишнії в багажніку :)
К сожалению, это "произведение искусства" может служить лишь илюстрацией напрасно затраченных усилий и денег. Ошибочный этап в попытке построить Звук. Многие через это прошли... :)
К сожалению, это "произведение искусства" может служить лишь илюстрацией напрасно затраченных усилий и денег. Ошибочный этап в попытке построить Звук. Многие через это прошли... :)
:) ну.. не всім же саб усілок і тд... А грає воно в полці таки набагато краще. Ми не гуру нам хватить :)
П.С. Подаріть трошки грошей, ну будь-ласка :) Я їх потрачу на правильний ЗВУК ! Чесно чесно
Думаю, что не хватит. Не глухой же Вы!!!
Ура я знайшов спонсора ! :) Правда ви будете спонсором ? Ну ви ж самі кажете що багато хто через це пройшов, я не думаю що із за того щоб видєлуватись і казати що це супер круто, а із за того що нема долбаних $! Ну нащо нас от обіжати ? Було багато питань в автозвуці на рахунок полки, як зробити траляля.. ну може хтось колись захоче - гляне зробить, йому хватить, сподобається... ну і на тому добре :) Будуть гроші лишні, які я захочу пустити в ЗВУК,- будем щось придумляти. Щоб оцінити щось краще - треба ж знати і як то "погано".
Це ж "холівар" просто якийсь починається...
Хочу напомнить о том, что ветка Автозвук создавалась для того, чтобы научить, предостеречь, посоветовать как создать действительно комфортный звук в автомобиле.
Советы о "яйцах в полке", наоборот, являются лишь иллюстрацией непонимания идей построения Звука.
Соответственно, тема эта ничего, кроме вреда не принесет.
Не убираю я ее лишь из уважения к усилиям, затраченным автором.
Думаю, на этом и закончим.
Тема закрыта.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot