мої вітання, вельме шановне панство! ось і промайнула перша тисяча. поки я тиждень був у відрядженні, дружина мені традіційно зіпсувала статистику витрати пального (накатала десь 200км). зустрічає вона така мене з потяга, а на табло вже 9,5 з моменту останньої заправки. але поки вона мене до дому везла, я побачив 6,8 за поїздку. потім сів я за кермо, і за день скинув три десятих, десь за 30 км. таким чином підтверджується моє переконання, що у першу чергу витрата пального залежить від водія, і що ми з дружиною вчимося. та маємо у цьому напрямку відчутні успіхи. ну, то таке, воно нібито витрата завелика, але по гаманцю цілком відповідає тому, що було у мене по газу, та бензину на Міцубіші. на що я і сподівався купляючи цю машину.
так от, знайшов я у себе лімітер. бавився собі кнопками круіз-контролю на кермі, дивлюсь- [LIM] з'явилося. здивувався, адже всі пишуть, що в нас такого нема, та купа порад в інтернеті, як його активувати. хм, ну добре, це ж максімальна комплектація! повинно бути. виставив я собі 69кмг, та поїхав. хлопці, це щось дивовижне, воно на стіліки не звичне, та ні на що не схоже, що не уявляю, як до цього можна звикнути. такі сістеми повинні бути ПІД регульовані (пропорційно-інтегрально-диференційні), звичайно воно і почало суттєво втручатись, десь на 64кмг. тиснеш собі газ, а воно тебе ігнорує. ти сідаєш за кермо, щоб керувати машиною, а відчуття таке, що машина взяла тебе у полон, та вже зателефонувала дружині, і щось вимагає в обмін на моє тіло. мізки у лихоманці шукають шпоринку, щоб звільнитись з цього полону, і грець з нею, з тією машиною, нехай шукає собі іншу жертву, я собі ще одну куплю, не таку розумну, та підступну. це все відбувалося дуже короткий час, долі секунди. потім я згадав, та освідомив, що саме так і повинна була себе вести машина з увімкненим лімітером, та заспокоївся. але приємною поїздка від цього не стала. дуже не звично себе поводить машина, у деякий момент таке кермування, мені нагадувало поїздку до дому з Київа на бензиновому Транзиті, у якого відірвались соти каталізатора, та ставали іноді поперек. тобто воно іноді на газ реагувало нормально, а іноді- як мокре горить. саме тому, я не зміг перевірити реакцію на "педаль в підлогу", а інтуітивно шукав кордон контролю, який знаходиться звісно до 64кмг. в опису сказано, що "газ в підлогу" дозволяє прискоритись коли бажаєш, та на скільки бажаєш. але я не перевіряв. не було бажання. ще є така особливість- після вимикання запалювання, цей лімітер залишається увімкненим. але ні! не з тією швидкістю, що була встановлена до цьго, а 30кмг. це мені завсім не зрозуміла особливість. можливо воно якось налаштовується, але в інструкціі про цю сістему немає жодної згадки, треба буде пошукати в мережі.
цілком можливо, що величезні штрафи змусять користуватися цім лімітером, я ж у свою чергу установив сигналізатор перевищення швидкості. поки що він працює майже так, як мені треба. чому майже? та тому що, він відштовхується від GPS, де ще старі назви вулиць, та старі обмежання швидкості. і це поки що добре, бо я не можу вільно встановлювати швидкість, за якою буде сигнал. там тільки +0, +5, та +10. от зараз у місті воно малює (60), та +10, от і пищіть воно при 71кмг, хоча на 69 було-б доречніше.
ну, поки що так, дякую за увагу!
|