ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Решение бытовых проблем (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Гречка (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=99805)

Rambo 12.10.2019 22:30

Гречка
 
Посадив ді... Посіяв я гречку на городі. Небагато. Вродило теж небагато - кілограм 150 після провіювання. Питання. Чи є ще (цікавить в Київській області) підприємства, що могли б моїх 100 кг переробить на крупу? За Совка, на скільки я знаю, були. А зараз питають "А скільки тон ти будеш перероблять?".

masster 17.10.2019 22:18

Треба до когось приєднуватись.

кук 18.10.2019 08:14

Віддати в якусь бурсу для виховних цілей...

masster 18.10.2019 09:10

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3747205)
Віддати в якусь бурсу для виховних цілей...

Це ж не горох! Гречка!!;-)

кук 18.10.2019 09:15

Тю, в гречки сила виховання сильніша. Горох то для панських дітей.

masster 18.10.2019 09:25

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3747217)
Тю, в гречки сила виховання сильніша. Горох то для панських дітей.

Зато горох можна і в середину:D В розумінні-в їжу;-) . Теж з виховною ціллю.

Володимир 18.10.2019 10:12

Цитата:

Сообщение от Rambo (Сообщение 3746166)
Посадив ді... Посіяв я гречку на городі. Небагато. Вродило теж небагато - кілограм 150 після провіювання. Питання. Чи є ще (цікавить в Київській області) підприємства, що могли б моїх 100 кг переробить на крупу? За Совка, на скільки я знаю, були. А зараз питають "А скільки тон ти будеш перероблять?".

У нас підприємства міняють, тобто привозиш не лущену, вони визначають вологість і засміченість і віддають тобі готову гречку.

Я би радив шукати підприємство що працює ще за рядянськими технологіями, бо скажімо таке підприємство як Тернопільский ЕКОР, якось ту гречку обробляє паром, коли зварити, то на вигляд красива, але там ні запаху ні смаку гречки не залишається.

BapBap 21.10.2019 01:52

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3747225)
У нас підприємства міняють, тобто привозиш не лущену, вони визначають вологість і засміченість і віддають тобі готову гречку.

Я би радив шукати підприємство що працює ще за рядянськими технологіями, бо скажімо таке підприємство як Тернопільский ЕКОР, якось ту гречку обробляє паром, коли зварити, то на вигляд красива, але там ні запаху ні смаку гречки не залишається.

Соррі. Не маю вищої аграрної освіти, але моє ІМХО підказує, ща яку сировину привезуть більшисть користувачів такої послуги, такий продукт отримують всі "мікроклієнти".

Володимир 21.10.2019 10:21

Цитата:

Сообщение от BapBap (Сообщение 3747487)
Соррі. Не маю вищої аграрної освіти, але моє ІМХО підказує, ща яку сировину привезуть більшисть користувачів такої послуги, такий продукт отримують всі "мікроклієнти".

Питання не в сировині, а в технології переробки.


Цитата:

Сообщение от https://buklib.net/books/24547/
На сучасних круп'яних заводах поряд з механічною обробкою зер*на застосовують гідротермічну обробку — водою і парою. У цьому разі полегшується відокремлення оболонок при лущенні, знижуєть*ся подрібнення ядер, поліпшуються споживчі якості крупи, скорочу*ється тривалість її варіння і каша стає більш розсипчастою, підви*щується стійкість крупи при зберіганні в результаті інактивації фер*ментів, які викликають псування крупи.



Текущее время: 21:16. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.