Цитата:
Сообщение от Kvarz
У вас неверное представление зависимости требований к октановому числу, от степени сжатия.
На подобную зависимость, в гораздо большей степени влияет конструкция камеры сгорания.
У мемза она не из лучших.
Это и объясняет, что при одинаковых параметрах СС, при сравнении буржуйского пихла и мемзовского, последний гораздо требовательней к ОЧ, и выдает нагора на порядок худшие характеристики.
А повышение СС на мемзе, вызывает ряд нежелательных последствий.
Если вспомнили Игоря опыт, то должны помнить и о его неудачах.
Чем выше СС, тем выше теплонапряженность блока и головы. А у мемза, она и с нуля неважнецкая.
|
про форму камери згоряння я в курсі і в своєму пості вище про це згадував.
Так чи інакше, Ігор досяг деякого результату. Значно кращого аніж сток, як на мою думку.
Цитата:
Сообщение от kote
А давайте говорить про двигателя без доработок?
Тем более, повышение СЖ уменьшает ресурс и без того не долгожителя.
|
в такому випадку все стає просто - експлуатація двигуна на паливі, для якого він не пристосований - ні до чого хорошого не приведе.
і теоретично, і на практиці. Матимете великий жор, зменшений момент і коротке життя випускних клапанів. І все це цілком законно, за теорією.
яким чином, по-вашому, ступінь стиснення впливає на ресурс? чим вона вища - тим менше ресурс?
тоді дивно що існують дизелі, з геометричною СС 20 і вище, і вони ходять по півмільйона з неслабкими навантаженнями
виходить тоді що й мій 4G13 який я взяв з пробігом 220 ткм і дотягнув до СС 12.0:1, і пройшов після цього 130 ткм - вже мав здохнути?
але чомусь в нього до цього дня компресія 17.2-17.5
з чого висновок, що саме ступінь стиснення впливає на ресурс? якщо можна - теоретичне обгрунтування, будь ласка