![]() |
|
ГБО Газобаллонное оборудование. Установка, ремонт, эксплуатация. |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
|
![]() |
#1 | ||
![]() Цитата:
Так чи інакше, Ігор досяг деякого результату. Значно кращого аніж сток, як на мою думку. Цитата:
і теоретично, і на практиці. Матимете великий жор, зменшений момент і коротке життя випускних клапанів. І все це цілком законно, за теорією. яким чином, по-вашому, ступінь стиснення впливає на ресурс? чим вона вища - тим менше ресурс? тоді дивно що існують дизелі, з геометричною СС 20 і вище, і вони ходять по півмільйона з неслабкими навантаженнями виходить тоді що й мій 4G13 який я взяв з пробігом 220 ткм і дотягнув до СС 12.0:1, і пройшов після цього 130 ткм - вже мав здохнути? але чомусь в нього до цього дня компресія 17.2-17.5 з чого висновок, що саме ступінь стиснення впливає на ресурс? якщо можна - теоретичне обгрунтування, будь ласка
Horsepower is - how fast you hit the wall. Torque is - how far you take the wall with you Последний раз редактировалось Lambert; 15.02.2015 в 15:07. |
|||
![]() |
![]() |
#2 | |
Пользователь
Машина: Джили МК ГБО4, Чери Кимо ГБО4
Длина: 508980мкм
Диаметр: 65мм
|
![]() Цитата:
![]() Кто даст гарантию, что при повышении СС до 12, тавроблок не откроет течи? Что голову не поведет? Что клапана выдержат? Что поршня не прогорят? А ведь даже в стоке, этих проблем с головой ![]() А такого расхода как у Игоря, можно добиться и на стоке. Может чуть не так гарцуя, более степенной, спокойной ездой.
![]() |
#3 | |
![]() Цитата:
або якщо хочете - я можу дати. Що якщо будете лити пропан в мотор під 92 бензин - то ГБЦ помре швидше, аніж при роботі на бензині. ![]() якщо люди ризикують (і ресурсом двигуна теж!), використовуючи нештатне паливо - чому б не резикнути з доробкою мотора? тим паче що мемз, "завдяки" інженерам-розробникам, має здоровенне поле для роботи, і ціна питання порівняно невелика. Особисто я ризикнув, на двох набагато дорожчих моторах. В принципі результат мене влаштовує, більше того - в одному з випадків я б хотів піднятися до СС 14, але тут вже потрібні поршні під замовлення, а то є дорого. Може колись іншим разом. яких гарантій чекають люди, свідомо порушуючи правила експлуатації двигуна? Або тоді вже не газ заправляйте, а хоча б 98 бензин, або біоетанол якийсь. ![]()
![]() |
#4 |
Пользователь
|
![]()
Вопрос не мне, но выше я давал ответ - теплонапряженность.
#5 |
![]()
теплонапруженість - за рахунок чого?
в мене дві версії 1. вища температура в кінці такту стискання, за рахунок вищого тиску. Я не берусь розрахувати яка там буде температура, але тиск після модернізації зростає приблизно на 25% (кому вже як пощастить зробити. Двигуни Червякова/Ібадулаєва з надвисокою СС до розрахунку не беремо) 2. вища температура в кінці такту стискання, за рахунок підведення теплоти в об'єм де тиск (і температура) вже вищі аніж в стандартному моторі. Так само, не берусь розрахувати, в матчастині не надто сильний. Але ж при піднятті СС ми і кут випередження запалювання рухаємо вже не на збільшення стокового випередження, угу? В добре форсованому моторі кут на газу як мінімум бензиновий, а як СС ще вища - то й менший від нього. Відповідно до цього, час ефективного горіння суміші зміщується по діаграмі за годинниковою стрілкою, і в той час коли поршень близький до ВМТ - в камері згоряє палива менше. Я, звісно, не гуру теорії, але в чому я неправий? До речі, в тому самому двигуні Ібадулаєва, після підняття СС до ~25, робоча температура двигуна знизилась. Деталі описано на форумі http://www.iga-motor.ru/forum/viewforum.php?f=3
![]() |
#6 | |
Пользователь
|
![]() Цитата:
Мой далекий знакомый по 210 оборонному, переделал двигатель мзм 402, под дизель. СС 25. Скажем так, двигатель запустился, проработал около 200 стендовых часов. И развалился. Банально развалился. Все параметры вне допусков. Тепло и вибро нагрузки, сделали свое дело. Так доступней?
![]() |
#7 | |
![]() Цитата:
Враховуючи, наскільки жорсткіше працюють дизельні двигуни супроти бензинових - така переробка й не могла, як на мене, жити довго. В мого сусіда-моториста є декілька дизельних двигунів у підвалі. Напівтрупи розібрані. Крайнього разу я брав у нього поршень з мерседесу для примірятись, бо діаметр циліндра такий самий, 92мм. Так от, той мерсівський поршень там більше ніж вдвічі (!) важчий аніж мій субарівський. І це при тому що інженери у всьому світі намагаються зменшити вагу поршнів, для покращення характеристик. Так само там значно дебеліший шатун, і в рази більший колінвал, і головка блоку теж має набагато більше "м'яса". Хоча дизель той - навіть не турбований. А ще, максимальна потужність його приблизно в 1.5 рази менша від мого двигуна, при тому що робочий об'єм дизеля - більший. Так доступніше? ![]()
![]() |
#8 | |
Пользователь
|
![]() Цитата:
![]()
![]() |
#9 | |
Машина: Passat B5, 1.8 ГБО, Honda Jazz 1.4
Длина: 15290мкм
Диаметр: 28мм
|
![]() Цитата:
Как уже написали до меня, тавроголова тот еще фрукт. Для понимания: https://www.youtube.com/watch?v=gd2Ci0B0BsI
Пусть лучше над тобою смеются, чем плачут. (с) Последний раз редактировалось kote; 15.02.2015 в 15:58. |
|
![]() |