Цитата:
Сообщение от Kvarz
О-о, сколько заблуждений.
Видимо дальше в моторных топливах, чем октановое число, вы не пошли.
А знаете ли вы, насколько меняется октановое число сжиженного газа, от содержания в нем бутана  ?
А ведь из года в год, от сезона к сезоны, содержание его меняется.
И что касаемо сжиженного газа, применение ОЧ весьма некорректно.
И еще вопросик: подумайте о пределах горения смесей бензина, и пропан-бутана.
И не подумайте, не дай бог, что я пытаюсь навязать мысль, что для спг двигателей, не требуется доводка двигателя. Я пытаюсь вам донести, что именно для мемзомотора, намного практичней эксплуатировать сток, с минимальными доработками в плане коррекции опережения зажигания.
|
Тут ви праві - я не надто підкований в теоретичних властивостях різних типів палива. Але я хоч і повільно, та вчуся

Прив'язку до ОЧ я роблю хоч би й з-за того, що як не крути - а це одна з найголовніших характеристик палива. І в контексті роботи бензинового двигуна на пропан-бутані без модернізації це має значення, бо наскільки мені відомо - саме від ОЧ залежить час горіння суміші, за інших рівних умов. А саме тут і сидить головна проблема - газ ми маємо стиснути сильніше, щоб він згорів швидше. А за умови стоку - не можемо. Відтак ідуть в дію напівміри - задерти кут запалювання ще вище, перезбагатити заряд ще сильніше щоб температуру знизити тощо
Про межі горіння - тут я вам не конкурент, пояснюйте ви.
Я знаю лише що за рівних умов пропанову суміш підпалити зазвичай складніше