Показать сообщение отдельно
Старый 05.03.2015, 18:36   #103
кук
Таки модератор

Машина: Темно-сіра
Длина: 239000мкм
Диаметр: 58мм

Цитата:
Сообщение от Michurin Посмотреть сообщение
До речі, про опалення електрикою: прикинув, що після підняття тарифів на електроенергію ціна опалення електроенергії в діапазоні споживання від 150 до 600кВт буде меншою ціни опалення газом при витратах газу більше 200м3. 1м3 газу виділяє тепло, приблизно еквівалентне теплу, виділеному при споживання 10кВт електроенергії. Тепер конкретно: якщо ви перевищуете норму 200м3, то платите по 7.19грн за куб, якщо ж замість газу починаєте опалювати електроенергією, то ціна "електричного еквівалента 1м3 газу" близько 5,9грн - економія на 1м3 - 1,2грн. Головне, не перевищити споживання електроенергії більше 600кВт. Якщо традиційно ви споживаете 200кВт, то 400 можна витратити на опалення електроенергією - це буде еквівалент 40м3 газу. Так можна зекономити близько 40-50грн на місяць.

P.S. Шкода, що ніде поставить твердотоп. Будемо частіше запалювати камін, хоча це і не вихід - камін більше для затишку, ніж для обігріву.
Мичурин, я уже дааавно перешел на ГВС в доме от бойлера, а не газового котла, писал, и только если массовая помывка личного состава в образе отроков, тогда котел.
Более быстрая эрекция бойлера на потребность в воде, думаю- многие это заметили.
А камин, точнее- каминная чугуниевая топка- непременно зимой и пореже- сейчас.
Короче, я тАк думаю- не негры, не привыкать, не выздыхаем. А если кто не помнит/не знает про 90-е- без зарплат, свет веером и очереди!!! за всем, пусть спросит старших. Да, неприятно в холоде без интернета, да неприятно в холоде с интернетом, но выкрутимся, не впервой- социализм пережили, это тоже переживем.
Если бы это все, что творится сейчас, было сделано давно, 20 лет назад, уже и не подозревали бы, что может иначе быть. Те же поляки/чехи зуб за один раз дернули, а мы все тащим...