Цитата:
Сообщение от Lambert
Зовсім товстий провід (25, а у декого і більше кв.мм.) треба тягнути від акумулятора. Від генератора до акумулятора достатньо 5кв.мм. (для параноїків можна трохи більше)
стоковий генератор зможе віддати 55А максимум, і це на оборотах вище середніх
акумулятор зможе віддати вдесятеро більше
підсилювач класу АВ - це приблизно 50-55% КПД
тобто потужність яку він видає на навантаження, множите на два - отримуєте потужність споживання
якщо сабвуфер потужністю 500ват живиться від підсилювача класу АВ на номінальну потужність - конструкція споживатиме кіловат, або близько 80А. А ще на фронті є підсилювачі, може й не один. А ще система запалювання та інша бортова електроніка...
самому генератору тут нема чого робити
|
я параноїк - від генератора до акумулятора і "+" і "-" 16кв.мм. с паянними мідними клемками) Плюсовий впаян у латунну клему акумулятора, наглухо =))
50-55%КПД. Згоден) Але рідко пишуть правду. Я завжди відштовхуюсь від номіналу бортових запобіжників. Наприклад мій 4х канальник 2х30А в паралель, тобто 60А.
60А це цифра з, якнайменш, 20% запасом, тобто максимальне споживання 50А. А написано 800W(хоча це не якийсь китайський непотріб, Blaupunkt gta470)
Генератор 80А, стартвольт(діодний міст складається з 8 діодів, використан принцип третьої гармоніки чи шосьтаке)

Свій генератор буду міняти. Нажаль коли я цей купляв, 135А сенсовського ще небуло.

Буду купляти б/у, інжекторний і колхозити) Є ще варіант подружити 2 генератори з обводним роліком
З живленням все нормально, планую до закінчення фронту(3х полоска) встановити ще одну кислоту. Там подивимся, але і генератор треба буде ставити - або ще один, або більшої подужності десь сп'здити)
Я це до чого веду - у меня хороше живлення. Голодом жоден елемент морити не буду. А от додаткові конденсатори всеодно буду ставити на фронт.
Моноблоку той фарад менше ніж на секунду. 14а/секунд це емкість одного фараду конденсаторів, тут тіки кислота чи гельовий допоже.
А от 4х канальнику на фронт конденсатори ой як потрібні. Вони дадуть змогу не вносити у звук мідів, сч,вч викревлення на пікових споживаннях у системі.