Показать сообщение отдельно
Старый 06.09.2017, 10:36   #1
Petro

Petro

Машина: Сенс +ГБО 4 КМЕ, ФІОРІНО
Длина: 275660мкм
Диаметр: 49мм

Цитата:
Сообщение от _basil_ Посмотреть сообщение
Петре, вибачте за плюсик, я випадково - промазав
Ну та хрін з ним, мені не шкода. Я за Теребовлянський район мав бажання сказати. Маю про нього не дуже гарні спогади, хоча жодного разу там не був.
А тягнеться це таки з армійської служби, так що в тему.
Служив я в ВПС КПрибВО, м.Рига. Зв’язківцем. До наших обов’язків також входили засоби аеродромної світлової навігації - підсвітка рульожок, КНС, прожектори. От з цими прожекторами нас і орендувала Ризька кіностудія на зйомки фільму "Сім’я Зітарів", якщо не помиляюсь з назвою. Заїхали ми кудись "у ліси під Ригою", але такі цивілізовані ліси, якийсь генделик там був. От машини були залишені на місці зйомки, а ми пішли трохи підобідати (завдяки тому, що якусь частину гонорару за участь у зйомці ми отримали авансом). Повертаємося назад, а на дорозі стоять собі два КАМАЗи з номерами ТЕН. Щось у мене "ворухнулося в душІ", підхожу ближче - на дверях "Тернопільська обл, Теребовлянський р-н, колгосп..." (далі не пам’ятаю, та й зразу, мабуть, не дуже дочитався навіть). Йде другий рік служби, я у Прибалтиці, а тут - машини, які полюбе нещодавно з України. Аж пройнявся.
Коли йдуть два вуйки - шофери. Побачили мене з відкритим ротом, один і питає, тіпа "Що, хлопче, земляків побачив?" Ну я так: "Не зовсім, але майже". "А ти звідки?" - питає. "З Чернігова" - кажу. "Тю, то який ти нам земляк?"
"Абідна, да?"
Отакі у мене спогади про Теребовлянський район...
Буває. В мене інша історія розказана земляком про поїздку в Прибалтику і військових. Ги. Може то і він якраз був

Поїхали вони значиться 2 КАМАЗами в Прибалитку. Чи то щось повезли, чи то щось мали звідти привезти, не суть. Не змогли самостійно знайти якийсь там поворот. Зупинились значить і як вчили в школі, "на язике межнационального общения" питають в місцевого, куди, власне, їм їхати далі.
-Езжаййййте откутта приехххали.
Прогавили поворот, подумали хлопці. Ну розвертрають вони, значить КАМАЗИ і вертаються кілька кілометрів. Знову запитують місцевого
-Езжаййййте откутта приехххали.
Та що за нах? Не було ж куди звертати. Де той поворот, який прогавили? Ну але робити нічого, розвертають КАМАЗи і назад. Втретє спитали військового. Той пояснив і куди їхати, і, що :"Езжаййййте откутта приехххали." Означає насправді : "Забирайтесь окупанти з нашої землі".
Після цього хлопці вже пояснювали спочатку місцевим, що вони з України, перед тим як щось запитати чи попросити.
Отака байка

П.С А плюсик я вам верну

Последний раз редактировалось Petro; 06.09.2017 в 10:45.
Petro вне форума  
1 (1)