ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Технические вопросы > Автозвук

Автозвук Как сделать так, чтоб Ваш автомобиль "зазвучал"

Ответ

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 13.12.2006, 16:31   #26
Sevlad

Длина: 1220мкм
Диаметр: 41мм
Отправить сообщение для Sevlad с помощью ICQ
По умолчанию Re: акустический поглотитель

Цитата:
І в разі отримання внятної розжованої відповіді, яка ясно дасть зрозуміти що я піднімаю тупе питання на яке всі крім мене знають відповідь і що вищеперераховані фірми роблять неправильно - зобов"язуюсябільше не випливати на форумі з подібними темами, сидітиму нижче трави!
И ты действительно думаешь что ради этого я или Маша буду напрягаться и тратить время? Только топому что у тебя 2-ка по физике?
Смешно... :roll:

Цитата:
Короче кажучи - не ображайтеся - але помоєму кожен залишиться при своїй думці, і ніхто а ні практично а ні теоретично так і не зможе довести свою правоту!
Уровень понятен.

Цитата:
А іначе доведеться на Парадігм писати листа - з вимогою пояснити свій крок!
Пиши. Только безсмыслено. Т.к акустику там делают маркетологи, дизайнеры и плотники (а не инженеры-акустики).
И для отвечания таким как ты - сидям спец.обученые люди, которые пишут в ответ шаблоны и тем же бредом что в статьях в глянцевых журналах.
Старый 13.12.2006, 16:44   #27
HumanKM
Гость

ОК!
Давайте зробимо іншим чином! Забули про все що говорилося! Уявляємо що ми вперше на цьому форумі і я задаю Вам питання:

виразіть будьласка мені Ваші думки про те навіщо виробники Хай-Фай та Хай-Енд техніки (які як на мене на перше місце ставлять якість а не розміри чи форму в більшості випадків) сунуть у свої саби звукопоглиняючі матеріали?

Можливо таким методом ми зможемо знайти консенсус!
З вашого дозволу я теж спробую виразити свої думки - але попрошу не ставитися до цього запитання предвзято, а справді спробувати знайти відповідь на поставлене запитання!
Старый 13.12.2006, 16:57   #28
Маша Синичкина

Маша Синичкина

Машина: Hyundai Getz 1.6
Длина: 126650мкм
Диаметр: 45мм

Цитата:
Сообщение от HumanKM
ОК!
Давайте зробимо іншим чином! Забули про все що говорилося! Уявляємо що ми вперше на цьому форумі і я задаю Вам питання:

виразіть будьласка мені Ваші думки про те навіщо виробники Хай-Фай та Хай-Енд техніки (які як на мене на перше місце ставлять якість а не розміри чи форму в більшості випадків) сунуть у свої саби звукопоглиняючі матеріали?
Только одно но. Так как этот форум посвящен автозвуку, пожалуйста, сформулируйте вопрос так:

Почему известнейший производитель aвтомобильных сабвуферов [указать название бренда, который действительно славится серьезными разработаками] использует в своем готовом корпусном сабвуфере [здесь указать наименоване конкретного изделия и его ТТХ] звукопоглощающий материал. Очень желательно указать материал, из которого изготовлен саб, толщину стенок и тип динамика.
Тогда можно будет конкретно поговорить.

А про ХайЭнд не надо. На 99% это развод лохов на деньги...
Старый 13.12.2006, 16:58   #29
HumanKM
Гость

Цитата:
Сообщение от Sevlad
Цитата:
І в разі отримання внятної розжованої відповіді, яка ясно дасть зрозуміти що я піднімаю тупе питання на яке всі крім мене знають відповідь і що вищеперераховані фірми роблять неправильно - зобов"язуюсябільше не випливати на форумі з подібними темами, сидітиму нижче трави!
И ты действительно думаешь что ради этого я или Маша буду напрягаться и тратить время? Только топому что у тебя 2-ка по физике?
Смешно... :roll:

Цитата:
Короче кажучи - не ображайтеся - але помоєму кожен залишиться при своїй думці, і ніхто а ні практично а ні теоретично так і не зможе довести свою правоту!
Уровень понятен.

Цитата:
А іначе доведеться на Парадігм писати листа - з вимогою пояснити свій крок!
Пиши. Только безсмыслено. Т.к акустику там делают маркетологи, дизайнеры и плотники (а не инженеры-акустики).
И для отвечания таким как ты - сидям спец.обученые люди, которые пишут в ответ шаблоны и тем же бредом что в статьях в глянцевых журналах.
Що до фізики ви глибоко помиляєтеся - завжди мав 5, навіть в технічному університеті не доводилося платити гроші бо вистачало своєї голови на плечах!

Тепер про акустику! Мені цікаво хто з Вас що слухає дома? Автомобільний саб? Мабуть ні!
Я слухаю стереосистему побудовану на стереопідсилювачі Ямаха 5хх серії та СД-плеєр ямаха 4хх серії (450+250 у.о.), акустика - напольні Джамо (нажаль не пам"ятаю моделі). Також мав багато техніки від колись популярного бренда Технікс, та Денон. Весною планую купувати ДК на базі ресивера Денон http://denon.com.ua/product86
з ДВД-програвачем та акустикою до кінця ще не визначився. Хочу зауважити що в жодній справді серйозній техніці Саб ніколи не використовується для відтворення музики - вважається що він буде портити звукову сцену і саме тому його використовують тільки в ДК - де він зможе додати вам приємних вражень від перегляду якогось наприклад блокбастера! До фізики ми ще обов"зково повернемося - але давайте почнемо з посту розміщеного мною вище!
Старый 13.12.2006, 17:00   #30
Sevlad

Цитата:

БАЙАН, в поиск!
Старый 13.12.2006, 17:07   #31
HumanKM
Гость

А про ХайЭнд не надо. На 99% это развод лохов на деньги...[/quote]

Я б розділив Хай-Енд на якісний і дизайнерський!
Якщо мова йтиме про якісний - з-задоволенням запрошу після нового року відвідати в м.Києві гарний салон техніки з кімнатою для прослуховування і переконатися в цьому на власні вуха! Сам таким не раз займався (в свій час в мене такою кімнатою керував близький товариш), тому з 100% впевненістю можу стверджувати про це!
Старый 13.12.2006, 17:12   #32
Маша Синичкина

Маша Синичкина

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Я б розділив Хай-Енд на якісний і дизайнерський!
Вот я и оставила один процент на ""якiсний".
Старый 13.12.2006, 17:14   #33
Olddad
Злой модератор

Olddad

Длина: 3190мкм
Отправить сообщение для Olddad с помощью ICQ

Маша не права. Развод там на 99,9%.
И явная их жертва в данный момент спорит с нами.
Кстати, Ямаха, Джамо, Денон и иже с ними к построению хорошей акустики отношения не имеют.
Так, на всякий случай, колонки Танной, стоящие в Виндзоре у Елизаветы, наполнения не имеют. Лохи, наверное...
Старый 13.12.2006, 17:32   #34
HumanKM
Гость

Цитата:
Сообщение от Olddad
Маша не права. Развод там на 99,9%.
И явная их жертва в данный момент спорит с нами.
Кстати, Ямаха, Джамо, Денон и иже с ними к построению хорошей акустики отношения не имеют.
Так, на всякий случай, колонки Танной, стоящие в Виндзоре у Елизаветы, наполнения не имеют. Лохи, наверное...
І чому Ви готові перегризти глотку інакомислячим? Не всі виробники пхають звукопоглащающий матеріал в колонки - з цим не споримо! За Танной незнаю - але вірю на слово, тому і погоджуюся! Один з лідерів європи по якості (звісно в певній ціновій категорії) зараз французи Triangle - акустика просто супер класу! Сам прослуховував неодноразово - мав би можливість, обов"язково придбав би і собі (але нехочеться славку продавати заради такого задоволення )! Так от Триангли використовують як правило або спец вату, або покривають стінки корпуса рельєфом з гарним розсіювальним ефектом (на зразок лотків з яєць які пхали в С-90 під час совка). Завтра якщо знайду інфу - розміщу цікаві речі про один з найкращих сабів ДК - він має ідеальне акустичне оформлення - сфера! Короче хочу до завтра перелистати деяку літературу і винести її на ваш СУД!

Чесно кажучи я прихильни домашнього звуку на гарному дивані в затишній кімнаті, тому й висловлююся про такі трішки можливо не в тему речі. Частково це з-за того, що мій бюджет не дуже великий і я ефектно витрачаю його на звук (не автомобільний), і внаслідок цього хочу спробувати з економити кошти шляхом виготовлення ДУЖЕ якісного саба для дому, який конкурував би з моделями вартістю хоча б 400-500 у.о.. В інтернеті майже немає інфи про виготовлення сабів для ДК, але купа про авто-саби - можливо якщо з вас є і домашні меломани, то Вам і самим стане цікаво розібратися в поставленому питанні!
Старый 13.12.2006, 17:46   #35
Olddad
Злой модератор

Olddad

Все! Я устал. Сейчас меня обвинят в перекусывании кадыков, торговцы "хайэндом" нашлют на меня наемных убийц за подрыв плана продаж, Япония и Франция объявит меня врагом номер один.....
Пускай все остаются при своем мнении. И плевать на все законы физики (и кто ее придумал, мне интересно...)
Я пас!
В конце концов, кто-то же должен покупать продукцию "фирм".
Старый 13.12.2006, 18:25   #36
Сергей

Сергей

Длина: 3200мкм
Диаметр: 42мм

Цитата:
Сообщение от Olddad
Все! Я устал.
Читал я, читал. Ну не хотят вас слушать, напоминает о дискуссии
про компьютерную акустику, говоришь, а в ответ сплошные нет.
Я вот не спорил, а сам делал неправильно, ну убедился, что вы
правы, а времени и материалов не жалко. Вот, если бы получилось :wink:
Но законов физики никто не отменял.
Старый 13.12.2006, 19:22   #37
Kosiat
Гость

Эх довелось мне много раз послушать настояший ручной работы хай енд. Sevlad не даст соврать. Назвний типа Явамаха там нет. Хотя старые Деноны не плохо ценятся.
Та что продаётся в Факстротах не есть хайенд. тоже в комнатах слушал пару раз.
Вот факт: в одних напольных есть пару мешочкав с песком чтоб уверенней стояли на канусах. Вопрос почему они зделаны такими легкими? Ибо древесины в Китае не хватат. А песка завались.
Вот хочу купить диск SACD Pinkfloyd потестировать.
Старый 13.12.2006, 21:35   #38
Nick_Nissan
Гость

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Потому, что они не ставят на первое место качество, а ищут компромисс. Поверь, многие очень богатые люди в странах - основных потребителей дорогих аудиосистем покупая акустику за несколько куе интересуются размером и дизайном.

И ещё раз повторяю, что в фирмах вроде ямахи и т.п. сидят не самые лучшие представители механического и электрического инжениринга. Бозе и Бостон специально расположены там где расположены и хвастаются тем, что активно набирают выпускников MIT. Но туда идут не лучшие студенты этого ВУЗ-а, я интересовался .
Старый 13.12.2006, 22:40   #39
kkk
Кулверстукас

kkk

Машина: Dana 1.2HTP Ambition
Длина: 473040мкм
Диаметр: 64мм
Отправить сообщение для kkk с помощью ICQ Отправить сообщение для kkk с помощью Skype™

Одна из самых сложных задач - строить дискуссию с собеседником, у которого определения "дорого" и "хорошо" равны по умолчанию. То есть факт цены в 500 баксов делает нечто за эти деньги априори качественным :? Причем и в обратную сторону работает: продай человеку малоизвестный бренд с пафосно звучащим названием, немецким акцентом в имени и за бешеные бабки - станет принимать за идеал, после чего реально правильный звук покажется редким ацтоем

Помню свои ощущения после настройки АЧХ микрофоном в первый раз - после настройки "на слух" - разительное отсутсвие НЧ и ВЧ в звучании, но при этом появление в звуке того, что терминами звука не описать...
Старый 14.12.2006, 11:42   #40
HumanKM
Гость

Оце роздули!
Складаеться враження що звука кращого ніж в авто, а тим більше в таврії просто буди не може (звісно якщо ви самі його робили)!
Я ж переконаний в іншому - насправді насолоджуватися справді якісним звуком можна лише в спеціально виділеній для цього кімнаті (весною вже таку матиму )! В авто - в закритому приміщенні невеликого об"єму - не досягти результату наближеного до природнього звуку! а крім того в автомобілі просто неможливо (яку б шумку ви не робили) слухати якісно граючу музику на маленькій гучності! Мабуть подібні фактори і є тими які змушують мільйони таких як я телепнів купувати Хай-Фай техніку!
А Вам дам пораду - починайте самі виготовляти магнітоли і підсилювачі, бо самі ви зробите значно краще (навіщо платити більше )!
Старый 14.12.2006, 11:47   #41
Маша Синичкина

Маша Синичкина

Цитата:
Сообщение от HumanKM
А Вам дам пораду - починайте самі виготовляти магнітоли і підсилювачі, бо самі ви зробите значно краще (навіщо платити більше )!
Я думаю на эту тему...

Между прочим, усилитель, который работает у меня на фронт твикнутый. Попросту говоря, доработанный. Почему? Потому что без переделки он не проходил по качеству.

Так что делать самому усилители не такая глупость, как вам кажется.

А вообще-то это все уже злостный оффтопик.
Старый 14.12.2006, 12:09   #42
HumanKM
Гость

Цитата:
Сообщение от Маша Синичкина
Цитата:
Сообщение от HumanKM
Я думаю на эту тему...

Между прочим, усилитель, который работает у меня на фронт твикнутый. Попросту говоря, доработанный. Почему? Потому что без переделки он не проходил по качеству.

Так что делать самому усилители не такая глупость, как вам кажется.

А вообще-то это все уже злостный оффтопик.
То давайте знайдем сили і перетворимо топік в добрий - я тільки за, при умові що й інші теж!
Що до підсилювача своїми руками неспорю перегнувю У сусідній гілкі чоловік сам хотів його спаяти! Ох його і затюкали! Зараз жалію що не заступився тоді за нього - робота не дозволяла писати по пів години! Хоча я сам неодноразово робив підсилювачі і знаю що за допомогою генератора, осцилографа і паяльника можна методом прогону частоти досить непогано його відстроїти. Сам на днях спаяв на ТДА 7294 усь для саба, тепер треба щось із фільтром робити, його покищо нажаль немає. А магнітоли самі коли почнемо робити? :wink:
Старый 14.12.2006, 12:18   #43
Olddad
Злой модератор

Olddad

Действительно, меняется тема....
Но... практически у всех аудиофилов от АвтоЗвука и усилители и ГУ таки доведены до ума. Только вот, далеко не все поддается "твику".
А создать с нуля достойно играющее - пока такого никому не удалось.
Дерзайте! Мы порадуемся Вашим успехам.
Старый 14.12.2006, 12:31   #44
ROMK@

ROMK@

Машина: Slavuta 1.2Li
Длина: 19970мкм
Диаметр: 36мм
Отправить сообщение для ROMK@ с помощью ICQ

На днях ходил в филармонию на концерт симфонического оркестра и должен Вам сказать - живая музыка таки рулит, ребята хватит спорить, как говорится "Jedem das Seine", давайте жить дружно (с) кот Леопольд.
Старый 14.12.2006, 12:32   #45
Маша Синичкина

Маша Синичкина

Кстати, направылений в которых можно копать - масса.

Да, голову делать с нуля не реально. Но, допустим, использовать только транспорт, к которому подключить по оптике параллельный аудиофильский ЦАП - вполне возможно. И есть люди, которые уже это сделали. Но, оговорюсь, дома, не в машине.

По усилителям. Есть замечательная идея ИТУН (источник тока управляемый напряжением). Идея его заключается в том, что динамик тоже охватывается обратной связбю усилителя, что позволяет компенчировать его собственные нелинейные искажения. В домашней акустике почти не используется из-за того, что эта система плохо работает на готовую акустичскую систему - несколько динамиков с кроссовером. А в автомобиле... С поканалкой... Да сам бог велел...

И таких вариантов множество. Надо только брать и делать...
Старый 14.12.2006, 12:37   #46
Olddad
Злой модератор

Olddad

Цитата:
...Да, голову делать с нуля не реально. Но, допустим, использовать только транспорт, к которому подключить по оптике параллельный аудиофильский ЦАП - вполне возможно. И есть люди, которые уже это сделали. Но, оговорюсь, дома, не в машине.
Маша! И в машине тоже. Могу на ушко даже рассказать, кто.
Старый 14.12.2006, 13:35   #47
HumanKM
Гость

Цитата:
Сообщение от ROMK@
На днях ходил в филармонию на концерт симфонического оркестра и должен Вам сказать - живая музыка таки рулит, ребята хватит спорить, как говорится "Jedem das Seine", давайте жить дружно (с) кот Леопольд.

+5
Абсолютно згоден!
Живу музику не переплюне ніщо!
Старый 14.12.2006, 19:54   #48
Sevlad

Цитата:
Я ж переконаний в іншому - насправді насолоджуватися справді якісним звуком можна лише в спеціально виділеній для цього кімнаті (весною вже таку матиму )!
Дашь мну 100куе в кредит под 1% годовых?
Старый 11.03.2007, 20:49   #49
Vavasik

Vavasik

Длина: 2170мкм
Диаметр: 35мм
По умолчанию акустический поглотитель

HumanKM возможно Вам удастся найти ответ в журнале Автозвук (Avtozvuk.com) № 2 2006 в статье НЕЗАКРЫТАЯ ТЕМА

Закрытый ящик: полвека истории и большое будущее

Андрей ЕЛЮТИН
Vavasik вне форума   Ответить с цитированием
Старый 11.03.2007, 23:15   #50
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от HumanKM
ОК!

Ну, наприклад, версія. Має завдання інженер з тої супер-пупер Фірми розробити саб. Місяць часу. А він за дівками ганяв, горілочку пив. А за проектування взявся лише за пару днів до здачі. Зробив корпус, а він виявився дещо замалого об`єму. Переробляти часу нема, взяв і запхав синтепону якогось. А інші інженери, з інших фірм дивляться, аж виявляється в супер-пупер Фірмі синтепон пхають! Значить і нам треба! І пішло-поїхало... Чим не версія?
Це я до чого? А до того, що ніхто не відповість, навіщо ті інженери роблять те чи інше. Для цього потрібно купити колонку за пару тисяч доларів, розібрати, динамік переміряти, зробити під нього свій ящик і порівняти з фірмовим. Хто виступить спонсором? Бо в мене є краще застосування для такої суми.

До речі, а де це написано, що вказані виробники хай-енду на перше місце ставлять якість, а не прибуток? Наприклад, куплена моїм товаришем мультибітна ямаха (ресівер) 2005-го року випуску звучить припаршиво. Хоча коштує купу грошей.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Тепер про акустику! Мені цікаво хто з Вас що слухає дома? Автомобільний саб? Мабуть ні!
Який дурень буде дома слухати автомобільну апаратуру? Вимоги до домашньої і автомобільної аудіо техніки відрізняються якщо не на 180, то на 90 градусів як мінімум.
Наприклад, низькочастотний діапазон. Хвиля уже має таку довжину, що вона в автомобілі не поміщається! Тому чуємо ми не хвильову, а, так би мовити, тискову складову звуку. І саме тому автосабвуфери - з важким дифузором і довгоході. Знайдіть мені домашній динамік з довжиною ходу 6...10 см. А в караудіо це на кожному кроці.
І саме тому характер НЧ-складової звуку в автомобілі завжди буде іншим, ніж дома.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Хочу зауважити що в жодній справді серйозній техніці Саб ніколи не використовується для відтворення музики - вважається що він буде портити звукову сцену і саме тому його використовують тільки в ДК - де він зможе додати вам приємних вражень від перегляду якогось наприклад блокбастера!
Чесно кажучи я прихильни домашнього звуку на гарному дивані в затишній кімнаті
А що, дома їздять камази і байкери, ревучи двигунами? Сама кімната може переміщається по вулицях, скачучи на ямах, гуркаючи втомленою підвіскою? Чи може вона, та кімната зроблена з бляхи?
Очевидно, що дома більше 6" - для відео.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Складаеться враження що звука кращого ніж в авто, а тим більше в таврії просто буди не може (звісно якщо ви самі його робили)!
Хто таке сказав? Проху ткнути пальцем!

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Я ж переконаний в іншому - насправді насолоджуватися справді якісним звуком можна лише в спеціально виділеній для цього кімнаті (весною вже таку матиму Laughing )!
Я не проти, якщо б у мене було більше часу валятися дома на дивані. А так я більше часу проводжу в автомобілі. І що, мені слухати там середньої паршивості систему? Тоді я вже краще в повній тиші... Але я не хочу в тиші - от і йде боротьба за якість в авто. Домашнього рівня досягнути не вдасться, але недалеко наблизитись можна.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
В авто - в закритому приміщенні невеликого об"єму - не досягти результату наближеного до природнього звуку! а крім того в автомобілі просто неможливо (яку б шумку ви не робили) слухати якісно граючу музику на маленькій гучності! Мабуть подібні фактори і є тими які змушують мільйони таких як я телепнів Laughing купувати Хай-Фай техніку!
Ну, будуть в цьому році проходити змагання. Приходьте, послухаєте.
Тоді і вирішите, телепні ті, хто платить купу грошей за хорошу автомобільну апаратуру, чи ні.
Я вважаю затрати на караудіо в межах до 5-6 тисяч уо на інстіляцію оправданими. Більші затрати сумнівні, приріст якості там уже надто мізерний з кожною наступною тисячою.

Цитата:
Цитата:
Сообщение от HumanKM
Я думаю на эту тему...
Я от теж думаю... Надійний, зі стабільним обертанням, а головне новий привід, зовнішній мульбітний ЦАП... Можна і готові мультибітники, але які? Нинішні 9255 і Мак - процесорні, П90 явно слабуватий, в ЦД 700 ніякий транспорт, до Ц910 теж нарікань чимало. А брати б/у - так все має межі витривалості, яким би якісним воно не було колись, особливо механіка...
Ответ

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск
Опции просмотра