![]() |
|
|||||||
| Автозвук Как сделать так, чтоб Ваш автомобиль "зазвучал" |
|
|
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
|
|
#26 | |||
|
Цитата:
Смешно... :roll: Цитата:
Цитата:
И для отвечания таким как ты - сидям спец.обученые люди, которые пишут в ответ шаблоны и тем же бредом что в статьях в глянцевых журналах.
|
|
|
|
#27 |
|
Гость
|
ОК!
Давайте зробимо іншим чином! Забули про все що говорилося! Уявляємо що ми вперше на цьому форумі і я задаю Вам питання: виразіть будьласка мені Ваші думки про те навіщо виробники Хай-Фай та Хай-Енд техніки (які як на мене на перше місце ставлять якість а не розміри чи форму в більшості випадків) сунуть у свої саби звукопоглиняючі матеріали? Можливо таким методом ми зможемо знайти консенсус! З вашого дозволу я теж спробую виразити свої думки - але попрошу не ставитися до цього запитання предвзято, а справді спробувати знайти відповідь на поставлене запитання! |
|
|
|
#28 | |
|
Машина: Hyundai Getz 1.6
Длина: 126650мкм
Диаметр: 45мм
|
Цитата:
Почему известнейший производитель aвтомобильных сабвуферов [указать название бренда, который действительно славится серьезными разработаками] использует в своем готовом корпусном сабвуфере [здесь указать наименоване конкретного изделия и его ТТХ] звукопоглощающий материал. Очень желательно указать материал, из которого изготовлен саб, толщину стенок и тип динамика. Тогда можно будет конкретно поговорить. А про ХайЭнд не надо. На 99% это развод лохов на деньги...
|
|
|
|
#29 | ||||
|
Гость
|
Цитата:
Тепер про акустику! Мені цікаво хто з Вас що слухає дома? Автомобільний саб? Мабуть ні! Я слухаю стереосистему побудовану на стереопідсилювачі Ямаха 5хх серії та СД-плеєр ямаха 4хх серії (450+250 у.о.), акустика - напольні Джамо (нажаль не пам"ятаю моделі). Також мав багато техніки від колись популярного бренда Технікс, та Денон. Весною планую купувати ДК на базі ресивера Денон http://denon.com.ua/product86 з ДВД-програвачем та акустикою до кінця ще не визначився. Хочу зауважити що в жодній справді серйозній техніці Саб ніколи не використовується для відтворення музики - вважається що він буде портити звукову сцену і саме тому його використовують тільки в ДК - де він зможе додати вам приємних вражень від перегляду якогось наприклад блокбастера! До фізики ми ще обов"зково повернемося - але давайте почнемо з посту розміщеного мною вище! |
||||
|
|
|
#30 | |
|
Цитата:
|
|
|
|
#31 |
|
Гость
|
А про ХайЭнд не надо. На 99% это развод лохов на деньги...[/quote]
Я б розділив Хай-Енд на якісний і дизайнерський! Якщо мова йтиме про якісний - з-задоволенням запрошу після нового року відвідати в м.Києві гарний салон техніки з кімнатою для прослуховування і переконатися в цьому на власні вуха! Сам таким не раз займався (в свій час в мене такою кімнатою керував близький товариш), тому з 100% впевненістю можу стверджувати про це! |
|
|
|
#32 | |
|
|
Цитата:
|
|
|
|
#33 |
|
Злой модератор
|
Маша не права. Развод там на 99,9%.
И явная их жертва в данный момент спорит с нами. ![]() Кстати, Ямаха, Джамо, Денон и иже с ними к построению хорошей акустики отношения не имеют. Так, на всякий случай, колонки Танной, стоящие в Виндзоре у Елизаветы, наполнения не имеют. Лохи, наверное...
|
|
|
#34 | |
|
Гость
|
Цитата:
)! Так от Триангли використовують як правило або спец вату, або покривають стінки корпуса рельєфом з гарним розсіювальним ефектом (на зразок лотків з яєць які пхали в С-90 під час совка). Завтра якщо знайду інфу - розміщу цікаві речі про один з найкращих сабів ДК - він має ідеальне акустичне оформлення - сфера! Короче хочу до завтра перелистати деяку літературу і винести її на ваш СУД!Чесно кажучи я прихильни домашнього звуку на гарному дивані в затишній кімнаті, тому й висловлююся про такі трішки можливо не в тему речі. Частково це з-за того, що мій бюджет не дуже великий і я ефектно витрачаю його на звук (не автомобільний), і внаслідок цього хочу спробувати з економити кошти шляхом виготовлення ДУЖЕ якісного саба для дому, який конкурував би з моделями вартістю хоча б 400-500 у.о.. В інтернеті майже немає інфи про виготовлення сабів для ДК, але купа про авто-саби - можливо якщо з вас є і домашні меломани, то Вам і самим стане цікаво розібратися в поставленому питанні! |
|
|
|
|
#35 |
|
Злой модератор
|
Все! Я устал. Сейчас меня обвинят в перекусывании кадыков, торговцы "хайэндом" нашлют на меня наемных убийц за подрыв плана продаж, Япония и Франция объявит меня врагом номер один.....
![]() Пускай все остаются при своем мнении. И плевать на все законы физики (и кто ее придумал, мне интересно...) Я пас! ![]() В конце концов, кто-то же должен покупать продукцию "фирм".
|
|
|
#36 | |
|
Длина: 3200мкм
Диаметр: 42мм
|
Цитата:
про компьютерную акустику, говоришь, а в ответ сплошные нет. Я вот не спорил, а сам делал неправильно, ну убедился, что вы правы, а времени и материалов не жалко. Вот, если бы получилось :wink: Но законов физики никто не отменял.
|
|
|
|
#37 |
|
Гость
|
Эх довелось мне много раз послушать настояший ручной работы хай енд.
Sevlad не даст соврать. Назвний типа Явамаха там нет. Хотя старые Деноны не плохо ценятся. Та что продаётся в Факстротах не есть хайенд. тоже в комнатах слушал пару раз.Вот факт: в одних напольных есть пару мешочкав с песком чтоб уверенней стояли на канусах. Вопрос почему они зделаны такими легкими? Ибо древесины в Китае не хватат. А песка завались. Вот хочу купить диск SACD Pinkfloyd потестировать.
|
|
|
|
#38 | |
|
Гость
|
Цитата:
И ещё раз повторяю, что в фирмах вроде ямахи и т.п. сидят не самые лучшие представители механического и электрического инжениринга. Бозе и Бостон специально расположены там где расположены и хвастаются тем, что активно набирают выпускников MIT. Но туда идут не лучшие студенты этого ВУЗ-а, я интересовался .
|
|
|
|
|
#39 |
|
Кулверстукас
|
Одна из самых сложных задач - строить дискуссию с собеседником, у которого определения "дорого" и "хорошо" равны по умолчанию. То есть факт цены в 500 баксов делает нечто за эти деньги априори качественным :? Причем и в обратную сторону работает: продай человеку малоизвестный бренд с пафосно звучащим названием, немецким акцентом в имени и за бешеные бабки - станет принимать за идеал, после чего реально правильный звук покажется редким ацтоем
Помню свои ощущения после настройки АЧХ микрофоном в первый раз - после настройки "на слух" - разительное отсутсвие НЧ и ВЧ в звучании, но при этом появление в звуке того, что терминами звука не описать...
|
|
|
#40 |
|
Гость
|
Оце роздули! Складаеться враження що звука кращого ніж в авто, а тим більше в таврії просто буди не може (звісно якщо ви самі його робили)! Я ж переконаний в іншому - насправді насолоджуватися справді якісним звуком можна лише в спеціально виділеній для цього кімнаті (весною вже таку матиму )! В авто - в закритому приміщенні невеликого об"єму - не досягти результату наближеного до природнього звуку! а крім того в автомобілі просто неможливо (яку б шумку ви не робили) слухати якісно граючу музику на маленькій гучності! Мабуть подібні фактори і є тими які змушують мільйони таких як я телепнів купувати Хай-Фай техніку!А Вам дам пораду - починайте самі виготовляти магнітоли і підсилювачі, бо самі ви зробите значно краще (навіщо платити більше )!
|
|
|
|
#41 | |
|
|
Цитата:
Между прочим, усилитель, который работает у меня на фронт твикнутый. Попросту говоря, доработанный. Почему? Потому что без переделки он не проходил по качеству. Так что делать самому усилители не такая глупость, как вам кажется. А вообще-то это все уже злостный оффтопик.
|
|
|
|
#42 | ||
|
Гость
|
Цитата:
Що до підсилювача своїми руками неспорю перегнувю У сусідній гілкі чоловік сам хотів його спаяти! Ох його і затюкали! Зараз жалію що не заступився тоді за нього - робота не дозволяла писати по пів години! Хоча я сам неодноразово робив підсилювачі і знаю що за допомогою генератора, осцилографа і паяльника можна методом прогону частоти досить непогано його відстроїти. Сам на днях спаяв на ТДА 7294 усь для саба, тепер треба щось із фільтром робити, його покищо нажаль немає. А магнітоли самі коли почнемо робити? :wink: |
||
|
|
|
#43 |
|
Злой модератор
|
Действительно, меняется тема....
Но... практически у всех аудиофилов от АвтоЗвука и усилители и ГУ таки доведены до ума. Только вот, далеко не все поддается "твику". А создать с нуля достойно играющее - пока такого никому не удалось. Дерзайте! Мы порадуемся Вашим успехам.
|
|
|
#44 |
|
На днях ходил в филармонию на концерт симфонического оркестра и должен Вам сказать - живая музыка таки рулит, ребята хватит спорить, как говорится "Jedem das Seine", давайте жить дружно (с) кот Леопольд.
|
|
|
|
#45 |
|
|
Кстати, направылений в которых можно копать - масса.
Да, голову делать с нуля не реально. Но, допустим, использовать только транспорт, к которому подключить по оптике параллельный аудиофильский ЦАП - вполне возможно. И есть люди, которые уже это сделали. Но, оговорюсь, дома, не в машине. По усилителям. Есть замечательная идея ИТУН (источник тока управляемый напряжением). Идея его заключается в том, что динамик тоже охватывается обратной связбю усилителя, что позволяет компенчировать его собственные нелинейные искажения. В домашней акустике почти не используется из-за того, что эта система плохо работает на готовую акустичскую систему - несколько динамиков с кроссовером. А в автомобиле... С поканалкой... Да сам бог велел... И таких вариантов множество. Надо только брать и делать...
|
|
|
#46 | |
|
Злой модератор
|
Цитата:
|
|
|
|
#47 | |
|
Гость
|
Цитата:
+5 Абсолютно згоден! Живу музику не переплюне ніщо! |
|
|
|
|
#48 | |
|
Цитата:
|
|
|
|
#49 |
|
Длина: 2170мкм
Диаметр: 35мм
|
HumanKM возможно Вам удастся найти ответ в журнале Автозвук (Avtozvuk.com) № 2 2006 в статье НЕЗАКРЫТАЯ ТЕМА
Закрытый ящик: полвека истории и большое будущее Андрей ЕЛЮТИН |
|
|
|
|
|
#50 | ||||||||
|
Гость
|
Цитата:
Це я до чого? А до того, що ніхто не відповість, навіщо ті інженери роблять те чи інше. Для цього потрібно купити колонку за пару тисяч доларів, розібрати, динамік переміряти, зробити під нього свій ящик і порівняти з фірмовим. Хто виступить спонсором? Бо в мене є краще застосування для такої суми. До речі, а де це написано, що вказані виробники хай-енду на перше місце ставлять якість, а не прибуток? Наприклад, куплена моїм товаришем мультибітна ямаха (ресівер) 2005-го року випуску звучить припаршиво. Хоча коштує купу грошей. Цитата:
Наприклад, низькочастотний діапазон. Хвиля уже має таку довжину, що вона в автомобілі не поміщається! Тому чуємо ми не хвильову, а, так би мовити, тискову складову звуку. І саме тому автосабвуфери - з важким дифузором і довгоході. Знайдіть мені домашній динамік з довжиною ходу 6...10 см. А в караудіо це на кожному кроці. І саме тому характер НЧ-складової звуку в автомобілі завжди буде іншим, ніж дома. Цитата:
Очевидно, що дома більше 6" - для відео. Цитата:
Цитата:
Цитата:
Тоді і вирішите, телепні ті, хто платить купу грошей за хорошу автомобільну апаратуру, чи ні. Я вважаю затрати на караудіо в межах до 5-6 тисяч уо на інстіляцію оправданими. Більші затрати сумнівні, приріст якості там уже надто мізерний з кожною наступною тисячою. Цитата:
Надійний, зі стабільним обертанням, а головне новий привід, зовнішній мульбітний ЦАП... Можна і готові мультибітники, але які? Нинішні 9255 і Мак - процесорні, П90 явно слабуватий, в ЦД 700 ніякий транспорт, до Ц910 теж нарікань чимало. А брати б/у - так все має межі витривалості, яким би якісним воно не було колись, особливо механіка...
|
||||||||
|
|
| Опции темы | Поиск в этой теме |
| Опции просмотра | |
|
|