ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Технические вопросы > Бортовой журнал

Бортовой журнал Бортовой журнал

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 23.09.2012, 13:55   #4
Twister

Twister

Машина: Славута
Длина: 1970мкм
Диаметр: 0мм

Отже почну з того які запчастини потрібно для переходу ходової під ВАЗ кулак:

1) Ваз кулак в зборі (поворотна цапфа) 2шт
2) перехідники 2шт
2) супорта в зборі 2шт
3) торм. диски 2шт
4) торм. колодки 4шт
5) шарові опори ваз 2шт
6) торм. шланги (якщо ставити супорта спереду так як стоять в ВАЗів (так і ставив я) то купувати з москвича 2140 якщо ззаду так як ставлять багато то звичайні 8-ні)
7) захисний кожух торм. дисків 2шт (на фото їх немає)
8) ну і стойки перероблені під кріплення ваз кулака (як переробляв я читати трохи вище)

Тепер про мої запчастини:
Ступицы як і задні вже зі шпильками купував у Толяна (адмін 2108 клубу говорив що варили їх на чайці і т.д)
Спочатку я купив супорта під 14" тормозульки і торм.дискі 14" Брембо але потім подумав що не хочу відмовлятися від 13-х дисків тому продав диски і обміняв скоби супорта під 13 "вентеля. Торм. Диск принципово хотів новий ну а якщо вже робити то робити тому прикупив вентеля BREMBO торм. колодки TRW типу найякісніші зі штатних тому що у Ferodo останнім часом багато підробок.
Шарові MOOG теж порадили як якісні.
Ну і торм шланги купив з москвича 2140
Пружини Фобос -40 2110 нижче стокових передніх на 3.5см
Стойки пеперкованние в Вадозза по жорсткості повинні бути жорсткіше стокових

Тепер переходимо до установки:
ось це все добро потрібно і поставити:

1) прикручуємо перехідники

2) збираємо стойку (якщо була розібрана):

3) встановлюємо стойки на свої місця і закручуємо зверху 3-ма гайками

4) якщо вас буде бентежити ось такий зазор між піввіссю і поворотною цапфою (кулаком):

робимо ось такий "пильник" з кришки від банки :

5) тепер потрібно підкласти з внутрішньої сторони кулака шайби (у стандарті шайба на 4мм) але її буде не вистачати і піввісь буде вилазити з коробки тому під ліву піввісь мені виготовили шайбу товщиною в 10мм а на праву я підклав 2 стаднартних

6) прикручуємо шарову до кулака:

7) запихаєм кулак на піввісь потім шарову в перехідник і верхню частину кулака в стойку:

вставляємо болти

якщо вставити тільки верхній побачимо ось таке неспівпадіння нижнього отвору:

якщо притиснути стойку і запхнути нижній болт то буде сильний від"ємний розвал + стойка впреться в кузов + верхня чашка піде під перекіс (це те що я описував в попердньому записі

тому я пропиляв нижнє отвір у стійці що б воно збігалося з дикою в кулаці, правда потім потрібно буде підварити або поставити шайбу яка впреться в корпус стойки .. що б не збивався розвал але я поки просто сильно закрутив болт. Все стало на свої місця перекосу немає розвал майже точно не більше -1градуса думаю навіть десь до 0.5

8) вставляємо і прикручуємо наконечники рульової
9) прикручуємо торм.кожух (я поки не встановив так як не знайшов таких болтів *WALL* )

10) прикручуємо торм. диск
11) встановлюємо колодки в супорт і прикручуємо до кулака
12) встановлюєм торм шланги:

Верх-москвич
по середині-ваз
низ-сток (заз)
13) встановлюємо колеса
14) заливаємо торозну і прокачуємо тормоза
15) їдемо на розвал

Тепер про мене .. я поки все зібрав в купу правда в тестовому вигляді .. так як напевно буду міняти краби на Ріккаровскі або проточувати тяги так як колесо впритик до задньої частини арки Тормоза прокачав стали ще трохи гірше ніж були треба ще качати а потім походу під заміну ГТЦ на вазовський ..
Завтра прокачати тормоза проїдуся трохи подивлюся що як до чого і буду вже доробляти все до кінця ) скоро будуть фотки і продовження!!
Дякую всім форумчнам хто допомагав порадами і підбадьорював ато вже був момент коли руки опустилися і хотів замовляти нові стойки і ставити все стокове назад!
Кому цікаво коментуєм запитуєм із задоволенням відпишу!

п.с. вже не можу дочекатись повноцінного виїзду!!!!!