![]() |
|
|||||||
| Харьков Харьковские Тавроводы и сочуствующие |
|
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
|
|
#11 |
|
Дмитрий Чекалкин
21 хв · "У кабінеті командувача Сталінградським фронтом Андрія Єрьоменка відбулося нагородження тих, хто брав у полон Паулюса. У президії сиділи Єрьоменко, Рокосовський, Ватутін, Хрущов. Маршал Жуков вручав нагороди. Коли дійшла черга до Юрія Коваленка, маршал зупинився. — Что, еще один хохол? — А я не хохол, – знайшовся Коваленко. — А кто же ты? — Я – украинец! — Какая разница – украинец, хохол! — Большая! — Интересно, а какая же? — Я по национальности – украинец, а хохол – это оскорбление. — Что же тут оскорбительного? Я, Жуков, – русский. Хоть десять раз назови меня русским, я не обижусь. — Если я, товарищ маршал, десять раз назову вас русским, вы, конечно, не обидитесь. А если я один раз скажу кацап — обидитесь. — Так ты, оказывается, националист? – підсумував Жуков. — Який націоналіст! Ви мене запитали – я вам відповів. (Отоді я вперше почув слово "націоналіст". До того часу я й поняття не мав, що воно таке). Чую, тиша, мовчанка серед генералів – чути, як муха пролітає. Застигли всі, зрозуміли, що ситуація загострилась. Я також відчув тривогу...». Після цього Жуков підійшов до тумбочки, взяв орден Червоного Прапора і вчепив Юрію Коваленку. — Ему, комфронт, и «боевика» (Орден Бойового червоного прапора) достаточно. Я, комфронт, из националистов героев не делаю. ...Поглядають на мене скоса, бояться й підходити. Підходить до мене Рокосовський, каже: –"...Я Жукова знаю ще з Монголії. Це дуже жорстока, злопам'ятна і мстива людина. Я тобі раджу не потрапляти йому більше на очі". Так його викреслили із героїв." Вот ещё в тему : http://izyum.tv/index.php/otaman-savonov . В этом фильме очень неслабо описан маршал победы...
via est vita Последний раз редактировалось Mihalych; 27.05.2015 в 14:12. |
|
|
|
|