![]() |
|
Решение бытовых проблем Не вся жизнь в машине. Иногда что-то и дома сделать нужно. |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#26 |
![]()
Похоже я не правильно подобрал по мощности УЗО и АВ, первый должен быть мощнее чем второй. То есть УЗО должно быть на 20(25)А, а АВ на 16А.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Цитата:
Функціональні можливості цієї схеми, будуть аналогічні диф. автомату? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Машина: Славута 1.2L, 2004-го року народження, Рено Сандеро 1,4, 2011
Длина: 117180мкм
Диаметр: 38мм
|
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#29 |
![]()
Я й забув, що тобі треба 3-ф. Це буде ціна не мала. Така як ти й найшов.
Якщо є гарне заземлення, я б взагалі не морочив голову з узо. Нуль на землю, автомат гарного виробника, не з завищеним номіналом, і все буде добре. При такому витоку струму, що може вбити людину, автомат виб'є по любому. А те що в тебе вийшло дешевше авт. + узо, то навряд. Там або ціна не актуальна, або підробка, або нема в наявності. Фото може бути оригінала. В загалі то диф.-дешевше має бути від авт.+узо.
-"Газ дорожчає, тому що "МИ" могли б його продати в Європу!" -Я міг би працювати інженером в США, то де мої 20 000$ на місяць? (ТС) Последний раз редактировалось masster; 09.10.2018 в 23:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Таки модератор
Машина: Темно-сіра
Длина: 239000мкм
Диаметр: 58мм
|
![]() Цитата:
2- УЗО можна, при нормальному заземленні, а саме це- основна система захисту, встановити і пізніше, не гонячи коней в пошуках ДА, бо такі ціни...
![]() |
![]() |
#31 | |
Машина: Тавр 1140 1.3i und corolla
Длина: 15800мкм
Диаметр: 36мм
|
![]() Цитата:
Вартість УЗО приблизно 1000грн, вартість перевірки заземлення на "гарність" від 1500грн, а вартість дешевого похорону приблизно 10000грн. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Таки модератор
|
![]()
Про що це: ... вартість перевірки заземлення на "гарність" від 1500грн...(с) ?
![]() |
#33 | |
![]() Цитата:
1. У характеристиках котла озвучено плавне регулювання температури теплоносія, це крім трьох ступенів використання ТЕНів (2; 4 або 6 кВт) Електрокотел врізаний в уже існуючу систему опалення, джерелом тепла в якій є газовий котел. 2. За існуючим заземлення - буду домовлятися взяти мегоомметр, щоб уточнити актуальні дані по опору. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Таки модератор
|
![]()
Для заземлення мегомметр не підходить, він міряє ізоляцію, треба шукати М416 з комплектом дротів та зондів.
Якщо є нормальний контур, то нащо гроші тратити? Краще від контура нормальну шину дати до РЩ, а звідти нормальні на споживачі. Міді монолітної 6 кв. мм. вистачить на все на світі. Котел, між іншим, можна регулювати просто трьома АВ замість одного 4-хполюсного.
![]() |
#35 | |
|
![]() Цитата:
![]() Последний раз редактировалось boba; 10.10.2018 в 16:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Таки модератор
|
![]()
Дивуйтеся, хто проти? Які норми на заземлення побутових споживачів? Тільки про 4 оми не пишіть. Важливіше що- папірець за 1500 гр, чи нормальная земля в домі? Думаю, трикутник з нормального металу в землі + шина таки скоріше врятує, ніж папірець, бо б"ють по фейсу, а не паспорту.
І дивного в тому, що у мене була 5-та група нема нічого- я таки добре знаю сучасну кухню в таких процедурах. І не тільки сучасну- при комуняках і такого не було- глухозаземлена нейтраль та всі радощі. ПиСи- я не проти- всяк кує щастя своїми руцями і сам, форум не має прав закону, хтось про цьому віміряє довжину вудочки, а хтось- тягає карасів...
Вы хотите поставить меня в тупик своими вопросами, а я вас поставлю в тупик своими ответами! Последний раз редактировалось кук; 10.10.2018 в 18:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() Цитата:
А заземлення перевіряти для чого? Якщо сам робив. Але якщо ж таки дуже свербить, то в мене є мегомметр, так що можу й виміряти без грошей.
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
![]() Цитата:
То є так, вже з'ясував що мегомметр яким користуються зв'язківці - не підходить, а хлопець який займається повіркою контурів заземлення - зараз у відрядженні, але обіцяв допомогти. Нормальний у мене контур, чи ні - буде зрозуміло тільки після вимірювання. Взагалі-то у мене їх два, один для бойлера і пралки, другий - для стабілізатора напруги. Розводку заземлення по всьому будинку зробити не можу, не з технічної сторони, а в плані що потім прийдеться робити ремонт по всіх кімнатах(( Я щось не зрозумію, Ви хочете сказати, що якщо є нормальне заземлення, то ніякі УЗО \ Диф. автомати можна не ставити? Що до регулювання, на котлі є один загальний АВ, решта регулювання виконується кнопками. Мені здається, що при такому розкладі ставити три окремих АВ не доцільно. Можливо я помиляюсь ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Таки модератор
|
![]()
На так, це ту ж самі АВ. Тоді один 4-полюсний в РЩ. Вже питав- який контур, з чого, глибина, грунти?
![]() |
#41 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Таки модератор
|
![]()
Досить, з головою. А до РЩ як, чим?
![]() |
#43 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]()
Три окремих однополюсних автомата, можуть і не підійти. треба дивитись схему підключення тенів.
![]() |
![]() |
#45 |
Таки модератор
|
![]()
А на фото не три АВ?
![]() |
#46 |
![]()
Ні, там же видно перемичку між клавішами. Та і написи не на всіх.
![]() |
![]() |
#47 |
Таки модератор
|
![]()
...Независимый расцепитель ZP-ASA/230 для автоматических выключателей серий PL6, PL7, PL4, дифференциальных автоматических выключателей PFL4, PFL6, PFL7 и модульных автоматов защиты двигателя Z-MS при запитывании вызывает отключение соответствующего аппарата. Диапазон рабочих напряжений от 110 вольт до 220 вольт...
Т.е. это все-таки защита, а что собраны в блок- обычное явление, все АВ так собираются и на клювиках, и по приводу отсечки. Т.Е. надо знать схему и замысел. Т.е.- слева расцепитель с обмоткой 110-220 пост. тока, механически связанный с трехполюсным АВ PL4-C16.
Вы хотите поставить меня в тупик своими вопросами, а я вас поставлю в тупик своими ответами! Последний раз редактировалось кук; 12.10.2018 в 09:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
![]()
Расцепитель в автоматиці котлів є захистом від перегріву та спрацьовує від аварійного термостату. Таким чином - залип робочий термостат температура перевищила робочу - аварійний термостат замкнувся - спрацював расцепитель та відєднав живлення.
До речі, до котла додається мануал, в мануалі виробник детально прописує інсталяцію. Якщо не розумієтесь на монтажі котлів - найміть спеца. Це нормальна практика. Що прикольно - про користь самолікування знають майже всі, про самоелектрикування майже ніхто. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
![]()
Вимірювання заземлення показало, що воно фігове( Кращий показник 50 Ом.
УЗО потрібно ставити однозначно. Враховуючи, що вже існуючі на котлі АВ розраховані на 16А, виходить що УЗО і АВ до нього, теж потрібно вибирати на 16А. Якщо все правильно, то буду визначатися з моделлю і замовляти. ![]() ![]() Бачив кілька моделей 3 фазних котлів, у всіх ТЕНи були зібрані в зірку. Мій котел - не виняток. ТЕНів на 380в не зустрічав взагалі, можливо вони і існують, але для мене це не актуально. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Машина: VW Golf VI Variant TDI
Длина: 5390мкм
Диаметр: 30мм
|
![]()
УЗО надо выбирать на один номинал выше, чем АВ, стоящие за этим УЗО
|