ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Не автомобильные темы > Курилка

Курилка Задушевные тупаки про жизнь и прочий офф :) - общение тавроводов на любые темы не о Таврии и дорогах

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 25.02.2019, 19:52   #11
Michurin

Michurin

Машина: Славута 1.2L, 2004-го року народження, Рено Сандеро 1,4, 2011
Длина: 117180мкм
Диаметр: 39мм

Вкотре відправив листа-вимогу перерахувати суму сплати за газ без урахування коефіцієнта приведення до стандартних умов, вкотре оперативно отримав відписку з роз'ясненнями закону Гей-Люссака і рекомендацією платити з коефіцієнтом. У особистому кабінеті, не дивлячись на більш, ніж своєчасну оплату за лічильником, висить борг за несплачений "коефіцієнт". Довелося написати ще одного листа такого змісту:
Внутри -  явазмущьон!:

ЛИСТ-ВИМОГА

Доброго дня! Я, як побутовий споживач природного газу, неодноразово звертався до Вас з вимогою провести перерахунки за спожитий природний газ без врахування коефіцієнта приведення до стандартних умов. У ваших відповідях на мої звернення роз'яснюються фізичні причини необхідності здійснення приведення об'ємів спожитого газу до стандартних умов. Властивості газів та фізичні закони, які їх описують мені добре відомі та зрозумілі, проте я категорично відмовляюся сплачувати додаткові кошти за приведення об'ємів спожитого газу до стандартних умов, оскільки методика, за якою ви ведете розрахунки приведення до стандартних умов, стосується комерційних споживачів, я ж є побутовим споживачем і в затвердженому тарифі для побутових споживачів усі технологічні витрати, пов'язані з транспортуванням і обліком спожитого газу вже включені, а положення Кодексу газорозподільних систем, на основі яких ви ведете додаткові нарахування на об'єми фактично спожитого мною природного газу, не можуть бути застосовані до мене як побутового споживача.

Крім того, доводжу до Вашого відома, що, не дивлячись на низьку температуру навколишнього середовища у зимовий період, температура мого лічильника, підвідної да відвідної труби під час максимального споживання газу опалювальним приладом ніколи не опускалась нижче 17 градусів Цельсія при температурі у приміщенні 19С, а це означає, що температура природного газу у газорозподільній мережі, прокладеній під землею на значній глибині та температура газу, що проходить через прилад обліку, протягом року зазнає значно менших коливань, ніж середньомісячна температура повітря, тому це є ще однією з причин, чому розраховані Вами коефіцієнти не можуть бути застосовані до побутових споживачів і метою їх використання з Вашого боку, цілком імовірно, може бути одержання неправомірної фінансової вигоди.

Враховуючи викладене, відповідно до положень пункту 4.11 Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2500, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 листопада 2015 р. за № 1386/27831 та пункту 9 розділу VI Правил постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП 30.09.2015 № 2496, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 06 листопада 2015 р. за №1382/27827 вимагаю провести перерахунок плати за природний газ за весь період застосування Вами що до мене, як побутового споживача, методики приведення об'ємів спожитого газу до стандартних умов та у подальшому проводити розрахунки плати за спожитий природний газ відповідно до чинного законодавства. Оскільки у Ваших відповідях на мої звернення необхідність сплати за приведення до стандартних умов носить рекомендаційний характер, то невиконання таких рекомендацій, які ідуть у розріз із чинним законодавством, і несплата за приведення до стандартних умов не може вважатися заборгованістю. Я завжди своєчасно і у повному обсязі згідно показників лічильника сплачував і сплачую за спожитий природний газ, тому вимагаю припинити надсилати мені у будь-який спосіб повідомлення про нібито наявну у мене заборгованість по сплаті за спожитий природний газ.

За результатами розгляду листа прошу інформувати мене в строки/терміни визначені чинним законодавством.У разі незадоволення моїх законних вимог залишаю за собою право звернутися зі скаргою на ваші дії до НКРЕКП .