ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Не автомобильные темы > Курилка

Курилка Задушевные тупаки про жизнь и прочий офф :) - общение тавроводов на любые темы не о Таврии и дорогах

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 22.05.2021, 11:15   #34
Michurin

Michurin

Машина: Славута 1.2L, 2004-го року народження, Рено Сандеро 1,4, 2011
Длина: 117180мкм
Диаметр: 40мм

Цитата:
Сообщение от _basil_ Посмотреть сообщение
В разі відсутності зміни ціни мене б таке питання також не хвилювало. Але ціна змінилась. Облгаз (або газзбут, або вони обоє) вирішили трохи на халяву бабосів підрубати. Така сам ситуація була минулого місяця - в інеті інфи повно, але я особисто показники не передав, тому не парився. Тим більше, що очікувана зміна ціни не відбулась. Але вона відбулась зараз. Грубо прикидаючи, я буду змушений в червні сплатити за газ, що спожив з березня по травень включно мінус 45 кубів за ціною травня, тобто, фактично, переплативши ~200грн на рівному місці і не з своєї провини. І, чомусь мені здається, я такий не один.
Кому профіт - міжна тільки здогадуватись...
Така фігня не тільки у вас. Я передаю показання своїй лаборантці. Жінка віку моїхбатьків, з інтернетом не дружить, тому я їй передаю. За минулий місяць їй нарахували "по середньому" якихось смішних 19 кубів, хоча минулий рік на цей місяць споживання було до 200 кубів та й середньорічне у неї ніяк не 19 на місяць. Це при тому, що я передавав дня 4 її покази і не міг передати - "збоїв" їхній грьобаний 104.юа. Але все ж покази були передані і тут - 19 кубів! Вона пішла у місцевий газзбут, а там - аншлаг з пенсіонерів і у всіх одне й те ж - замість переданих 100-200 кубів нараховано 10-20! За словами лаборантки, натовп із сотні людей був готовий порвать там усіх. Один мужик кричав: "Я зараз спалю тут все к х...ям!" А відповідь одна: "Збій системи. Ми постараємось перерахувати". Коротше, газзбути - підари віщої гільдії. Знаючи, що буде подорожчання, реально вирішили рубонуть бабла, при чому, в основному, у немічних пенсіонерів, які не шарять особо, що робити і не можуть дзвонити по їхніх КАЛ-центрах, виясняти, добиватися... У цьому розумінні, річний тариф убезпечує від таких маніпуляцій - я плачу середню ціну, незалежно від спожитого в конкрретному місяці. Що цікаво - мої покази, передані в той же час,пройшли без "збою в системі", бо на мені зрубати бабок уже не можна . Так що, чим раніше населення остаточно піде від підарських облгазів, тим швидше настане порядок. Єдиний ризик, який нас очікує - облгази і газзбути, по факту - це одна контора. Боюся, що скоро нас очікують перевірки газового обладнання, вентканалів, примусове обслуговування котлів і газових плит за овердофіга грошей і т.д. У нас рік тому прийшли і пофотографували котла і газові плити (були дома батьки-пенсіонери, тому дозволили. Я б послав на йух - нефіг мені по хаті фотографувати моє майно). І що цікаво - у особистому кабінеті УСІ назви газових приладів записані з помилками! Це що, треба бути настільки тупорилими, щоб з фотографії не вміти переписати правильно назву котла, чи плити? Чи це "заначка", щоб через рік-два прийти і сказати, що у мене назва приладу в їхніх документах не відповідає фактичній? Коротше, від цього проізволу облгазів, мабуть, урятують тільки масові пожежі на згаданих об'єктах по всій Україні.