![]() |
|
Автозвук Как сделать так, чтоб Ваш автомобиль "зазвучал" |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Гость
|
![]()
Вот увидел на другом фоуме ссылку и решил спросить! Имеет ли такая инсталяция смысл?? (Извините если боян)
http://www.autocentre.ua/component/o...art,/Itemid,84 |
![]() |
![]() |
#2 |
Гость
|
![]()
Сам не слухав, але зі слів людини, яка дурниць не говорить - не звучить.
Сама ідея такого розміщення компонентів хороша, але реалізація... Наприклад, навіщо 6" міди на фронті при наявності фронтального ж сабика? |
![]() |
![]() |
#3 |
![]()
Росте, так і на вигляд "вживу" - не вражає.
![]() |
![]() |
#4 |
Гость
|
![]()
Ну, я бачив ту машину тільки на етапі ІАСКА у Львові, в 2006 році, тоді ще без обробки алькантарою (чи чим там). Навіть не мав нагоди послухати.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#6 | |
Гость
|
![]() Цитата:
в таком расположении мидбаса много стаяков+ стекло не пологое. не самый лучший вариант. ИМХО |
|
![]() |
![]() |
#7 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
#8 | |||
Длина: 3580мкм
Диаметр: 36мм
|
![]() Цитата:
Не хватало еще чтобы и тут начали теоритезировать... о "стаяках"... да еще и в инстале где его по определению быть не может. Зы: а то Блюз читать уже невыносимо. Теоретики блин одни. Глухие.
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Гость
|
![]() Цитата:
|
||||
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Гость
|
![]() Цитата:
![]() Але я не про це. Я задав запитання у відповідь на репліку про цілу купу стояків - на яких частотах? Бо, чисто теоретично нехай, раз така любов до теорії, я можу зрозуміти про стояк від підсидільників, до речі один він там, але як формуються багаточисельні стояки при інсталі в торпедо для мене поки загадка. Тому прошу відповісти на запитання - на яких частота були відмічені багаточисельні стояки? Бо може я чого не знаю, не розумію, от і хочу для себе уяснити... Також я питав про наклон скла - чому він надто пологий для такої установки? Стосовно необхідності процесорного апарата... Було б цікаво послухати, чому саме такий апарат потрібен, що саме там витягне процесор, чого не можна досягнути іншими, не цифровими засобами. |
|||||
![]() |
![]() |
#11 | |
![]() Цитата:
Слишком большая разница между расстоянием до левого и правого мидов => будет привязка к ближнему. Процессор решит дело ![]()
![]() |
![]() |
#12 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
![]() Я не робив такого інсталу в Таврії, чому власне мене і цікавить ця тема - як воно там виходить. Але робив в 2108 і в Транспортері. Стосовно того, що ти кажеш - показовий Транспортер. Торпедо широоке, відстані до лівного і правого дінів дуже різні, а сцену можна побудувати без проца - залюбуєшся. І в мене в зубилі, навіть коли голову зовсім вліво, до скла бокового прихилити, прив`язка до блюжнього не появляється, а прсто сцена зсувається в сторону. Так, як в домашці - сідаєш на диван посередині, перед динаміками, а потім посуваєшся в бік, на край дивану - прив`язка не появляється, просто сцена їде вбік. |
||
![]() |
![]() |
#13 |
Гость
|
![]()
О, ще за моєю порадою такий інстал робила людина в Скіроко, теж без прив`язок справа обійшлася.
|
![]() |
![]() |
#14 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
к томуже хороший еквалайзер, желательно параметрик, тушить все пики и провалы! чем болие пологое стекло, лучше происходит отражение, тех частот которые действительно отбиваются... ... по Частотам 400 - 600 Гц обезательно будет провал в такой установке. Где стояки будут это уже индевидуально зависит от акустики, обема, торпеды, рук. Если пройтись диском Let's Test, все будет очень хорошо слышно! |
||
![]() |
![]() |
#15 | ||||||
Гость
|
![]() Цитата:
мид же не "накрыт" сверху лобовухой :!: про Проц.... невже Вам не відомо для чого потрибен процессор? і які функції він виконуе? :? от мені дуже цікаво як Ви робили інстал в торпеду, для цього як найменше потрібно знати диаграму направленості динаміків, та мати тестові бокси (в нашому випадку 10-14 литрів). Не думаю, що Ви з боксами гралися.... та щей таскали їх по торпеді... ![]() можливо в Вас вже є готовий провіриний варіат, при якому привязки до ближньго слухача буде мінімальна? мало віриться... |
||||||
![]() |
![]() |
#16 |
Длина: 3580мкм
Диаметр: 36мм
|
![]()
Да не будет привязки к ближнему в таком инсталле никогда!
И оставьте процесор в покое. Играть должно и без проца, онный для тонких настроек.
![]() |
#17 | |
Гость
|
![]() Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#19 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
#20 | |||
Гость
|
![]() Цитата:
Але! Якщо при підсидільній установці нарватися на стояк доведеться майже неминуче, то де поміститься стояча хвиля під лобовим склом на нч для мене загадка. Чому я і задавав цілком конкретне запитання - на яких конкретно частотах ви чули стоячі хвилі в цій, конкретній інсталяції? Бо мені справді цікаво. Правда відповіді ви щось не даєте, шкода. Цитата:
Але я задав знову ж конкретне запитання - що ж таке робить проц, через що він неминучий за подібної схеми установки акустики, чого не можна зробити іншими, не цифровими методами? Цитата:
По-перше, знати діаграму напрямленості зовсім не проблема, особливо при наявності у Львові самої потужної в Україні, а може і на усій території колишнього союзу акустичної лабораторії. Хоча дана діаграма як раз не відіграє рішаючої ролі. Ну але це вже нюанси. По-друге, навіщо тестові бокси, якщо є доволі фріейрних динаміків? Тягай донесхочу. А також є 4" динаміки, які грають суттєво нижче 100 Герц в 0 дБ. Так що матеріалу для проб і помилок хоч відбавляй. До речі, саме такі динаміки в мене зараз і стоять, 4", резонансна частота 65Гц. Правда, оскільки в мене 3-полоска, то так низько вони мені зовсім не потрібні, але разок, для інтересу, роблячи тестове прослуховування Женезіс Стерео 60, я їх розпустив на всю полосу. Стоячих хвиль відзначено не було. По-третє, ніяких перевірених варіантів не існує, бо усі автомобілі різні. Але існує голова і руки, а також основопологаючі закони акустики, цілком конкретно виражені в математичних формулах і правилах. І якщо їх грамотно дотримуватись, не керуючись якимись домислами, різними дописами, як казав Мобі, глухих теоретиків з Синьої, а працюючи головою і руками, усе буде дуже гарно. ПС. Так що з відповідями на мої запитання? ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#21 | |||
Гость
|
![]() Цитата:
Ну чому, наприклад, в машині Halin-a, яку ми з ним разом робили в минулому сезоні, на яска лінійність АЧХ 27 балів з 30 можливих при повністю аналоговому тракті? Ну, в сенсі, без еквалайзерів і DSP? Рівно так само як і хороша сцена як для правого, так і для лівого сидінь, аж правий суддя дивувався, що нарешті його не обділено увагою. А 30 з лінійності не набрав через використання хоч і якісних, але все ж таки не хай-ендівських компонентів і відсутності на той момент попереднього підсилювача. |
|||
![]() |
![]() |
#22 | |||
Гость
|
![]() Цитата:
|
|||
![]() |
![]() |
#23 | ||