ТАВРОФОРУМ

Вернуться   ТавроФорум > Технические вопросы > Автозвук

Автозвук Как сделать так, чтоб Ваш автомобиль "зазвучал"

Ответ

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 04.01.2008, 11:51   #1
StealtH
Гость

По умолчанию Интересно как это играет???

Вот увидел на другом фоуме ссылку и решил спросить! Имеет ли такая инсталяция смысл?? (Извините если боян)
http://www.autocentre.ua/component/o...art,/Itemid,84
Старый 04.01.2008, 16:23   #2
Рост ®
Гость

По умолчанию Re: Интересно как это играет???

Сам не слухав, але зі слів людини, яка дурниць не говорить - не звучить.
Сама ідея такого розміщення компонентів хороша, але реалізація... Наприклад, навіщо 6" міди на фронті при наявності фронтального ж сабика?
Старый 04.01.2008, 22:53   #3
Che

Che

Машина: AVEатOры мы
Длина: 1820мкм
Диаметр: 35мм
Отправить сообщение для Che с помощью ICQ

Росте, так і на вигляд "вживу" - не вражає.
Che вне форума   Ответить с цитированием
Старый 05.01.2008, 00:36   #4
Рост ®
Гость

Ну, я бачив ту машину тільки на етапі ІАСКА у Львові, в 2006 році, тоді ще без обробки алькантарою (чи чим там). Навіть не мав нагоди послухати.
Старый 05.01.2008, 02:04   #5
Che

Che

Машина: AVEатOры мы
Длина: 1820мкм
Диаметр: 35мм
Отправить сообщение для Che с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Ну, я бачив ту машину тільки на етапі ІАСКА у Львові, в 2006 році, тоді ще без обробки алькантарою (чи чим там). Навіть не мав нагоди послухати.
а я приходив подивитись на фінал ІАСКИ в Києві. :smt102 ну не вразило... я ж невеликий спеціаліст. на все це дивився з точки зору звичайного споживача.
Che вне форума   Ответить с цитированием
Старый 07.01.2008, 14:35   #6
AL
Гость

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Сам не слухав, але зі слів людини, яка дурниць не говорить - не звучить.
Сама ідея такого розміщення компонентів хороша, але реалізація... Наприклад, навіщо 6" міди на фронті при наявності фронтального ж сабика?
+1. сидел в машине, слушал в Киев. Ниче особеного, превлек инстал!
в таком расположении мидбаса много стаяков+ стекло не пологое. не самый лучший вариант. ИМХО
Старый 07.01.2008, 15:40   #7
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от AL
в таком расположении мидбаса много стаяков
На яких частотах?

Цитата:
Сообщение от AL
стекло не пологое. не самый лучший вариант. ИМХО
В якому розумінні - не пологе? Як на мене, в таврії цілком нормальний нахил скла для такої інсталяції.
Старый 07.01.2008, 17:30   #8
mobi

Длина: 3580мкм
Диаметр: 36мм

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Цитата:
Сообщение от AL
На яких частотах?

Цитата:
Сообщение от AL
В якому розумінні - не пологе? Як на мене, в таврії цілком нормальний нахил скла для такої інсталяції.
Рост да забей.
Не хватало еще чтобы и тут начали теоритезировать... о "стаяках"... да еще и в инстале где его по определению быть не может.
Зы: а то Блюз читать уже невыносимо. Теоретики блин одни. Глухие.
Старый 08.01.2008, 01:26   #9
AL
Гость

Цитата:
Сообщение от mobi
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Цитата:
Сообщение от AL
На яких частотах?

Цитата:
Сообщение от AL
Рост да забей.
Не хватало еще чтобы и тут начали теоритезировать... о "стаяках"... да еще и в инстале где его по определению быть не может.
Неужели не извесно, что при таком инстале, частоты за которые отвечает мидбас (~ 80-400 Гц) ну не как от лобовухи не отбется!!! как же тут без теории, А? физику не измениш! при таком инстале нужно иметь хороший процессорный апарат... и знать, что куда в какую сторону "крутить"
Старый 08.01.2008, 16:16   #10
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от AL
Цитата:
Сообщение от mobi
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Цитата:
Сообщение от AL
На яких частотах?

Цитата:
Сообщение от AL
Рост да забей.
Неужели не извесно, что при таком инстале, частоты за которые отвечает мидбас (~ 80-400 Гц) ну не как от лобовухи не отбется!!! как же тут без теории, А? физику не измениш! при таком инстале нужно иметь хороший процессорный апарат... и знать, что куда в какую сторону "крутить"
Жах який... Всі, хто їздить з підсидільниками - тупі ідіоти Там воно ніби теж від лобового відбивається...
Але я не про це. Я задав запитання у відповідь на репліку про цілу купу стояків - на яких частотах? Бо, чисто теоретично нехай, раз така любов до теорії, я можу зрозуміти про стояк від підсидільників, до речі один він там, але як формуються багаточисельні стояки при інсталі в торпедо для мене поки загадка. Тому прошу відповісти на запитання - на яких частота були відмічені багаточисельні стояки? Бо може я чого не знаю, не розумію, от і хочу для себе уяснити...

Також я питав про наклон скла - чому він надто пологий для такої установки?

Стосовно необхідності процесорного апарата... Було б цікаво послухати, чому саме такий апарат потрібен, що саме там витягне процесор, чого не можна досягнути іншими, не цифровими засобами.
Старый 08.01.2008, 16:36   #11
Jedy

Длина: 1010мкм
Диаметр: 39мм
Отправить сообщение для Jedy с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Стосовно необхідності процесорного апарата... Було б цікаво послухати, чому саме такий апарат потрібен, що саме там витягне процесор, чого не можна досягнути іншими, не цифровими засобами.
Торпедо узкое => слишком близко к водителю => До левого мида рукой подать, а правый далекооооо.

Слишком большая разница между расстоянием до левого и правого мидов => будет привязка к ближнему.

Процессор решит дело
Старый 08.01.2008, 16:52   #12
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Слишком большая разница между расстоянием до левого и правого мидов => будет привязка к ближнему.
"Не факт" (с) СС
Я не робив такого інсталу в Таврії, чому власне мене і цікавить ця тема - як воно там виходить.

Але робив в 2108 і в Транспортері.
Стосовно того, що ти кажеш - показовий Транспортер. Торпедо широоке, відстані до лівного і правого дінів дуже різні, а сцену можна побудувати без проца - залюбуєшся.
І в мене в зубилі, навіть коли голову зовсім вліво, до скла бокового прихилити, прив`язка до блюжнього не появляється, а прсто сцена зсувається в сторону. Так, як в домашці - сідаєш на диван посередині, перед динаміками, а потім посуваєшся в бік, на край дивану - прив`язка не появляється, просто сцена їде вбік.
Старый 08.01.2008, 16:55   #13
Рост ®
Гость

О, ще за моєю порадою такий інстал робила людина в Скіроко, теж без прив`язок справа обійшлася.
Старый 08.01.2008, 22:45   #14
AL
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Торпедо узкое => слишком близко к водителю => До левого мида рукой подать, а правый далекооооо.

Процессор решит дело
+1
к томуже хороший еквалайзер, желательно параметрик, тушить все пики и провалы!

чем болие пологое стекло, лучше происходит отражение, тех частот которые действительно отбиваются...

... по Частотам 400 - 600 Гц обезательно будет провал в такой установке. Где стояки будут это уже индевидуально зависит от акустики, обема, торпеды, рук. Если пройтись диском Let's Test, все будет очень хорошо слышно!
Старый 08.01.2008, 23:06   #15
AL
Гость

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Цитата:
Сообщение от AL
Цитата:
Сообщение от mobi
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Цитата:
Сообщение от AL
На яких частотах?

Цитата:
Сообщение от AL
Рост да забей.

Жах який... Всі, хто їздить з підсидільниками - тупі ідіоти Там воно ніби теж від лобового відбивається...

Але я не про це. Я задав запитання у відповідь на репліку про цілу купу стояків - на яких частотах? Бо, чисто теоретично нехай, раз така любов до теорії, я можу зрозуміти про стояк від підсидільників, до речі один він там, але як формуються багаточисельні стояки при інсталі в торпедо для мене поки загадка. Тому прошу відповісти на запитання - на яких частота були відмічені багаточисельні стояки? Бо може я чого не знаю, не розумію, от і хочу для себе уяснити...

Також я питав про наклон скла - чому він надто пологий для такої установки?

Очень интересно, Вы сравниваете подсидельники с торпедой :shock:
мид же не "накрыт" сверху лобовухой :!:

про Проц....
невже Вам не відомо для чого потрибен процессор? і які функції він виконуе? :?

от мені дуже цікаво як Ви робили інстал в торпеду, для цього як найменше потрібно знати диаграму направленості динаміків, та мати тестові бокси (в нашому випадку 10-14 литрів). Не думаю, що Ви з боксами гралися.... та щей таскали їх по торпеді...

можливо в Вас вже є готовий провіриний варіат, при якому привязки до ближньго слухача буде мінімальна? мало віриться...
Старый 09.01.2008, 00:31   #16
mobi

Длина: 3580мкм
Диаметр: 36мм

Да не будет привязки к ближнему в таком инсталле никогда!
И оставьте процесор в покое.
Играть должно и без проца, онный для тонких настроек.
Старый 09.01.2008, 00:34   #17
AL
Гость

Цитата:
Сообщение от mobi
Ну как такое можно писать???? :shock:
Старый 09.01.2008, 00:59   #18
Jedy

Цитата:
Сообщение от mobi
Ну нинаю - без проца привязки не слышал только в подседельниках и в киках. В дверях (особенно в верхней части), торпедо - привязка была всегда (без процессора).
Старый 09.01.2008, 01:17   #19
AL
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от mobi
Ну нинаю - без проца привязки не слышал только в подседельниках и в киках. В дверях (особенно в верхней части), торпедо - привязка была всегда (без процессора).
+ 1. кики это супер!
Старый 09.01.2008, 02:22   #20
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от AL
Очень интересно, Вы сравниваете подсидельники с торпедой :shock:
мид же не "накрыт" сверху лобовухой :!:
Так, порівнюю. Яка різниця - і там, і там відбитий від лобового звук.
Але!
Якщо при підсидільній установці нарватися на стояк доведеться майже неминуче, то де поміститься стояча хвиля під лобовим склом на нч для мене загадка. Чому я і задавав цілком конкретне запитання - на яких конкретно частотах ви чули стоячі хвилі в цій, конкретній інсталяції? Бо мені справді цікаво. Правда відповіді ви щось не даєте, шкода.

Цитата:
Сообщение от AL
про Проц....
невже Вам не відомо для чого потрибен процессор? і які функції він виконуе? :?
Звичайно відомо. І те, якими методами він це все робить, і як негативно це впливає на звук. І як це вбиває сцену для усіх сидінь, крім того, на яке проц налаштований.
Але я задав знову ж конкретне запитання - що ж таке робить проц, через що він неминучий за подібної схеми установки акустики, чого не можна зробити іншими, не цифровими методами?

Цитата:
Сообщение от AL
от мені дуже цікаво як Ви робили інстал в торпеду, для цього як найменше потрібно знати диаграму направленості динаміків, та мати тестові бокси (в нашому випадку 10-14 литрів). Не думаю, що Ви з боксами гралися.... та щей таскали їх по торпеді...

можливо в Вас вже є готовий провіриний варіат, при якому привязки до ближньго слухача буде мінімальна? мало віриться...
Ну, не кажучи про клієнтські машини, свою я роблю уже третій рік. На даний момент використовується уже третя схема установки. Тому я направду дуже багато чого натягався по салону. Але не в цьому справа.
По-перше, знати діаграму напрямленості зовсім не проблема, особливо при наявності у Львові самої потужної в Україні, а може і на усій території колишнього союзу акустичної лабораторії. Хоча дана діаграма як раз не відіграє рішаючої ролі. Ну але це вже нюанси.
По-друге, навіщо тестові бокси, якщо є доволі фріейрних динаміків? Тягай донесхочу. А також є 4" динаміки, які грають суттєво нижче 100 Герц в 0 дБ. Так що матеріалу для проб і помилок хоч відбавляй. До речі, саме такі динаміки в мене зараз і стоять, 4", резонансна частота 65Гц. Правда, оскільки в мене 3-полоска, то так низько вони мені зовсім не потрібні, але разок, для інтересу, роблячи тестове прослуховування Женезіс Стерео 60, я їх розпустив на всю полосу. Стоячих хвиль відзначено не було.
По-третє, ніяких перевірених варіантів не існує, бо усі автомобілі різні. Але існує голова і руки, а також основопологаючі закони акустики, цілком конкретно виражені в математичних формулах і правилах. І якщо їх грамотно дотримуватись, не керуючись якимись домислами, різними дописами, як казав Мобі, глухих теоретиків з Синьої, а працюючи головою і руками, усе буде дуже гарно.

ПС. Так що з відповідями на мої запитання?
Старый 09.01.2008, 02:29   #21
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от AL
Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Рост ®

Процессор решит дело
+1
к томуже хороший еквалайзер, желательно параметрик, тушить все пики и провалы!
Це все від нестачі двох речей - знань і часу. Мені не вдалося побудувати сцену акустичними засобами, тому виправлю її процесором. я не вмію вибудувати лінійну ачх, тому поправлю її еквалайзером. 21-е століття рулить...
Ну чому, наприклад, в машині Halin-a, яку ми з ним разом робили в минулому сезоні, на яска лінійність АЧХ 27 балів з 30 можливих при повністю аналоговому тракті? Ну, в сенсі, без еквалайзерів і DSP? Рівно так само як і хороша сцена як для правого, так і для лівого сидінь, аж правий суддя дивувався, що нарешті його не обділено увагою. А 30 з лінійності не набрав через використання хоч і якісних, але все ж таки не хай-ендівських компонентів і відсутності на той момент попереднього підсилювача.
Старый 09.01.2008, 02:37   #22
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от AL
Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от mobi
+ 1. кики это супер!
Для таврії за певних оговорок так. А в зубилі не пробували сч в кіки запхати? А спробуйте, ось де досвід буде...
Старый 09.01.2008, 02:40   #23
Рост ®
Гость

Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от mobi
Андрію, привязка є завжди з двох причин: фазова неузгодженість і паразитні перевідбивання. При грамотному довороті динаміків, при кросоверах, які не зсувають фазу і компенсують скачки імпендансу, позбувшись паразитних відбитих хвиль ніякої прив`язки не буде.
Старый 09.01.2008, 09:21   #24
ole
Гость

Цитата:
Сообщение от Рост ®
А також є 4" динаміки, які грають суттєво нижче 100 Герц в 0 дБ. Так що матеріалу для проб і помилок хоч відбавляй. До речі, саме такі динаміки в мене зараз і стоять, 4", резонансна частота 65Гц.
А що саме, можливо "райдуга-веселка"?
Старый 09.01.2008, 09:46   #25
Jedy

Цитата:
Сообщение от Рост ®
Андрію, привязка є завжди з двох причин: фазова неузгодженість і паразитні перевідбивання. При грамотному довороті динаміків, при кросоверах, які не зсувають фазу і компенсують скачки імпендансу, позбувшись паразитних відбитих хвиль ніякої прив`язки не буде.
Соглашусь пожалуй. Тольо вот в конкретной инсталляции грамотного доворота динамиков как раз и не наблюдается.