![]() |
|
Решение бытовых проблем Не вся жизнь в машине. Иногда что-то и дома сделать нужно. |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
синий кардинал
Машина: крутая тачко
Длина: 156500мкм
Диаметр: 57мм
|
![]()
Коли я слухав в «На добраніч діти» діда Панаса та вчив Українську мову у початковій школі, то Європа називалася Європою, а Іспанія – Іспанією. А зараз по ящику мені кожну мить талдичать: Европа, Еспанія, Евро-2012.
Коли я слухав в "На добраніч діти" діда Панаса та вчив Українську мову у початковій школі, то слова типа "Спеціальний" писалися та вимовлялися з літерою А після І. А тепер по тому ж самому ящику усі бубонять спеціяльний. Навіть таке незнайоме в дитинстві слово як "долари", і те перекрутили у "доляри". До речі всі варіанти з мого далекого дитинства перевірник орфографії Word сприймає як вірні, а на всякі там Европи та ...іяльні лається. От тепер я сиджу та думаю, хто ж не знає українську мову, я та Біл Гейтс, чи оті потвори, яких я бачу по ящику? І куди тепер ми повинні йти, у Європу чи Европу?
![]() |
#2 |
Длина: 2890мкм
Диаметр: 34мм
|
![]()
Тю, внатуре. А за "доляр" пусть ответят!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]()
ага ага, тоже харить ...
а ще "міліціянт" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Гость
|
![]()
Після 90-го року, коли (ще в УРСР) прийняли новий правопис, почалася робота над його вдосконаленням. У 93-му вийшло нове видання. А потім правописна комісія запропонувала "ПроЄкт правопису", який затюкали російськомовні та проросійські ЗМІ. Його не прийняли офіційно (сподіваюсь, поки що), але частина ЗМІ (і не найгірша) явочним порядком перейшла на цей "Проєкт". У "Проєкті" автори намагалися наблизити укр.мову до європейських (правопис іншомовних слів), викинути спотворення, нав'язані мові насильно в 1933-90 роках, спростити правопис. Планується поступовий перехід на новий правопис із паралельним уживанням нового й старого, доки всі ті, хто в школі вивчав старий, не вийдуть на пенсію.
В Інтернеті є багато матеріалу щодо цього. |
![]() |
![]() |
#6 |
Гость
|
![]()
АК, то все польсько-канадійскі потвори. Вони, чьорт, вважають що їхній суржик - то і є справжня украіньска мова.
Меня больше всего бесит слово "ошпиталили"... ППЦ |
![]() |
![]() |
#7 |
Гость
|
![]()
Чому ж тоді вони пишуть/кажуть Европа,а не кажуть Лішбоа,замість Лісабон? Яшь замість Яси та ін.???
|
![]() |
![]() |
#8 |
Гость
|
![]()
Чув, що є дві речі, в яких усі себе вважають фахівцями - це медицина і педагогіка. Виявляється, є ще й третя - мовознавство. "Товарищ Сталин, вы большой учёный, в языкознании вы знали толк..." - здається, співав Галич.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
синий кардинал
|
![]() Цитата:
Чим цим авторам не сподобалась мова Шевченка? Чому у словах "єврей" та "Єгипет" вони залишили літеру є, а не змінили її на [s:abf9332eea]є[/s:abf9332eea]европейську е? Цитата:
І ці люди нам по ящику розповідають про те, що треба прививати любов до мови з дитинства. :roll:
![]() |
![]() |
#10 |
Гость
|
![]()
В славному місті Львові є гримаса нової мови- Кафедальний собор та Катедральна площа. А ще в нас є ЕТЕР...
|
![]() |
![]() |
#11 |
Машина: пегасус)
Длина: 19600мкм
Диаметр: 39мм
|
![]()
АК, то так полюбляють балакати/писати українські нацоналісти(правда не всі)
багато творів на цю тематику написано саме такою мовою це щодо спеціяльний, доляр тощо а европа то взагалі якась нісенітниця корочє кожен вий...ться як вміє)
![]() |
#12 |
Длина: 125770мкм
Диаметр: 47мм
|
![]()
Чесно кажучи мене турбує великий сум, що в аптеках відсутній ЙАД для сучасних педагогів-мовознавців.
А взагалі якщо бути повністю чесним - треба тоді казати Юропа. Тільки я не повністю впевнений - Юро чи Ойро ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Гость
|
![]()
Тоді на аеропорт треба казати -летницьке сідайполе,на лісапет-самопер,фотограф-мордопис...Ой,помилився! Оскільки фото-світлина,фотограф-світлинопис(світлинописец ),чи як його,матері вашій ковінька???!!!
|
![]() |
![]() |
#14 | |
CrowHunter
|
![]() Цитата:
А взагалі літературною мовою був прийнятий полтавський діалект, на котрому розмовляв і писав Котляревський. В Росії літературною мовою прийнятий рязанський діалект. А та мова, яку нам намагаються нав'язати, є мовою канадської та американської діаспор, яскравим представником являється "професор" Зварич. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
CrowHunter
|
![]() Цитата:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Гость
|
![]()
А в даному прикладі,в слові професор скільки приголосних?
Відносно української полтавської. Я вже багато років спілкуюсь з полтавчанами,але хай мене в лавці зачинять на цілу ніч,якщо це- еталон!!! Будь-яка окраїнна губернія так,чи інакше "замурзана" сусідніми мовами,і якщо щось і десь збереглося українского,то це ніяк не Сумщина,При/Закарпаття,Слобожанщина.Мо же десь,в Кіровоградській,Черкаські та десь посередині України ...А все решта-мова-суржик,мова Сердючки. І нікуди тут дітись. |
![]() |
![]() |
#17 | |
синий кардинал
|
![]() Цитата:
Справжні патріоти вживають термін "літовище". Ви що, ніколи ящик не дивитесь?
![]() |
![]() |
#18 | ||
синий кардинал
|
![]() Цитата:
Якщо реформа повинна наближати українську мову до європейськіх цінностей, то до чого тут "запозичене з російської мови"?
![]() |
![]() |
#19 |
Гость
|
![]()
То АК!!! Was ist das Yaschik ??? Я на ЭТО не смотрю,мне достаточно общения на хворуме(кстати,как и Хведя и Хвастів,видать тоже наше,чисто канкретно украинское?). Покупать ящик,полатить деньги и постоянно видеть одни и те же рожи...Я столько не выпью!
ПыСы.А если на ЛЕТОВИЩЕ падает ироплан,то как- ПАДОВИЩЕ??? |
![]() |
![]() |
#20 | |
синий кардинал
|
![]() Цитата:
Нагейно переходьте на европейську українську.
![]() |
![]() |
#21 |
Гость
|
![]()
А что именно "кацапское"? Вас ист дас,или Хвастів?
Номальною українською володію з дитинства,Европою тоді ще не пахло,а новою- і не збираюсь,хай їй трясця... |
![]() |
![]() |
#22 |
Забанен
|
![]()
бу го га
АК смалить не по дитячому |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
CrowHunter
|
![]()
Угу, моя вчителька української говорила, що є російська мова, є українська, а є і переяславська
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
CrowHunter
|
![]()
Леся Подеревянського треба слухать більше. Ото наша мова
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Очень давно не заходил
|
![]()
Яка різниця??? Головне, щоб розуміли одне одного люди. Мова - засіб спілкування. Ось. Мене навіть пре слухати гуцульскі діалекти)))) Ось тут є яскравий бортовик чувака на гоцульский манер. http://www.alfaromeo-club.org.ua/for...pic.php?t=3220
Якто кажуть: "Я плакав!" ![]() ЗІ Але все зрозумів ![]() Дуже сподобалось "Розчепірки", вони ж "розпорки" ![]() |
![]() |
![]() |