![]() |
|
Автозвук Как сделать так, чтоб Ваш автомобиль "зазвучал" |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Гость
|
![]()
Доброго часу доби форумчани.
Таке запитання: Чи можна виготовити пристрій для поділу частот (кросовер) в домашніх умовах?. Потрібно відділити високі чистоти (високочистотні динамікі (пищалки)). які встановленні в бокових повітродувах від передніх динаміків (мід баси) які втановленні в кік панелях. Повністю задовільнить навіть примітивний варіант даного кросоверах, тобто найпростіший, можна навіть не зовсім правильний варіант його виготовлення, так як система в мене бюджетна і цікавить те чи дійсно будуть реально відділені чистоти і як це вплине на якість звуку. Мої знання в акустиці :4/10 Мої знання в електроніці: 3/10 Бажання досягнути мети: 8/10 Можливість скупки радіодеталей: 9/10 Бюджет: ~20-50 грн сумарно на дві штуки (так як фінансової можливості не маю і система бюджетна і малопрофесійна) Дякую. |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Цитата:
Твітер же потребує підключення через ФВЧ, спершу спробуй перший порядок фільтраціі, послідовним конденсатором. Добре підійдуть, наприклад, вітчизняні МБГЧ-1 ємністю 4мкФ Точніше подібрати ємність для розрахування частоти зрізу можливо якщо тільки знати що в тебе за твітер, який його опір та резонансна частота
![]() |
![]() |
#3 |
![]()
возможно все :-) напиши, какая аккустика
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Гость
|
![]() Цитата:
1)в машині стоїть магнітофон рідний, УРАЛ 2)хочу міняти на магітофон піонер, виробництва 1996 р. касетник, 4*40ват 3)на зад купив колонки 10 діаметер 2 полоси на радіоринку, фірма "лєва" поставив в штатні місця, усилив штатну пластикову с тойку знизу будівельною сіткою з клеєм -рівень якості звуку 4/10 4) спереду в кік панелі (сподіваюся кік панелі- це в ногах, тобто внутрішня сторона під крилом) поставив помоєму 12 діаметр. Колонки взяв в знайомого, валялися в нього в гаражі, однополосні. 5)до них запаралелив піщалки, поставив, в бокові вітрообдуви, просверливши в них отвори діаметром в колонку і приклеїв їх (доречі досить непогано,я кщо немаєш охото виготовляти подіуми) ефект і якість звуку пищалок 5/10. Пищалки купив на рнадіобазарі за 10 грн 2 штуки 2 роки тому, Здається мені вони досить не погані, на пищалках присутній якись конденсатор. Можливо це і є воно??? 5) це все зєднано класичними силовими проводками (це хочу замінити на акустичні) Це все моя система, назвем її або бюджетною або фермерською. Чому вона саме така: бо стоїть в таврії, хочу на ній поексперементувати, набратися досвіду за невеликі гроші щоб в майбутньому ставити норм аудіосистему в іншу машину. от мені до неї тре поставити кросовер. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Кулверстукас
|
![]()
это не эксперименты на таврии, а эксперименты на собственных ушах. таврии, как и роллс-ройсы - музыку совершенно не слушают
![]() ЗЫ. Если глубокоуважаемый автор на данной высокой ноте не удалится читать темы, прилепленные в начале ветки "Автозвук" и не проникнется написанным там - мы его загнобим. ![]()
![]() |
#7 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
#8 | |
Гость
|
![]() Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Злой модератор
|
![]()
![]() |
#10 |
![]()
Во!
Я только собирался ссылку на программу поискать, а Дядя уже тут как тут ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Злой модератор
|
![]() Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | ||
![]() Цитата:
Автору темы: с такой подборкой акустики кросс нужен исключительно для того, что бы не спалить пищалки. Так что просто прикрути в разрыв плюсового провода неполярный кондер микрофарада на 3-4 ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
![]()
4 мкф и я было посоветовал, но если воспользоваться калькулятором что Дядя вышепривел - надо намного больше, при низкоомной пищалке. а то никакой егойный мид не доиграет до 4-х кгц
у меня PL-XT, подбирал на слух, остановился на 15 мкф и все равно, блин, двухполоска не получается
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Цитата:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
![]()
Понятное дело, первый порядок снизу подтягивает уже вполне себе не твитеровские частоты, при таком срезе.
Вернул обратно, плавно изу из чего СЧ звено построить. А что там унутри кросса кларити?
![]() |
![]() |
#16 |
Злой модератор
|
![]()
Кстати, для кроссовероваятелей, неплохие катушечки есть, для экспериментов рекомендую: http://www.samodelka.ru/goods/10173.htm
![]() |
#17 | |
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Гость
|
![]()
а як відділити низькі чистоти, чим? наприклад ФНЧ 100 герц.
|
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
#22 | |
Гость
|
![]() Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Длина: 1120мкм
Диаметр: 38мм
|
![]()
andrew_pendrak
Правильно , когда первый порядок ФВЧ-на пищалке, то конденсатор всегда подсоединён последовательно. Где вы видели паралельно ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Гость
|
![]() Цитата:
Цитата:
|
||
![]() |
![]() |