![]() |
![]() |
#1 |
![]()
Вітаю Вас. Сталася у мене одна проблемка зі своєю Славутою. Я вважаю себе досвідченим тавроводом, багато чого у мене траплялось, втім, цього разу машина зуміла загнати мене в ступор.
Історія ця почалася наступним чином. Десь на протязі тижня двірник почав себе дуже дивно поводити. Швидкість його роботи зменшилася десь до сантиметра на хвилину. Я подумав, що то моторчик на морозі помирає. Одного вечора я сів в авто, завів, почав прогрівати, увімкнув пічку, фари, задні протитуманки і за звичкою вирішив протерти скло двірником. Після цього уся електрика увімкнена електрика вимкнулась. Ну ок, доїхав так. Стопи і повороти працювали нормально. Під час руху фари то вмикались, то вимикались. Ну для будь якого тавровода є очевидним, що десь зникає маса. Очевидно це було й мені. Приїхавши у кінцеву точкусвого маршруту, я відкрив капот і посмикав за провід маси від акумулятора. Усі електроприлади увімкнулись. Ну й добре. Наступного ранку попідтягував масу на кузов, а також додатково проклав два проводи: один з мінусової клеми на шпильку лівої фари, інший — з кронштейна генератора на шпильку кріплення комутатора. І все. Пробую заводити машину і нічого. Навіть не схоплює. Просто крутить стартер. Вже чотири дні не можу запустити двигун. Не знаю, що я такого зробив. Мною було зроблено: Перевірив діагностикою катушку, датчик Холла, реле запалювання (всі вони нові, встановлені у серпні перед поїздкою на море). Поміняв бігунок на новий. Свічки викрутив, почистив. Провода поміряв тестером. Робочі. Іскра на свічках є! Все ок! Значить проблема не в системі запалювання. Перейшов до системи живлення. Бензонасос бензин качає. Ок. Карбюратор почистив, продув. Голка не запала. Бензин в ньому є. Поплавок у нормі. Ну якщо є чим підпалювати та є що підпалювати, двигун повинен запуститись, чи хоча б подавати ознаки життя. А тут нічого. Вирішив перевірити ГРМ. Може запалення відбувається невчасно. Мітки ГРМ на місці. Все ок. Налив бензин примусово в горлянку карбюратора. Нічого. Навіть не схоплює. Усе. Фініш. Що я поламав?) Із моїх роздумів: - на морозі міг луснути шланг підсилювача гальм, втім я нічого подібного не відчував і до того, як запаркував автомобіль, двигун працював рівно, гальма були в нормі; - заправляюсь на БРСМ 95-й преміум (з вмістом спирту). Як варіант, він на морозі може себе погано проявляти, втім у п'ятницю температура була +1. На цьому бензині катаюсь вже кілька років. Все було ок. Якщо у Вас є ідеї, то підкажіть. Буду вдячний. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Машина: ЗАЗ 1102 - 2003 г.в.
Длина: 1310мкм
Диаметр: 28мм
|
![]()
попробуйте подкинуть другой коммутатор
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Машина: Tesla model S 85, Таврия 1.3 инж.
Длина: 65880мкм
Диаметр: 34мм
|
![]()
Не исключен перескок ремня. Вывесить колесо, проверить фазы. Искру именно на свечах смотрели или на центральном проводе с катушки?
После долгих безуспешных попыток в такую погоду могло залить свечи, выкрутить, почистить и просушить хотя бы зажигалкой.
![]() |
#5 | |
![]() Цитата:
Свічки викритув, почистив, просушив. "Не первый день замужем")) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Машина: Слав.карб1.2гбочерепах поднятана1мм модерн-ван ред. от ?
Длина: 60960мкм
Диаметр: 29мм
|
![]()
а легкого старта напшикать, чтоб завелась и исключить проблему карба? клапан на карбе щелкает хоть?
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Машина: Таврия Нова 110217 1,2L карб. 2005г.в. 95т.км
Длина: 58920мкм
Диаметр: 26мм
|
![]()
Если метки на месте , искра бьёт от бокового провода на крышке, пробовал подключать АЗ --- а оно ни му-мур.
Ты мог просто уже промыть цилиндры. И компрессия ушла. И не хвали так сильно спиртобенз. По одной причине - хз в какой пропорции и чего там набодяжат...... Я тоже всё лето проездил на нём. Пришёл мороз и начала троить по утрам. Залил норм. бенз. теперь только до ключа и сразу работает ровно.... Капни масла в отверстия свечек. Приложи тряпку, крутни стартером -- вставь свечи и пробуй заводить. Я бы попытался на чистом бенз. из бутылки. Или на быстром старте... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Таки модератор
Машина: Темно-сіра
Длина: 239000мкм
Диаметр: 58мм
|
![]()
При частично и полностью закрытой ВЗ о каком клапане речь?
![]() |
#12 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Машина: Таврия
Длина: 1590мкм
Диаметр: 32мм
|
![]()
Это проблема в замке зажигания, или его разьем, смотри внимательно. На катушке слабое напряжение. Также посмотри доп реле зажигания, если оно есть.
Свет и дворник как раз из-за этого могли пропадать. Если нет, то умирает катушка зажигания. Искра есть, но не заводится. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Таки модератор
|
![]()
1- КЗ не Кармен в опере, долго не умирает.
2- конт. группа ЗЗ 15/1 и РЗ к дворникакам и свету каким боком? 3- если в авто или не светит, или пропадает, контакты в первую очередь, но ЗЗ и обойти временно не трудно, даже если поверить в плохие контакты в цепи зажигания. 4- выставить по меткам, вывернуть первую свечу и установить так, чтобы виден был зазор и искра, включить зажигание, поворачивая трамблер вправо-лево от метки на шкале убедиться в появлении искры. Есть/нет?
![]() |
#15 |
Машина: Ланос Л-1300
Длина: 102810мкм
Диаметр: 43мм
|
![]()
А искру на всех свечах проверили? Бегунок?
![]() |
#16 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]()
Заміряю напругу на катушці. Дякую!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Таки модератор
|
![]()
Ну будет там 12 вольт, что дальше?
Поиском подобных неисправностей должен быть системным, как у ментов при обыске- слева-направо, ничего не пропуская, все проверяя. Симптомы такие, что там не одна проблема, я тАк думаю...
Вы хотите поставить меня в тупик своими вопросами, а я вас поставлю в тупик своими ответами! Последний раз редактировалось кук; 23.01.2018 в 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Машина: Ланос Л-1300
Длина: 102810мкм
Диаметр: 43мм
|
![]()
Выхлопная не заткнута?
![]() |
#21 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Цитата:
Щодо системності, то я цілком підтримую таке твердження. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Таки модератор
|
![]()
Те, що покаже тестер в статиці, без прокрутки КВ ще ні про що не говорить. От скільки ПРИ??? Далі- нормальний комутатор та КЗ навіть при 10 В забезпечать нормальну іскру, інакше б ні одне авто на завелось в холод.
![]() |
#24 |
Машина: Слав.карб1.2гбочерепах поднятана1мм модерн-ван ред. от ?
Длина: 60960мкм
Диаметр: 29мм
|
![]()
а может искра есть, но слабая, но так как на норм работающей машине ві ее не смотрели никогда, то думаете, что она нормальная?
![]() |
#25 |
![]()
Ну якщо все файно, то авто повинно завестись.
Ще, як варіант, перевірити ДХ в траблері. Можливо там якісь трабли. |
|
![]() |
![]() |