Просмотр полной версии : ЗАЗ-110217 Codename "Tavi"
Наразі машина досі не моя. Просто я почав на ній частіше їздити, значно частіше, що змусило мій здоровий організм зацікавитись безпекою пересування цього організму на даних колесах.
За перші 7 років експлуатації мій батько, до слова природжений лікар, заливав у неї бензин, час від часу міняв масло. Двічі замінив водяну помпу, один раз гальмівні колодки у задньому лівому колесі, діафрагму у бензонасосі та двічі помив...
Оскільки машина все одно не їздить (на одометрі 85 тис...) і взагалі якась незручна... і не тяне... і дьоргається... і погано гальмує...
Одним словом я "отримав" екземпляр у досить не поганому стані. Банальна промивка карбюратора дала машині нормально дихати. Правда потім переросла у велику любов до карбюратора типу Солекс ДААЗ 21081. Тому я спочатку відполірував його, зачистив усі виступи та облой, а лише потім почав читати форум і книжки. Епопея з розсверлюванням карбюратора закінчилася спробою збільшити дросельні заслонки.... купив б/в корпус і розточив його до 22/26. З цього приводу радію і досі.
Далі більше: Тонування скла! Тонувальна плівка за 20грн рулон була наклеєна на всі бокові остеклені поверхні. Батя мало не бортанув якогось мерса, тому довелось із передніх дверей її зняти ](*,)
Заміна всіх експлуатаційних рідин відкрила багато питань, які ще мають віднайти свої відповіді. ТОСОЛ був вже рудуваний, а більшість трубок і патрубків були вкриті зеленим нальотом драглистої консистенції. Після заміни лопнув патрубок трійника над термостатом - перетягнув паршиву термонавантажену пластмаску новим фірмовим (NОRМА) хомутом. Згодом лопнув патрубок підігріву дросельної заслонки, та сама редька, але про резину (чомусь ніяким чином не армовану...) все було замінено на фірмові чи близько того деталі. З цього приводу дуже радію. Залишився лише один пластиковий трійничок між підігрівом дросельної заслонки і пічкою. Буду вдячний за будь-які відомості на що його можна замінити.
Гальмівна рідина - була густою, темною з великою кількістю осаду і драглів... довго не хотіла горіти! (на етикетці написано вогненебезпечно - горить тільки якщо її добре розігріти, наприклад у бляшанці на багатті, сірниками чи запальничкою зась!) промили вже двічі, але є таке враження, що трубки забиті брудом досить серйозно. Заливав ДОТ-4 щоб компенсувати розбавлення замуляченою старою рідиною. Як результат гальмує значно краще.
В задніх гальмах замінив резинки, але стопорні кільця закіпіли в циліндрах, тому мабуть доведеться міняти циліндри в зборі (якщо пробувати їх зрушити, то все одно порвеш/посічеш/пошкрябаєш дзеркало циліндра). Тим більше на одному закипів штуцер продування... одним словом я зараз майже без задніх гальм. До всього ще й ручник гальмує лише праве колесо. Вже і трос передивлявся - усюди нормально і майже однаково прокладений і розподілювач змагав і перевернув, щоб у змазку менше піску насипалося і трос не зальмувався. Все одно!
На передніх дисках провів екзекуцію - нарізав косі канавки у протилежних напрямках кількістю 6 з кожної сторони. Вийшло дуже естетично. Проте чи краще гальмує сказати не візьмуся, бо в процесі демонтажу правої скоби вона була зломана - заіржавіли направляючі пальці на скобі і в поворотному кулаці... купив новий, змазав і тепер у мене гальмують обидва передніх колеса!
Висновок - ризинові ущілюнювачі гальмівної системи вирішують все!
Замінив усі амортизатори, задні рідні - по 120 грн штука, передні польські патрони по 145 грн штука, купляв взимку. Заміна задніх потребувала допомоги брата, бо важко попасти у отвір опускаючи задок домкратом. Передні заміняв сам, для цього купив дві стяжки за 40 грн штука.
Заодно занизив передню вісь на 2-3 см, встановив задні пружини від Запорожця ІІ класу жорсткості (2 зарубки) відпиляв від них по 2,5 витка. Вийшло нічогенько так, але лежачих поліцейських доводиться проїжджати на мінімальній швидкості.
Після цього замінив Корзину щеплення, вижимний диск щеплення та вижимний підшипник. Комплект коштував мені на Перова 250 грн
Встановив захист картера, про всяк випадок!
А ось і головний механік
Доречі на фотці видно діру для динамічного надуву, біля правої петлі капота.
Якщо погано відцентрувать нажимний диск, то можна годину попадать валом коробки у шліци, тому варто одразу все гарно відцентрувать!
тепер знову граюсь із паливом.
Чому не детонують двигуни мотоциклів, які можуть їздити на будь-якому бензині? Бо вони двотактні і для нормальної роботи їм потрібен бензин розмішаний із маслом! масло не дає занадто швидко згоряти паливу, у мене в гаражі багато старого мастила, тому розмішуючи 1/20 А-80 із масломможна добитися поганих екологічних показників, але трохи з"єкономити. Таві їздить не помічаючи зміни ОЧ палива. Не детонує. Перша проба була 1/8, там двигун не хотів заводитись і сильно димів, до того ж треба було повернуть трамблер в "+" на 2 поділки = паливо не встигало згоряти.
Зараз вожу в багажнику 2 л мастила щоб долити на наступній заправці у повний бак. Спробую вилити половину, а якщо буде детонувати долию все.
egorka87
10.07.2008, 11:29
чуть со стула не упал... блин...
АД5 с датчиком детонации не пробавал?
Чому не детонують двигуни мотоциклів, які можуть їздити на будь-якому бензині? Бо вони двотактні і для нормальної роботи їм потрібен бензин розмішаний із маслом! масло не дає занадто швидко згоряти паливу, у мене в гаражі багато старого мастила, тому розмішуючи 1/20 А-80 із масломможна добитися поганих екологічних показників, але трохи з"єкономити. Таві їздить не помічаючи зміни ОЧ палива. Не детонує. Перша проба була 1/8, там двигун не хотів заводитись і сильно димів, до того ж треба було повернуть трамблер в "+" на 2 поділки = паливо не встигало згоряти.
Зараз вожу в багажнику 2 л мастила щоб долити на наступній заправці у повний бак. Спробую вилити половину, а якщо буде детонувати долию все.
Ти все неправильно робиш. Треба замість старої оливи, лити
старий нігрол, він ще й компресії добавить.
А серйозно, більшої дурниці, я вже давно не чув.
Yurik_lviv
11.07.2008, 10:02
почитай тут форум (про те як можна ще зробити економічнішу машину порейшовши на дизель) http://forum.lancer-club.ru/index.php?showtopic=49919&st=0 :lol: , Grom_84 реально такої дурниці я ще не чув, не вбивай машину...
Привіт всім!
Як ви вже прочитали я люблю експерименти!
у мотоциклетні двигуни (двотактні) лиють бензус розбавлений маслом у співвідношенні від 1/4 до 1/8. На прогресивних мотіках масло підмішується в суміш у залежності від навантаження = від розрідження на вспуску. Я лию А-76 змішаний із мастилом у співвідношенні 1/20 (1 літр на 20 л палива)... я думаю це досить гуманно. В чому ефект = бензин має велику кількість летких фракцій, у 80 їх багато у 98 ще більше, але є різниця у якісному складі цих фракцій. Так от якщо не лізти глибоко у хімію, то а-76 більш калорійний, але менш детонаційно стійкий. Таким чином додаючи оливу я не тільки очищаю свій гараж (забруднюючи атмосферу сполуками сірки та ін) але й збільшую змазуючу здатність бензинової суміші, зменшую випаровування летких та нестійких фракцій, ще збільшую калорійність палива. Маючи систему вприску води всі негативні ефекти (чи їх більшість) переходять у пар і обертальний момент. (хто не знає електростанції які працюють на мазуті використовують вприск води для збільшення робочого тиску та зменшення токсичності викидів, хоч це і не ДВЗ, але). Всі нештатні режими роботи зглажує АД5е за яку я дуже вдячний Олександру.
Забув написати. Перед тим як почати знову їздити на 76, я поставив під карб сіточку виготовлену із старої телемаски (та що перед амальгамою стоїть) вона допомагає мені гомогенізувати суміш (у мене суміш багатокомпонентна = бензин + масло + вода + повітря). Маючи отвори менше 1 мм, вона істотно перекриває переріз впускного колектора, це призводить до зменшення потужності на невеликих обертах (десь до 1500) де переважно працює система ХХ та перехідні системи. Але маючи розточені дифузори та систему динамічного надуву на більших обертах (особливо full throtle) та на великих швидкостях (динамічний надув) я маю досить динамічний та одночасно економічний автомобільчик.
Як відомо тюнінг це настройка. Я настроюю свій автомобіль під свої потреби. Я їх точно визначити ще не зміг, тому покищо настроюю під спортивний драйв переважно по трасі на швидкостях 90-120 км/год. Зараз шукаю резину на передню вісь. Бо відремонтовані гальма хапають і блокують... Тому хочу поставити Toyo 350 165/70 чи Michelin Energy 175/70. Але оскільки дуже вилика різниця цін на ці моделі та не завжди хочуть продавати 2 шини, то поки що не купив/переобув.
Засим бажаю всім удачі.
Grom
Афтар, убейся ап стену :-) я давно так не ржал, тупо пацталом :-):-):-) таврон с динамическим наддувом-субарасты просто отдыхают! :-):-):-)тебе в тюнинг надо, а то там одному турбинированому Palmу скучно!!! :-):-):-) смотрите скоро изобретение мега-драгстера под названием "мототавр" :-):-):-) жги исчо :-):-):-).
Як я вже не одноразово писав кожен маэ право на висловлення своэъ думки, якщо вона не може бути приводом для позову в суды :-D
Сьогодні їздин на Десну... Занижені передні стойки дали можливість спокійно тримати 120 по трасі, 90 в лісі по досить покрученій дорозі, але підклали велику свиню під захист картера. Виїзжджаючи з місця відпочинку гарно зарився в пісок з щебнем. Там де раніше запросто проскочив би тепер сидю і відкопуюсь завбачливо взятими з дому лопатами...
Висновок - хоть убейся ап стену, але універсальною є лише МЕГА Трак, бо може міняти кліренс від 9см до 25см (якщо я правильно все плутаю).
Що ж до динамічного надуву, то я вітаю всіх власників карбюраторніх МеМЗів, які втрачають величезний фан та драйв без елементарної трубки діаметром 60-100 мм виведеної перед радіатором... Наразі я дуже радію з діючого макету даного пристрою, який дозволяє мені їздити швидко і досить економічно. Минулий бак викатаний у змішаному циклі показав близько 7 літрів на сотню :-D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot