PDA

Просмотр полной версии : ZAZzzzz 1102(2004р.в.)

gris.
13.04.2009, 16:23
заведу но я собі бортжурнальчик......
купив сіє чудо вітчизняного автопрому на форумі в липні 2008 року.
синя, 2004 р.в. . по паспорту 1,1, по словах попереднього хазяїна вже
1,2 :) . пробіг десь 76-77 т\км.
машинка дісталася в хорошому стані, тільки підшипник
ступиці правий задній і вродь опорний спереду
замінив зразу. ну і ессно через 3 тисячі пробігу
свічки, ВВ провода, масло, тосол, фільтра. залив тексако.
і його ж тіки мінералку в коробку(а зря). клапана відрегулювали.відвідав карбюраторщика і усьо для початку.
за цей час прошов більше 10 т\км, зараз на спідометрі 87200, скоро масло мінять пора. по причині і без поміняв: помпу, передні амортизатори( МS поставив, вродь нормально),
ліву шарову, комутатор, лівий наконечник рульової тяги,
трос ручника,прикупив новий акум веста,лампочки,реле напруги
ручку і чохол на КПП, чохли на сідухи, ручку і кронштейн підсоса, здер тоніровку з бокових і заднього скла(хочу затонувати темною,
але руки не доходять ) + зимня резина "нексен" .
фух.... вродь все.......
машина не підводить( за винятком двох випадків коли не міг поїхать: розрегульованої куліси і троса зчеплення і здохшого
комутатора, ну то по моїй недосвідченості)
розход в межах 5-6л\100км чистєйшего 92 бензину.
масло не їсть. десь чуть-чуть іде тосол,але де я поки не впіймав.
в планах зробить задню полочку, затонувати задні бокові і заднє вікно, і достати той гербарій з воздуховодів, ну і поміняю мабуть блок запобіжників.

gris.
13.04.2009, 16:37
забув. недавно провів процедуру настройки склопідіймачів.
підігнув направляючі, напшикав їх силіконовим спреєм, напшикав на сам механізм ВД.
в результаті скло відкривається і закривається як в мереседесі 70хх років випуску, тоесть
легко і комфортно але вручну. добермани в метро за 550 грн ставить жінку душить жаба, а в метро
я хожу тіко з нею бо власною карткою не обзавівся, так шо крутим руцями......

Серега GTi
14.04.2009, 20:42
gris.
А че незя взять карточку у жены на денек???

gris.
14.04.2009, 22:20
gris.
А че незя взять карточку у жены на денек???

мона. але ж їх потім ставити прийдеться, а лінь моя непереможна.
та і баловство то. були б - добре, нема і х. з ними.......

до теми: заміна масла, фільтрів.
залито азмол турбо-2.заодне продефектована ходова.
наконечники, шарова, підшипник ступиці на заміну. бензонасос масло пускає - нада з ним шось рішать :), і сальник полуосі правий(вродь так) під заміну. усі процедури 30 грн + 115 за масло-фільтра.
на тижні мабудь поїду все прикуплю і мінять. походу влітаю на розвал.

gris.
18.04.2009, 22:58
з\ч: наконечники, підшипник ступиці , шарова, банка літола, сальник
полуосі, нова вонявка, ремкомплект бензонасоса = 260 грн.
робота+розвал = 170 грн.
+ перекинув резину, поставив літню бц11(на літо може хватить, може ні) = 100грн.

gris.
18.04.2009, 23:03
ну і фотки десь з місячної давності:

gris.
23.04.2009, 15:55
250 км тому мінявся задній лівий підшипник ступиці, а сьогодні х.з. з якого
переляку застрекотів справа.
ну і не бл... ство?
піду мануал читать, сам поміняю.

gris.
25.04.2009, 21:29
250 км тому мінявся задній лівий підшипник ступиці, а сьогодні х.з. з якого
переляку застрекотів справа.
почитав мануал і порив форум і рішив
що шось не так звучить колесо. запідозрив западлянку від тормозної системи.
зря я на підшипник ....... не він. :)
пружинка в тормозаз скрутилась в дулю, циліндр заклинив.
куплено ремкомплект и новий циліндр. замінено години за три з божою допомогою і трьохповерхових матів.
кніженцію скачав про ремонт таврів з фотками, класна весч! тепер от оригінал шукаю в машину кинуть.

gris.
28.04.2009, 22:27
сьодня рішив цокання при розгоні побороть.
крутив трамблер в мінус, в плюс. катався.
як результат залишив чуть здвинутий в мінус. цокання майже нема.
тепер з бензинчиком поексперементуєм, а то я плотно присів на 92-ий
з окко, вже десь з пів-року нічо іншого не лив.
машина чуть притупіла, майже не помітно :) .
походу лівий задній диск майже як вісімка, перекину мабуть на запаску там вродь нормальний.

gris.
04.05.2009, 11:21
трамблер здох.
новий трамблер 220 грн. і в процесі заміни виявлений дирявий шланг між паливним фільтром і карбом,
поміняв 10грн. трамблер виставить як слід таки не получилось, машина сильно отупіла, дьоргається, цотить,передачі переключаються пізніше,поїдем на стробоскоп.
підкрутив і обклеїв поролоновою самоклейкою кріплення защолок задньої сідушки,
тепер ззаду тишина і покой :) .
пробіг 88170.

gris.
04.05.2009, 17:19
підрегульовано зажиганіє, машина - ракета!
10 грн для місцевого таврохєрурга :)

gris.
09.05.2009, 11:34
впіймав де тосол капає. як краник пічки на холод ставиш, то на
коврику пасажира зявляється калюжа тосолу. поки невелика. при кранику на теплосухо і комфортно.
до зими прийдеться зробить ревізію пічки :(

gris.
11.05.2009, 12:19
з пекара потік бензин. пекар знятий, оголошено кастинг на новий бензонасос :)

gabba_piet
11.05.2009, 13:35
жигулёвский с классики. у меня такой стоит и отлично работает уже 4 года...

gris.
11.05.2009, 13:59
з "копья"? а як він там стає? без секаса?

gabba_piet
11.05.2009, 14:23
та ваще без секаса. только шток правильно выставь и будет тебе счастье

gris.
14.05.2009, 23:26
поставив Rekardo для ВАЗ2101. перекинув на один болтік кришку по часовій, щоб як стандартний був.
провів тест-драйв. коли приїхав в гараж було темно, помтіив що високовольтні провода в місцях зєднання з свічками хфайно світяться. наднях поміняю для профілактики.
Для пекара прикупив ремкомплект(мембрана, пружина, клапана). буде в якості НЗ кататься в багажнику.

gris.
24.05.2009, 12:44
пробіг 88800
нові ВВ провода ЖАН МОР- 50грн. хотів чемпіони або теслу, но їх небуло,
були тільки мастер спорт(гіфно, осінню поставив хз навіщо то вже здохли) і якісь нонаме.
ефект: мотор працює рівніше і тихше.
зняв задню "тіпа полку", буду ваять тверду.
ну і ще пару хвоток

gris.
27.05.2009, 14:58
поїхав лівий диск катать - обнаружив на правій роззяві офігенну гулю, як на лисині у дідуся Леніна. таки прийдеться обновляти резину. бо б/у роззяви 1шт поки ненайшов. до суботи шукаю, ненайду
куплю мабуть нексен літній.

gris.
30.05.2009, 23:45
сьодня був тавродень. розжився на дві роззяви середньої убитості. та що краще стала замість покришки з
шишкою, друга з камерою на запаску. заїхав на мойку( всю малину дощ спортив, але на халяву і оцет віддалено
закарпатський нагадує), попилососив салон, і видряпався на рампу, де побачив, що прокладка штанів явно прогоріла і січе (чи не вона то цокіт робить?). купив нову но мінять поїду до таврохерурга, от тільки ще щось вилізе.
закінчив скелет полки, навіть приміряв, тепер треба обшить і прикрутить для повного щастя колонки.

gris.
14.06.2009, 15:46
89070.
Замінено прокладку штанів і правий задній підшипник ступиці( почав гудіть паскуда). виявлена причина стуків справа. опорний. ще не міняв.
нова кришка тосольного бачка. за все 150 грн.
після заміни прокладки насолоджуюсь благородним риком МЕМЗа без посторонніх шумів :)

zaz_da
14.06.2009, 23:49
куда на рибалку їздиш?

gris.
15.06.2009, 11:13
на перших хфотках біля "Червоної калини".там нічо не клювало :( ,
друга Олександрія, там карпи :) ну то так не рибалка, а більше жінку з чадом шашликом покормить.....
а на серйозну рибалку їду в далеку палестину(Зарічненський район) на Стир :)
ти з Рівного?

gris.
16.06.2009, 00:22
забирав доцюру з садіка, влаштували хфотосесію:

gris.
09.07.2009, 12:09
напрошується серйозна ревізія системи охолодження. періодично підкапує десь з пічки, і капотить
з-під шланга що іде від термостата до радіатора. протяжка хомутів не допомагає, і вообще не подобаються мені ті шланги.......
на суботу намічається секас :)

gris.
14.07.2009, 21:23
поставив БК-06. тепер думаю як би якого козирька до нього присобачить, а то коли сонячно не видно ніюха......

gris.
15.07.2009, 14:46
страховка ГО - 180 грн....
Ги!.......машина в мене рівно рік :) ет нада отмєтіть.........

ganss
17.07.2009, 11:27
:partyman:

gris.
05.08.2009, 11:37
після поїздки до тещі на бліни на Костопільщину задня підвіска почала дико скрипіти і грюкать.
поїхав на СТО до таврохерурга. результат: нові передні тормозні колодки+ протяжка ходовки. 65 грн. по поводу скрипів і грюків таврохерург сказав помить там все і таки дійсно, після мойки скрипить тільки пластмаса :) піску вивалилось тьма.....
пробіг 90600.

gris.
08.09.2009, 16:03
92000.
гавняному передньому правому амортизатору "мастер спорт" прийшов північний полярний лис.......
оголошується кастинг на нові амортизатори........
від їзди по поліським брусчаткам відвалився правий боковий поворотнік, приліпив на скотч, треба помінять........
заміряв нарешті витрату бензина. на 2-ох літрах 92-ого - 43.5км по трасі в режимі 90-110, отже на сотню гамаєм десь 4,6 літра. в місті думаю десь до 6.....

Пророк
09.09.2009, 07:27
Как это надо ездить,чтоб в городе вышло 6 литров? :shock: У меня мешьше 8.2 летом не получалось,а сейчас похолодало,и того больше стало!

dimon.zp
09.09.2009, 08:38
Пророкпросто переключать передачи надо до того как срабатывает отсечко :)

Galaida
09.09.2009, 09:06
все зависит от города и настроек авто, но в 6 всеравно не верится. 6 не всегда по трасе можна получить! так что там либо автор "рыбак" или просто одометр считает не правильно.

gris.
09.09.2009, 14:54
а чому б і ні? пробок нема,то вам не Київ, гріть довго не треба, їзджу зазвичай спокійно......
крім того це на око, їзду в місті не заміряв. може 6,5........ але не більше. зимою звичайно більше буде.

Galaida
09.09.2009, 17:53
в ровно не был, не знаю, но по кировограду у сотрудника на дизельной рено кенго и то по городу 9 а зимой до 10 литров солярки получается. а по трассе нормальных 4,5-5,5 смотря как ехать.

gris.
25.09.2009, 14:54
вранці водійська дверка з брелка відкриватись незахотіла, защо неотходя від каси була розкурочена. злетіла тяга чи як воно там називається. прикрутив. завтра на ремонт ходової, а то стуки-грюки спереду прогресують......

gris.
28.09.2009, 23:31
позачергове ТО:
правий наконечник, шарова і переборка-чистка-змазка рульвого, заміна втулок. стуки-грюки тю-тю....але все таки зправа на ямах інколи пробиває, мабуть таки стойка.... чи може дверка.... хз....
новий тосольний бачок і хфайні білі поворотніки на крила :) , паливний і воздушний фільтри, лампочка підсвітки в панель.... бюджет:325грн.
з пакостей: судячи з усього здох датчик залишку бензину і завівся дуже противний скрип з району заднього правого підкрилка.......

gris.
08.11.2009, 17:36
94100. опять ТО :)
сайлент задньої балки, опорний, захист суппорта,новий глушак, новий датчик остатка палива(хотя проблема була таки в панелі, зборка-розборка допомогла, що було хз..). тестдрайв показав, що стуків таки нема, зато гудить ступичний передній підшипник.
п.с. окремий "сенькс" камраду Тімікусу за качественне ТО. :)

gris.
30.11.2009, 19:13
почала моргать лампа тиску масла... на ХХ.
маслецо манол 10в40, фільтр, датчик тиску масла, нові напрявляючі суппортів
замазюкані спеціяльною смазкою. свічки нові. сіфонить тосол з нижнього патрубка що до радіатора пєчки іде...
або з радіатора...... небуло часу ковиряться.... гуде підшипник, по авторитетній думці таврохерурга
не передній, а задній .... а я вже передніми втарився...... поміняю мабуть всі 4 для профілактіки....
пробіг 94500.......

gris.
15.12.2009, 11:59
блядство яке.......
мінявся радіатор пєчки з шлангами, тосол зливався-заливався.....
а вранці сюрпрайз - на холодну заводим помпа виє і плюється тосолом..........
п.с.як той радіатор смердить, то просто караул........

gris.
27.12.2009, 13:45
блядство продовжується.......
заміна помпи.... тест-драйв..... бульки в бачку... смердить вихлопом...
міняється прокладка блока..... бульок нема, їдем в гараж...... фіг вам - кипим, печка холодним дує......
короткими пєрєбєжками назад..... новий термостат..... тест-драйв.... вроді би не гріємся, але печка все рівно не гріє, тільки гудить.... короткмй обзор камасутри.... хз що таке...... є версія що щось не так з проводкою до пічки, всмислі вентилятор в другу сторону крутить..... машина за погану поведінку поставлена в куток на сто до понеділка.... в понеділок секас продовжиться ........

gris.
31.12.2009, 17:11
поборов перегрів... впарили , сцуки, херову прокадку..... стала як решето....
на сьодня усе гуд.... печка гріє просто шикарно :)
в планах профілактична заміна підшипників генича і втулок стартера, а то іх вже чути......

EnAndry
04.01.2010, 01:25
Якої марки помпу та радіатор пєчкі ти купяв?

gris.
04.01.2010, 18:52
Якої марки помпу та радіатор пєчкі ти купяв?
помпа завод. радіатор луганський. тіпа оригінальні....
сьогоді пропав ХХ. самолічно видув якусь бяку з жиклера ХХ. ХХ повернувся.

gris.
10.01.2010, 23:02
поїхав за пивом в "край", стартер обявив антиалкогольну компанію і невозжелав крутиться, тільки щось там щолкало в ньому... завівся з галстука..... заїхав в гараж...... на досузі буду знімать стартер...... а пока походим пеша, по такій погоді пєша швидше ходить чим з прогрівами машини.....

gris.
11.01.2010, 23:12
а фіг вам так просто той стартер знімеш.... модний ключ типу "вороток"....
проіпався з рожковим годину, результату - 0.....

gris.
27.01.2010, 15:36
перебрався стартер, здохло втягуюче, замінені втулки - крутить відмінно......
но з морозами опять прегрівся, поки все сходиться на те, що "тіпа тосол" замерз і закоркував там усе,
треба помінять.... но пока температура не підвищиться манав я з нею іпаться :)
ждем потепління хоть на десяток градусів

gris.
11.02.2010, 15:44
після добровільно-примусової розморозки тосола шляхом заводу-прогріву-куріння-заводу-прогріву і тд...
доляв два літра синього концентрату..... їздить як тра :)...... в мороз жерем тормозуху по чуть-чуть, доляв ще ту що мені з машиною дісалась... потіє вроді ГТЦ....
напрошується на зміну заднього підшипника зліва і чогось зпереду зправа, чого хз, на рампу виліз сам не поняв
що там стукає в повороті.... заїдем до ходовика.......

gris.
29.03.2010, 01:30
97700.
ревізія ходової.
нові передні вкладиши АТ чорні. обтяжка ходової, колектора.... тишина настала:)
задні стойки почали тікти, буду мінять.....

gris.
13.04.2010, 10:00
добрався до блока запобіжників. прикупив блок на вилочки.
витянув старий і наступило прозріння :) пласмасові кліпси, які разом з шурупом мають фіксувати блок всунуті зпереду, і єстєствєнно що від тряски почучуть вискакували і блок болтався..... пообжимав всі проводки, вставив прально кліпси. все арбайтен. блок стоїть мертво. мінять на блок з вилочками сам не ризикнув бо та куча проводів вводить мене в ступор..... поїздяю пока так, думаю проблеми з неконтактом пропадуть....

gris.
15.04.2010, 15:11
зранку завів машину, хотів музичку послухать - а фігу!..... напруга просідає до нуля.
причина ремінь генератора, який судячи з усього остався вчора ввечері десь на дорозі :)...
запасний був в багажніку, так що 10 хвилин секаса і їдем :)

gris.
19.04.2010, 12:29
пара "уніроял" на перед, роззява назад. шиномонтаж 140 грн.
задній дворнік став крутити через раз, розкурочив, проблема в кріпленні дворніка до моторчика, там явно якоїсь шайби нехватає щоб піджати сам дворнік до механізма.... буду щось видумувать.....

gris.
13.05.2010, 11:22
99060
останній замір показав апетит в районі 9-ти літрів 92 бензина в режимі місто 80% траса 20%. дофіга, раніше менше жрала....
пора до карбураторщика поїхать......

gris.
01.06.2010, 11:45
заїхав до карбураторщика, 50 грн здер... підшаманив, оказується в мене обороти були таки завищені...
хотів зразу розход замірять, порвався трос спідометра, тиждень катав без троса, скільки проїхав хз..... тільки в неділю удосужився помінять.....
ще замутив "тунінг", віддав карти дверей Тімікусу на флокування, вставки перетянув сам з того що було, результат мені понравився, фотки якось викладу.

gris.
07.06.2010, 14:22
начерпав води собі під ноги,
ща розкурочив коври-шумки поставив на сонечко.
те що там під ковром мені вообще не понравилось, труха якась, вона то висохне, але нада би помінять.
та антикором яким для профілактики замастить.
а, ще протитуманки здохли, маю смутні підозри що від тої самої води, але розбираться що там ще не ліз.....

gris.
08.06.2010, 12:27
вечері робить було нєфіг, надумав просушить салон як треба, з зборкою-розборкою....
зняв все: сідухи, коврик, під ковриком наверно листи вібри, і шар шумки .
:) підлога замазана мовілем чи як та хня називається, ніде ржі не видно всьо гуд....
насчот де черпалось є декілька варіантів: 1. через уплотнітель водійської дверки там де провода на колонки і ЦЗ коряво лежать або зверху там якийсь провод непонятний через стойку проходить і відповідно в місці де пластмаса стойки стикається з уплотнітельом є дира , 2. через заглушки під капотом, коли міняв трос спідометра та заглушка була чимось здорово замазана, назад поставив її ж без мазання (ну то врядлі, бо задовіга води було). 3. через лобове під уплотнітельом. більше нічого підозрілого.
впринципі всі питання легко вирішить, уплотнітель новий кину, герметиком все перемажу, провода перекинуть та й ділов там.....
ще біля ручніка обнаружив кнопку, провод іде від неї кудась під капот, що за хня без поняті вообще, може тунінг який :)
п.с. під час розборки салону знайдено 32 грн 07 коп. зрозу ж пропив :)

gris.
09.06.2010, 10:40
ще біля ручніка обнаружив кнопку, провод іде від неї кудась під капот, що за хня без поняті вообще, може тунінг який :)

то наверно від сигналки...... зібрав до кучі сухий салон і якраз вчасно заглючила сигналка...... але як користуватись хз... машина поки нерухомість......
а вода то ішла через трос сцепи, там заглушка вилетіла.... і по замоченості ковриків збігається.....

gris.
10.06.2010, 10:42
масси на блок сигналізації не було. я ті коврики туду-сюда таскав от десь і здвинув...
перекрутив наново - працює

gris.
05.07.2010, 15:15
100 000 прошло незаметно, на сьодня вже 100827 км....
катався в село мав кучу гемороя:
1. обірвався провод до "-" на акумуляторі. причом так хитро і незаметно що я примудрився перекрутить клему і непомітив зразу, пів дня іпався..... купив латунні клеми у дідів на авторинку, поставив як треба.
2. зробив з правого переднього диска настоящу вісімку. молотком підрівняв до відносно нормального стану, але без прокатки не обійтись.
3. розібрав задню праву фару. один мідний провод, пару мотків ізолєнти і все працює постійно, а то було то стопа нема, то габарита. з повторітельом на спойлері така процедура не пройшла, там походу маси нема, шукать я полінувався....
4. таки знайшов предохранітєль на ПТФ. біля акумулятора теліпався, провідок перетерся, мабуть коротив. так заплавився що я його викинув нах і замінив половину проводки до ПТФ.

gris.
17.07.2010, 15:35
100400.
заміна масла в моторі. з промивкою. залляв якесь "ріско оіл", кажуть голландія розливає( мені то пох, а машині приємно :-D ) . + фільтра, + нова маслозливна пробка+ гайки штанів піддтянуть бюджет міроприємства - 300 грн.
ще таки окончательно здохла ліва туманка, набрав води всередину :(.....
треба розібрать, може то тільки лампочка згоріла.....

gris.
01.08.2010, 10:46
новий трос сцепленія, лампочка в птф.
ту заглушку на тросі вставлять гемор ще той.

gris.
29.09.2010, 17:07
давно не писав.
пробіг 103500
значить таке:
граната зліва 1 штука. міняв на сто. бюджет всього десь 300грн.
редукційник клапан забився, почистився, заодно новий датчик і маслофільтр.тоже на сто. 100грн мінус
заклинив лівий суппорт, стер в ноль колодки, в процесі заміни поміняв тормозний шланг і було принято рішення мінять тормозні диски, а то вони вже скоро можуть приподнести сюрпрайз. зробив самолічно :)

gris.
02.10.2010, 17:02
намастирив бампера чорним кремом. красата :)

gris.
31.10.2010, 17:12
продажа призупинена до весни..... :)
по цьому поводу поставив нові тормозні диски і правий рульвий наконечник. примастирив жопогрійку собі на сідуху :)

gris.
26.11.2010, 18:44
двіжок застукав. ремонтувати нерентабельно, повод обновиться, машинка продана.
за два роки на трасі не ночував, на шнурках не їздив. по мелочах підзай**увала, але їхала в любу погоду.
іду в запой.
А вот матами тута низя! Отримуйте попередження :mad:

evgen1975
27.11.2010, 20:38
есть к этой машине двигатель 1,2 2006 50000км