![]() |
|
Куплю, продам - авто покупаем и продаем все, что касается авто |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Машина: славута 1.3, микас 10.3 2009год, пробег 12т
Длина: 1510мкм
Диаметр: 31мм
|
![]()
Опять модернизация существующих деталей, от меня. Многие должны знать, но я не удивлюсь, зная атмосферу таврофорума и его участников, что для всех это норма и не оценят. Но концевики дверей- вещь не надежная, вечно закисают, окисляются, не контачат. Влага, перепад температур, а большинство контактов в наших машинах не защищены от этого, по простоте и экономии. Наши конструкторы посчитали, что и так сойдет.. А концевик двери нынче не только зажигает лампочку в салоне. а и отвечает за сигнализацию, при открытии двери.. Это поважней функция. И вот концевик не сработал и можно лезть в салон.. Да и неудобно, часто слышу как с сигнализации сняли, пипикнули, открываеш дверь, а она не отключилась и поняла што дверь не была открыта и недоумевающий. невнимательный хозяин вызывает срабатывание сигналки вибрацией, долго тыкает в брелок сигналки непонимая чего она орет..
Так вот я доработал стоковый концевие, вставил в него геркон, загерметизировал и получил надежную деталь. Геркон герметичный, контакты не подвержены влаге, срабатывает от магнитного поля. Ставим магнитик на дверь напротив концевика и вуаля, получаем решонный вопрос навсегда. Цена 150 грн с магнитом. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Машина: Таврія 1102, стандарт,1992 р.в.
Длина: 4630мкм
Диаметр: 16мм
|
![]()
Ай маладэц...!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CrowHunter
|
![]()
Через год заводские стали плохо контачить. Зачистил места контакта, смазал литолом и забыл о них, больше не беспокоили. Через 14 лет продал машину.
Но геркон тоже неплохо, вот только магнит надо правильно подобрать.
![]() |
#4 |
Машина: Tesla model S 85, Таврия 1.3 инж.
Длина: 65880мкм
Диаметр: 34мм
|
![]()
А какая нагрузочная способность у геркона? Не у всех светодиодная лампочка в салоне. Залипнет и посадит аккумулятор на стоянке. Как вариант, усилить pnp биполярным транзистором.
![]() |
#5 |
Машина: Заз 110557пикап,2006г.,ГБО-1
Длина: 20мкм
Диаметр: 0мм
|
![]()
Цена за один концевик на одну дверь?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
А є кінцевик на ляду багажника..?..щоб волога туди не потрапляла?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Лампочки накаливания в таком размере бывают 5 и 10Вт. А пусковой ток у них вдесятеро больше номинального. И в том, и в другом случае применение геркона даже на 0.7А для прямого управления такой лампочкой нельзя считать надежным. Транзистор маст хэв.
![]() |
#11 |
|
![]()
У меня стоял геркон на такую лампочку лет 10 и ничего ему не случилось..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]()
Треба додатково ставити BTS443P, вони вмикають живлення подачею мінуса на вхід.
![]() https://sxem.org/2-vse-stati/raznoe/...-k-avtomobilyu
Мої бортжурнали: Славута 1.2Li 2008 - http://www.tavria.org.ua/forum/showthread.php?t=15959, Ford Fusion EU 1.25 - https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=105563 Проект "Бортовий комп`ютер на інжектор своїми руками" http://www.bk-ukraine.narod.ru/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Не пойдут, они хай сайд, а лампочка управляется минусом. Просто pnp транзистор поставить в режиме эмиттерного повторителя.
![]() |
#14 |
![]()
Якщо ставити в сам плафон, то підійде.
Мої бортжурнали: Славута 1.2Li 2008 - http://www.tavria.org.ua/forum/showthread.php?t=15959, Ford Fusion EU 1.25 - https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=105563 Проект "Бортовий комп`ютер на інжектор своїми руками" http://www.bk-ukraine.narod.ru/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Таки модератор
Машина: Темно-сіра
Длина: 239000мкм
Диаметр: 58мм
|
![]()
Так і геркони бувають різні! Є для комутації 5 Вт, є і 50 при різних напругах, тому тип- наше усьо.
![]() |
#16 |
|
![]()
Во раздули, как вроде в космос лететь собрались. Транзисторы лепить.. не проще лед лампу наконец то заменить вместо лампы илича?
Геркон китайский, по паспорту 0.7 ампер. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Таки модератор
|
![]()
А є сдл-аналог SV-7 ЧИ SV-8,5?
![]() |
#18 |
|
![]()
Досвід використання світлодіодних ламп на вантажних автах типу Актрос, Volvo FH та ін. показує, що вони ходять по часу значно менше, ніж звичайні....це в габаритах...коли встановлені світлодіодні, то б'є помилку по блоку освітлення. Можливо це китайське гімно. Якщо світлодіодний габарит стоїть в задніх ліхтарях, то вдень проти сонця його геть не видно, на відміну від звичайних. Щось я розчарувався в світлодіодних лампах. А от коли ліпиш саморобку і розраховуєш резистор, то свідить довго. світлодіодні встановив в салон і в передні габарити...бо світять краще саме як габарит. Але приходиться часто міняти. А от лампа ілліча (хоча він тут нідочого), якщо зроблена по правильній технології буде світити десятиліттями... але продавцю таке не потрібно...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Таки модератор
|
![]()
Дуже часто ми забуваємо про те, шо в авто далеко не весь час рівно 12 вольт. Років 30 зіткнувся з проблемою панелей німецьких(НДР) авто- Вартбург, Трабант, Баркас- чогось почали летіти СД в показчиках рівня палива і ще чогосьтам...
А а все просто- і ІМС А277, і СД в парі з ними летіли вже при + пара вольт вище нормальної напруги в авто. І це при тому, шо ТАМ вони їздили, і проблем не було. Вирішив провести експеримент в своєму Хвіяті- замінив в салонній підсвітці і номерних знаках СД на лампи ільїча. І не просто СД + резистор, а лампи з цоколем G4. І шо? А те, шо лампи ВІОМ 12В, АС/ДС 3,5В дохнуть надто часто, коли говорити про ціну. Лампи Лемансо з приблизно такими ж параметрами дохнуть рідше, але теж дохнуть. І от чого, спитати їх? Обидві мають драйвер- ІМС + ..., а не просто резистор. В той же час, там, де вони працюють від БП 220/12, живуть довго, хоч ті ж 220 далеко не весь час 220- як в моєму домі, то від 195 до 247, як зараз. Може тому, шо в авто це від 10 до 14... вольт? До речі- ні разу не міняв СД в панелях таврославут з панеллю люкс і в імпортних авто з СД
![]() |
#20 |
Машина: Dacia Sandero 2014 1.2
Длина: 17540мкм
Диаметр: 29мм
|
![]()
В Славуті світлодіодні лампи в салоні, багажнику та ліхтарях заднього ходу просвітили років зо десять, поки не продав авто.
І взагалі за 13 років володіння авто, в ньому не згоріла жодна лампа. Щоправда, з заводу всі лампи стояли GE. Що хочу сказати, якщо в авті все в порядку з електрикою, то нормальні лампи будуть світити довго і нудно, що діодні, що ілічівські. ІМХО. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Таки модератор
|
![]()
Повторюється тема про геркони- які СД- бренд і т.п., яка напруга в мережі авто і т.п.
Хіба ніхто не зустрічав авто, в яких умовні лампи габаритів і т.п., саме СД! якогось дябла моргають чи блимкають? А чого,шо там не так? Чого СД підсвітки ЖК панелі ТВ від виробника коштує 10 у.о, а від алі- 10 у.о за десяток? чим пояснити?
![]() |
#22 |
|
![]()
Сьехали на тему светодиодов.. Я на них собаку сьел.. Все попсовые сд дампы для авто, сделаны с нарушением технологий питания сд. И те лампы щто у нас дома от 220 тоже. Нельзя сд паралелить, только в идеальном случае, на одной подложке кристала и то.. разброс параметров будет и через один диод пойдет бодьший ток..а ток для них- это главное. Резисторы расчитаны неправильно, расчет на яркость, выходя за параметры тока.. Да и 14.5 водьт по сравнению с 12 это на порядок больший ток..
Драйверы тоже не идеал, они импульсные, какойто шальной, неправильный импульс и сд подбивается.. Помехи в сети тоже бьют.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
CrowHunter
|
![]() Цитата:
А з приводу паралельного з'єднання СД - вже давно добилися однакових параметрів в одній партії. Маю настільну лампу, з регулятором яскравості і світлової температури, живлення від USB. В ній розміщено 40 світлодіодів, в паралельному з'єднанні 20 Warm White + 20 Cold White. Нормально світять, без розбіжності яскравості. Токовирівнювальних резисторів немає, хоча є декілька обмежуючих, які чомусь не задіяні в даній конструкції. Так що технології не стоять на місці, а китайці не пасуть задніх. Все просто. Там СД з резистором, резистор підібраний так, щоб струм через СД не перевищував 20 мА при напрузі 15в. Не 12, не 14, - а 15.
________________________________________ Русский военный корабль, иди нахуй! Последний раз редактировалось Storag; 18.01.2024 в 19:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Таки модератор
|
![]()
Та ні, там, як правило, всю панель живить стабілізатор, десь вольт на десять, і не тільки для індикації, а і для приладів, плюс- вибір і відбір поставщиків, не базарний. Бо там, на дикому Заході по судах затаскають.
Виняток ТИХ часів- авто з НДР- Трабанти, Вартбурги і Баркаси, там панелі на СД летіли, як горобці. І це був непоганий шматок хліба з маслом по заміні ІМС панелей... А взагалі, ресурс СД прямо і намертво прив'язаний, крім струму, і до відводу тепла. Нема його- СД хана і швидко. Є в мене кілька ламп в цоколі Е27, маса яких десь біля 140 грам за рахунок таки радіатора. Вони ні одного разу не вмерли за овер 10 років. І маса там саме за рахунок радіатора. Знайдіть зараз на ринку СДЛ з масою хоч 60...70 грам! А в авто примітивний резистор не є порятунок, були ситуації, коли генератори раптом видавали і 18 вольт, і саме тоді, коли для проби знімали клему з АКБ.
Вы хотите поставить меня в тупик своими вопросами, а я вас поставлю в тупик своими ответами! Последний раз редактировалось кук; 18.01.2024 в 20:17. |
![]() |
![]() |