![]() |
![]() |
#51 |
Машина: ТН 1,2L; VW Caddy
Длина: 1610мкм
Диаметр: 30мм
|
![]() ![]() На нём интересный способ решения проблемы связаной с смещением передних колёс назад. Стандартно рекомендуют на СТО протачивать реактивные тяги.Сам протачивал. Но это решает проблему ненадолго. В следствие частой ловли ям, даже незначительных - проблема возникает сново же. Я купил в компании модыфицированый кронштейн (краб) в сборе с сайленблоком. Действительно. Помогло выставить колёса ровно по средине оси. Так что рекомендую. ![]()
![]() |
#52 |
Длина: 3010мкм
Диаметр: 39мм
|
![]()
смісл в том что ось краба смещена...
![]() |
#53 |
Гость
|
![]()
Скинь фотки краба
|
![]() |
![]() |
#54 |
![]() ![]() А вообще то эта проблема уже рассматривалась. Зачем создавать тему повторно. http://tavria.org.ua/forum/viewtopic...=54368&start=0 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Длина: 17480мкм
Диаметр: 36мм
|
![]() Цитата:
На сервере ведутся плановые технические работы Идут технические работы, связанные с обновлением системы. Планируемое окончание всех работ – 31-е марта. Приносим извинения за временные неудобства.
![]() |
![]() |
#56 |
Гость
|
![]()
Замена переднего бруса стоит дешевле, чем замена краба. Люди. не чудите. Своей деформацией краб спасает этот брус. В критической ситуации должна страдать самая дешевая деталь. На некоторое время помогает рихтовка краба. но это доехать до плановой замены.
|
![]() |
![]() |
#57 |
![]()
+1!!1
особенно надоедает владельцам 09 менят крабы...Начинают покупать за 400руб "усиленные"....меняют "телевизор".. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
![]() Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]()
З мого бортовика можна ЧАВО делать
![]() Практично у всіх ЗАЗів передні колеса зміщені в сторону водійської дверки. Відповідно вони стоять не по середині арки. І при повороті затирають в підкрилок. Раніше мене це мало турбувало, але після обрізки пружин машина опустилася, тому затирання відбувалися практично при кожному повороті. Сьогодні рішив це вилікувати установкою модернізованих кронштейнів реактивних тяг made by Rikkar. МашинКо готовО: ![]() раніше колеса стояли так: ![]() тепер так: ![]() ![]() старий кронштейн: ![]() новий кроншетйн: ![]() Новий кронштейн установлений: ![]() Хто не помітив різниці в старому і новому - пояснюю. В новому, П подібний виступ переварений на перед (під козирьок). Ефект: колеса стали рівно по середині арки(гарніше дивиться + можна ставити ширші шини, а в перспективі і більші диски), нічого ніде не затирає(довше прослужать шини і не протруть в підкрильнику дири). Ну це все ясно, заради цього, вся операція і проводилася. Але виліз ше один плюс: руль став крутитися на багато легше... Таке враження ніби ГУР поставив ... http://www.tavria.org.ua/forum/viewt...asc&highlight= |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
|
![]() Цитата:
ПС. Критег - осенью не забудь напомнить. чтобы я попросил сделать тебя фотобалки снизу. Ибо вражеские голоса сказали, что типа порвет, оторвет, погнет ... ПС2. А сколько стоит развал :) ? И нормально таки сделался? ПС3. Критик, а у тебя тяга не погнута, часом? На фото вроде видно изгиб, или я забыл как она выглядит?
![]() |
![]() |
#61 |
![]()
ПС. ОК. надіюся шо всьо буде добре... тим більше вони вже пів року стоять.....
ПС.2. 70 грн, але це ше було в осени..... Зробився нормально... ПС.3. Вона така і має бути... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
![]()
ну і я враження розкажу.
стоять у мене ці краби уже десь 600 км. ходова ваз, тому колеса стоять так, що від кромки переднього бампера до колеса (175\65\13) десь 2 см, а від кузова (інша сторона від переднього бампера) до колеса десь 6-8 (на око). я ними задоволений, єдине що лівий рульовий наконечник при русі заднім ходом при повному вивороті руля зачіпає лонжерон. але це тільки при зх і то не критично. самому встановити мені не вдалось. шукав напарника, який ломиком підгинав колесо разом з тягою в бік краба щоб можна було закрутити гайку на реактивній тязі. ричаг стоїть трохи нахилений вперед. а от славута, якій я теж їх замовив набігала десь 800 км і почався такий скрип цих крабів що я чую цю машину метрів за 500. чому так - не знаю. розвал на ходовій ваз з цими крабами робиться але треба вкорочувати наконечники. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
![]()
В мене нічого не вкорочували....
Але шоб вставити тягу в краб тоже прийшлося підпихати колесо розвідним ключом.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
![]()
вкорочуються там де кулаки ВАЗ
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
|
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#66 |
Машина: 110218-40_1.3Li; Pajero 2, 2.8TD/97
Длина: 2380мкм
Диаметр: 33мм
|
![]()
ГЫ. Так я про напряги при проточке тяг и установке подобных крабов давно уж твержу.
Мало кто обращает на это внимание - вот и отрываются крабы от бруса. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
![]()
так, напряг там є. я постійно за цим вузлом слідкую.
за сам брус не переживаю - він у мене підсилений а от кріплення краба мабуть слабе місце. а з іншого боку при їзді на рідних крабах там теж нагрузка йде. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
![]()
Вот мне интересно, эти крабы идут одинаковых размеров и выдвигают оба колеса на одинаковые расстояния, но в силу некоторых причин (деформация кузова, деталей подвески и т.д.) для каждой машины надо изменять положения колес индивидуально. Я на своей например проточил левую реактивную тягу на 20 мм., а правую на 15мм. И недавно знакомому одну на 5 мм., другую на 17 мм. Так это при том, что менялись рычаги, шировые. И реактивные тяги обе одинаковые.
Ну что Вы на это скажите? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
|
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#70 |
![]()
самі реактивні тяги не розтягуються, як на мене.
різниця мабуть в різному положенні шарових на ричагу. Більше там немає чому гнутись в таких допусках. ричаг до уваги не беру. вчора у мене теж заскрипіли модернізовані краби. такий гумовий скрип на ямах... сьогодні поліз туди, відкрутив гайки на тягах і побачив що напряга там вже нема! мабуть ричаги знайшли нове положення і в ньому тримаються. напакував графітки і вроді тишина. можете матюкатись що я олень і графіткою мазати не можна... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Гость
|
![]()
а в донецке такие купить можно? где?
|
![]() |
![]() |
#72 |
![]()
народ, плз, кто может, выложите чертежик есси можете :roll: :oops:
![]() |
![]() |
#73 | |
|
![]() Цитата:
Погнулись чтоли? Снимал смотрел на них?
![]() |
![]() |
#74 |
![]()
відкручував тягу від краба - вона висунулась навіть не на сантиметр.
далі не копав в пошуках причини. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Машина: 110218-40_1.3Li; Pajero 2, 2.8TD/97
Длина: 2380мкм
Диаметр: 33мм
|
![]()
Интересно, а что специалисты скажут насчет вот этой картинки?
|
![]() |
![]() |