![]() |
|
|||||||
| Путешествия Описание поездок далеких и близких, главное чтобы на любимой машине |
|
|
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
|
|
#1 |
|
15.02 - 17.02 Ці дні було вирішено присвятити горам. Причому вирішено вже давно, незважаючи на будь-які кліматичні умови, а також на наявність/відсутність снігу. Зваживши кілька можливостей географічного перебування, було вирішено зупинитись у районі Славського, але не у самому курортному містечку, а десь поряд. Таким чином, було через знайомих знайдено пансіончик з назвою "Садиба серед гір". Зупились на цьому варіанті, бо із слів десятих знайомих (ніхто з нашої компанії там не був, тому вирішили повірити на слово) там мали бути непогані умови, прийнятна ціна (60 грн з людини), була баня, усі зручності у номерах, включаючи супутникове телебачення, ну і таке інше.
Найцікавіше було те, що все обіцяне вроді як було, але до шику-блєску, м"яко кажучи, недотягувало. Не буду розписувати тут всі недоліки, бо їх було вдосталь, бо коли ми потрапили на місце, там було те, що перекреслило усі недоліки пансіону - В ГОРАХ БУЛО ДО ПІВМЕТРА СВІЖОНАМЕТЕНОГО СНІГУ, що привело нас усіх у дикий захват і змусило напитись в передчутті гарного катання на лижвах на настуний день. Тепер трохи фото Іззовні будиночок виглядає значно краще, аніж зсередини: ![]() У межах самого Гребенова також було достатньо гарних краєвидів - чого вартує лиш оця мальовнича церквочка: ![]() Потічок :-) ![]() Сонечко визирає із-за гір ![]() Отак в турботах, з фотоапаратом і 25-ма літрами пива пройшов перший день - п"ятниця. І як же було приємно зранку проснутися з будуна і побачити таку картину: ![]() Після усіх життєво необхідних процедур вмивання/похмеляння/перекусів (мушу відзначити, що в 9 годин вже були на ногах, що у нашому стані було майже подвигом) було вирішено їхати каиатися не у Славське, а трошки далі у напрямку на Ужгород, на гору Орявчик (у вимові місцевих мешканців звучить як "Ор'явчик", усі приголосні вимовляються твердо). |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Эх, хорошо вам, карпаты близко.
а нам на кавказ ближе. (тоже кста, неплохо )
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Отож, Ор"явчик. Просто абалденна гора, ніхто ні на грам не пошкодував, що не поїхали у Славське, бо на Ор"явчику було все, що потрібно для хорошого відпочинку - два бугіля (один маленький - шось менше 400 метрів витягу і один великий - 960 метрів витягу, а протяжність спуску взагалі забивала дух), більш-менш людський прокат лиж (55 - 60 грн за людинодобу), адекватні більш-менш кафешки, бабусі з чаєм/глінтвейном посередині спусків, не надто багато народу і СНІГ, який продовжував падати, часом перетворюючись на завірюху, часом затихаючи.
виляд з гори на перший день: ![]() ![]() Багато фото на перший день не робили, тому що катались до смерті, позамерзали вщент, зати приїхали довольні як слони! Цікавий момент: вже після закриття лижного дня, після зупинки бугілів, спустившись останній раз в таку завірюху, що ніц не видно було, приїжджаю здавати лижі, хлопаки з прокату глянули на мене і, не сказавши ані слова, дістали стаканчик, налили 100 грам горілки, стакан томатного соку і протягнули мені. То було як бальзам
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
А на третій день гори зустріли нас чудовою безвітряною погодою, ясним сонечком і невеликим морозцем. Погода була просто чудова, і ми не задумуючись поїхали знову на Ор"явчик.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
У середині останного дня я усе-таки ризикнув піднятися на верхівку гори з фотоапаратом - було страшно, бо траса була зовсім не проста, месцями (завдячуючи бордистам) сніг був здертий до льоду, але види були звідти такі, що я мусів то сфотографувати
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Такими нас зустріли гори і таку поїздку не могло спортити якісь дрібниці. Усе було просто супер! |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Але ж ми інтелігентні люди, і окрім шаленого відпочинку у горах нам бракнуло цивілізації, і було вирішено по дорозі через львів заїхати повечеряти. І не куди-небудь, а до ресторації під назвою "Криївка"
Хто був там і знає, тому привіт і респект, а хто не в курсі - розповідаю: "Криївка" - то заклад, стилізований під упівський сховок, який називався "криївка". Відповідно і весь декор та антураж розрахований на створення такої атмосфери. По-перше - у закладу ВЗАГАЛІ немає жодної вивіски. Єдиним орієнтиром слугує зав"язана жовто-блакитна ленточка на брамі, за якою розташовано ресторацію. Виглядає вона ось так і знаходиться прямо навпроти Ратуші, у будинку під номером 14. Але якщо ви не знатимете про це - не потрапите ніяк: ![]() Але навіть якщо ви якимсь дивом знайдете місцерозташування - знайте, то далеко не всі випробування, через які вам треба пройти, аби потрапити всередину. Вхідні двері буде зачинено. Не дивуйтеся - заклад працює 24 години на добу, тому тихенько пройдіть у двір, знайдіть там двері і тихенько постукайте. Зсередини донесеться негучне "Слава Україні!" Якщо не знаєте, що відповідати - розвертайтесь і йдіть звідти, а то можуть стріляти :-) Якщо ж відповісте правильно - двері відчиняться і вас зустріне колоритний стрілець у однострої: ![]() Він запитає, чи є серед вас москалі, російськомовним краще у цей час мовчати, тому що українці отримають чарку СПРАВЖНЬОЇ медовухи, і навіть якщо ви за кермом - не відмовляйтеся бо "то тая медовуха, від якої москалі мруть, як мухи". Далі вас попросять оголити чоло, аби переконатися, що там немає зірочок, і ви нарешті потрапите всередину. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
А всередині - рай для українця:
![]() ![]() Справа на фото (на пів-стіни, до речі) - молодий Бандера, якщо хтось не здогадався: ![]() ![]() То була горішня зала, крім неї є ще дві нижні зали, прохід до яких стилізовано під спуск до сховку - тобто стіни просто обшальовано нечищеною сосновою дошкою, а прохід знаходиться за справжнісінькою книжковою шафою: ![]() плакати усередині теж тематичні: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() У вбиральні - простенько і зі смаком ![]() Але стіни обклеєні листівками з анекдотами про "клятих москалів, які наше пиво "півом" називають... ![]() Це означає, що столик замовлено. Як варіант - на столику може просто лежати каска: ![]() Отакий-от відпочинок... А, мало не забув меню у "Криївці" просто витвір мистецтва, його можна купити за символічні 30 грн, що й було зроблено мною, відсканую - викладу обов"язково. І ще одне - якщо будете у "Криївці" і фотографуватимете стрільця на вході - не забудьте дати йому "на набої" а то наступного разу і не впустити може
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Гость
|
Kant, спасибо за отчет очень понравился, особенно про "Криївці".
Жду отсканенное меню
|
|
|
|
#9 |
|
Sniket меню то вапсче бомба - я до сих пір відкриваю в ньому шось нове... А ще у мене є меню з "Деци у Нотаря" але я десь загубив свою тему, де робив атчот по минулорічній поїздці... Мож окрему тему зробити по прикольних забігайлівках на Україні?...
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Гость
|
Хм, цікава ідея що до менюшок. Думаю у більшості знайдеться чим подилиться з мандрівок в такій темці.
|
|
|
|
#11 |
|
Машина: ДАНА
Длина: 2090мкм
Диаметр: 35мм
|
Це називається -"ага, яку я вам жабу посадив"
Світла заздрість від цих фото
|
|
|
#12 |
|
А, чуть не забув, їхали трьома машинами - таврюшкою, рено кенгуру і вольво 850. У останній я їхав пасажиром)))
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Тоже были в Криивке, когда ездили на НГ во Львов!
Все остались довольны Меню, кстати тоже прикупили
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Очень давно не заходил
|
Не буду спорить - как для путешествия - место отличное, просто сам дух и отношение к "русскоговорящим украинцам" не очень.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Гость
|
Від фото мурашки по шкірі, кілька разів переглянула! Обожнюю Карпати, була там неодноразово, хоча жодного разу взимку. Подивилась і вирішила, цого року обов'язково поїду саме в Карпати.
|
|
|
|
#16 |
|
Гость
|
Kant , з вашої поїздки то криївка найбільше сподобалась.Мріяв і мрію там побувати.Так що жабєц придавлює що там ще не був
.Що до карпат- ехх , згадую ту красу.Ті смерекі в снігу, я бачу вашими очима, бо фотки того не відображають, яким би фотіком, чи спецом ти не був би. Жду відскановану менюшку з криївки .Тут про криївку бачу неоднозначно ставляться, думаю що після менюшки їх почне рвать на часті , бо дещо з неї читав.
|
|
|
|
#17 |
|
Спасибо - интересный отчет
Эх - жаль только далековато Карпаты от нас Все собираюсь там побывать. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Машина: Hyundai Getz 1.6
Длина: 126650мкм
Диаметр: 45мм
|
Ну я же просила...
Офтопик удаляю, тему закрываю. А места в Карпатах красивые...
|
|
|
#19 |
|
Машина: Hyundai Getz 1.6
Длина: 126650мкм
Диаметр: 45мм
|
По просьбе Kant'а тему открываю.
Но еще раз прошу - писать только по теме.
|
|
|
#20 |
|
Маша Синичкина, Велике вам людське "ДЯКУЮ"!
Тему попросив відкрити задля того, щоб викласти сюди меню ресторану "Криївка", а також "Деца у Нотаря". Скани вже майже готові, тому зазирніть сюди через кілька днів, якщо цікаво. ЗІ: ще одне велике прохання: не флудити тут. Я не хочу, щоб тему знову закрили, тому весь флуд і оффтоп буду нещадно різати, попри те, що ніколи цього не робив. Наразі все. Дякую за увагу. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Длина: 1160мкм
Диаметр: 35мм
|
Спасибо за фото. Сказочно красивые места.
|
|
|
#22 |
|
Машина: Шайтан-арба
Длина: 19080мкм
Диаметр: 38мм
|
Эх... везет же!
А у нас до ближайших гор (Кавказ) 2000 км отмахать надо
|