Просмотр полной версии : МПЗС своими руками на Таврию ОТЧЕТ
Дороговизна в трудоемкости работ по снятию-одеванию коробки. Петро, не паникуйте сильно. У меня стоит шкив уже более 5 лет, езжу каждый день, за это время 1 раз поменял верхнюю подушку. Шкив сторцован на 5мм, кронштейн и хвост датчика спилен на точиле, провода подключены напрямую с помощью обжимных клемм и замазаны герметиком. Все работает без проблем, но когда подойдет время менять сцепление, все же поставлю маховик попутно. Все машины индивидуальны, некоторые ничего не пилят, и у них не цепляет, а вот мне немного не повезло, пришлось пилить.
Дороговизна в трудоемкости работ по снятию-одеванию коробки. Петро, не паникуйте сильно. У меня стоит шкив уже более 5 лет, езжу каждый день, за это время 1 раз поменял верхнюю подушку. Шкив сторцован на 5мм, кронштейн и хвост датчика спилен на точиле, провода подключены напрямую с помощью обжимных клемм и замазаны герметиком. Все работает без проблем, но когда подойдет время менять сцепление, все же поставлю маховик попутно. Все машины индивидуальны, некоторые ничего не пилят, и у них не цепляет, а вот мне немного не повезло, пришлось пилить.
Ну якщо спочатку купувати шків- кронштейн, а потім при ремонті зчеплення міняти маховик, то я все таки схиляюсь до того що відразу купити маховик, а заодно і на стан зчеплення глянути, зважаючи на те, що машина свіжокуплена і стан зчеплення невідомий.
СБорисов
23.12.2015, 00:11
Чертежи есть у Славика в теме, штифты нормальный сварщик приварит без разборки за 1 минуту, главное правильно разметить и ни чего не надо разбирать, на своей машине случайно ударился в бордюр правым колесом (уходил от мотоцикла, хз куда он против шерсти ехал) отбило штифт, за 50 грн на ближайшем СТО приварил штифт опять и езжу дальше... Скинул ремень генератора и вперед...
Чертежи есть у Славика в теме, штифты нормальный сварщик приварит без разборки за 1 минуту, главное правильно разметить и ни чего не надо разбирать, на своей машине случайно ударился в бордюр правым колесом (уходил от мотоцикла, хз куда он против шерсти ехал) отбило штифт, за 50 грн на ближайшем СТО приварил штифт опять и езжу дальше... Скинул ремень генератора и вперед...
В мене є зварочний інвертор якщо щось і таке як штифт на шківі сам приварити зможу, але я роблю "для себе". Тому або нормально, або не роблю
СБорисов
23.12.2015, 00:24
Не заморачивайтесь, если есть инвертор приварите, а энергию и деньги на новый шкив, кронштейн и токаря пропейте, ну или купите жене к новому году подарок какой... эффект тот же будет только жена рада будет очень. У меня например стоит маховик сенсовский, в перспективе таки инжектор и форсунки 6 дырые уже лежат, осталось за малым...
Не заморачивайтесь, если есть инвертор приварите, а энергию и деньги на новый шкив, кронштейн и токаря пропейте, ну или купите жене к новому году подарок какой... эффект тот же будет только жена рада будет очень. У меня например стоит маховик сенсовский, в перспективе таки инжектор и форсунки 6 дырые уже лежат, осталось за малым...
Так Кварц же каже що з ПЗ на 4 варіанті нюанси. А 3 варіант хоче шківа 60-2. А правильно розмітити 60 штифтів ХЗ чи вийде :D
СБорисов
23.12.2015, 22:36
Не знаю что там Кварц каже, а поговори со Славой, он все правильно скажет, в соответствующей ветке есть телефоны. А вообще там по моему все становится без нюансов, там хот верть-круть, хоть круть-верть, а проц или у JML купить, или у Славы, печатает их один человек на 3 вариант, ну и цена... по курсу. 3 таки вкуснее, сека вроде еще вкуснее, а инжектор таки самый вкусный.
Не знаю что там Кварц каже, а поговори со Славой, он все правильно скажет, в соответствующей ветке есть телефоны. А вообще там по моему все становится без нюансов, там хот верть-круть, хоть круть-верть, а проц или у JML купить, или у Славы, печатает их один человек на 3 вариант, ну и цена... по курсу. 3 таки вкуснее, сека вроде еще вкуснее, а инжектор таки самый вкусный.
В смислі " вкуснее"? Інжектор таки так, смачненько. Але там і прайс не слабенький. Ні?
Не кидайте помідорами, якщо запитаю абсолютну дурню. Просто, апгрейдом запалення не цікавився ніколи. Спочатку не було гаража, потім інжекторна машина. Попередня Таврія, була куплена на убой, її просто підтримував в стані "щоб їздило". А тепер чи криза середнього віку, чи що. Ладно, лірика. Тепер сама суть. Читаю тут про МПСЗ щоб таки визначитися з варіантом і десь на якомусь форумі натрапив на фразу: "Баловство єто ваше МПСЗ, собрать нормальную систему на Январе".
А що потрібно, щоб зібрати інжекторну систему запалення на інжекторних "мозгах" на карбовому авто?
Ткніть мордою в ссиль з нормальною схемою.
Володимир
24.12.2015, 11:03
Не кидайте помідорами, якщо запитаю абсолютну дурню. Просто, апгрейдом запалення не цікавився ніколи. Спочатку не було гаража, потім інжекторна машина. Попередня Таврія, була куплена на убой, її просто підтримував в стані "щоб їздило". А тепер чи криза середнього віку, чи що. Ладно, лірика. Тепер сама суть. Читаю тут про МПСЗ щоб таки визначитися з варіантом і десь на якомусь форумі натрапив на фразу: "Баловство єто ваше МПСЗ, собрать нормальную систему на Январе".
А що потрібно, щоб зібрати інжекторну систему запалення на інжекторних "мозгах" на карбовому авто?
Ткніть мордою в ссиль з нормальною схемою.На газелях ніби так зроблено, стоїть мікас і керує запалюванням, а насправді машина карбова. Одним словом все те саме що для МПСЗ, тільки замість блока МПСЗ поставити мікаса, ну і відповідно з комплектації виключити форсунки і непотрібні датчики. Потім з часом можеш потроху докупляти залізо.
На газелях ніби так зроблено, стоїть мікас і керує запалюванням, а насправді машина карбова. Одним словом все те саме що для МПСЗ, тільки замість блока МПСЗ поставити мікаса, ну і відповідно з комплектації виключити форсунки і непотрібні датчики. Потім з часом можеш потроху докупляти залізо.
Я бачу, ти розбираєшся в тому щоб "вправити мозги" ЕБК. Якщо вирішу, що краще зібрати на Январі чи Мікасі, допоможеш програмку підправити? Не безплатно, звичайно
Володимир
24.12.2015, 11:58
Я бачу, ти розбираєшся в тому щоб "вправити мозги" ЕБК. Якщо вирішу, що краще зібрати на Январі чи Мікасі, допоможеш програмку підправити? Не безплатно, звичайноЯ маю досвід тільки з мікасом 10,3+.
Январь буде дорожче, і сам блок, і до января треба датчик витрати повітря, а він дорогий.
Я маю досвід тільки з мікасом 10,3+.
Январь буде дорожче, і сам блок, і до января треба датчик витрати повітря, а він дорогий.
Добре, а якщо збирати на Мікасі 10.3+, допоможеш?
Володимир
24.12.2015, 12:53
Добре, а якщо збирати на Мікасі 10.3+, допоможеш?Хіба порадами, бо в світлу поду доби я вдома не буваю.
Хіба порадами, бо в світлу поду доби я вдома не буваю.
Та ні. Якщо зібрати таки осилю, то з прошивкою таки мабудь не розберусь. Треба шукати когось. Може підкажеш хто в Тернополі взявся б за подібне?
Володимир
24.12.2015, 13:06
Та ні. Якщо зібрати таки осилю, то з прошивкою таки мабудь не розберусь. Треба шукати когось. Може підкажеш хто в Тернополі взявся б за подібне?Прошивку можу підправити, за спеціаліста в Тернополі не скажу.
Прошивку можу підправити, за спеціаліста в Тернополі не скажу.
Все. Домовились. Якщо вирішу збирати і зберу за "підправити прошивку" звернусь. Ок?
Володимир
24.12.2015, 15:03
Все. Домовились. Якщо вирішу збирати і зберу за "підправити прошивку" звернусь. Ок?Тільки для мікас 10,3 чи 10,3+, на інших не розуміюся.
Петро, выкиньте дурную идею из головы. МПСЗ тем и хороша, что онлайновый софт к ней бесплатный, чего не скажешь о Микасе. К тому же на карбовых Газелях был Микас 7.1, сейчас это редкий зверь, к нему еще ДПДЗ надо на карбюратор приделывать. Или ставьте уже инж, или МПСЗ (можно 1вариант, самое дешевое и простое в установке). Работает ненамного хуже, чем более дорогие варианты, поставить можно за полчаса.
Тільки для мікас 10,3 чи 10,3+, на інших не розуміюся.
Я зрозумів
Если предполагается постепенный переход на инж, то возможно это оптимальный переход.
Хотя, я не вижу профита от перехода на инж. Гораздо окупаемей связка мпсз/гбо.
Петро, выкиньте дурную идею из головы. МПСЗ тем и хороша, что онлайновый софт к ней бесплатный, чего не скажешь о Микасе. К тому же на карбовых Газелях был Микас 7.1, сейчас это редкий зверь, к нему еще ДПДЗ надо на карбюратор приделывать. Или ставьте уже инж, или МПСЗ (можно 1вариант, самое дешевое и простое в установке). Работает ненамного хуже, чем более дорогие варианты, поставить можно за полчаса.
Я того і почав з'ясовувати нюанси, а не кинувся купувати залізо, що хочу розібратись.
Хід думок приблизно такий
1 і 2 варіант МПСЗ не хочу. До покупки 4 морально і фінансово готовий, але з штифтом маховика засада. Якщо вскривати зчеплення і міняти маховик, то можна і інжекторний вкинути. Тоді і 3 варіант доступний. Але він дорожчий. Якщо брати 3 варіант, то може вже на модулі 2112 042.3705.. Тоді ціна зовсім не дитяча. Може тоді вкинути інжекторний маховик, поставити Мікас з датчиками і юзати його поки що як систему запалення. З часом доробити йому вприск.
при такому розкладі 7.1 - тупак. Якщо брати то 10.3
Володимир
24.12.2015, 16:06
Я зрозумівале з мікасом не все так просто буде, сам мікас дорогий, плюс проводка до нього, і датчик тиску в нього специфічний. Можливо під МПСЗ можна якось відмітчик чи з внутрішньої сторони шківа зробити, чи на шестерні РВ.
http://zaz.kiev.ua/forum/gallery/photobase/00208/00208-1262122362-579.jpg
але з мікасом не все так просто буде, сам мікас дорогий, плюс проводка до нього, і датчик тиску в нього специфічний. Можливо під МПСЗ можна якось відмітчик чи з внутрішньої сторони шківа зробити, чи на шестерні РВ.
http://zaz.kiev.ua/forum/gallery/photobase/00208/00208-1262122362-579.jpg
ОЛХ рулить
http://olx.ua/obyavlenie/mikas-10-3-s-provodkoy-IDgYdBa.html#15ced52d5f
800 грн з проводкою. 350 інжектоний маховик ми вчора бачили.+ транспорт+% ну нехай 1300. Що там залишається? Котушка і кілька датчиків? Тобто по грошах співмірно з МПСЗ. Зато є куди рости:D
На шестерні Р.В відмітчик то весело, але РВ крутиться вдвічі повільніше. Треба програмку правити
Володимир
24.12.2015, 16:57
ОЛХ рулить
http://olx.ua/obyavlenie/mikas-10-3-s-provodkoy-IDgYdBa.html#15ced52d5f
800 грн з проводкою. 350 інжектоний маховик ми вчора бачили.+ транспорт+% ну нехай 1300. Що там залишається? Котушка і кілька датчиків? Тобто по грошах співмірно з МПСЗ. Зато є куди рости:DНу я просто незнаю ціни МПСЗ. На фото мікас від уаза, бажано мати проводку від славути щоби стала як рідна.
Датчик тиску можна замовити в китаї такий щоби не думати куди вставити славутовський http://ru.aliexpress.com/item/MPX4250AP-SENSOR-ABS-PRESS-36-3-PSI-MAX/32330534876.html?spm=2114.03020208.3.1.CsckKI&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_2,sea rchweb201560_4
Я схожий замовляв собі для газу.
http://g04.a.alicdn.com/kf/HTB1ZZBoIpXXXXcpXFXXq6xXFXXX1/MPX4250AP-SENSOR-ABS-PRESS-36-3-PSI-MAX.jpg_220x220.jpg
На шестерні Р.В відмітчик то весело, але РВ крутиться вдвічі повільніше. Треба програмку правитиПрограмку правити непотрібно, просто кількість зубів ділиться на два. Якщо є можливість нахаляву зробити такий відмітчик, то чого непопробувати.
Ну я просто незнаю ціни МПСЗ.
.
4 варіант - 2100, 3 -2600, але шків і кронштейн треба докупляти, або, як ми з'ясували, маховик. Тобто 2950
.
На фото мікас від уаза, бажано мати проводку від славути щоби стала як рідна.
Датчик тиску можна замовити в китаї такий щоби не думати куди вставити славутовський http://ru.aliexpress.com/item/MPX4250AP-SENSOR-ABS-PRESS-36-3-PSI-MAX/32330534876.html?spm=2114.03020208.3.1.CsckKI&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_2,sea rchweb201560_4
Я схожий замовляв собі для газу.
http://g04.a.alicdn.com/kf/HTB1ZZBoIpXXXXcpXFXXq6xXFXXX1/MPX4250AP-SENSOR-ABS-PRESS-36-3-PSI-MAX.jpg_220x220.jpg
.
А по чому видно? Там пише, що проводка в комплекті Славути
Петро, иногда появляются в продаже комплекты инжа по вкусной цене с битых, инвалидских машин и т.п. За те же деньги, что и дорогое МПСЗ.
Петро, иногда появляются в продаже комплекты инжа по вкусной цене с битых, инвалидских машин и т.п. За те же деньги, что и дорогое МПСЗ.
Ну, це взагалі ідеальний варіант
Инж в полном комплекте за 3000?
:no:. Не верю. Ценник от 5000 начинается. А учитывая что нужен еще маховик либо кронштейн, то еще выше.
И разве инвалидки выпускались инжекторные? Если и да то это была весьма ограниченная серия.
Володимир
24.12.2015, 17:54
А по чому видно? Там пише, що проводка в комплекті СлавутиЯ коменти пізніше прочитав, я дивився по наклейці на блоку керування.
Петро, иногда появляются в продаже комплекты инжа по вкусной цене с битых, инвалидских машин и т.п. За те же деньги, что и дорогое МПСЗ.100%, краще довше пошукати, і купити все в комплекті.
И разве инвалидки выпускались инжекторные? Если и да то это была весьма ограниченная серия.Після 2007 року всі інжекторні. Тут в темі про установку інжектора АндрійЗП саме з такої машини ставив інжектора, в нього навіть на маховику отвори не під таврійське зчеплення були, я так прикидав по отворам, то під щеплення від 2108.
Петро, гбо планируется?
Машина з заводу з ГБО. Єдине, що попередній власник зняв редуктор. Я доставив Томасетто АТ-07. Правда ще не відрегулював. Поки катаюсь на бензі
Если планируется оставить ГБО 1 поколения, смысла в инже нет.
Если планируется оставить ГБО 1 поколения, смысла в инже нет.
В чому різниця між 1 і2 поколунням ГБО?
Собственно говоря, имея на борту гбо (да хоть какое), вообще не вижу смысла в инжекторе.
В том плане, что окупаемость - 0.
МПСЗ ваше все, и если честно, как на меня, первого поколения хватает по за глаза.
Собственно говоря, на чем я и остановился.
Собственно говоря, имея на борту гбо (да хоть какое), вообще не вижу смысла в инжекторе.
В том плане, что окупаемость - 0.
МПСЗ ваше все, и если честно, как на меня, первого поколения хватает по за глаза.
Собственно говоря, на чем я и остановился.
Ну я, власне через ГБО і зацікавився системо яка б регулювала кути запалення в затежності від типу пального. Глибоко апгрейдитись до інжектора в планах не було. Питання в тому, що якщо по грошах різниця не велика то чому б і ні:)
Тю, так вам первого варианта хватит. Искра когда надо, стабильность, гибкость.
Чи собрать вам плату по дешевке? Вам останется дело за малым - корпус, провода, переделка трамблера, приобретение ДАД, трубки и мелочевка;-).
Володимир
24.12.2015, 18:53
Ну я, власне через ГБО і зацікавився системо яка б регулювала кути запалення в затежності від типу пального. Глибоко апгрейдитись до інжектора в планах не було. Питання в тому, що якщо по грошах різниця не велика то чому б і ні:)Якщо таки надумаєш ставити мікас, то бери тільки з плюсом, в ньому можна робити дворежимку.
Тю, так вам первого варианта хватит. Искра когда надо, стабильность, гибкость.
Чи собрать вам плату по дешевке? Вам останется дело за малым - корпус, провода, переделка трамблера, приобретение ДАД, трубки и мелочевка;-).
А під 4 варіант плату зберете?
Опыта нет. А экспериментировать на чужой шкуре, сами понимаете - не стоит.
Вот первых я сделал в своей жизни не мало.
СБорисов
25.12.2015, 22:06
Опыта нет. А экспериментировать на чужой шкуре, сами понимаете - не стоит.
Какой там опыт, нажимай да дуй... ПП, проц прошить, собрать, Вам за вечер, проводку еще за вечер.
В варианте 1 геморой с установкой УоЗ начального, в остальных только проверка правильного "0" угла, остальное нарисуется само с нашей помощью.
Я лично осведомлен с проблемами синхронизации датчиков с контролером мпсз на 2-4 варианте.
Очень важна обвязка оу. Один неверный шаг, и контролер повисает на 2200-2500 оборотах.
Да и проблем с зимним пуском хватает.
У меня валяется плата 2-4 варианта собственной разработки. когда установил себе, понял, что первый вариант, это мое;).
СБорисов
25.12.2015, 23:02
Делал 1, потом уже 2-4, провод до датчиков не экранированный, не витой, обычный НВ-0.5, со многими нарушениями правил монтажа подобных схем, если бы не эта долбанная заваруха уже стоял бы 60-2. И крутится до отсечки, и едет легко, если искать причины их будет миллион, если их преодолевать они не будут мешать.
Может просто многие не замечают мелочей;)?
А никто не прикидывал- шайбу такую 60-2 разместить между шкивами КВ, места нет там? Тот же ДХ вполне там может разместиться. Не?
Тут Володимир цікавіше підказав: на зірочку РВ шайбу виготовити. Правда треба виготовляти 60-2-60-2 ;-)
Vaejovis spinigeris
26.12.2015, 17:14
Тут Володимир цікавіше підказав: на зірочку РВ шайбу виготовити. Правда треба виготовляти 60-2-60-2 ;-)
Тоді буде теж саме що трамблер(1варіант)
Тут головне обійти распредвал.
А никто не прикидывал- шайбу такую 60-2 разместить между шкивами КВ, места нет там? Тот же ДХ вполне там может разместиться. Не?
Вы имеете в виду отрезать зубчатый венец от зубастого шкива, открутить генераторный и подложить под него? Я правильно понял? Тогда нужно промежуточную шайбу вытачивать для центровки, ланосовский шкив конусом идет, в отрезанном венце получится большая дырка. Кронштейн для датчика тоже придется тогда переделывать... ДХ с таким шкивом не применяется, там индуктивный датчик с магнитным сердечником.
Я лично осведомлен с проблемами синхронизации датчиков с контролером мпсз на 2-4 варианте.
Очень важна обвязка оу. Один неверный шаг, и контролер повисает на 2200-2500 оборотах.
Да и проблем с зимним пуском хватает.
У меня валяется плата 2-4 варианта собственной разработки. когда установил себе, понял, что первый вариант, это мое;).
Какие проблемы с обвязкой? Делайте ее по схеме 5-го Января, а вместо 78L05 ставьте LP2950, тогда будет работать железно в любой мороз.
Вы имеете в виду отрезать зубчатый венец от зубастого шкива, открутить генераторный и подложить под него? Я правильно понял? Тогда нужно промежуточную шайбу вытачивать для центровки, ланосовский шкив конусом идет, в отрезанном венце получится большая дырка. Кронштейн для датчика тоже придется тогда переделывать... ДХ с таким шкивом не применяется, там индуктивный датчик с магнитным сердечником.
Не, Юра, я имел в виду просто промежуточную шайбу с зубцами, сейчас это не так и сложно, хоть лазер моисеичем сделать, втиснутую между шкивом ГРМ и генератора, неужели под кожухом места не найдется?
Шайба из листового металла толщиной миллиметра 2..3, вырезанная лазером таки да, это мысль. Единственное, она должна быть бОльшего диаметра, чем окружающие ее железки , чтобы зубья торчали, иначе сигнал ослабнет. Еще может стать некоторой проблемой поиск маленького датчика, который туда влезет. Такие бывают на некоторых иномарках. В принципе можно распотрошить какое-нибудь маломощное реле и использовать от него обмотку, на хвост прицепить ему неодимовый магнитик или просто подмагничивание постоянным током сделать.
Юра, вспомни датчик, он же коммутатор от вентилятора кампутёра, не проблема и оптопары, полно их всяких- и на просвет, и на отражение.
Если на чудном немецком Баркас-1000 они прекрасно и долго служат в системе трехкатушечного зажигания, что мешает им тут работать?
Оптику однозначно нет, ее надо хорошо защищать от грязи. Холлу питание нужно, да и сигнал там не такой, как с обмотки, софт для шкива 60-2 может его некорректно понимать. Обмотка реле - нормальное решение.
Подожди, а как в других, разве на торце КВ со стороны шкивов не ДХ, сложно не два, а три провода при существенной большей помехоустойчивости? Оптопара у немцев работает до сих пор, однако.
СБорисов
26.12.2015, 22:45
Не ломайте голову, фри версия не поддерживает 60-2, а покупать ту версию которая поддерживает 60-2 или делать секу не все в состоянии, у Славы или МaYa купить?
Разметить реперный шкив просто: берется диаметр чуть больше 140 с чем то миллиметров и засверливается сверлом 3 мм с шагом 6 мм лишнее можно болгаркой выбрать, получается довольно точно, нужно просто знать что ты делаешь, выломал потом 2 зуба и репер готов. Ну на лазере тоже можно, но дорого, соизмеримо с покупкой заводских деталей, проходил это лет 5 назад. Проще ставить 2 шторки и ДФ от инжа, те же яйца но в профиль, и работает с прошивкой для ДХ, делал несколько работает пестня, http://tavria.org.ua/forum/picture.php?albumid=168&pictureid=2733
примерно вот так.
Шайба из листового металла толщиной миллиметра 2..3, вырезанная лазером таки да, это мысль. Единственное, она должна быть бОльшего диаметра, чем окружающие ее железки , чтобы зубья торчали, иначе сигнал ослабнет. Еще может стать некоторой проблемой поиск маленького датчика, который туда влезет. Такие бывают на некоторых иномарках. В принципе можно распотрошить какое-нибудь маломощное реле и использовать от него обмотку, на хвост прицепить ему неодимовый магнитик или просто подмагничивание постоянным током сделать.
Таки ідея. Можна вирізати і на той же шків ремня генератора вінець одіти
А пальцы не отрубит невзначай? Страшноватенько выглядит. 60 отверстий сверлить сверлом, а затем болгарить... Слишком прямые руки надо иметь. Если диск 60-2, то делать СЕКУ конечно, она круче намного и сделана на моей любимой АТМеге8, а не на противном ПИКе.
СБорисов
26.12.2015, 23:07
На фото прототип, потом он был заменен на более толстый металл и его стало намного меньше. На фото видна решетка авто на котором это стоит, М-407, во время пробного заезда была "положена" стрелка спидометра, а в последствии и двигатель, который не выдержал нагрузки... Ну то такая история криворукие мотористы не могут собрать в 3 раз мотор по чему то и грешат на электронику.
Еще, а почему не вспомнить совковую МС 2713-02, там импульсы НО брали со штифта на маховике, у угловые импульсы от венца?
Так это и есть 2 и 4 вариант мпсз.
СБорисов
27.12.2015, 10:46
Еще, а почему не вспомнить совковую МС 2713-02, там импульсы НО брали со штифта на маховике, у угловые импульсы от венца?
Вопрос не в штифте, а снять или не снимать шкив КВ для приварки штифта.
Это ясно, но если там он есть, на кой возиться? Тем более- шкив чугуниевый может быть
СБорисов
27.12.2015, 11:16
Василич! Ну оно тебе надо... Ну человека надо бодрить чтоб он не знал куда бежать, а потом тепленького и развести, к кому он в руки и попадет.
Володимир
27.12.2015, 12:36
А никто не прикидывал- шайбу такую 60-2 разместить между шкивами КВ, места нет там? Тот же ДХ вполне там может разместиться. Не?Там металічний кожух ремня ГРМ буде заважати, хіба що трохи вирізати, тому і запропонував розмістити на РВ. Можна на помпу прикріпити відмітчик, місця повинно хватити.
http://i.ytimg.com/vi/Sf19I6n7FYU/hqdefault.jpg
Після довгих роздумів, консультацій і пошуків був куплений Б.у комплект МПСЗ 3 варіант в наступній комплектації:
- блок МПСЗ
-модуль ВАЗ 2112 042.3705
-Кронштейн під ВАЗ 2112 042.3705
- ДКВ
-Кроннтейн ДКВ
-Шків 60-2
-ВВ проводи
-шнур підключення до ноута
-Б.К
Все продавалось гамузом. Прайс 2100 + транспорт +% за переказ грошей, разом 2212. Буду розбиратись з підключенням так як на проводці є незрозуміла релюшка з позначками "+", "-", "Тах" і 4 контакт йде на малий роз'єм МПСЗ. А також з великого роз'єма МПСЗ контакт "Вибор +12 бензина"
СБорисов
30.12.2015, 22:07
Все та зрозумило... как написано так и цепляйте, тах вам не нужен, пока, выбор бенза тоже. Поздравляю...
Все та зрозумило... как написано так и цепляйте, тах вам не нужен, пока, выбор бенза тоже. Поздравляю...
Дякую за вітання. Про тах мені вже Прімус розказав як і про вибір бенза. Воно якраз потрібне бо ж ГБО. Хотів завтра інсталячити, але щось горло затягує. Доведеться відкласти. Неохота завтра промерзнути і провалятися всі свята з застудою
СБорисов
30.12.2015, 23:44
У нас как никогда -10 и снежок, а до этого +5... как то да надо поберечься. В лс посмотри.
shatunov1994
09.03.2018, 12:21
Блин и хочется и колется. Но дорого ж((
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot