PDA

Просмотр полной версии : Переделка карба на инжектор

Страницы : 1 2 [3] 4 5 6

AndreyZp
03.09.2015, 23:06
ДФ поки немає можливості. Сектору немає, пообіцяли шукати на заводі.
Поки без нього.
Gxx не міняв.
Прошивку нічого не міняв. Пару днів тікі як двигун запустив, вроді з працюючої славути і такі трабли...
Купив К-лайн, але немає компа на який можна встановити ХР (драйвера нові сатовські диски не бачать на ХР, то застряг).
Підключав діагностичні програми.
Так а як так, працювало все, а тут поставили і параметри полізли так погано... ?
Я так розумію змінити Gxx можна тікі Чіп експлорером і чіплоадером?

Yurasvs
03.09.2015, 23:20
Gxx можно крутить с любой диагностической программы. Прошивка точно на двигатель 1.2? Или что-то не так подсоединили, или прошивка залита не на Ваш мотор.

AndreyZp
03.09.2015, 23:23
А можеш якусь програму порадити? І в який бік краще спробувати крутити?

а що ж там не так можна під'єднати...
вже стікі разів все передивлявся :(

Прошивка, на славуту 1.2 інвалідку (ручним зчепленням).. принаймні цю машину якось через совбес забрали.. Тобто я сумніваюсь що там хтось шив щось...

Yurasvs
03.09.2015, 23:30
Можно и Вашей бесплатной программой КВП-Д. Управление-коррекция топливоподачи... Но здесь что-то явно не так, слишком большие отклонения.

AndreyZp
04.09.2015, 09:17
а що ж робити... ?
З чим це може пов'язано бути?

Куплю манометр, ще раз поперевіряю тиск в різних режимах...
Спробую Gxx погратися, може дасть щось...
Ввечорі відпишуся...

mavrsmart
04.09.2015, 10:34
Після пуску сильно шипить з дросселя. А саме перед ним отвір в район РХХ, я так розумію туди засмоктує. Пальчик наблизив так притулило, видернув. По звуку іншого нічого не чутно, сьогодні бризкав маноловським очисником. як бризнеш маленьку порцію в район дроселя то майже глохне
а так брискав і по датчиках на ресивері (РХХ, ДПДЗ), і стик дросселя і інші стики. взагалом резульат ніякий. стабільно працювало....

Закрыть все подсосы (сверху и снизу дросселя отводы забить трубкой с вкрученным болтом). Дроссель не должен шипеть. Прокладки проверяли? Их 3. Дроссельная, рессивера, коллектора. Могут пропускать резинки форсунок.
На РХХ должена быть резинка. В рессивере 4ре дыры (вакуумник, 2 подсоса на дросселе, отвод для РДТ).

На ХХ положение РХХ должно быть в районе 40.
Топливоподача тут не при делах (если форсунки целые). Ищите подсос.

Володимир
04.09.2015, 13:15
Закрыть все подсосы (сверху и снизу дросселя отводы забить трубкой с вкрученным болтом). Дроссель не должен шипеть. Прокладки проверяли? Их 3. Дроссельная, рессивера, коллектора. Могут пропускать резинки форсунок.
На РХХ должена быть резинка. В рессивере 4ре дыры (вакуумник, 2 подсоса на дросселе, отвод для РДТ).

На ХХ положение РХХ должно быть в районе 40.
Топливоподача тут не при делах (если форсунки целые). Ищите подсос.Якщо підсос то РХХ буде крокувати до 15-20 кроків, в залежності що зашито в прошивці. Якщо прикинути що є підсос плюс положення РХХ 80 кроків то оберта двигуна були б порядка 2000.

mavrsmart
04.09.2015, 21:33
Якщо підсос то РХХ буде крокувати до 15-20 кроків, в залежності що зашито в прошивці. Якщо прикинути що є підсос плюс положення РХХ 80 кроків то оберта двигуна були б порядка 2000.

Я когда купил микаса, то ловил глюки месяц. РХХ то уходил до 200, то до 6, + CE. В результате перепаяв микросхему драйвера РХХ, решил данную проблему. Автор темы сильно активно убежден, что все то барахло, что ему продали - рабочее. Я тоже месяц пугал всех окружающих оборотами ХХ в 3000-4000. Но за время поиска проблемы было приобретено запчастей еще на один инжектор. А проблема у меня была всего - "меняем все, мозк не включаем, детали все рабочие, хоть и б/у".

AndreyZp
05.09.2015, 08:27
Отже, щодо результатів

Спочатку вирішив поміряти тиск в рампі. Купив манометр на 5 атм, шланг, відкрутив на рампі ніпель, з'єднав це все, запустив насос.
Манометр показав порядка 2,8 атм. Завів двигун. Насос показувати почав те саме. Натискав і на кнопку, і оберти давав, і зняв шланг який іде від РДТ до ресивера. Манометр показував те саме. А в результаті манометр розлетівся по частинах!!! Коротше вірність результатів тут ніяка... Скло манометра відпало поки я роспаковував його....

І що цікаво: коли я зняв шланг від РДТ до ресивера, двигун набрав обертів, і майже не було провалу! Це я побічно побачив. Якщо одягну шланг, то знов те саме, провали, холостий приупав. А коли знімаєш одразу оберти підпригнули, якось щолі легше двигун працює, натискаєш на дроссель інтенсивно розганяється.
Може це комусь щось підкаже? Бо у мене після карба мислі зовсім ішні щодо цього...

Далі промучався, намагався підключити ноутбук. Втратив багато часу поки зрозумів, що к-лайн просто почав сипатися (використовую другий раз), щупи всередині повідпаювалися. Пропаяв к-лайн, підключився.
Проблема ще в тому, що будь яка зміна напруги і він вирубаєтьсЯ, потрібно вимикати программу, вимикати юсб, вмикати тощо. Навіть венитлятор який постійно вмикався і все збивав вибивав к-лайн.
Для замірів використовував програму Мікас-Онлайн Володимира, за що йому окреме дякую. Програма дійсно дуже функціональна, я навіть не очікував, професіонально написана.

То по замірах.
При першому підключенні (які стояли при покупці) значення були такі: Gxx 70, Gob 120

Змінив Gxx на 30. ЗАвів двигун, двигун одразу заглох. Пару спроб - те саме.

Далі виставив 80, 100. Почав замічати що провал почав падати.
В районі Gxx = 120 провалу майже і нема, взагалом майже норма, одразу відчуває дроссельну заслонку. Але при цьому двигун не заводиться сам, потрібно трошки на дроссель а коли вже заведеться то норм. При 150 відчутно що двигун вже переливає.
С горем навпіл, з постійними сбоями і перепідключеннями доки не сів ноутбук зняв такі параметри:

При Gxx = 130
Витрата палива ~ 0.9
Час вприску ~ 2,97 мс
Тиск в ресивері ~ 360 ммртст
РХХ ~ 53 кроки

При Gxx = 150
Витрата палива ~ 1,2
Час вприску ~ 3,30 мс
РХХ ~ 60 кроків

При Gxx = 90
Витрата палива ~ 0.9
Час вприску ~ 2,4 мс
Тиск в ресивері ~ 335 ммртст
РХХ ~ 49 кроки

При Gxx = 60
Витрата палива ~ 0.9
Час вприску ~ 2,29 мс
РХХ ~ не вдалося зняти

При Gxx = 75
Витрата палива ~ 0.9
Час вприску ~ 2,30 мс
Тиск в ресивері ~ 394 ммртст
РХХ ~ 60 кроки

Вийшли ось такі з горем навпіл заміри.
При Gxx більше 100 провал пропадає, спочатку двигун заводився ідеально, оберти різко піднімалися, потім плавно опускалися, як в іномарках. А коли двигун повністю прогрівся то перестала взагалі запускатися поки дросселем не допоможеш. якщо допоможеш то ХХ тримає

__
Щодо ДК.
Відключав, підключав. На результан ні що ніяк не вплинуло
Напругу на ньому програма показувала десь 0,4
__

Покажу трошки відео.
Ось безуспішний (скоріш за все) тест на тиск палива.
Там же на відео і провал видно, що спочатку глохне, смикається, а потім набирає оберти.
https://www.youtube.com/watch?v=sm79NkfD4F4&feature=youtu.be

при Gxx = 120 двигун ще заводився ідеально (на відео видно). потім чомусь перестав взагалі при такому параметрі, я так думаю після повного прогріву. Хоча і до цього гарячий був, більше 80 температура.

https://www.youtube.com/watch?v=6-QzkOIVZZE&feature=youtu.be

Потім коли ставиш більше 100 Gxx двигун не заводився (про те що вище писав), схопився і заглох.
Ось так:
https://www.youtube.com/watch?v=UQDsBWUHpAA&feature=youtu.be

_______
Окреме запитання
mavrsmart (http://tavria.org.ua/forum/member.php?u=46232)
А чому на ХХ не повинно шипіти незвідки?? У мене навіть карбюратор шипів.

Yurasvs
05.09.2015, 09:16
Что-то мне не внушает доверия этот игрушечный манометр. РДТ достаточно надежная штука, ломается крайне редко. У Вас что, нет шинного манометра? Подключите через тройник к подающей магистрали. При запуске двигателя давление должно падать на величину вакуума в коллекторе, при прогазовках кратковременно возрастать обратно.

AndreyZp
05.09.2015, 11:41
Це і був шинний манометр.
Купив новий РДТ, спробую поміняти...

Yurasvs
05.09.2015, 13:06
Так может в нем фиксатор есть? И из-за этого показания не меняются? РДТ ломается раз в 100лет.

Володимир
05.09.2015, 16:54
Так может в нем фиксатор есть? И из-за этого показания не меняются? РДТ ломается раз в 100лет.Якщо на манометрі фіксатор, то тиск на ньому міг і не падати.

Причина я думаю в низькій основній паливоподачі Gob=120, колись на своїй ксперементував з паливоподачами, то при такій величині були провали при натисканні на газ, а тут ще й нема датчика фаз, менше 130 не варто ставити.

mavrsmart
05.09.2015, 18:20
Я остановился на Gxx=90, Gob=180. Ниже Gxx - плавание холостых. Ниже Gob - при перегазовке может заглохнуть. В режиме работы, когда лямбда войдет в работу, то Gob и Goxx будет автоматически подстраиваться под двигатель.

Уровень лямбды 0.45 вольт - это эмуляция лямбды (типа стихиометрия), пока та не нагреется. Через ~90 секунд сигнал должен начать меняться, иначе лямбда мертва.

AndreyZp
06.09.2015, 05:52
Щодо манометра, на фіксатор я натискав, на відео видно. Результат ніякий.
___

Замінив РДТ.
Виставив Gxx=65, Gob=185

Параметри наступні:
витрата палива ~ 0,9
положення дросселю ~ 0
Час вприскування ~ 2,1
Абсолютний тиск ~350
Коефіцієнт корекції по Л-зонду ~ 1,1192
Напруга ДК ~ 0,712
Положення РХХ: 45 кроків

http://s017.radikal.ru/i431/1509/a1/179967ff9163.jpg

________

Результат в цілому.
Заводиться добре. При газувані провал вдвічі менше. Я би навіть сказав що це не правал, а затримка. Тобто якщо раніше він спочатку майже глохне а потім набирає оберти, то зараз таке відчуття що він пів секунди думає а потім набирає.
При поверненні на ХХ трошки спочатку підглохує а потім підвищується на ХХ.

Навсяк випадок себе перевірив, на карбовій подьоргав дроссель, різниця дуже відчутна як карбовий двигун одразу відчуває дроссель і як цей тупить

https://www.youtube.com/watch?v=AHJkiS8OlJE&feature=youtu.be

___

Мужчини, для мене ще одна загадка. Раніше вентилятор вмикався при 95 і вимикався при 91, а тепер, навіть не здогадуюсь чому (нічого ніде не змінював і навіть не знаю де), він почав вмикатися при 100 (майже кипить рівень аж підскокує в бачку) і вимикається при 96.
Це що, мікас своїм життям вирішив пожити?
_
(нажаль, по службі на два дні терміново покину місто, через два дні повернуся, може хтось дасть пораду обов'язково прочитаю).

Володимир
06.09.2015, 12:52
http://s017.radikal.ru/i431/1509/a1/179967ff9163.jpg
Можливо воно так чудить через відсутність датчика фаз, колись пробував знімати в себе фішку з датчика фаз, то оберти ХХ плавали і машина тупила. Скоріш за все в аварійному режимі мікас неправильно працює без датчика фаз, треба його відключати в прошивці.

AndreyZp, підніми Gxx до рівня, коли Kl буде рівним на ХХ одиниці або навіть трохи меншим, ну а потім піднімай Gob до рівня щоби не було провалів.

mavrsmart
06.09.2015, 22:12
В микасе есть такая фича как предоткрыватель. Если оборотов > 120 от холостых, то врубается предоткрыватель, который добавляет топлива. Либо он отключен, либо форсунки(ка) не выдает нужного количества топлива.
Кстати что с ДАДом? Если контроллер непоймет нагрузку двигателя, то благодаря низким углам будет провал.

Володимир
07.09.2015, 07:35
В микасе есть такая фича как предоткрыватель. Если оборотов > 120 от холостых, то врубается предоткрыватель, который добавляет топлива. Либо он отключен, либо форсунки(ка) не выдает нужного количества топлива. Приоткриватель, це по суті РХХ, палива він не додає, а тільки додає повітря щоби збільшити оберти. Служить для підняття обертів двигуна щоби в перехідних режимах двигун не зупинився.

mavrsmart
07.09.2015, 12:36
И топливо к РХХ додает также

Алексчук
07.09.2015, 12:42
И топливо к РХХ додает также

Топливо подают форсунки, это не карб.

Володимир
07.09.2015, 14:02
И топливо к РХХ додает такжеПаливо додається саме по у відповідності до карт паливоподачі, так як міняються тиск в ресивері і оберти двигуна.

AndreyZp
08.09.2015, 04:57
Володимир, дякую. Спробую погратися щоб Ki був в належному чині.
Да, датчик фаз потрібно відключити...
Я думаю, Машина була інвалідка, з електровакуумним зчепленням. Може зчеплення боялося різкого газу, і якось цей провал (тупість секунда оця) задумана в прошивці? Теоретично в мікасі можливо таке зробити, чи то я вже видумую?
_
Сьогодні пів дня вільних є, спробую позмінювати

__

А от є такий параметр як Додаткова паливоподача Gдод
І він рівен нулю.
може він не повинен бути рівним нулю?

__
Дякувати богу, з горем навпіл з чотирьох ранку намагався поставити ВінХР на ноутбук.
Бо ні чіплоаде, ні чіпЕксплорер не працюють на вищих операційних.
Довелося шукати сатовські драйвери і вшивати в встановлюваний дестрибутив щоб установщик побачив вінчестер.
Дякувати богу побачив, встановлюється. Може вийде сьогодні відключити ДФ.
Якщо у когось теж ноут не хоче ХР, то можу розказати як установщика прошити.

Yurasvs
08.09.2015, 12:36
Желательно найти заводскую прошивку без датчика фаз (не знаю, были ли такие на объем 1.2...). Если просто отключить ДФ и ошибку по нему в прошивке, а также поставить галку "всегда попарнопараллельный впрыск", думаю все равно будет хуже оригинала, придется править сами карты в прошивке, а это требует времени и желания. Может я ошибаюсь конечно.

AndreyZp
08.09.2015, 12:52
Результатів ніяких.
Відключив в прошивці ДФ.

Ось прошивка:
http://andreyzp.ho.ua/MIKAS.zip

А я не бачив там де попарно-паралельний вмикати. просто вимкнув ДФ і все...

___

Ось які вийшло отримати логи до програми Mikas Online
Але адаптер постійно скидується, тому нормально попрацювати не вдається...

_

Підняв Goxx до 100, а основну паливоподачу до 350
Більше менш щось набирає оберти. Але всеодно відчувається затримка якась. Але це ж цифри дуже великі...

Володимир
08.09.2015, 16:59
Результатів ніяких.
Відключив в прошивці ДФ.

Ось прошивка:
http://andreyzp.ho.ua/MIKAS.zip

А я не бачив там де попарно-паралельний вмикати. просто вимкнув ДФ і все...

___

Ось які вийшло отримати логи до програми Mikas Online
Але адаптер постійно скидується, тому нормально попрацювати не вдається...

_

Підняв Goxx до 100, а основну паливоподачу до 350
Більше менш щось набирає оберти. Але всеодно відчувається затримка якась. Але це ж цифри дуже великі...Дивився я ту прошивку, то вона скоріш за все на двигун 1.1л, від заводської прошивки на двигун 1.1 мало що відрізняється.

Yurasvs
08.09.2015, 17:41
Идентификатор прошивки в студию.

Володимир
08.09.2015, 17:49
Идентификатор прошивки в студию.
MIKAS 10.3.0 - AEC 02.30.069b CL A Mar 07 2006.bin

Yurasvs
08.09.2015, 20:32
Таки на 1.2...

Litovets
08.09.2015, 22:29
MIKAS 10.3.0 - AEC 02.30.069b CL A Mar 07 2006.bin
На моей машинке такая же. ДФ в прошивке отключен, все вроде норм работает.

AndreyZp
09.09.2015, 07:35
гм...
І чого їй не вистачає...

Володимир
09.09.2015, 09:46
Таки на 1.2...Ну незнаю чи таки на 1.2, то відмінності в прошивці суттєві, для прикладу.

http://s1.postimg.org/vqpukxcwr/image.jpg (http://postimg.org/image/vqpukxcwr/)

http://s1.postimg.org/ls4vyg3h7/image.jpg (http://postimg.org/image/ls4vyg3h7/)

http://s1.postimg.org/6yq8dovq3/image.jpg (http://postimg.org/image/6yq8dovq3/)

Yurasvs
09.09.2015, 10:59
Я когда-то сравнивал разные версии заводских прошивок для 1.3, так топливоподача совпадала практически 1в1 у всех, а вот кривые зажигания и коррекции всякие, а также управление холостым ходом могут отличаться очень сильно.

Володимир
09.09.2015, 12:11
Я когда-то сравнивал разные версии заводских прошивок для 1.3, так топливоподача совпадала практически 1в1 у всех, а вот кривые зажигания и коррекции всякие, а также управление холостым ходом могут отличаться очень сильно.Я порівнював ту що кинув AndreyZp з стандартною 1.2, то в ній паливоподачі менші ні в стандартній для 1,2.

grisha87
20.09.2015, 00:35
Эта.. А в чем отличия прошивки для 1.2 с ДФ без лямбды от прошивки для 1.3 с ДФ и тоже без лямбды? Есть смысл ехать к дяде за денежку и катать, пробуя разные настройки или сам наклацать смогу? Был 1.2, поставил 1.3, один раз из десяти глохнет при переходе на нейтраль или при падении оборотов до уровня ХХ.

Buzyan
20.09.2015, 07:44
Эта.. А в чем отличия прошивки для 1.2 с ДФ без лямбды от прошивки для 1.3 с ДФ и тоже без лямбды? Есть смысл ехать к дяде за денежку и катать, пробуя разные настройки или сам наклацать смогу? Был 1.2, поставил 1.3, один раз из десяти глохнет при переходе на нейтраль или при падении оборотов до уровня ХХ.
Есть товарищ Алексей мой дружбан с моторчиком 1.3. Спишите у его прошивку да перезалейте.

Yurasvs
20.09.2015, 08:41
Прошивки отличаются очень сильно. Вы сейчас не используете все преимущества мотора 1.3. Обязательно перешейте блок.

grisha87
21.09.2015, 00:15
Ну блин, я второй день не могу тронуться нормально без визга колес, на газ-то нажимаю по старым ощущениям еще. А оно еще круче, страшно будет :D

grisha87
23.09.2015, 17:51
Договорился про настройку Микаса. Проблемы я заметил когда: когда чуть коснешься газа, срабатывает приоткрыватель - повышаются обороты КВ где-то до 1500, и вот когда они должны упасть до моих выставленных 940, начинается либо пляска стрелки таха от 500...600 до 1000, либо иногда глохнет. Если газовать педалью то нормально всё. А вот такой "раскачки" не было на 1.2 моторе, причем заметил я ее вечером, смотрю что свет начинает скакать туда-сюда, яркость падает-повышается. Чё нашьют - расскажу потом.

Володимир
24.09.2015, 08:03
Договорился про настройку Микаса. Проблемы я заметил когда: когда чуть коснешься газа, срабатывает приоткрыватель - повышаются обороты КВ где-то до 1500, и вот когда они должны упасть до моих выставленных 940, начинается либо пляска стрелки таха от 500...600 до 1000, либо иногда глохнет. Если газовать педалью то нормально всё. А вот такой "раскачки" не было на 1.2 моторе, причем заметил я ее вечером, смотрю что свет начинает скакать туда-сюда, яркость падает-повышается. Чё нашьют - расскажу потом.Я так розумію прошивка 1.2 на двигуні 1.3, основну паливоподачу на ХХ яку поставив, датчик кисню в системі є?

grisha87
24.09.2015, 09:52
Да, всё верно. Топливоподача не помню какая, сегодня вечером могу глянуть. А лямбды нет у меня. Самое обидное что даже чек не загорается ни по какой ошибке, а порой глохнет и "раскачка" :)

Я так розумію прошивка 1.2 на двигуні 1.3, основну паливоподачу на ХХ яку поставив, датчик кисню в системі є?

Володимир
24.09.2015, 12:40
Да, всё верно. Топливоподача не помню какая, сегодня вечером могу глянуть. А лямбды нет у меня. Самое обидное что даже чек не загорается ни по какой ошибке, а порой глохнет и "раскачка" :)Було б добре глянути і на ідентифікатор прошивки.

grisha87
24.09.2015, 12:41
069 была изначально, но мне чувак со славутофорума менял ее уже после установки инжектора. Собственно, к нему завтра и поеду если он свободен.

Було б добре глянути і на ідентифікатор прошивки.

Володимир
24.09.2015, 14:07
069 была изначально, но мне чувак со славутофорума менял ее уже после установки инжектора. Собственно, к нему завтра и поеду если он свободен.Чувак випадково не КОТ?

grisha87
24.09.2015, 14:11
Чувак - Денис Кормилин, его там рекомендовали в 2011, тема про прошивку была. И он очень удивился, увидев вылизанную Таврию на Микасе в 2015 :-D

Володимир
24.09.2015, 15:40
Чувак - Денис Кормилин, его там рекомендовали в 2011, тема про прошивку была. И он очень удивился, увидев вылизанную Таврию на Микасе в 2015 :-DНу значить не він.

grisha87
25.09.2015, 13:06
Пошили, всё норм. Подняли подачу, только заметили что ДПДЗ иногда возвращается не в 0%, а в 0.9......1.5%, а при 1% срабатывает приоткрыватель. Купил новый ДПДЗ, вечером заменю. Едет ОК, я доволен.

grisha87
27.09.2015, 22:11
Опять я, опять какая-то дебильная проблема. В двух словах - двигатель глохнет когда машина стоит на светофоре на ХХ мордой вниз, т.е. жопа задрана (скатился с горки, а там красный загорелся). В Киеве глох пару раз уже, есть 2 места где стоишь на светофоре с задранной жопой, оба места - глохнет через 5....10 секунд стояния. Обороты не плавают, просто работает-работает и чик - заглох. Бак полный был сегодня, так что не он. Что может быть? И зараза 1.3 так тихо работает на ХХ что отсутствие вращения понимаешь по горящему "чайнику" и "акб".

Yurasvs
27.09.2015, 22:43
Может глохнуть, если лямбдакоррекция превышает 25%. Подключить комп и вывести Klz в единицу +-2%, регулируя Gxx.

grisha87
27.09.2015, 22:45
Так а наклон тут причем? Больше никогда не глохнет после перешивки. И хх стабильный. От если будет настроение - я в выходные в гаражах заеду жопой на эстакаду и попробую.

Может глохнуть, если лямбдакоррекция превышает 25%. Подключить комп и вывести Klz в единицу +-2%, регулируя Gxx.

Yurasvs
27.09.2015, 22:50
Не знаю. Инжекторный двигатель работает, даже когда машина лежит вверх колесами. Может что-то с заборником топлива или бензонасосом?

grisha87
27.09.2015, 23:14
Заборник точно нет, сам всё там собирал и перемывал. А вот насос может быть, хотя дома зимой еще его гонял на проводах - качал в любом положении. Закреплен сейчас параллельно горизонту под багажником.

Не знаю. Инжекторный двигатель работает, даже когда машина лежит вверх колесами. Может что-то с заборником топлива или бензонасосом?

AndreyZp
04.10.2015, 14:59
grisha87 (http://tavria.org.ua/forum/member.php?u=33687)
А ти в Запоріжжі діагностуєш інжа?
Бо я зі своїм провалом досі не вирішив. Зараз робота взагалі не давала часу на відпочинок, не те що на машину.
Віддав на СТО дозібрати, вже можна їхати забирати
але є одне но
у мене немає кронштейна цього
http://s017.radikal.ru/i440/1510/6a/3379616d38aa.jpg

і тепер не можу забрати із за нього машину бо педаль газу прикріпити не можу. В магазинах ніде немає. Навіть і не знаю що робити... Доведеться десь шолі виготовляти...

Володимир
04.10.2015, 17:38
grisha87 (http://tavria.org.ua/forum/member.php?u=33687)
А ти в Запоріжжі діагностуєш інжа?
Бо я зі своїм провалом досі не вирішив. Зараз робота взагалі не давала часу на відпочинок, не те що на машину.
Віддав на СТО дозібрати, вже можна їхати забирати
але є одне но
у мене немає кронштейна цього
http://s017.radikal.ru/i440/1510/6a/3379616d38aa.jpg

і тепер не можу забрати із за нього машину бо педаль газу прикріпити не можу. В магазинах ніде немає. Навіть і не знаю що робити... Доведеться десь шолі виготовляти...Його простіше зробити ніж знайти, думаю за пів години можна справитись.

AndreyZp
04.10.2015, 18:24
Да, я вже думаю над цим, простіше кудись піти попросити виточити...
Я наочно прикинув, він десь "випирає" мілліметрів на 25... Тоді трос вроді як повинен буде бути натягнутим...
Завтра треба вирішувати питання, бо потім на службу і ще декілька днів машина на СТО місце просто так буде займати...

кук
04.10.2015, 20:42
Гнется из полосы Ст3, сверлится два отверстия, пилится пропил для троса и усЬо! Работы трезвому шльоссеру на 15 мин, пьяному на 10.

AndreyZp
05.10.2015, 08:53
:-D :-D :-D :-D :-D

Значить сходжу сьогодні в таксопарк, там токарі, як раз до обіда повинні вже бути бухими, може зроблять.
Бо після обіду будуть з бодуна вже навряд щось зроблять.
А яка там приблизно відстань між отворами? Машина далекувато від мене, на СТО на підйомнику, важкувато поміряти...

кук
05.10.2015, 09:03
Там не треба токарі, їм там нічого робити.

AndreyZp
05.10.2015, 09:33
кук
у мене просто нічого і немає. Ні металу, ні тисків нормальних.
Живу в квартирі, звідки б воно у мене було. Я слюсарем декілька років працював, якщо треба було шось то міг на роботі зробити.
Шуруповерт хочу собі. але не купляю бо по суті він мені потрібен буде раз на пару місяців... Простіше у когось взяти на день...
У зятя інструмент був, будівником раніше був, але криза, купляти не за що було, болгарка згоріла, дрель на шабашкє...
Тому мені простіше дати на бутилку, нехай зроблять ніж весь день по місту туди поїду візьму туди поїду візьму... на проїзд половина того вийде.
Якось такось на око накидав, буду дуже сподіватися що підійде
http://s020.radikal.ru/i723/1510/46/5568f5a17929.jpg

_______

Зробили.
Якось такось вийшло.
Буду колхозити якось

http://s003.radikal.ru/i204/1510/8a/85fa5df6cad9.jpg

Володимир
05.10.2015, 16:53
В тебе карбовий трос на скільки я розумію, нема гарантії що на виході з кожуха довжина троса така сама як на інжекторі. Простіше взяти кусок залізного дроту товщиною 1,5-2 мм, і з нього на місці вигнути тимчасовий кронштейн. Нагрузки там сильної нема, то витримає.

Zaz 968 1975
05.10.2015, 18:10
Инжевый и карбовой трос по длине что трос что оболочка троса одинаковы, когда себе переделывал на инж, купил инжевый трос и сравнил его с карбовым, они полностью одинаковы

AndreyZp
05.10.2015, 19:19
Ні, Володимир правий
Мені здається що інжекторний трос дещо коротший
Я колись вже думав виготовити, і на око прикинув наскільки цей кронштейн повинен бути вигнутим. Товарищ на педальгу давив а я рубашку переміщав.
Вийшло приблизно 30 мм, ось так і зробив.
Сподіваюсь підійде.
А хоча інжевий точно коротше.
Тому що інжевий входить в дальнє колесо, а потім ще додатковий маленький тросик знизу на флажок заслонки діє.
А карбового мені при такому кронштейні вистачає обігнути дальнє колесо і цим же карбовим тросом зайти в флажок дросселя.

Тобто дивись де рідний кінчається трос
а чорним я намалював як мій буде прокладений
http://s020.radikal.ru/i720/1510/02/03ac7ed6e392.jpg

Zaz 968 1975
06.10.2015, 08:49
И инжевый также должен обойди дальнее колесо, то в инвалидных версиях так сделано два троса

grisha87
06.10.2015, 10:31
Не, диагностировал в Киеве. Не в Запорожье.

AndreyZp
09.10.2015, 07:58
Вчора була перша поїздка на інжекторі.

Ніяких відгуків.. Нічим він краще не їде ніж карбюратор. Карб у мене тягнув впринципі так само...
Провал залишився.
Коли переходиш на ХХ то сильна просадка обертів, до 600 падає. Майже глохне.
Коли на бордюр по колесу заїжжаєш, то із за провалу при натисканні і провалу при переході на ХХ глохнеш. Треба хороших обертів давати коли заїжжаєш.
ВІдчулася різниця тікі коли там назад здаю з стояночки, відчувається як двигун круте впевнено, в карбі оберти спадали а інж круте.

А так....

Взагалом на даний момент радощі від переходу на інж не відчуваю...

Володимир
09.10.2015, 08:35
Підозрюю що це через відсутність ДФ.

AndreyZp
09.10.2015, 09:35
Володимир
так а прошивки ж були без ДФ
та і відключали мужики, вроді ж ні у кого не було таких проблем...

___
А от тікі що зі стоянки забирав, інжектор відчувається. Карбова тупила б на холодну, а цей еластично працює.

grisha87
09.10.2015, 09:43
В зп ж есть Слава, попробуй к нему обратиться с прошивкой. У тебя 100% косяки в прошивке.

Вчора була перша поїздка на інжекторі.

Ніяких відгуків.. Нічим він краще не їде ніж карбюратор. Карб у мене тягнув впринципі так само...
Провал залишився.
Коли переходиш на ХХ то сильна просадка обертів, до 600 падає. Майже глохне.
Коли на бордюр по колесу заїжжаєш, то із за провалу при натисканні і провалу при переході на ХХ глохнеш. Треба хороших обертів давати коли заїжжаєш.
ВІдчулася різниця тікі коли там назад здаю з стояночки, відчувається як двигун круте впевнено, в карбі оберти спадали а інж круте.

А так....

Взагалом на даний момент радощі від переходу на інж не відчуваю...

AndreyZp
09.10.2015, 09:54
Григорій
Слава що МПСЗ продає?
__

Тільки що їздив, разів 10 глохла при переході на ХХ
Може погратися з Gxx ?

grisha87
09.10.2015, 09:57
Да, он. Напиши в личку, созвонитесь.

Григорій
Слава що МПСЗ продає?
__

Тільки що їздив, разів 10 глохла при переході на ХХ
Може погратися з Gxx ?

AndreyZp
09.10.2015, 10:02
У мене є його номер
Він мені МПСЗ ставив

Так прикол в тому що я перепрошив вже блок... Володимир іншу прошивку кидав, така сама поведінка...

grisha87
09.10.2015, 10:08
Ну в любом случае нужно всю машину показать специалисту. Может у тебя там мелочь какая-то вообще в сборке, а ты не заметил.

У мене є його номер
Він мені МПСЗ ставив

Так прикол в тому що я перепрошив вже блок... Володимир іншу прошивку кидав, така сама поведінка...

Володимир
09.10.2015, 10:49
Володимир
так а прошивки ж були без ДФ
та і відключали мужики, вроді ж ні у кого не було таких проблем...

___
А от тікі що зі стоянки забирав, інжектор відчувається. Карбова тупила б на холодну, а цей еластично працює.Зроби програмою MikasOnline http://vlad5229.narod.ru/projects.html логфайл роботи двигуна на холостому і коли є провали, вишли мені подивлюсь що там до чого. Надіюсь ДК включений.

andreybelov
09.10.2015, 11:17
Лучше на карб газ поставить. Ехать будет лучше, дешевле и надежнее.

Yurasvs
09.10.2015, 14:48
Удобство не то.

AndreyZp
09.10.2015, 22:56
Володимир (http://tavria.org.ua/forum/member.php?u=1876)
Як на вихідних буду зроблю :)
Датчик кислороду ввімкнений.

__

Ви знаєте, щодо інжа заберу слова назад..
Вчора був з двух з половиною суток на службі (людей не вистачає), сьогодні під 150 км по місту намотав на свіжу голову, всетаки інж тягне покраще...
Еластичніше доволі, і на низах потужніше тягне.... В пол ще не давав, а на низах іде добре до 3,5 тисяч.. Міський режим...
Підняв Gxx з 65 до 75
на ХХ просадка є але глохнути перестало. Але коефіцієнт лябди я до цьоо виставляв майже під одиницю, трошки нижче, а тепер при Gxx=75 коефіцієнт 0,89 десь...

Yurasvs
09.10.2015, 23:38
Он просто плавнее и предсказуемей карба. Сколько надавил, ровно столько момента и получил. У карба немного не так, при открытии второй камеры заметный рывок, ну и эластичность конечно не та. На инже классно ездить по снегу и грязи, от не глохнет и не дергается на любой передаче на самых низких оборотах. При газе в пол тоже ровней и быстрей набирает.

andreybelov
10.10.2015, 04:22
Он просто плавнее и предсказуемей карба. Сколько надавил, ровно столько момента и получил. У карба немного не так, при открытии второй камеры заметный рывок, ну и эластичность конечно не та. На инже классно ездить по снегу и грязи, от не глохнет и не дергается на любой передаче на самых низких оборотах. При газе в пол тоже ровней и быстрей набирает.

Вот все точно тожесамое на карбе с гбо.

AndreyZp
10.10.2015, 07:01
А ще питання, коли на холодну я завожу у мене так: спочатку завівся, але першу секунду оберти низькі, нижче холостого ходу, а потім буквально через секунду різко піднімаються на оберти прогріву (порядка зараз 1300 в таку погоду). Так і повинен запускатися інж? Мені чомусь здавалося що він одразу повинен різко завестися з обертами високими... Бо шось перша оця секунда таких низьких обертів мені здаєтья в мінуса не покрутить...

Yurasvs
10.10.2015, 10:17
Вот все точно тожесамое на карбе с гбо.
Кроме резвости при газе в пол.

Володимир
10.10.2015, 18:20
А ще питання, коли на холодну я завожу у мене так: спочатку завівся, але першу секунду оберти низькі, нижче холостого ходу, а потім буквально через секунду різко піднімаються на оберти прогріву (порядка зараз 1300 в таку погоду). Так і повинен запускатися інж? Мені чомусь здавалося що він одразу повинен різко завестися з обертами високими... Бо шось перша оця секунда таких низьких обертів мені здаєтья в мінуса не покрутить...Та не мало би так бути, можливо це через відсутність ДФ, якщо прошивка моя, то на ній в мене коефіцієнт лямбдарегулювання рівний одиниці при G0XX<50, в тебе вийшло 65, якось за таких умов мікас неправильно рахує паливоподачу.

AndreyZp
11.10.2015, 04:27
а ДФ дуже дорого ставити... Тим паче не факт що це точно із за нього :(

Володимир
11.10.2015, 12:07
а ДФ дуже дорого ставити... Тим паче не факт що це точно із за нього :(В тебе стоїть трамблер з датчиком хола, потрібно тільки переробити шторку.

AndreyZp
12.10.2015, 05:17
Я навіть не уявляю де її напаяти.. Там потрібно частину відрізати частину напаяти до напівмісяця причому щоб ідеальна дужка була щоб не чіпляла датчик..

На форумі ніхто випадково не робив з трамблера ДФ?

А якщо збільшити паливоподачу? Коли я збільшував основну то пропадав провал утой...
чи тоді витрата буде скажена?

Володимир
12.10.2015, 08:41
Я навіть не уявляю де її напаяти.. Там потрібно частину відрізати частину напаяти до напівмісяця причому щоб ідеальна дужка була щоб не чіпляла датчик..Думаю там нічого складного нема, відрізати існуючі шторки і акуратно приварити чи припаяти кусочок жесті. Якщо час не підтискає, пришли мені трамблер я тобі зроблю.
А якщо збільшити паливоподачу? Коли я збільшував основну то пропадав провал утой...
чи тоді витрата буде скажена?Витрату контролює лямбдарегулятор, але тут незрозуміло як працює сам мікс, чи чудить тільки з основною паливоподачею, чи і з графіками також, якщо і з графіками чудить, то результату недоб"єся.

AndreyZp
12.10.2015, 16:28
Володимир
Ну давай по змозі скину з програми Мікас-онлайн лог, може шось да покаже..
Я хотів замість трамблера зробити кронштейн який буде заглушка + тримач модуля запалювання, і нормально пластик поставити інжевий...
__
Наразі при Gxx = 75 (збільшив тоді) всеодно пару разів глохла.
І пару разів коли несильно трошки трошки на газ натискаєш іде не тяга а гальмування (як двигун заглушений). А тікі сильніше притиснув пішла набиратися..

І що цікаво, я звернув увагу що в основному погана робота двигуна на середніх температурах. На холодну і на гарячу при переході на ХХ не глохне. На гарячу тікі просадка є. На холодну тримає підвищені оберти.
_

А лямбдарегулятор на всіх режимах корректує?
Може бути таке що він з - за несправності погано корректує в якийсь бік, наприклад (кажу просто для прикладу) він при певному співвідношенні суміші повинен дати сигнал 0,5 В, а він дає 0,4 і мікас із за похибки цієї неправильно паливо росподілює (наприклад не додає).. ?

Може заради експерименту дійсно спробувати збільшити і основну паливоподачу (наразі стоїть 185).
Коли машина стояла в гаражі і були жахливі провали (на первах, коли форсунки були брудні, попарний вприск вимкнений), коли я ставив основну паливоподачу (експерементував) під 300 то провалу взагалі не було, а двигун розганявся дуже швидко...
Або відключити лямбда-зонд і глянути як себе поводитиме... ?
Заради експеременту...

Володимир
12.10.2015, 17:32
А лямбдарегулятор на всіх режимах корректує?
Може бути таке що він з - за несправності погано корректує в якийсь бік, наприклад (кажу просто для прикладу) він при певному співвідношенні суміші повинен дати сигнал 0,5 В, а він дає 0,4 і мікас із за похибки цієї неправильно паливо росподілює (наприклад не додає).. ?В перехідних і в режимі прискорювального насосу не працює, тому основну паливоподачу слід ставити так, щоби під час їзди коефіцієнт лямбдарегулювання був менший одиниці. Потім під час їзди в перехідних режимах і під час прискорення, буде збільшення паливоподачі, так як коефіцієнт буде збільшений до одиниці.
Може заради експерименту дійсно спробувати збільшити і основну паливоподачу (наразі стоїть 185).
Коли машина стояла в гаражі і були жахливі провали (на первах, коли форсунки були брудні, попарний вприск вимкнений), коли я ставив основну паливоподачу (експерементував) під 300 то провалу взагалі не було, а двигун розганявся дуже швидко...
Або відключити лямбда-зонд і глянути як себе поводитиме... ?
Заради експеременту...Пробуй, бо якщо суміш бідна, то при роботі лямбда регулятора вода доводиться до нормальної тобто коефіцієнт лямбдарегулювання більший за одиницю, але коли ти нажимаєш на газ, іде перехід від ХХ до робочого ходу, можливо і влючається прискорювальний насос, лямбдарегулятор не працює, і коефіцієнт лямбдарегулювання рівний одиниці, тобто в тебе буде обрізання паливоподачі.

AndreyZp
13.10.2015, 10:00
Вчора під залишок вечора вирішив поексперементувати.

Хотів во дворі збільшити основну паливоподачу доїхати до гаражу. Але в адаптері як завжди відпаявся штирьок, поїхав на паливоподачах хх=75, Gob=185

По дорозі на перересті натискаю на газ машина заглохла, двигуном почала гальмувати. Заводити в ходу - нічого. Накатом став, ввімкнув аварійку. Ввімкнув запалення послухати працює насос чи ні - машини навколо шумлять не вдалося. Заводити - завелася як нівчому не бувало. Але у мене є мисля - до перехрестя був дуже тривалий поворот наліво - і в ньому стрілка пішла вліво і горіла лампа. Скоріш за все (я так думаю) був підсмокт повітря. Розвернувся, на заправку, долив 5л (ітого в баку десь 15), ще раз проїхав цей поворот і перехрестя - норм.

Доїхав в гараж.
Поставив основну паливоподачу 200, і почав гратися з Gxx.

Ось лог з такою паливоподачею
http://andreyzp.ho.ua/logs/log1.zip

При цьому сильно скажуть оберти в межах 900 - 1200 на ХХ
(іноді сам натискав на акселератор і перевіряв просадку).

А ось тут я експерементував в реальному часі змінював Gxx
http://andreyzp.ho.ua/logs/log2.zip

Коли я поставив Gxx=50 двигун одразу заглох.
Нічого не змінюючи я його запустив, він одразу запустився і продовжив працювати на ХХ. Ось лог продовження:

http://andreyzp.ho.ua/logs/log3.zip

___

І що я замітив цікаве.
Коли на дроссель натискаєш ТРОШКИ ТРОШКИ, буквально поклав ногу, то машина починає не сильно, але відчутньо дьоргатися. Таке відчуття як нехватка палива іде. якщо газ притиснути то нормально.
Я на стоянці почав потрошку натискати на дроссель, на комп'ютері положення дроселя плавно змінювалося від 0 до 100...

На даний момент залишилась основна паливоподача 200, на ХХ = 65

При цьому дуже сильно пригає ХХ. Підпригує до 1200 обертів.

Ось відео:
(тахометр показує на 20обертів нижче)
• На 16 секунді підпригнули оберти - це воно само отак пригають наразі оберти до 1200
• Потім я сам на газ натиснув і на відео видно як оберти просаджуються

https://www.youtube.com/watch?v=qq8jqZFaT0k&feature=youtu.be

__

А от їхати почала це .... у мене немає слів.......
Це дещо...
Я на усіх світлофорах перший уїжжав...
Несильно на гашетку давиш вона як літак їде )))
Навіть при 40 вмикаєш четверту трошки на газ вона витягує еластично...
Їде як конкорд...
На п'ятій передачі по набережній на гашетку слухається педалі як першокласник... Вогонь.. Куди там карбюратору...

Тікі шо зі стоянки забирав. Всетаки інж класна штука. Завів, пішов вікна помив, сідаю, двигун прогрітий.. Раніше доводилося постійно підсос призасовувати... А тут тихенько собі гріється поки вікна попротирав.. Сів і поїхав..

А вот зараз на холодну дуже відчутно перехід. Коли трошки натискаю на педаль газу машина спочатку різко гальмує (провал іде), а потім через секунду десь береться. Таке відчуття що на якомусь положенні педалі газу (напочатках) взагалі не працює двигун як обрив ланцюга.. Шкода немає перевірочного датчика ДПДЗ
Якщо трошки ледве ледве натиснув, машина затупила, потім ще сильніше вдавив - вона дуже різко почала їхати ударом аж, аж голова назад уходить.. Таке відчуття що якась чорна зона є на низах, звідти може і іде провал при різкому старті...

(цікаво, чому цей текст синій і підкреслений.. не звертайте уваги, щось тут глюкануло)

Володимир
13.10.2015, 11:33
Вчора під залишок вечора вирішив поексперементувати.

Хотів во дворі збільшити основну паливоподачу доїхати до гаражу. Але в адаптері як завжди відпаявся штирьок, поїхав на паливоподачах хх=75, Gob=185

По дорозі на перересті натискаю на газ машина заглохла, двигуном почала гальмувати. Заводити в ходу - нічого. Накатом став, ввімкнув аварійку. Ввімкнув запалення послухати працює насос чи ні - машини навколо шумлять не вдалося. Заводити - завелася як нівчому не бувало. Але у мене є мисля - до перехрестя був дуже тривалий поворот наліво - і в ньому стрілка пішла вліво і горіла лампа. Скоріш за все (я так думаю) був підсмокт повітря. Розвернувся, на заправку, долив 5л (ітого в баку десь 15), ще раз проїхав цей поворот і перехрестя - норм.Тобі потрібно ще бак від інжа ставити, в нього в середині має бути спеціальний відсік в районі заборної трубки.

Посилання з логами невірні, закинь мені логи на пошту.

andreybelov
14.10.2015, 06:03
http://pda.zapchastizaz.com.ua/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=842&option=com_virtuemart&Itemid=26
77грн. Может поменяете?

AndreyZp
14.10.2015, 07:10
Володимир
Прошу вибачення, десь промазав. Скинув на пошту файли логу.

andreybelov
Да, ти правий... 77 грн це наразі і грошами не назвеш. С зарплати поміняю.

__

Вчора під вечір їздив (Гхх 65, Гоб=200), дуже відчувалося оця мертва зона на початку акселератора, і багато разів глохла на ХХ....
Нарешті вчора зробили кронштейн для модуля запалювання.
Він одночасно заглушка для трамблера і тримач модуля.
Доставив пластик.
http://s020.radikal.ru/i714/1510/70/017664724cebt.jpg (http://radikal.ru/F/s020.radikal.ru/i714/1510/70/017664724ceb.jpg.html)

Володимир
14.10.2015, 13:41
Володимир
Прошу вибачення, десь промазав. Скинув на пошту файли логу.

andreybelov
Да, ти правий... 77 грн це наразі і грошами не назвеш. С зарплати поміняю.

__

Вчора під вечір їздив (Гхх 65, Гоб=200), дуже відчувалося оця мертва зона на початку акселератора, і багато разів глохла на ХХ....
Нарешті вчора зробили кронштейн для модуля запалювання.
Він одночасно заглушка для трамблера і тримач модуля.
Доставив пластик.
http://s020.radikal.ru/i714/1510/70/017664724cebt.jpg (http://radikal.ru/F/s020.radikal.ru/i714/1510/70/017664724ceb.jpg.html)Логи дивився, відписався в пошті.

Датчик фаз як думаєш ставити коли заглушив отвір трамблера, можна було на вісь трамблера приварити відмітчик датчика фаз, і якось закріпити біля нього датчик фаз.

AndreyZp
14.10.2015, 20:35
Та от цікаво, у всіх такі проблеми у хто відключав в прошивці датчик фаз?
Невже інжектор так тупить при попарно-паралельному вприску.. ?

А є хтось хто карб на інж робив, і відключав датчик фаз? Як машина їздить?

Бо такі кидки ХХ, провали шось як в цілому система глючить... Чогось йому не вистачає :( :( :(

mavrsmart
14.10.2015, 22:22
Я вырубил датчик фаз. Работает на попарном идеально. 55/180

mavrsmart
14.10.2015, 22:23
Есть 4ре сименса безхозных, могу дать попробовать на них погонять. Есть также ДПДЗ и РХХ. Если вы в ЗП, то можете подъехать, можно попробовать бросить мой микас на вашу машину.

UzzzVer
14.10.2015, 23:18
Уже год как езжу на попарном впрыске. Никаких траблов не заметил.

Скинь свою прошивку, гляну шозанах и чего оно дергается.

andreybelov
15.10.2015, 07:33
На попарно двиг мягче работает, только расход больше. Фазированный впрыск позволяет работать на более бедных смесях стабильнее.

Володимир
15.10.2015, 08:09
Я вырубил датчик фаз. Работает на попарном идеально. 55/180А яка версія керуючої програми, бо в Андрія 092, можливо вона не вміє працювати без ДФ?

Yurasvs
15.10.2015, 11:40
Тоже езжу на попарном, но не просто убрал ДФ из прошивки, а накатил на свою прошивку калибровки из заводской без ДФ для моего объема мотора. Проблем нет.

UzzzVer
15.10.2015, 20:06
А яка версія керуючої програми, бо в Андрія 092, можливо вона не вміє працювати без ДФ?092?????
А, нафига???
092 под гобатый вал и толку от нее ноль целых/хрен десятых.
096.+ грамотные калибры по ХХ и приоткрывателю твлрят чудеса. Углы и топливоподача по вкусу...

AndreyZp
15.10.2015, 20:43
Ага.
Тобто є смисл перепрошити на нову прошивку?
Головне блок не угробити ...
Я чув мікас 10.3+ в цьому питанні противний :)

mavrsmart
16.10.2015, 00:40
А яка версія керуючої програми, бо в Андрія 092, можливо вона не вміє працювати без ДФ?

96я

Я чув мікас 10.3+ в цьому питанні противний :)

Я свой пытался угробить. Раз 5 в штопор вводил, не выведя блок в режим диагностики. Раза 3 шил на столе ковыряясь в микасе паяльником (пока не въехал, что нужно реле замыкать). Живее всех живых. Не убиваемый зараза. По даташиту кажется 100000 циклов записи, так что писать можно по 100 раз в день, ничего ему не будет, на три года хватит.

Володимир
16.10.2015, 08:36
Ага.
Тобто є смисл перепрошити на нову прошивку?
Я чув мікас 10.3+ в цьому питанні противний :)Він противний якщо спочатку взятись за роботу а потім коли поламаєш читати інструкцію. Головне щоби при записі керуючої програми не пропало світло, і якщо в процесі заливки виникнуть проблеми з записом не переводити його в режим діагностики, а робити повторні спроби запису доки не буде успішний запис.

96я
.То можливо справа в самій керуючій програмі.

AndreyZp
16.10.2015, 15:09
Сьогодні додому відпустили на вечір.
То є можливість перепрошити.
Погано бензину мало по місту попрактикувати, нам зробили подарунок в день захисника України - не дали зарплату...
Але спробувати можна.

То як краще, спочатку спробувати залити калібровки від 1,3
А якщо буде те саме спробувати залити 096 прошивку?

Я ж правильно зрозумів, шоб повністю замінити саму програму, треба під час прошивки убрати галочку "запис тільки калібровок" .. ?

_______

Хотів ще спитати.
А якщо на крайньому випадку калібровки не допомжуть, і шити із самою прошивкою, то якщо залити від 1,3 машинка порезвіше буде їхати? Чесно кажучи люблю шоб педальку резвіше відчувала... ?
Дякую, ти трошки заспокоїв :)
Ато стрьомно блок шити,.. бо знаючи моє везіння шось завжди піде не так :)

Володимир
16.10.2015, 15:25
Сьогодні додому відпустили на вечір.
То є можливість перепрошити.
Погано бензину мало по місту попрактикувати, нам зробили подарунок в день захисника України - не дали зарплату...
Але спробувати можна.

То як краще, спочатку спробувати залити калібровки від 1,3
А якщо буде те саме спробувати залити 096 прошивку?

Я ж правильно зрозумів, шоб повністю замінити саму програму, треба під час прошивки убрати галочку "запис тільки калібровок" .. ?Правильно думаєш.

Хотів ще спитати.
А якщо на крайньому випадку калібровки не допомжуть, і шити із самою прошивкою, то якщо залити від 1,3 машинка порезвіше буде їхати? Чесно кажучи люблю шоб педальку резвіше відчувала... ?
Дякую, ти трошки заспокоїв :)
Ато стрьомно блок шити,.. бо знаючи моє везіння шось завжди піде не так :)Пробувати можна, але там кути запалювання трохи сильно відрізняються.

AndreyZp
16.10.2015, 15:38
Навіть так :)
Тоді краще 1,2.

А яку спробувати, уту що ти скидував останню? Де ще повидаляв другий режим газовий.. ?

___

Так а може смислу немає пробувати заливати калібровки 1,3 раз кути інші??
Одразу спробувати прошивку закинути?

Володимир
16.10.2015, 16:05
Навіть так :)
Тоді краще 1,2.

А яку спробувати, уту що ти скидував останню? Де ще повидаляв другий режим газовий.. ?

___

Так а може смислу немає пробувати заливати калібровки 1,3 раз кути інші??
Одразу спробувати прошивку закинути?Останню.

AndreyZp
16.10.2015, 16:18
Скину зараз все на ноут, сходжу во двір спробую перепрошити..
О результатах одразу відпишуся.

А мене от читаю довідку Чіплоадера, лякає:
Внимание. Перед тем как осуществлять запись прошивки во Флеш, обязательно считатйте и сохраните оригинальную прошивку т.к. для кажного она индивидуальна, и с другой чужой прошивкой, даже серийной, ЭБУ работать не будет

То нічого? Спробувати зашити?

AndreyZp
16.10.2015, 17:34
Такс.
Перепрошив.
Тепер внизу програми пише Версія ПО 096
(раніше писало 092).
Не хочу накаркати, бензину немає, то проїхався по двору, але провалу більше немає.
Машина одразу почала на педаль газа реагувати.
Я наразі трогаюсь так само як і до цього - тобто певну кількість газу + зчеплення - так вона зараз аж голова назад ухиляється. Мотор одразу починає різко набирати оберти!!!
Попробував декілька разів на бровку заїжжати - дуже чудово відчуває педаль газа... Заводиться еластично. На холодну був на стадії нервів після прошивки, але здалося що завелась не так як раніше спочатку першу секунду ледве ледве оберти, а потім набрало. А одразу завелось на нормальні оберти!!
Але я остаточно скажу коли покатаюся по місту.

А вот з ХХ проблема так і лишилася. ХХ пригає, провал на нейтралку іде.
З'явилася помилка - раніше не було її:
Несправність нагрівача лямбда-зонда 1
Випадково не може із за цього л/зонд неправильно давати показання а з цим стрибати ХХ??

Я записав декілька логів.

Ось перший пуск двигуна після перепрошивки на холодну.

Ось більш менш прогрівся двигун (більше 50 град) і вже видно як плавають ХХ

(посилання перевірив на працездатність).
Не хочеться поки нормально не покатаюсь каркати, але наразі мене дуже порадувала. З місця рухатися дуже зручно стало, двигун одразу якось починає в ход іти, можна аж різко на підйом стартонути назад не покатившись, оберти одразу піднімає. Після кінцевої обкатки ще підкажу.

А оберти можуть так пригати із за некорректного лямбди? Може із за обігріву там шось?

Я звернув увагу, коли працює двигун, коефіцієнт лямбди 0,8 приблизно
(причому шо при Gxx=55, шо при Gxx=75)
А в момент стрибку обертів він різко 1,000 (одночасно зі стрибком) стає.
Тобто таке відчуття що лямбда в цей момент корректує шось порціями

Yurasvs
16.10.2015, 18:12
Такс.

Крутите Gxx до тех пор, пока Klz на холостом ходу не будет плясать около 1.

AndreyZp
16.10.2015, 19:18
Та шось воно не сильно реагувало...
На наступному тижні спробую ще погратися, прогріюсь на повну...
Це якщо 0,8 це бідна чи багата суміш?

Володимир
16.10.2015, 19:58
Такс.
Перепрошив.
Тепер внизу програми пише Версія ПО 096
(раніше писало 092).
Не хочу накаркати, бензину немає, то проїхався по двору, але провалу більше немає.
Машина одразу почала на педаль газа реагувати.
Я наразі трогаюсь так само як і до цього - тобто певну кількість газу + зчеплення - так вона зараз аж голова назад ухиляється. Мотор одразу починає різко набирати оберти!!!
Попробував декілька разів на бровку заїжжати - дуже чудово відчуває педаль газа... Заводиться еластично. На холодну був на стадії нервів після прошивки, але здалося що завелась не так як раніше спочатку першу секунду ледве ледве оберти, а потім набрало. А одразу завелось на нормальні оберти!!
Але я остаточно скажу коли покатаюся по місту.

А вот з ХХ проблема так і лишилася. ХХ пригає, провал на нейтралку іде.
З'явилася помилка - раніше не було її:
Несправність нагрівача лямбда-зонда 1
Випадково не може із за цього л/зонд неправильно давати показання а з цим стрибати ХХ??

Я записав декілька логів.

Ось перший пуск двигуна після перепрошивки на холодну.

Ось більш менш прогрівся двигун (більше 50 град) і вже видно як плавають ХХ

(посилання перевірив на працездатність).
Не хочеться поки нормально не покатаюсь каркати, але наразі мене дуже порадувала. З місця рухатися дуже зручно стало, двигун одразу якось починає в ход іти, можна аж різко на підйом стартонути назад не покатившись, оберти одразу піднімає. Після кінцевої обкатки ще підкажу.

А оберти можуть так пригати із за некорректного лямбди? Може із за обігріву там шось?

А в момент стрибку обертів він різко 1,000 (одночасно зі стрибком) стає.
Тобто таке відчуття що лямбда в цей момент корректує шось порціямиПопробуй зняти фішку з лямбди, бо дійсно, щось постійно показує багату суміш, напруга на датчику повинна постійно переключатись відносно напруги 0.45в, тобто один раз вище 0.45 другий раз нижче 0.45. В тебе чогось зависає на рапрузі близькій до одиниці. Тому двигун постійно працює на бідній суміші і відповідно оберти плавають і РХХ на високих значеннях, в мене на цій прошивці, РХХ біля значення 30.

Будеш мати можливість, зніми РХХ і пофоткай наконечник, можливо там вже міняли РХХ і поставили не такий як стояв з заводу.

AndreyZp
16.10.2015, 20:04
Зняти фішку і спробувати?
А яке значення поставити на Gxx?
_
РХХ по можливості сфотаю. Там нічого складного? Викрутив і закрутив? Ніяких підводних каменів?

Володимир
16.10.2015, 21:04
Зняти фішку і спробувати?
А яке значення поставити на Gxx?
_
РХХ по можливості сфотаю. Там нічого складного? Викрутив і закрутив? Ніяких підводних каменів?Gxx=60 G0В=170

UzzzVer
16.10.2015, 22:41
Неблагодарное это дело отстраивать лямбду на микасе.

Завтра вечером скину прошивку с идеальным ХХ , попарно-параллельным впрыском без ДК для М113 с ДАД siemens. (с российским будут небольшие траблы)

Зашей попробуй покататься.

Только есть обязательное условие! :
нужно идеально отрегулячить зазоры клапанов.

AndreyZp
17.10.2015, 08:52
Так а як кататися якщо з ДАДом трабли будуть?
_
Я скільки до цього експерементував, у мене десь Gxx=65 виходило Klz=0,98-0,99 порядка

А зараз вчора трошки пробував, і чомусь щоб не ставив, 0,88
Причому якщо менше 65 то таке відчуття, що двигун як на хвилях качається, неспіша то в один бік то в інший перекланяється таке відчуття... не знаю як це там відбувалося. А якщо підняти більше 65 то якось холостий впевненіше ставав, але Klz як було 0,88 так і було, і відбувався прижок обертів і Klz одразу 1,000

А може бути що із за несправності обігріву лямбди такі трабли?
У мене чесно кажучи лямбда там якась жидкувата, дроти ізострічкою підмотані якісь були...

AndreyZp
17.10.2015, 13:30
Отже.
Випробував 096 прошивку.

Завів холодний двигун. Двигун завівся раза в два краже ніж до цього.
Оберти піднялися на якусь величину а потім на максимальну. До цього ця величина ледве ледве була стійкою. Зараз завівся більш впевненим.
Погрів пару хвилин, поїхав. Зі двора у мене проспект і з хорошим підйомом прям на светофорі. Машина на холодну без жодних провалів, м'яко поїхала. Карбюратор їхав тільки якщо під час рушіння з місця підсос висовувати, і то підтуплював.
Зараз рушила як гаряча. Еластично, потужно.

Ніяких провалів взагалі не відчув.
Машина їде класно! Навіть для цікавості спрбував - з місця може шліфувати, двигун одразу береться оберти набирати!!!
На передачах почав одразу реагувати на педаль газа. Притиснув машина відчутно пішла в разгон.
Їзда стала приємним заняттям :))))))
Реально, чотири з половиною роки на карбі їздив, скікі я і жиклери, і слоники і прапорці, і МПСЗ поставив, шо тікі не робив, але з цим не порівняється... Інша славута... Як інший двигун стоїть......
Відключив лямбду в прошивці і убрав помилку.
ЗАвів двигун.
Оберти перестали пригати, більш менш стабільний холостий хід.
Раніше РХХ був 65 кроків, зараз 38-40 кроків (тобто зайшов в норму).
Поїхав в одне місце заїхати, ніяких провалів і не пахло.. ДВигун стабільно поветався на ХХ.
Потім заїхав, хвилин 15 мене не було.
Коли виїхав, знов почалися сильні провали при переході на нейтралку. Провали до 600 обертів були.
Хвилини через 3 їзди по місту провали знов пропали і більше ними не пахло, стабільний ХХ, дуже впевнено без провалу двигун повертався на ХХ....
Може поки стояла на гарячу там чи свічки підзалило, а по місту прогріло чи як ...

Лог роботи на ХХ без лямбди:
http://andreyzp.ho.ua/logs/log1710.zip

Але 096 прошивка дала про себе знати... Машина вдвічі краще зараз слухається педаль газа...!!!!

PS. Всетаки вого того варто!! Раніше сумніви були коли з карбюратора уходив, ще ж є карбюратороводії: та то фігня хароший карб луччьшєєє. Куди там карбюратору .... І поряд не стоїть...

___

Володимир
17.10.2015, 15:52
Так а як кататися якщо з ДАДом трабли будуть?
_
Я скільки до цього експерементував, у мене десь Gxx=65 виходило Klz=0,98-0,99 порядка

А зараз вчора трошки пробував, і чомусь щоб не ставив, 0,88
Причому якщо менше 65 то таке відчуття, що двигун як на хвилях качається, неспіша то в один бік то в інший перекланяється таке відчуття... не знаю як це там відбувалося. А якщо підняти більше 65 то якось холостий впевненіше ставав, але Klz як було 0,88 так і було, і відбувався прижок обертів і Klz одразу 1,000

А може бути що із за несправності обігріву лямбди такі трабли?
У мене чесно кажучи лямбда там якась жидкувата, дроти ізострічкою підмотані якісь були...Без підігріву не буде довго реакції від лямбди, а в тебе вона постійно показує багату суміш, таке враження що ти її траванув. Там масло в систему не попадає, дим з вихлопної не йде?

AndreyZp
17.10.2015, 15:59
Дим іде, але як у всіх машин.. Світло білий... І доречі машна не так сильно димить як при карбі...

Володимир
17.10.2015, 16:13
Дим іде, але як у всіх машин.. Світло білий... І доречі машна не так сильно димить як при карбі...Каталізатор стоїть?

AndreyZp
17.10.2015, 16:19
Да, звісно стоїть.

Володимир
17.10.2015, 16:22
Да, звісно стоїть.То значить що чорного диму не буде, каталізатор все допалює. Якщо багато пари, то скоріш за все багата суміш іде, треба трохи паливоподачу знизити.

AndreyZp
17.10.2015, 16:26
А пари і не багато. Я навіть по початках і дивувався, у мене на карбі набагато сильніше було...
Сьогодні ввечорі може ще разок гляну...

Пианист
17.10.2015, 23:46
Народ, выручайте! Гуглил, но ответа не нашел.

Такой трабл - Микас 10.3, двигатель 1.4, ресивер и комплект инжектора с 1.3 кажись (комплект инжектора не родной). Машина заводится, первых пару секнд работает нестабильно, потом сама начинает относительно постепенно набирать обороты, порядка 2000 об/мин и сама резко скидывает до нормы. Очень похоже на аварийный режим работы двигателя. Чек горит, ноут подключали - две ошибки "Ошибка синхронизации датчика фаз" код Р0341 и "Ошибка цепей РХХ", точно не припомню. По ноуту количество шагов РХХ - 43. Менял датчик фаз и РХХ - не помогает. И если закрыть рукой дроссельную заслонку - не глохнет, и ничего не меняется - продолжает так же работать. На карбе это было б похоже на подсос воздуха. Если снять фишку с ДПДЗ - то обороты перестают плавать, но тогда стабильно держит тех же 2000 об/мин, хотя по ноуту датчик работает корректно - при нажатой в пол - 100%, при полностью отпущенной - 0%.

кук
18.10.2015, 09:16
А это никаких мыслей не вызывает:...И если закрыть рукой дроссельную заслонку - не глохнет...(с) ?

mavrsmart
18.10.2015, 12:09
Убрать подсос.
Если ошибка P0505 не пропадет, то может быть убитая микруха TLE4729G. У меня была убитая, пришлось перепаивать. Но это наверное самое последнее, на что нужно смотреть.

Володимир
18.10.2015, 12:17
Народ, выручайте! Гуглил, но ответа не нашел.

Такой трабл - Микас 10.3, двигатель 1.4, ресивер и комплект инжектора с 1.3 кажись (комплект инжектора не родной). Машина заводится, первых пару секнд работает нестабильно, потом сама начинает относительно постепенно набирать обороты, порядка 2000 об/мин и сама резко скидывает до нормы. Очень похоже на аварийный режим работы двигателя. Чек горит, ноут подключали - две ошибки "Ошибка синхронизации датчика фаз" код Р0341 и "Ошибка цепей РХХ", точно не припомню. По ноуту количество шагов РХХ - 43. Менял датчик фаз и РХХ - не помогает. И если закрыть рукой дроссельную заслонку - не глохнет, и ничего не меняется - продолжает так же работать. На карбе это было б похоже на подсос воздуха. Если снять фишку с ДПДЗ - то обороты перестают плавать, но тогда стабильно держит тех же 2000 об/мин, хотя по ноуту датчик работает корректно - при нажатой в пол - 100%, при полностью отпущенной - 0%.Підсос, можливо через шланг до ВУТ, або десь в районі адсорбера, можливо клапан завис в відкритому стані.

Пианист
18.10.2015, 13:02
Дальше ж написано - на карбюраторе это было б похоже на подсос воздуха. Но откуда оно подсасывать может? Брызгал ВД-40 на форсунки, на прокладки впускного коллектора ничего не менялось. Патрубки все обтянуты, ничего не шипит.

Пианист
18.10.2015, 13:12
Адсорбера и лямбды нет.

mavrsmart
18.10.2015, 13:14
Закрываешь ДУ рукой либо патрубок до фильтра?
Места подсоса:
ДУ: РХХ, два отводя для адсорбера и еще какой-то хрени
Рессивер: ВУТ, ДАД, РДТ, форсунки, впускной коллектор, прокладки впускного и ДУ, соединения ресивера и трубы впускного коллектора.

Володимир
18.10.2015, 17:21
Дальше ж написано - на карбюраторе это было б похоже на подсос воздуха. Но откуда оно подсасывать может? Брызгал ВД-40 на форсунки, на прокладки впускного коллектора ничего не менялось. Патрубки все обтянуты, ничего не шипит.Ну так не буває, підсосів нема, вхід дроселя перекрив, і не тухне.
Адсорбера и лямбды нет.А отвори закриті де мали бути патрубки?

Пианист
18.10.2015, 22:34
Да, я понимаю что чудес не бывает - поэтому и обратился к знатокам, т.к. сам уже запутался.

По порядку: закрываю именно сам ДУ. Отводы закрыты.
Из перечисленных не проверял ДАД, РДТ.
Но если бы подсос был бы на РДТ - то наверно и топливо сочилось бы, верно?

Володимир
19.10.2015, 07:09
Да, я понимаю что чудес не бывает - поэтому и обратился к знатокам, т.к. сам уже запутался.

По порядку: закрываю именно сам ДУ. Отводы закрыты.
Из перечисленных не проверял ДАД, РДТ.
Но если бы подсос был бы на РДТ - то наверно и топливо сочилось бы, верно?Заглуши шланг на ВУТ, якщо не шипить біля двигуна, то може шипіти в іншому місці. І мітки ремня грм перевір.

Zaz 968 1975
21.10.2015, 06:27
Вопрос по РДТ, скажите на хх РДТ должен перепускать топливо в обратку? А при заглушеном моторе, тоже должен перепускать в обратку, и если 3000об/м через обратку топливо бежит сильней в обратку чем на хх? Просто есть подозрение что РДТ пора в мусорку

Володимир
21.10.2015, 08:10
Вопрос по РДТ, скажите на хх РДТ должен перепускать топливо в обратку? А при заглушеном моторе, тоже должен перепускать в обратку, и если 3000об/м через обратку топливо бежит сильней в обратку чем на хх? Просто есть подозрение что РДТ пора в мусоркуЗавжди перепускає, так як насос качає 6 атм, а задача рдт видавати на форсунки 3 атм, але 3 атм відносно тиску в ресивері а не атмосферного. Враховуючи що тиск в ресивері міняється, то і рдт порізному пропускає бензин.

AndreyZp
21.10.2015, 21:31
Сьогодні кілометрів 30 по місту відкатав нормально.
А під самий кінець, два рази було таке..
Вмикаєш запалювання, чек загорівся, через секунду погас, все як норма
Машина "гаряча", вважай 10 хв тому приглушена була.
Вмикаєш стартер, загоряється чєк, запуску не відбувається. Стартер інтенсивно і бодьоро провертає, але ..
Вимикаю запалювання. Через хвилину спроба - заводиться норм...
Що таке поки і не знаю... Нажаль немає можливості підключити ноутбук.. да і вгадай тепер, було вроді норм і під вечір..
Як вихідний випаде може почне з'являтися ноут підключу..
Може якийсь датчик відходить...

mavrsmart
21.10.2015, 23:41
Реле вентилятора, реле бензонасоса, главное реле, либо пропуски зажигания

Пианист
22.10.2015, 00:50
Сегодня открутил ДУ - завел, и закрыл рукой отверстие ресивера - глохнет! Буду менять прокладку дросселя... Но обороты плавают. Если отключить ДАД - то нормально. Забыл сказать, что вал стоит 317 - наверно надо под него прошивку корректировать?

Turok
22.10.2015, 09:37
Принимайте в ваши ряды, буду тоже вопросами доставать:D
Купил инж, микас 10.3 без плюса, с датчиком фаз, лямбды и адсорбера не будет, стоять все это добро будет на 1.1 моторе.
вопрос №1 -я так понял с простого распредвала сделать его под ДФ тяжело или даже не возможно?
Вопрос №2 магистрали обязательно менять?

Turok
22.10.2015, 09:38
Хотелось бы помощи запорожских.
Снятый блок можно приехать к вам почитать что там записано прошивка пробег, ошибки и т д.

Володимир
22.10.2015, 10:20
Купил инж, микас 10.3 без плюса, с датчиком фаз, лямбды и адсорбера не будет, стоять все это добро будет на 1.1 моторе.Якщо треба, то в мене десь є заводська прошивка для 1.1.
вопрос №1 -я так понял с простого распредвала сделать его под ДФ тяжело или даже не возможно?
Вопрос №2 магистрали обязательно менять?Можна, або переробити відмітчик в траббері і використовувати в якості ДФ рідний датчик хола, або закріпити на осі відмітчик ДФ і збоку в корпус врізати і закріпити ДФ.

grisha87
22.10.2015, 10:24
Купил инж, микас 10.3 без плюса, с датчиком фаз, лямбды и адсорбера не будет, стоять все это добро будет на 1.1 моторе.
Вопрос №2 магистрали обязательно менять?

1 - возможно, но надо будет играться с его положением начальным, либо подсмотреть где-то на фотках в инете. Сектор можешь прилепить другой стороной чтобы не делать выточку в распредвале и не уродовать его. С гровером зажать и никуда он не денется.

2 - посмотреть по состоянию трубок в районе "у бензобака у левого лонжерона", у меня были страшные и гнилые, решил менять. Снял старые, гнул их туда-сюда, оказалось что лишнюю работу сделал, т.к. заменить те 2 трубки не снимая балку, кулису, рулевой механизм - тот еще гемор. А старые с толстой стенкой вообще-то.

Turok
22.10.2015, 10:46
Якщо треба, то в мене десь є заводська прошивка для 1.1.
Можна, або переробити відмітчик в траббері і використовувати в якості ДФ рідний датчик хола, або закріпити на осі відмітчик ДФ і збоку в корпус врізати і закріпити ДФ.

Спасибо, второй вариант больше понравился, буду искать такой пример.

а с прошивкой под 1.2 (которую тут в теме все хвалят 096) корректной работы двигателя я не добьюсь?

Yurasvs
22.10.2015, 10:58
Менять обязательно только резиновые трубки, стальная давление держит без проблем.

Yurasvs
22.10.2015, 11:04

а с прошивкой под 1.2 (которую тут в теме все хвалят 096) корректной работы двигателя я не добьюсь?
Для начала влейте заводскую 1.1, накрутить всегда успеете. Там видно будет.

AndreyZp
22.10.2015, 11:33
ГУмові трубки усі до єдиної обов'язково замінити і накріпко затягнути хомутами. На хомутах економити не варто. На трубках тим паче.
у мене сзаду вийшло таким колхозом
http://s004.radikal.ru/i207/1510/3d/806fd393ab5e.jpg

ця порнографія за баком закривається додатково пластиковим щитом.
Під капотом краще вже по місцю поріж трубки, заведи як слід і поріж шоб ніде зайвого не було, коли вже ресивер буде стояти.

Щодо ДФ, я не вирішився на цей поступок. І так багато грошей пішло, вал перетачувати дорого, робити власними руками з чогось сектор поки можливості не має, мало вихідних дуже. Їжжу без нього, залив Володимира прошивку, дай Бог йому здоров'я, машина по іншому поїхала... Одразу відчувається різниця з карбюраторною... Доволі різва, педалі слухається чудово..!

Але невеличка порада, сам шив і боявся, але по нужді. Спочатку поставте інжектор, спробуйте, а потім вже приймайте рішення треба буде шось і для якогось двигуна шити, чи це не потрібно буде...

Володимир
22.10.2015, 11:46

а с прошивкой под 1.2 (которую тут в теме все хвалят 096) корректной работы двигателя я не добьюсь?Там кути запалювання сильно відрізняються.

AndreyZp
22.10.2015, 11:50
Мене досі дивує як інжектор на холодну їде ...
Він на холодну навіть краще тягне ніж на гарячу :)

Turok
22.10.2015, 13:25
Там кути запалювання сильно відрізняються.
тогда понял, в вашей прошивке (которая под 1.1) лямбда и ДФ отключается?

Turok
22.10.2015, 13:26
Мене досі дивує як інжектор на холодну їде ...
Він на холодну навіть краще тягне ніж на гарячу :)

Ничего удивительного там обогащение смеси большое на холодную идет.

AndreyZp
22.10.2015, 13:31
Я наочно бачив дві версії прошивки 092 і 096
І там стандартно, комплектацією можна відключити що завгодно було.
Але головне правильно ще встановити чіпексплорер.
Я перший раз встановив, вроді все працює, але не було декілька опцій.
Знов ж таки, за допомогою Володимира, встановив правильно, і з'явились опції. Все нормально відключалось...
Але я ще раз кажу, я тут не радник ... Я як собака, комбінації як прошивати для мікас 10,3+ вивчив і так послідовно і робив. Бо ще блок зіпсувати то взагалі була б жопа..
Важкого нічого абсолютно немає, але стрьомно щоб нічого не зірвалося...
Кажу наперед, якщо хочеш вручну корегувати прошивку (відключати ДФ, ДК, маску помилок), тобі потрібна буде ХР вінда.
Я як тікі не пробував на 7маці експлорер, ні в яку. Довелося ставити ХР чисто заради прошивки..

__
PS, повторюся знов, - інж того вартий... інша машина... Чесно кажучи я не очікував ... думав трошки шустріше карба буде.. Але ця еластичність двигуна, запуск, прогрів, на холодну взагалі мовчу... мені інж обійшовся порядка 5500 грн (4500 комплект, доставка, новий шків сенса, провода, шланги тощо), але того воно варто..

Володимир
22.10.2015, 13:57
тогда понял, в вашей прошивке (которая под 1.1) лямбда и ДФ отключается?Комплектацію можна поміняти в будь якій прошивці.

Yurasvs
22.10.2015, 14:54
А что там за были недоступны? Первый раз слышу.

AndreyZp
22.10.2015, 18:40
Yurasvs (http://tavria.org.ua/forum/member.php?u=14943)
Коли криво ставиш ЧіпЕксплорер, то він запускається, прошивки відкриває, але не всі параметри відображає.
Наприклад не було параметру "завжди попарний вприск".
Просто немає і все :)

Yurasvs
23.10.2015, 00:12
Странно. У меня все есть. Ставил как обычно, без всяких выкрутасов. В отличие от Чиплоадера, там необходимы танцы с генерацией и подстановкой лицензионных файлов.

AndreyZp
23.10.2015, 09:17
Ну у мене ніяких танців не було. Скачав з рутрекера нормальну версію, нормальний кряк (заміна файлу + активатор) і проблема зникла.

Володимир
23.10.2015, 09:21
Странно. У меня все есть. Ставил как обычно, без всяких выкрутасов. В отличие от Чиплоадера, там необходимы танцы с генерацией и подстановкой лицензионных файлов.При встановленні чіпексплорера, потрібно модулі ставити в тій послідовності що прише в рідмішці, якщо попередні не ставити а поставити тільки для мікаса то працює з помилками.

Turok
25.10.2015, 00:16
Вопрос что за розьем и что откушено?
http://s21.postimg.org/6hkuzw3b7/DSC_7856.jpg (http://postimg.org/image/6hkuzw3b7/)

http://s21.postimg.org/3yz5z7hkz/DSC_7857.jpg (http://postimg.org/image/3yz5z7hkz/)

http://s21.postimg.org/8gweu6rb7/DSC_7858.jpg (http://postimg.org/image/8gweu6rb7/)

grisha87
25.10.2015, 00:27
Разъём это 100% диагностика - там к-лайн, масса, плюс и еще что-то. Откушено если не ошибаюсь - провода на чек-енджин, спидометр, тахометр и бензонасос.

grisha87
25.10.2015, 00:30
Короче вот, я всё правильно сказал:
http://rghost.ru/7jGXHL7q7

(Скачай, будет большой размер)

upd: расплети косу у разъема Микаса и пропаяй те дебильные обжимки массы и плюсов!

AndreyZp
25.10.2015, 05:58
У мене було так.

Дві білі колодки на три і на чотири контакти.
http://s017.radikal.ru/i400/1510/07/8d7a3503d704.jpg

На першій колодці де ЧОТИРИ контакти:
Середній верхній - загальний плюс мікаса. Лівий верхній - К-лайн лінія. Лівий правий - масса. Нижній не знаю.
Друга колодка на три дроти, один дріт - вихід на тахометр, інші два не знаю.

Також з пучка окремо ідуть дріт на лампу чєка і окремий дріт на ЕБН.

Перевіряй прозвонкою.
Загальний плюс перевіряй одним щупом до колодки середній верхній, інший на вихідному контакті реле живлення (зніми релюшку, і там де ланцюг реле, не катушки а сам ланцюг реле, один з контактів буде напряму з плюсом дзвонитися).
Так само зніми релюшку ЕБН, один з контактів релюшки буде напряму дзвонитися з якимось з дротів, який потім на ЕБН піде.
Візьми глянь по распиновці колодки, маленькою проволочкою втикаєш в велику колодку мікаса на потрібну ніжку де вихід на лампу чєк, і так само шукаєш дріт на лампу чєк.
Трошки доведеться помучатися в цьому питанні, але не так там і багато дротів.
На ебн був темний дріт (темно сірий якийсь), на чєк світлий помоіму з полосками померанчового.

Принаймні у мене було так :)

_

якщо не разберешся, напишеш, я як буду вихідний піду гляну по кольорам. Але це через пару днів, із за цих виборів дому не бачимо, підсилення всіх патрулів на повну...
Але прозвонювати потім всеодно доведеться, тому що кольори кольори, а попалити мікаса не цікаво.

PS З днем автомобіліста, панове )))

AndreyZp
26.10.2015, 11:44
А хто небудь пам'ятає, яка різьба в датчику кіслорода? Я в тому смислі, убрати його і заглушити болтом.

Yurasvs
26.10.2015, 11:59
M18x1.5. Такая в ступичной гайке Жигулей.

AndreyZp
26.10.2015, 12:53
Дякую. :)

Turok
26.10.2015, 14:23
Короче вот, я всё правильно сказал:
http://rghost.ru/7jGXHL7q7

(Скачай, будет большой размер)

upd: расплети косу у разъема Микаса и пропаяй те дебильные обжимки массы и плюсов!
какая плохая схема :shit:
а цветной нету?

Turok
26.10.2015, 14:50
У мене було так.

Дві білі колодки на три і на чотири контакти.
http://s017.radikal.ru/i400/1510/07/8d7a3503d704.jpg

На першій колодці де ЧОТИРИ контакти:
Середній верхній - загальний плюс мікаса. Лівий верхній - К-лайн лінія. Лівий правий - масса. Нижній не знаю.
Друга колодка на три дроти, один дріт - вихід на тахометр, інші два не знаю.

Також з пучка окремо ідуть дріт на лампу чєка і окремий дріт на ЕБН.

Перевіряй прозвонкою.
Загальний плюс перевіряй одним щупом до колодки середній верхній, інший на вихідному контакті реле живлення (зніми релюшку, і там де ланцюг реле, не катушки а сам ланцюг реле, один з контактів буде напряму з плюсом дзвонитися).
Так само зніми релюшку ЕБН, один з контактів релюшки буде напряму дзвонитися з якимось з дротів, який потім на ЕБН піде.
Візьми глянь по распиновці колодки, маленькою проволочкою втикаєш в велику колодку мікаса на потрібну ніжку де вихід на лампу чєк, і так само шукаєш дріт на лампу чєк.
Трошки доведеться помучатися в цьому питанні, але не так там і багато дротів.
На ебн був темний дріт (темно сірий якийсь), на чєк світлий помоіму з полосками померанчового.

Принаймні у мене було так :)

_

якщо не разберешся, напишеш, я як буду вихідний піду гляну по кольорам. Але це через пару днів, із за цих виборів дому не бачимо, підсилення всіх патрулів на повну...
Але прозвонювати потім всеодно доведеться, тому що кольори кольори, а попалити мікаса не цікаво.

PS З днем автомобіліста, панове )))
я нашел 5 откушенных провода, 4 на фото розовый черный коричневый и белый с красной полоской, и отдельно откушен толстый красный я так понимаю общий плюс, с плюсом я разберусь а вот эти нужно вызванивать.
в сети есть много схем на микас, им я так понимаю можно верить? Хотя где то было на уаз схема туда тоже ставили микасы?
https://g-a.d-cd.net/21fc6fcs-960.jpg
http://www.ranock.com/images/notes/54/RisSens_2-3.jpg

Yurasvs
26.10.2015, 15:14
какая плохая схема :shit:
а цветной нету?
Это самая лучшая схема из всех. Она цветная, цвета проводов там буквами обозначены. Остальные упрощенные.

grisha87
26.10.2015, 15:24
Плюсую, вот этого файла и тестера 100% достаточно чтобы собрать жгут Микаса на Таврию. Из этого файла я узнал про тот "загадочный разъем у вентилятора" :)

Это самая лучшая схема из всех. Она цветная, цвета проводов там буквами обозначены. Остальные упрощенные.

Володимир
26.10.2015, 16:29
M18x1.5. Такая в ступичной гайке Жигулей.Не бреши, там різьба така сама як на наших шрусах а не в жигулях, мені також колись на форумі хтось написав що гайка від жигулів, я купив, а вона завелика.

Yurasvs
26.10.2015, 16:50
Маркировка резьбы правильная. Насчет Жигулей возможна ошибка.

Володимир
26.10.2015, 18:29
Маркировка резьбы правильная. Насчет Жигулей возможна ошибка.Ну я гайки і мав на увазі.

soladko
26.10.2015, 18:40
Опа. А мне кажется продали на ступицу на передние колеса на Славуту гайку от жигулей(большая такая, которую на оси контрить надо зубилом), я даже закрутил ее, и даже все подошло. Что ж мне продали тогда )))))

кук
26.10.2015, 20:04
У ЗАЗ резьба 18х1,5, у ВАЗ- 20х1,5, у Максвича 2141- 24х1,5. Контрятся они все одинаково- зубилом и молотком, с одним зубилом не выйдет.

soladko
26.10.2015, 21:02
как сейчас помню диалог продавцов

-Это на таврию такие как у восьмерки?
-Ага, вон там в коробке лежат.

Ну значит путаю чего...бум знать

кук
26.10.2015, 21:13
Плохо, что гайки не цветные

grisha87
26.10.2015, 22:10
http://www.tme.eu/html/gfx/ramka_12768.jpg :D

Плохо, что гайки не цветные

Zaz 968 1975
27.10.2015, 06:25
Не бреши, там різьба така сама як на наших шрусах а не в жигулях, мені також колись на форумі хтось написав що гайка від жигулів, я купив, а вона завелика.

С жигулями классика гайки одиноковые, с восьмеркой нет

soladko
27.10.2015, 10:16
О, так это наверное таки от классики мне дали! Потому что точно жигуля вспоминали при поисках! Кстати на родимых гайках бортик для контрения не такой удобный оказался мне лично, как на жиговской.
Гриша87, не вводите в заблуждение людей, на ваших цветных гайках нету бортика для контрения!!!!!! (Вспоминая подпись Кука смайлы ставлю реже)

AndreyZp
27.10.2015, 12:44
Шось я не до кінця зрозумів. Потрібен болт з різьбою як гайка ступиці славути? :)
Гайка ступиці М18 з кроком 1,5 ? Чи як?

grisha87
27.10.2015, 12:47
Болт ты врядли такой найдешь, а вот пробки бывают:
http://zapchast-avto.kiev.ua/gaz/avtozapchasti-dlya-gaz-dvigatel/probka-poddona-402-dvig-m18h15-gaz-24uazgaz-53.html

Шось я не до кінця зрозумів. Потрібен болт з різьбою як гайка ступиці славути? :)
Гайка ступиці М18 з кроком 1,5 ? Чи як?

AndreyZp
27.10.2015, 12:54
Ага, навіть так..
Знайшов її в Запоріжжі

https://detali.zp.ua/catalog/61015-probka_poddona_402dv/

Теоретично нею можна заглушити отвір замість лямбди?

grisha87
27.10.2015, 13:03
Да можно и практически я думаю :)

Ага, навіть так..

Знайшов її в Запоріжжі

https://detali.zp.ua/catalog/61015-probka_poddona_402dv/

Теоретично нею можна заглушити отвір замість лямбди?

Turok
29.10.2015, 15:34
а датчик температуры с инжекторного двигателя по резьбе подходит к карбовой голове?

grisha87
29.10.2015, 15:37
Датчик для Микаса живет в лейке из ГБЦ. Тот что в ГБЦ рядом с лейкой - это на приборку, они разные по резьбе у Сенса и Таврии.

а датчик температуры с инжекторного двигателя по резьбе подходит к карбовой голове?

Turok
29.10.2015, 15:43
Датчик для Микаса живет в лейке из ГБЦ. Тот что в ГБЦ рядом с лейкой - это на приборку, они разные по резьбе у Сенса и Таврии.
аа понял теперь еще нужно врезать в лейку этот датчик((( лейки в комплекте не было((
может кто знает какая там резьба?

grisha87
29.10.2015, 15:47
Делай сразу Ланосотермос и врезай малый круг на обогерв дросселя. Вообще посмотри тему про этот термос, я там фотки выкладывал что и как, а вот метчик дома лежит, если напомнишь вечером - посмотрю какой.

аа понял теперь еще нужно врезать в лейку этот датчик((( лейки в комплекте не было((
может кто знает какая там резьба?

AndreyZp
29.10.2015, 15:57
Да, датчик температури вкручується в лійку.
За обігрів дросселя варто ще подивитися. Наприклад у мене обігрів дросселя вже електричний. А шланг іде прямий без відгалужень на обігрів.
В карбюраторній там просто пряма площадка яка і проситься просвердлити дірку під дачтик, в інжі звісно дірка ця є.
http://s018.radikal.ru/i517/1510/7f/572f67f9f69e.jpg

У мене була така ж фігня. Лейку не прислали. Але мені дешевше було набрати мужика що продавав комплект інжа і він мені вислав цю лейку (і пластик двигуна, і ще дещо, хотів зажати).
Якщо будеш цю лейку доробляти, то обов'язково зачисть старі місця від прокладки і купи нову.
В запоріжжі це дуже дефіцитна прокладка і є тільки в магазині ЗапчастиниЗАЗ на кінотеатрі космос. Більше я ніде не знайшов її.
Кстаті в цьому ж магазині є комплекти для переходу на ланосовський термостат. А там дивись сам що простіше для тебе і дешевше...

Я досі у себе не можу побороти глохнення на ХХ.
Причому глохне на ХХ тільки якщо машина прогріта і двигун був заглушений на 5хв і більше
Наприклад поїхав кудись, двигун звісно прогрівся. Заглушив автомобіль, пішов кудись на 5хв і більше. Коли повертаєшся, заводиш - заводиться ідеально, ХХ тримає. Починаєш виїжджати (зі стоянки, з двору тощо) і коли переходиш на ХХ то двигун глохне. Якщо проїхатися, дати двигуну обертів на пару сот метрів, то перестає це. Провальчик малеький який з часом уходить.
У мене таке саме було в карбюраторі доречі. Якщо двигун гарячий постояв, заводиш, і спочатку був поганий ХХ поки двигун не покрутиться добряче, як будто провентилюється нормально.

Це у всіх так в інжі чи тільки у мене? :)

Turok
29.10.2015, 16:15
http://s12.postimg.org/48omkragt/572f67f9f69e.jpg
1 штуцер на вакуум тормозов 2 на адсорбер(его заглушить) точно такой же снизу на картерные газы верно?

grisha87
29.10.2015, 16:18
Да, я сверлил штуцер из ГБЦ и засандалил туда трубочку металлическую под углом.

1 штуцер на вакуум тормозов 2 на адсорбер(его заглушить) точно такой же снизу на картерные газы верно?

Turok
29.10.2015, 16:20
Да, я сверлил штуцер из ГБЦ и засандалил туда трубочку металлическую под углом.

блин что еще сверлить?
глянь обязательно мечик на датчик

grisha87
29.10.2015, 16:23
Г-образную херню стальную, которая торчит из клапанной крышки со стороны ГРМ. Напомни, я забуду 99% :D

блин что еще сверлить?
глянь обязательно мечик на датчик

AndreyZp
29.10.2015, 21:26
А ти шків міняв вже?

grisha87
29.10.2015, 22:00
Утэто посверлить надо:

http://zapchastizaz.com.ua/components/com_virtuemart/shop_image/product/b6fb9f2f16e9b57726b67a5f13f4eb6e.jpg

Zaz 968 1975
30.10.2015, 06:48
Резьба на датчике температуры 12х1.75

AndreyZp
30.10.2015, 08:05
А навіщо там свердлити? Я нічого не свердлив...

grisha87
30.10.2015, 11:39
М12х1.5
https://www.drive2.ru/l/1448880/
https://www.drive.net/b/1840931/
https://www.google.com.ua/search?q=%D0%B4%D1%82%D0%BE%D0%B6+%D0%BC%D0%B8%D0% BA%D0%B0%D1%81++%D0%9C12%D1%851.5&client=ubuntu&hs=qfm&channel=fs&biw=1855&bih=944&source=lnms&sa=X&ved=0CAUQ_AUoAGoVChMIioOr5uXpyAIVylssCh1HkQ6x&dpr=1

Резьба на датчике температуры 12х1.75

grisha87
30.10.2015, 11:40
А куда подключил нижний штуцер дроссельной заслонки?

А навіщо там свердлити? Я нічого не свердлив...

Zaz 968 1975
30.10.2015, 12:21
М12х1.5
https://www.drive2.ru/l/1448880/
https://www.drive.net/b/1840931/
https://www.google.com.ua/search?q=%D0%B4%D1%82%D0%BE%D0%B6+%D0%BC%D0%B8%D0% BA%D0%B0%D1%81++%D0%9C12%D1%851.5&client=ubuntu&hs=qfm&channel=fs&biw=1855&bih=944&source=lnms&sa=X&ved=0CAUQ_AUoAGoVChMIioOr5uXpyAIVylssCh1HkQ6x&dpr=1

Буду в гараже померяю что за шаг резьбы

AndreyZp
30.10.2015, 12:21
Нікуди.
А для підключення помоіму с карба підходить, іде шланг на корпус повітряного фільтра і від нього відгалуження на ресивер. Так само і в карбюраторі.

grisha87
30.10.2015, 12:23
Ну я просто ковырял заводскую Тарвию одноклубника в Киеве, там нижняя пипка дросселя идет как раз в этот Г-образный штуцер, как я и сделал собсно. А толстый выход Г-образного штуцера идет в пластиковый корпус фильтра воздушного (через оту хитрую резинку, которую фиг найдешь).

Нікуди.
А для підключення помоіму с карба підходить, іде шланг на корпус повітряного фільтра і від нього відгалуження на ресивер. Так само і в карбюраторі.

Yurasvs
30.10.2015, 15:44
Я этот обогрев вообще не подключал, нафиг не нужен. За 5 лет один раз замерзло, не сбрасывался газ до конца, открыл капот, прихлопнул заслонку за сектор (был слышен хруст крошащегося льда), поехал дальше.

AndreyZp
31.10.2015, 05:45
Не знаю. У мене обігрів електричний попався. Правда не знаю працює він чи ні, чи керує ним мікас чи ні ... За яких параметрів мікас повинен його вмикати... Життя покаже

http://s014.radikal.ru/i326/1510/df/26ab946cbe2c.jpg

Володимир
31.10.2015, 12:01
Не знаю. У мене обігрів електричний попався. Правда не знаю працює він чи ні, чи керує ним мікас чи ні ... За яких параметрів мікас повинен його вмикати... Життя покаже

http://s014.radikal.ru/i326/1510/df/26ab946cbe2c.jpgЯкщо пам"ять не зраджує, то після 60 градусів температури двигуна підігрів відключається.

AndreyZp
01.11.2015, 19:04
Навіть і уяви не знаю :)
Навіть і не знаю як перевірити :)
Та і думаю немає сенсу.
Якщо дроссель обмерзне тоді і дізнаюсь :)
Ніяк немає можливості ноут підключити "засняти" глохнення на ХХ...
На вулиці мінус, заводиться чітко, впевнено. Пару обертів стартером (і що дивно зазвичай однакове число, мабудь шось там синхронізує) і заводиться.

Всетаки зручно це не передати як..
Завів, увімкнув усі освітлювальні прилади обійшов машину глянув щоб все працювало, взяв скло протер, сів і поїхав...
Тим хто не їздив на карбюраторі не зрозуміти :))))

soladko
01.11.2015, 20:11
У меня примерно с газом такая же ситуация, теперь дырк, 30 секунд и в путь, и оно едет, а не как на карбе жадть надо прогрева.

Yurasvs
01.11.2015, 22:34
Навіть і уяви не знаю :)
Навіть і не знаю як перевірити :)
Та і думаю немає сенсу.
Якщо дроссель обмерзне тоді і дізнаюсь :)
Ніяк немає можливості ноут підключити "засняти" глохнення на ХХ...
На вулиці мінус, заводиться чітко, впевнено. Пару обертів стартером (і що дивно зазвичай однакове число, мабудь шось там синхронізує) і заводиться.

Всетаки зручно це не передати як..
Завів, увімкнув усі освітлювальні прилади обійшов машину глянув щоб все працювало, взяв скло протер, сів і поїхав...
Тим хто не їздив на карбюраторі не зрозуміти :))))
С датчиком фаз быстрее заводится.

AndreyZp
01.11.2015, 23:41
Але, нажаль, його поставити грошей коштує....

Володимир
02.11.2015, 09:03
С датчиком фаз быстрее заводится.В мене ні, хіба що якщо виключити стартер ще до запуску, ніяк не дійдуть руки провести експеримент з установклю релюшки між клемою АКБ і модулем запалювання.

Turok
02.11.2015, 09:07
разобрался со всеми проводами кроме двух один вот этот (одиночный провод на фото рядом с проводом на вентилятор)
в связи с установкой инжектора есть пару непоняток с распиновкой проводки под микас 10.3 на таврияславута.
и разъём в конце жгута после разъёма абсорбера
фото http://s018.radikal.ru/i515/1401/76/d2a3eb0ce6e5.jpg
http://i047.radikal.ru/1401/06/ff0a9d116ca0.jpg
а второй, красный плюс у меня откушен,(выходит отдельным толстым проводом в гофре) его подключать напрямую к акуму или через зажигание?

AndreyZp
02.11.2015, 10:44
Скоріш за все оцей що на фото, це провід на запалювання.
Там же не треба нічого мудрити, на запалювання іде дріт від штатної проводки який подає живлення на коммутатор. Він навіть в просторі так само там в районі котушки запалювання знаходиться і помоіму зеленого кольору... Прозвонкою його легко буде знайти, вмикаєш запалювання на ньому плюс з'явиться. А цей що на фото про всяк випадок продзвони з ніжкою на роз'ємі мікаса. Єдине тікі на інжекторі там іде контакт пластиковий, на карбі іде клемма на м6 помоіму. То треба це якось сполучити, закрутити, спаяти, як зручно буде...
Загальний плюс я напряму від аккумулятора вів, але про всяк випадок поставив ще запобіжник.

grisha87
02.11.2015, 11:24
Толстый красный (шо у тебя откусили голодающие) штатно садится на +АКБ через "fusible link" (провод такой 10см в качестве пидрохранителя), я на АКБ и прикрутил напрямую. Там дальше конечно всё и так через преды идет, но можешь перестраховаться. Отот тонкий что с импортным разъемом - на плюс зажигания (ток там никакой), сади на тот +, что приходил на катушку раньше (в районе петли капота). Отот сдвоенный - в него цепляй то, что раньше шло на датчик включения пропеллера в радиаторе (только полярность глянь).

разобрался со всеми проводами кроме двух один вот этот (одиночный провод на фото рядом с проводом на вентилятор)

а второй, красный плюс у меня откушен,(выходит отдельным толстым проводом в гофре) его подключать напрямую к акуму или через зажигание?

AndreyZp
02.11.2015, 11:36
Я з вентилятором зробив простіше.
В районі де підходить інжекторна колодка раніше в карбі був розташований датчик вентилятора на радіаторі. Я впаяв замість мам на датчик колодку на вентилятор і з'єднав. А вентилятор як штатне карбове в проводці підключення і все. Бо інжекторна клемма помоіму до вентилятора так не діставала.
Тобто по суті в карбі коммутаційним пристроєм був датчик температури, а тепер буде реле вентилятора. А вентилятор як штатно підключений був, бо якщо наприклад двигун перегорить, то постійно потрібно буде перепаювати роз'єм (вони різні в карбі і інжі). А так все штатне...
Да і зручно так було...

___

Знайшов фотки.
Ось ці ро'єми які показані вище, венитлятор і запалювання.
http://s019.radikal.ru/i602/1511/f8/b771e60b6429.jpg

Поміняв на запалювання колодку і тепер отак запалювання з'єднується:
http://s018.radikal.ru/i504/1511/ae/86c712ea8c44.jpg

Праворуч видно два дрота на штатний датчик теператури, які коммутують двигун вентилятора радіатора. Про них вище йшлося. На них припаюється колодка-мама інжекторного вентилятора, з'єднується і все.

Якщо мене не змінює пам'ять, ось дріт на запалювання штатний в карбовій машині (потім перепаяний як на фото 1)

http://s003.radikal.ru/i202/1511/39/a554e5bab3c1.jpg

grisha87
02.11.2015, 11:43
Так я хвост, который из моторчика выходит, вообще не трогал, он не причем, выходит из жгута как и раньше, и разъем его не трогал. По сути вся переделка подключения пропеллера с карба на инж - это 2 клеммы, что сидели на датчике в радиаторе, перебросить на 2 клеммы отого белого разъема. Ну я фишку купил еще, чтобы красиво было ;-)

ps: о, палец в изоленте, как знакомо :D

Я з вентилятором зробив простіше.
В районі де підходить інжекторна колодка раніше в карбі був розташований датчик вентилятора на радіаторі. Я впаяв замість мам на датчик колодку на вентилятор і з'єднав. А вентилятор як штатне карбове в проводці підключення і все. Бо інжекторна клемма помоіму до вентилятора так не діставала.
Тобто по суті в карбі коммутаційним пристроєм був датчик температури, а тепер буде реле вентилятора. А вентилятор як штатно підключений був, бо якщо наприклад двигун перегорить, то постійно потрібно буде перепаювати роз'єм (вони різні в карбі і інжі). А так все штатне...
Да і зручно так було...

Якщо мене не змінює пам'ять, ось дріт на запалювання штатний в карбовій машині (потім перепаяний як на фото 1)

AndreyZp
02.11.2015, 11:56
ДА да да. І я так.
Клема у мене від проводки інжевої теж була.
А палець да ) сильно тоді порізав, глубоко :(((
Та я як фотки дивлюсь як цей інж ставив, аж випити хочеться
http://s017.radikal.ru/i437/1511/c4/c5259df6efddt.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i437/1511/c4/c5259df6efdd.jpg.html)

http://s018.radikal.ru/i528/1511/0e/4df5eb396d55t.jpg (http://radikal.ru/F/s018.radikal.ru/i528/1511/0e/4df5eb396d55.jpg.html)

Зате ті муки того варті...
http://s017.radikal.ru/i433/1511/60/7b5feb177213t.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i433/1511/60/7b5feb177213.jpg.html)

http://s018.radikal.ru/i506/1511/1e/ca4f6d5458d7t.jpg (http://radikal.ru/F/s018.radikal.ru/i506/1511/1e/ca4f6d5458d7.jpg.html)

Turok
02.11.2015, 12:03
ага понял, а у меня 4 релюшки, по схеме черно белой она как раз включает подогрев дросселя (у меня он тоже электро)

AndreyZp
02.11.2015, 12:05
А ти шків вже міняв?

Turok
02.11.2015, 12:08
А ти шків вже міняв?

у меня маховик, уже поставил.

Та я як фотки дивлюсь як цей інж ставив, аж випити хочеться

я этим и занимаюсь пока машина разобрана;-) уже привыкать начинаю:D

AndreyZp
02.11.2015, 12:10
тьфу, маховик
вічно його шківом називаю.
Фу. та я ти шо, поки машину кручу ніколи не п'ю. таке правило маю.
А от після, сам бог наказав.
Взагалі якщо дійсно все знати що і як, при бажанні за день-два можна поставити інж.
Оце тікі шо бак ще треба поміняти :(

Turok
02.11.2015, 12:22
тьфу, маховик
вічно його шківом називаю.
Фу. та я ти шо, поки машину кручу ніколи не п'ю. таке правило маю.
А от після, сам бог наказав.
Взагалі якщо дійсно все знати що і як, при бажанні за день-два можна поставити інж.
Оце тікі шо бак ще треба поміняти :(

интересно почем б/у баки.

AndreyZp
02.11.2015, 12:28
Новий під 800, б/у порядка 400-500
Я от не знаю, там же якась фігня замість вентиляції для адсорбера...
Він нормально якщо адсорбера немає на карбову машину стане, колхозити треба буде шось чи ні ...

Turok
02.11.2015, 12:32
Новий під 800, б/у порядка 400-500
Я от не знаю, там же якась фігня замість вентиляції для адсорбера...
Він нормально якщо адсорбера немає на карбову машину стане, колхозити треба буде шось чи ні ...

заглушить пару лишних отверстий, и все.
Меня не покидает идея искать маленький бензобак с старых иномарок с насосами внутри, места у нас валом под днищем.

AndreyZp
02.11.2015, 12:36
Нафіга?

grisha87
02.11.2015, 12:38
Тогда уже в наш врезать ТАЗостакан с насосом. Кто-то делал на форуме, гемора по-моему столько же, сколько и с инобаком.

заглушить пару лишних отверстий, и все.
Мене не покидает идея искать маленький бензобак с старых иномарок с насосами внутри, места у нас валом под днищем.

Turok
02.11.2015, 12:40
Тогда уже в наш врезать ТАЗостакан с насосом. Кто-то делал на форуме, гемора по-моему столько же, сколько и с инобаком.
ну или так

Нафіга?
там и перегородки и насос все в куче, поставил и одной проблемной меньше.

AndreyZp
02.11.2015, 12:44
ТАЗостакан.. ?

grisha87
02.11.2015, 12:48
http://01.img.avito.st/640x480/1269981001.jpg

ТАЗостакан.. ?

AndreyZp
02.11.2015, 13:15
Ухти..
Я так розумію нормально він не ввійде, треба колхозити?

grisha87
02.11.2015, 13:28
Ну вырезать в баке электролобзиком окно, это можно и без выпаривания. Хватит ли высоты я не знаю. Крепить стакан в идеале на фланец, т.к. бак из фольги. А вварить фланец под ТАЗостакан - тут надо выпаривать уже, ну или новый бак инжекторный курочить, он без паров еще.

Ухти..
Я так розумію нормально він не ввійде, треба колхозити?

soladko
02.11.2015, 14:01
У меня дядя газовый баллон неделю открытым держал, перед тем как резать болгаркой. Когда резал рвонуло, почти наложил в штаны, последствий кроме громкого БАХ не было.

кук
02.11.2015, 14:19
Надо было не держать, т.к. это без толку, а залить водой и резать хоть на мелкие куски.
Так же и бак, если установить горизонтально и залить водой, можно все делать.

soladko
02.11.2015, 14:25
Вот и я к тому же, что это не метод. Где-то ржавчина или грязь или еще чего пропиталось нефтепродуктами, а при резке может как минимум испугать.

AndreyZp
02.11.2015, 14:49
Та ну це вже занадто великий колхоз. Різати, варити, фланці, клеїти, тимчасово посадити на проволочку а потім назавжди перемотаті ізолентою то не воно.
Простіше вже купити нормальний інжекторний бак

grisha87
02.11.2015, 14:56
Ну я так и сделал, еще и при старом курсе успел :D
Только это не отменяет двух балабух и жмени хомутиков, которые висят под днищем сзади.

Та ну це вже занадто великий колхоз. Різати, варити, фланці, клеїти, тимчасово посадити на проволочку а потім назавжди перемотаті ізолентою то не воно.

AndreyZp
02.11.2015, 15:09
А що таке балабухи?

grisha87
02.11.2015, 15:16
Ну фильтр и ЭБН. Я фильтр не переносил под капот например, многие переносят. И защелку-кронштейн от Ланоса ставят красивую :)

AndreyZp
02.11.2015, 15:24
Ну у мене теж як в стоці все лишилося...
А насос під капот то взагалі жужати буде... ну його нафіг )

Володимир
02.11.2015, 15:25
Ну вырезать в баке электролобзиком окно, это можно и без выпаривания. Хватит ли высоты я не знаю. Крепить стакан в идеале на фланец, т.к. бак из фольги. А вварить фланец под ТАЗостакан - тут надо выпаривать уже, ну или новый бак инжекторный курочить, он без паров еще.Візьми до уваги те, що отвір датчика в куті бака, а сам жолобок на дні бака, відповідно якщо вварювати насос, то його варити потрібно по седедині бака.

http://img22.olx.ua/images_slandocomua/87186773_3_644x461_toplivnyy-bak-v-sbore-benzobak-na-tavriyu-slavutu-pikap-danu-avtozapchasti.jpg

Якщо так хочеться сховати насос, то можна попробувати рідний поставити замість приймальної трубки. Стоковий тонкий, то можливо влізе в отвір бака.

AndreyZp
02.11.2015, 15:32
http://s020.radikal.ru/i705/1511/24/5146eb87603a.jpg

Якщо у тебе не вийшло шось відремонтувати за допомогою ізострічки, значить ти використав мало ізострічки...

AndreyZp
07.11.2015, 14:45
на ГРМ кришка від сенса набагато красивіша ніж рідна стокова карбова.
Ціна питання 49 грн, то для красоти можна і поміняти.
Стала як рідна. Я так думаю то в магазині помічено як для сенса, а вона на славута така на інжекторні і йшла
http://s017.radikal.ru/i407/1511/b5/0663215f350e.jpg

Yurasvs
07.11.2015, 15:12
Aдсорбер зачем ставили? Куда теперь редуктор ГБО совать?

AndreyZp
07.11.2015, 15:36
Він там стоїть як декорація :)
Відкрутив ключем на 10 болт тримача і викинув :)

Володимир
07.11.2015, 17:47
Aдсорбер зачем ставили? Куда теперь редуктор ГБО совать?Під запаску.

Yurasvs
09.11.2015, 12:55
Я туда бензиновый фильтр перенес. А редуктор вместо адсорбера.

Igorek2140
09.11.2015, 13:47

Я себе сделал. Вечером поделюсь фото. Стакан 2110, брал новый. Понравилось, что как и писали выше, все в куче - стакан, насос, датчик уровня. И цена практически как у выносного бензонасоса. Варил буквально сразу. Вылил остатки бензина, налил воды, разметил, вырезал болгаркой круг - баха не было. Так же, с водой, вварил фланец. Слили воду, сунул строительный фен, разогред до кипятка бак, чтобы вода полностью испарилась. Фланец и прижимную шайбу заказывал у токаря по своим чертежам, т.к. последнюю в продаже не нашел.

Впечатления. Опасался, что будет хватать воздух при малом количестве топлива, т.к. стоит не в нише, но до днища достает. Опасение не подтвердилось, влил из канистры литра 2,5-3 бензина (все, что было). Хватило заполнить полностью сухую систему и завести машину.

Если есть выбор визуально, взять модуль повыше, чем от десятки, может от патриота, или еще чего. Модуль расчитан на подпружинивание стакана (стакан двигается на направляющих), в наш бак стал практически на вытянутую "ногу".

Пока вроде как шумновато, но кузов полностью пустой, без шумки, без ничего - только подкапотка собрана. Двигатель в салоне тоже вроде пипец как орет. Соберется салон, будем посмотреть.

Да, бак пришлось сантиметра на полтора сместить вниз путем подкладывания дистанционных втулок. Если после сборки вибрация будет смущать, можно заменить резиновыми сайлентблоками.

Колхозом не считаю, т.к. решение, как по мне, более совершенное, чем выносной насос. Отверстия в полу для доступа резать не стал - жалко кузов. Надеюсь, будет работать долго и счастливо. Бак, в принципе, не так сложно снимается.

кук
09.11.2015, 14:35
Хорошее решение!
Погружной ЭБН намного дешевле. На Фиате навернулся в позапрошлом, оригинал стоит как четверть Таврии, взял от Ланоса за 160 грн, стал как был, только с гофрой повозился.
А брать сейчас на подвесной наше- не на долго, а БОШ- ой, маммма...

Yurasvs
09.11.2015, 14:43
Теоретически должно быть тише. Отпишитесь пожалуйста, когда все соберете.

Igorek2140
09.11.2015, 21:33
Вот примерно что вышло:
http://s018.radikal.ru/i521/1511/3e/2ece95f6db1d.jpg

Место выбирал долго, т.к. внутри бака есть перемычка. Плюс идет трубка отвода толи воздуха, толи паров, в общем, та, что в итоге под бампер выходит. Ее пришлось чуть-чуть перегнуть по контуру отверстия.

http://s020.radikal.ru/i716/1511/4c/f6ad0a5afb1f.jpg

Фланец варил полуавтоматом. Чтобы не повело, выточили с бортом по краю. Внутри тоже есть бортик для центрации в отверстии.

http://s017.radikal.ru/i414/1511/6e/212f06accd39.jpg

Что-то такое в итоге вышло. Шайба красная не для прибавки мощности, а просто покрасил чем было. Шайба, кстати, тоже с бортом. Расчитывалась, чтобы уплотнительное кольцо ужалось на миллиметр, а дальше шайба уперлась бортом во фланец. Еще токарь поточил штуцера, т.к. модуль под вазовские топливые шланги.

Yurasvs
09.11.2015, 23:02
Че, очень даже красиво. Молодчина, что сделал.

Володимир
10.11.2015, 08:57
Вот примерно что вышло:
http://s018.radikal.ru/i521/1511/3e/2ece95f6db1d.jpg

Место выбирал долго, т.к. внутри бака есть перемычка. Плюс идет трубка отвода толи воздуха, толи паров, в общем, та, что в итоге под бампер выходит. Ее пришлось чуть-чуть перегнуть по контуру отверстия.

http://s020.radikal.ru/i716/1511/4c/f6ad0a5afb1f.jpg

Фланец варил полуавтоматом. Чтобы не повело, выточили с бортом по краю. Внутри тоже есть бортик для центрации в отверстии.

http://s017.radikal.ru/i414/1511/6e/212f06accd39.jpg

Что-то такое в итоге вышло. Шайба красная не для прибавки мощности, а просто покрасил чем было. Шайба, кстати, тоже с бортом. Расчитывалась, чтобы уплотнительное кольцо ужалось на миллиметр, а дальше шайба уперлась бортом во фланец. Еще токарь поточил штуцера, т.к. модуль под вазовские топливые шланги.А як ти все це поставив на місце, там ж бак майже торкається дна?

UzzzVer
10.11.2015, 09:04
А, мне интересно, как это все потом обслуживать???? Снимать бак, или ковырять дырку в багажнике?

Igorek2140
10.11.2015, 10:47
А, мне интересно, как это все потом обслуживать???? Снимать бак, или ковырять дырку в багажнике?

Ну почему внимательно не перечитать пост выше? Да, снимать бак. Да, можно вырезать отверстие, тоже криминала не вижу - кузов от этого не сложится. Можно потом изготовить лючек, можно от вазов инжекторных поискать - у них тоже ведь бак под днищем. Бак пришлось опускать, тоже писал. Что в вашем понимании обслуживание? Фильтр тонкой очистки висит под бампером на штатном месте. Сеточка на бензонасосе - я не знаю, насколько быстро она забивается. Опыта эксплуатации машин с погружным бензонасосом пока не имел. Знаю, что бак у меня внутри не ржавый, был относительно чистый, теперь еще чище - я его вымыл досконально.

Езжу на москвиче с выносным ЭБН - я вовсе не в восторге от звука его работы. Замахался уже бороться с вибрацией. Может если найти волговский кронштейн с резинками, может он лучше гасит, но я находил в продаже только в сборе с ЭБН.
З.Ы. Да, москвич тоже инжекторный.