Цитата:
Сообщение от Moriarti
Возвращаясь к тавропечке -парадокс в том, что чем больше скорость вентилятора, тем больше давление в пространстве между вентилятором и радиатором, и тем равномернее продувается радиатор.
|
Брехня, не забуваємо що збільшується швидкість потоку, а також не забуваємо що повітря хоч воно і повітря, але воно має масу, і щоби йому розсіятись на всю площу радіатора, йому треба спочатку відбитись від радіатора, а відбивається там не багато з збільшенням швидкості, плюс відбитий потік від радіатора буде направлений в сторони, і його там треба ще якось закрутити в порожнині пічки щоби він пройшов через радіатор, а це також створює опір.
Ще один аргумент проти вище сказаного, що коли вентилятор не працював, то на швидкості в салоні жара була зі всіх щілин, так як стояла шайба над термостатом, і вентилятор від вісімки на відміну від штатного має продувається краще.
Цитата:
Сообщение от Moriarti
Другой вопрос всё-таки в щелях внутри самой печки. Тут кроме плотного смыкания пластин, есть ещё такие моменты, как расстояние между торцами заслонок и стенками печки, плюс зазор между половинками печки именно внутри печки.
|
Ну я ж не дурний, коли пічка перероблялась, то велика заслонка була обклеєна поролоном для усунення щілин між корпусом, радіатор також був проклеєний поролоном по всьому периметру, решта щілин були заклеєні силіконовим герметиком. Були б там щілини, то холодно було завжди, а не тільки коли працює вентилятор.
Цитата:
Сообщение от Moriarti
Допускаю, что вот те две шпильки, что у вас на фото, вы поставили уже после того, как выкинули восьмерочную улитку.
|
Це взагалі не та пічка, вентилятор від вісімки я ставив на попередню машину, на цій машині я своїх помилок не хотів повторювати, тому купив вентилятор від тойоти короли. А шпильки на фото, то тільки для того щоби на них закріпити двигуна вентилятора.
Цитата:
Сообщение от Moriarti
Вообще, у меня конструкция после переделки немного другая, потому часть радиатора в аэродинамической тени не оказывается.
|
В мене все залишилось штатно, тільки мінявся вентилятор.